Kulinarne trendy na 2021 rok Opinie do artykułu

Kulinarne trendy na 2021 rok

Opinie (41) 8 zablokowanych

  • (1)

    Możecie zrec kawior za miliony albo mięso od krów które jedza eko trawkę
    Ale i tak.mc Donald na poprawę humoru najlepszy :l

    • 16 9

    • Jak dla kogo...

      ... mam 40 lat, pożywiałam się w tym pseudo-barze 2 razy w życiu i w obu przypadkach rewolucje żołądkowe - jak całe życie jesz syf, to Cię buła z maca może i pocieszy ;)

      • 0 0

  • To mają być upieczone nogi gęsie? Chyba podpieczone (1)

    No błagam, ta skórka na fot., blada jak z rosołu, nie ma prawa ani ciut chrupać, a skoro nie chrupie to całość nie jest prawidłowo upieczona. Podpieczona i owszem. To co widzę na fot nie zachęca. Może wrzucono to do

    No błagam, ta skórka na fot., blada jak z rosołu, nie ma prawa ani ciut chrupać, a skoro nie chrupie to całość nie jest prawidłowo upieczona. Podpieczona i owszem. To co widzę na fot nie zachęca. Może wrzucono to do rękawa i solidnie podlano wodą, nie wiem... Z drugiej zaś strony jedynie kości ogołocone jak przy upieczeniu. Nie widzę tu pieczenia i pieczołowitego podlewania tłuszczykiem spod gęsiny. Ja tego nie "kupuję"

    • 17 1

    • No, raczej podpieczone. Przecież to musisz odgrzać z pół godziny w piekarniku.

      • 1 1

  • Taki trend widzę... (2)

    Najnowszy trend kulinarny w 2021 to odbudowa polskiej gastronomii.

    • 17 1

    • (1)

      Raczej nie.
      Według NWO klasy średniej ma nic w być.

      • 4 1

      • O, to będzie jak w Polsce?

        • 0 0

  • Ja sie ciesze że te plastiki odchodza do lamusa. (5)

    Jeszcze pora na wszelakie cateringi dietetyczne. Won z plastikiem i foliami.

    • 29 3

    • (3)

      Te dietetyczne, to tragedia! Trzy tacki: w jednej na śniadanie ćwierć marchewki, w drugiej na obiad trochę selera, w trzeciej na kolację plaster ogórka. Do tego butelki z sokami, miseczki z "zupą" i jakieś sosy. Cena

      Te dietetyczne, to tragedia! Trzy tacki: w jednej na śniadanie ćwierć marchewki, w drugiej na obiad trochę selera, w trzeciej na kolację plaster ogórka. Do tego butelki z sokami, miseczki z "zupą" i jakieś sosy. Cena posiłku, to w głównej mierze opakowania i dostawa. Za to powinien być prokurator. Patrząc na zawartość torby na wycieraczce sąsiadki, jedna wizyta na tydzień w markecie, trochę owoców, warzyw, ocet i jesteś do przodu o 200 - 500 zł ! Niech i sobie będzie ta dieta, jak kogoś stać, jego sprawa, ale sposób serwowania, to kryminał.

      • 4 3

      • Nie macie pojecia co mowicie. (1)

        Wiadomo, zawsze wypowiadaja sie Ci ktorzy nic nie wiedza. Zamawiam catering i po pierwsze nie "kilka marchewek i kawałek selera" po drugie mam znacznie, o wiele! Mniej śmieci niż jakbym to wszystko miała ugotować. Po trzecie segregacja jest o wiele prostsza i przyjemniejsza. (Tak, myje pojemniki przed wyrzuceniem)

        • 1 2

        • Zamieniasz 100g obierek na 50g plastiku. Faktycznie, sukces!

          • 1 0

      • Zgoda, ale często się zdarza, że potem ze 150 PLN ląduje w śmietniku. Łatwo wyrzuca się produkt, ale spróbuj wywalić do śmieci banknot 100 złotowy...

        • 1 0

    • zawsze powinien byc wybor

      normalny wybierze plastik, a "oryginalny" 5krotnie drozsze pseudo bioopakowanie

      • 4 1

  • (2)

    A może ktoś znowy zacznie sprzedawać smażone rybki na papierowych tackach? Prosto i nie plastikowo. Kiedyś tak było i było super.

    • 30 0

    • Dodam jeszcze, że smażona na głębokim oleju z przebiegiem większym niż passat somsiada.

      • 0 0

    • "Świeża" i "zdrowa" rybka z przed zakazu połowu z Bałtyku z uranem.

      Smacznego.

      • 0 0

  • Kulinarne trendy na 2021 rok,to bogata oferta słynnych gdańskich barów mlecznych.

    • 2 0

  • Chili con carne. Całość za krótko duszona... (4)

    ... widać to gołym okiem. Za to powrzucane już po uduszeniu fasolki, kukurydza... Typowe fotograficzne pitu pitu na potrzeby rzekomo ładnie wyglądającego zdjęcia. Uważam, że potrawa ma wyglądać prawdziwie a nie składana

    ... widać to gołym okiem. Za to powrzucane już po uduszeniu fasolki, kukurydza... Typowe fotograficzne pitu pitu na potrzeby rzekomo ładnie wyglądającego zdjęcia. Uważam, że potrawa ma wyglądać prawdziwie a nie składana w połowie niemal na surowo na potrzeby zdjęcia. Po co ustawiać obok na stole te fasolki, kukurydzy i cząstki papryki skoro w niezmienionej formie pławią się po wierzchu w potrawie i są doskonale w swej formie widoczne (kiepski fotograf - stylista potraw). A można było dorzucić jakiś "kukurydziany wypiek" (np.tacosa), kleks ze śmietany, ostrą papryczkę i byłoby pięknie... Pozdrawiam

    • 11 0

    • Moim (2)

      numerem raz są treści słoików wywrócone do góry nogami, sam seks.

      • 3 0

      • są w trakcie pasteryzacji ;) (1)

        j.w.

        • 1 0

        • Na

          uj pasteryzować danie restauracyjne?!

          • 0 0

    • Też szef...

      Zgadzam się w 100%. Czasem te najsmaczniejsze dania wyglądają najgorzej. Kto widział bigos albo leczo przyozdobione natką,rukolą czy inną kolendrą. To ma smakować (a smakuje!) a nie wyglądać.

      • 3 0

  • Wytatuowani kucharze zachłystują się (i w sumie to dobrze) topinamburami, palonymi bakłażanami i (tu: daktylowym?) demi glace

    ... ale nie potrafią często zrobić leniwych pierogów, kopytek czy porządnych gołąbków tudzież naprawdę uczciwego, porządnego bigosu. O tym kuriozum wspomina zresztą w swojej książce Kamil Sadkowski...

    • 1 0

  • Nie odwiedzę żadnego miejsca z "V" w nazwie zamiast "W"

    tak już mam...

    • 6 0

  • Drogo

    I w dodatku ciągle promują te smw lokale.
    Ta kanciapa Falowiec przykładowo ma co 2 artykuł tutaj

    • 6 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.