Opinie (73) ponad 20 zablokowanych

  • Świetnie że w tej restauracji nic się nie marnuje (1)

    Szyję gęsi nadziejemy wątrobą i zapieczemy. Język i mózg krowy też nie idzie na marne :)

    • 33 11

    • I bardzo dobrze

      Serio

      • 11 0

  • (3)

    Skoro to z jidysz, to powinno się pisać "gefilte fisch".

    • 36 3

    • Co za różnica, skoro i tak tego nie podają. Ktoś mi wyjaśni, jaki jest sens opierania menu o dania, które trzeba zamawiać 3 dni wcześniej? Może w ogóle niech otwierają na zamówienie.

      • 16 2

    • Nic z tych rzeczy! (1)

      Oryginalna nazwa to gefilte fish. Jidysz to nie jest jezyk niemiecki.

      • 1 1

      • ani tez angielski ---gefüllter Fisch

        • 2 0

  • jestem na restrykcyjnej diecie 1000 kalori więc porcje są dla mnie w sam raz :) (1)

    • 26 8

    • dorosła samica osła, taka jak Ty, potrzebuje znacznie mniej kalorii

      więc jest to za dużo dla ciebie

      • 5 5

  • Bylem, bardzo fajna knajpka (3)

    Nie wiem tylko, że nie ma wieprzowiny w menu (albo nie bylo). Troszkę dyskryminacja, ale i tak fajnie.

    • 5 33

    • a jest koszerna goloneczka

      podobnie jak salceson - taka ryba

      • 4 3

    • Trudno zeby (1)

      W kuchni zydowskiej byla wieprzowina :)

      • 4 3

      • w kuchni żydowskiej jest wieprzowina

        to w kuchni antarktydzkiej nie ma wieprzowiny

        • 5 1

  • do autorki (6)

    używanie zwrotów, że to czy tamto było "poprawne, ale bez zachwytu", jest:
    1. kiepską kalką z anglojęzycznych programów kulinarnych
    2. nadętym, protekcjonalnym stwierdzeniem sąsiadującym z chamstwem

    rozwiń...

    używanie zwrotów, że to czy tamto było "poprawne, ale bez zachwytu", jest:
    1. kiepską kalką z anglojęzycznych programów kulinarnych
    2. nadętym, protekcjonalnym stwierdzeniem sąsiadującym z chamstwem

    Gdybym ja był szefem kuchni z wieloletnim doświadczeniem, to poczułbym się po prostu źle czytając jak ktoś, kto być może w życiu sam nic nie ugotował wydaje oceny i przyznaje mi punkty. niech Pani nie pisze "poprawne", jesli na dole artykulu nie ma ramki z wyjasnieniem, jakie są cechy poprawnego sznycla. Niech Pani skonczy z bufonadą i napisze "mi nie smakowało", bo w obecnej formie to się kiepsko czyta.

    • 129 7

    • (2)

      raz uzyla zwrotu i juz sie czepiasz. odezwal sie arystokrata wladajacy piekną polszczyzną

      • 4 33

      • w kazdym artykule jest ten tekst (1)

        albo inny - o wypieczeniu w punkt :) Aga ma dzis na rano czy na popoludnie?

        • 48 0

        • a jak inaczej chcesz żeby skrypt do generowania artykułów działał?

          masz lepszy to się podziel

          • 10 2

    • Lepiej bym tego nie wyraził!

      • 12 1

    • Dokładnie! Autorka we wstępie chwali się, że pisze lekko, szczerze i unika nadmiernej pretensjonalności, a czytając jej artykuły za każdym razem mam wrażenie, że właśnie tej pretensjonalności jest zdecydowanie w nadmiarze...

      • 38 2

    • Ja lubię rubryczkę "O autorze":

      "Od kilku lat gotuje, stylizuje, fotografuje i pisze o jedzeniu" - jak każdy przeciętny kowalski, więc to nie jest coś nadzwyczajnego ;)

      • 31 0

  • A gdzie cena (3)

    Ekskluzywnego dania głównego?
    Tak wysoka, że lepiej jej nie podawać w artykule?

    • 59 5

    • nie ważna jest cena w momentach zapomnienia

      • 13 0

    • (1)

      turyści z Niemiec i tak zapłacą tyle ile będzie na rachunku

      • 9 0

      • ??? dlaczego akurat turyści i dlaczego specyficznie turyści tylko z Niemiec????

        ja zapłącę a nie jestem ani turystą ani z Niemiec

        • 4 7

  • w Tel Awiwie taniej no ale Polaków stać my jesteśmy bogaci. (2)

    rozumiem ze na zdjęciach to porcje z menu dla dzieci.

    • 29 14

    • chyba nie byles w tel aviv

      • 10 1

    • porcje są stosowne

      a ty zawsze możesz poprosić matkę, żeby nalała ci do korytka

      • 4 5

  • Jedna z najlepszych restauracji w Trójmieście (4)

    Bagażownia to jedna z najlepszych restauracji w Trójmieście. Oprócz potraw wymienionych w artykule polecam obowiązkowo bryzol, sznycel, kreplach z kaczką, śledzia Szubacha- wszystko absolutnie przepyszne. Restauracja

    Bagażownia to jedna z najlepszych restauracji w Trójmieście. Oprócz potraw wymienionych w artykule polecam obowiązkowo bryzol, sznycel, kreplach z kaczką, śledzia Szubacha- wszystko absolutnie przepyszne. Restauracja położona jest w nieco mniej widocznym miejscu, ale naprawdę warto wejść po schodach i skosztować wyśmienitej kuchni. Nie ma w Bagażowni "fancy, trendy, sexi" dań, które na dobre rozgościły się w innych knajpach. Tam są po prostu pyszne polskie smaki. No i porcję dań glównych są olbrzymie ;-) Dodatkowo absolutnie świetna jest obsługa, która w przemiły sposób dba o gości i zna dokładnie wszystko, co jest w karcie. Za mną już z dziesięć wizyt w Bagażowni i będę tam zawsze wracał, bo to moja ulubiona restauracja w Trójmieście.

    • 22 29

    • Nieprawda

      Mało drogo niesmacznie!

      • 10 4

    • Dziękujemy za opinię właścicielowi / pracownikowi.

      • 17 3

    • jak to nie ma "fancy dań"?

      Jadłem tam szakszukę, która była chyba jedynym daniem bezmięsnym w karcie, więc żaden wybór. Danie kosztowało ponad 30 zł i było tam jedno (sic!) jajko. Porcja mała nawet dla kobiety, która niewiele je. Poza tym

      Jadłem tam szakszukę, która była chyba jedynym daniem bezmięsnym w karcie, więc żaden wybór. Danie kosztowało ponad 30 zł i było tam jedno (sic!) jajko. Porcja mała nawet dla kobiety, która niewiele je. Poza tym szakszuka była wodnista, niedoprawiona, a papryka pokrojona w kostkę.
      Na samo zwieńczenie tego upojnego obiadu do rachunku dodawali koszmarną figurkę "Żydka z pieniążkiem". Dramat.

      • 16 3

    • A czy jest glanc polewa, bo ja lubię jak jest glanc

      • 3 0

  • Ceny deserów (i nie tylko,) powalają (1)

    Porcje też nie wyglądają na zbyt duże

    • 29 5

    • Kup bezy, bita smietane w aerozolu, najtansze lody i sobie zrob w domu taniej, wiecej i lepiej. Koniecznie wyslij nam tu link do Insta cobysmy sie mogli pozachwycac.

      • 5 5

  • tatar ze śledzia

    Mają pyszny tatar ze śledzia :)

    • 10 6

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.