2019-10-18 09:44
2019-10-18 12:20
2019-10-18 12:30
2019-10-19 13:12
i zawsze się tam stołowałem, pyzy tam były i mięsko bardzo dobre, na wynos i można się było najesć
2019-10-18 13:07
zapewne dobre, ale ciut drogo wyjdzie jedzenie powyższego a potem zjedzenie normalnego obiadu np w domu gdyż, nie oszukujmy się, to na zdjęciach to raczej w ramach spróbowania czegoś innego, nie zaś najedzenia się
2019-10-18 13:18
Myślę że powinniśmy jakoś odróżnić tradycyjne restauracje obiadowe - serwujące typowe obiady w polskim rozumieniu tego słowa od restauracji "artystycznych" typu fusion dla łakomych nowych smaków ale niekoniecznie pełnego talerza. Będzie się wszystkim żyło dużo lepiej i bez zbędnych głupich komentarzy zwolenników każdej ze stron.
2019-10-18 13:40
Obecnie mamy dwa rodzaje klientów restauracji i jedni zupełnie nie rozumieją drugich tzn pierwsza grupa to ludzie, którzy autentycznie nie mają czasu i/lub chęci na gotowanie i chcą zjeść tradycyjny obiad jak u mamy.
Obecnie mamy dwa rodzaje klientów restauracji i jedni zupełnie nie rozumieją drugich tzn pierwsza grupa to ludzie, którzy autentycznie nie mają czasu i/lub chęci na gotowanie i chcą zjeść tradycyjny obiad jak u mamy. Druga grupa to ludzie normalnie gotujący na codzień w domu, do restauracji wychodzą zjeść coś innego niż w domu, wykwintniejszego czy też w innym stylu.
2019-10-18 21:06
BAR, mówi ci to coś? Dla tych pierwszych kierowany jest BAR.
2019-10-18 22:55
Nie nazywaj samba perfumerią. Dla tych pierwszych mamy garkuchnie. Dla nas restauracje.
2019-10-18 23:46
Za granicą restauracje służą karmieniu gości. Włochy, Hiszpania, Niemcy, Pd. Ameryka (o USA nie wspomnę) - tam porcje są normalne, a wręcz ogromne. W Polsce jest moda na snobizm. Do restauracji idzie się po to, by zjeść, a nie podrażnić kubki smakowe i nacieszyć oczy.
2019-10-19 11:25
są miejsca, żeby się najeść i takie, żeby nacieszyć kubki smakowe i oczy. Na tym zachodzie nawet więcej jest takich, gdzie smak i wygląd liczy się bardziej niż ilość.
2019-10-19 14:40
a tych droższych restauracji to nie zna, bo by wydał tam tygodniową wypłatę.
2019-10-18 21:05
Wystarczy nie być polakiem-i**otą.
pub - napoje i ew przekąski
bar - jedzenie proste, w przyzwoitej ilości
restauracja - jedzenie dla smaku
Trudne? Nie.
2019-10-18 14:31
2019-10-18 17:34
2019-10-18 22:37
Komentarz kretyna.
2019-10-19 08:45
2019-10-18 19:44
po prostu ludzie przestali normalnie jesc i juz nie pija alkoholu
taka moda bycie topowym w mediach
a w domu flaszka i golnka
2019-10-18 20:18
Pięknie rozmazany majonez na talerzu czyli +30 do ceny.
2019-10-18 21:02
Toc to zaraz hallowin czy jakos tak.
....wole kotleta z kartoflami .
2019-10-18 22:34
Nie są dla większości Polaków...większość idzie do kebsa i mówią że byli w restauracji.Polak chce dużo i tanio po czym wychodzi i smaruje w necie że niedobre,że drogo, że mało.A jak już znajdzie się w dobrej
Nie są dla większości Polaków...większość idzie do kebsa i mówią że byli w restauracji.Polak chce dużo i tanio po czym wychodzi i smaruje w necie że niedobre,że drogo, że mało.A jak już znajdzie się w dobrej restauracji(całkiem przypadkiem bo oczywiście z przymusu wejdzie bo głodny)to mu ceny nie odpowiadają a no i oczywiście dobre ale mało i drogo
2019-10-19 23:38
Chyba jesteś z branży i nie 'bywasz'. Gdybyś 'bywała', to wiedziałabyś, że większość restauracji jest przereklamowanych a jedzenie jest po prostu słabe w relacji do ceny. Stąd zapewne te żale Polaków. Klient nie jest głupi, dlatego tyle lokali plajtuje po kilku sezonach.
2019-12-03 20:45
A mnie za mało jest tego łososia. Nie uczymy jeść ryb w ogóle Polaków, tylko mięso mięso mięso . To przykre. Tymczasem dobry łosoś norweski jest naprawdę zdrowy. Taka firma Mowi to ma nawet certyfikat WWF więc nie ma co się bać a trzeba jeść łososia
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.