2020-11-30 07:20
polecam, sam kiszę coraz więcej i naprawdę fajna zdrowa przekąska czy dodatek do dania. Spróbowałem również zrobić kimchi i to banalnie proste, polecam i życzę zdrowia wszystkim :)
2020-12-02 13:13
zdrowo przede wszystkim , nie mowiac o bombie witaminowej
2020-11-30 07:33
Byłem polecam robią fantastyczne kiszonki :)
2020-11-30 07:52
Pamiętacie kapustę kiszoną i ogórki z drewnianych beczek z drewnianym deklem i w ogóle zapach panujący w typowych warzywniakach w latach 80 i 90? :)
To był taki specyficzny zapach kiszonek, których spożywano więcej
Pamiętacie kapustę kiszoną i ogórki z drewnianych beczek z drewnianym deklem i w ogóle zapach panujący w typowych warzywniakach w latach 80 i 90? :)
To był taki specyficzny zapach kiszonek, których spożywano więcej niż obecnie.
Kapusta kiszona to jedno z najtańszych i zarazem najzdrowszych warzyw.
Naturalny antyoksydant, witaminowa bomba, zbawienna dka układu trawiennego i po prostu dobra na wszystko. Oczywiście wszelkie kiszonki są zdrowe.
2020-11-30 10:44
Niestety.
2020-12-01 19:51
kiedys dominik nowe miasto lubawskie byl b. dobry mierzyn ale weszli w lidle ,biedry
2020-11-30 12:11
Na przerwach w podstawówce biegalismy do warzywniaka po kapuste kiszona i zajadlismy sie na przerwie. Nie było czipsów.
2020-11-30 12:25
2020-11-30 15:34
2020-12-01 16:47
2020-11-30 17:33
W dodatku w papierowe torebce. Przeciekalobod spodu ale to nic. Frajda byla i tak.
2020-12-04 16:41
2020-11-30 08:12
kapusta i ogórki - kwaszone.. powinno się producentów czegoś takiego "banować" czyli w ogóle nie wprowadzać do sklepów.
2020-11-30 08:14
Smakuje przednio i wdzięcznie się kisi. Warzywa, po któych się brzydko odbija (rzodkiewka, rzepa, kalarepa) proponuje wrzucić na 24h do zimnej wody przez kiszeniem, po otwarciu nie będą śmierdzieć.
W temacie
Smakuje przednio i wdzięcznie się kisi. Warzywa, po któych się brzydko odbija (rzodkiewka, rzepa, kalarepa) proponuje wrzucić na 24h do zimnej wody przez kiszeniem, po otwarciu nie będą śmierdzieć.
W temacie kiszenia nie powinno się pominąć niemięsnego z ich pyszną rzepą kiszoną z burakiem czy też samym burakiem. Mniam.
Seler naciowy też można kisić, polecam na ostro z jalapenio
2020-11-30 11:05
Niestety producenci często stosują te terminy zamiennie i to bez żadnych konsekwencji
2020-11-30 12:10
kiszenie = kwaszenie. to co macie na mysli mowiac o 'mniej zdrowym' to sa 'kiszonki' z dodatkiem octu, a nie kwaszone normalnie.
widac ze uwierzyliscie w reklamy jednych producentow, ktorzy robia hajs na jeleniach
2020-11-30 12:17
Nie pisz głupot. Jak nie masz pojęcia to nie powielaj głupot !!
2020-11-30 12:38
Kwaszone i kiszone to to samo - trzeba w składzie szukać octu, a nie przejmować się napisem na etykiecie. Nie wiem, skąd się wzięło to przekonanie, że jak napisane "kiszone", to na pewno dobre i zdrowe.
2020-11-30 09:00
Z Zakwasowni uwielbiam słój ostrych papryczek chilli. Petarda Habanero i Jalapeño :D
2020-11-30 13:16
2020-11-30 17:17
Obstawiam z 70 zł
2020-11-30 15:34
2020-11-30 10:37
Kiszone śledzie, polecam, przysmak w Szwecji. Nadadzą szczególnego klimatu przy stole.
2020-11-30 12:00
a sam śledź jest niejadalny, nawet dzikie koty tego nie chciały tknąć
2020-11-30 12:46
Rzeczywiście ma specyficzny smak i bardzo nieprzyjemny zapach, ale trzeba go umieć odpowiednio wyczyścić i podać ze wszystkimi dodatkowymi składnikami...wtedy można zjeść...polecam filmy instruktażowe na You Tube...
2020-11-30 17:20
Gdzieś na dalekiej północy zakopują w ziemi głowy rekina i to się przerabia przez kilka miesięcy. Podobno najbardziej hardkorowy lokalny "przysmak" który są w stanie zjeśc tylko najstarsi wioski. Surstroming to przy tym pokarm dla dzieci.
Wszystko można przyrządzić i jeść, tylko po co aż tak cudować?
2020-11-30 12:27
2020-11-30 13:29
2020-12-02 22:44
Tylko takie śledzie
2020-12-04 09:33
Kiszone śledzie na wigilijnym stole. Dobry żart ;)
2020-11-30 11:03
Drogo, mało i bez rewelacji. Za to marketingowo są wszędzie. I sprzedają swój zakwas z buraków za 25 zł butelka 0,7.
2020-11-30 15:36
Jak poczytać ich, to dosłownie można odnieść wrażenie, że ich kiszonki to lek na wszystkie choroby świata. Co jest oczywiście ściemą.
2020-12-01 15:38
Jest już dla mnie męcząca. Gdy widzę w necie artykuł nt odporności lub zdrowego żywienia, to mam pewność, że się pojawią.
Dajcie trochę oddechu!
2020-11-30 12:00
przysmak marokański (w ogóle Afryki Pn Zach.)
2020-11-30 14:10
Ja robie cytryny z przyprawami w sloiku i zalewam dobrym olejem lub oliwka.
2020-11-30 12:19
Ja tam preferuje ogórasy. Klasyka
2020-11-30 15:35
2020-11-30 18:04
Nawet do ogórasa. Zaraz "ktoś" napisze, że ogóras to falliczny symbol przemocy, patriarchalnego ucisku i homofobii.
2020-11-30 14:41
Znajomi zajmują się kiszeniem warzyw i dostarczają m.in do Lidla . Jakiś czas temu przywieźli mi coś w wiadrze , pomidory chyba , i to było wiadro po koncentracie czosnku bez grama czosnku . Ale wtopa...Sama sobie teraz kiszę
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.