2021-09-30 10:33
Opinia wyróżniona
Jest modna, jest nowa, budzi emocje bo powstała z dziury. Dla młodych fajne miejsce do posiedzenia nawet na drewnianym pomoście, ruchoma kładka jako atrakcja dla dzieci, dla przyjezdnych ciekawe kluby, hotele,
Jest modna, jest nowa, budzi emocje bo powstała z dziury. Dla młodych fajne miejsce do posiedzenia nawet na drewnianym pomoście, ruchoma kładka jako atrakcja dla dzieci, dla przyjezdnych ciekawe kluby, hotele, apartamenty, które budzą ciekawość i często zazdrość za widok z okna. Omijam to miejsce w weekend bo zawsze jest gęsto, ale jestem dumna, że jest i się rozwija. Życzę właścicielom lokali powodzenia także poza sezonem. Gratuluję podjęcia ryzyka w otwieraniu kolejnych miejsc gastronomicznych gdy wydaje się, że nisza na każdą kuchnie jest wyczerpana. Uważam, że ceny są wysokie ale smak często jest lepszy niż w Grecji czy Hiszpanii, na pewno większą wagę właściciele przywiązują do zastawy, do wyposażenia, wystroju. Mamy chyba najpiękniejsze ogródki, często wygodne siedzenia. Bardzo oddaną i zaangażowana obsługę, znającą języki obce. Myślę, że powodzenie tego sezonu wynika z tego, że część ludzi nie wyjechała za granicę więc chętniej wydaje pieniądze w Polsce bo wciąż (oprócz wina) są to ceny niższe.
2021-09-30 10:46
Podziwiam ludzi ktorzy w takim tłumie lubia i potrafia jesc.
Ja wole celebrowac taka chwile na spokojnie ze znajomymi.
2021-09-30 11:14
Opinia wyróżniona
Wiem, że to może zabrzmi kontrowersyjnie ale był wielki lament i płacz oooo ratujmy gastronomie, jest tak ciężko itd. Ludzie rzucili się do pomocy. Znam przypadki gdzie organizowane były akcje kupowania więcej nawet na
Wiem, że to może zabrzmi kontrowersyjnie ale był wielki lament i płacz oooo ratujmy gastronomie, jest tak ciężko itd. Ludzie rzucili się do pomocy. Znam przypadki gdzie organizowane były akcje kupowania więcej nawet na zapas aby tylko podtrzymać ukochane fancy lokale. Po wszystkim czym ukochane lokale się odwdzięczyły..Podwyżkami 30-50% na wszystkogdzie jak wróciła normalność to już przecież obniżyć się nie da...eh :(
2021-10-01 16:02
2021-09-30 11:56
no popatrz. ciekawe skad podwyzki. materaly budowalne nie drozeja, paliwo nie drozeje, prad nie drozeje, ogrzewanie nie drozeje. was pisowcow to sie powinno pod pregierzem uczyc ekonomii
2021-09-30 07:17
Opinia wyróżniona
Jest de facto poza centrum. Pochowane w dzielnicach do których warto się wybrać, z normalnymi Cenami. Czy to gruzińska i wege na zaspie, sushi na jasieniu, rybna na kaszubach czy polska przy jabłoniowej. Pełno jest takich perełek których warto poszukać i spróbować.
2021-09-30 19:12
Dla mnie odkrycie tego pandemicznego roku to Fisherman w sopocie, na uboczu od monciaka !
2021-09-30 13:55
Co w śródmieściu
2021-09-30 11:46
Generalnie w Polsce dobre żarcie na poziomie można znaleźć w Warszawie albo jak kot lubi tłuste to na Śląsku....
Jak chcesz dobrze to Włochy Chorwacja .....
2021-09-30 08:33
I trochę, żal że artykuł trojmiasto skupił się na lokalach ze ścisłego turystycznego centrum, opowieści spoza tego obszaru mogłyby być ciut ciekawsze.
2021-09-30 07:10
Dania w Gdańsku są bardzo smaczne, ale ceny jak z kosmosu. W Gdyni za 269 gr rybki z frytkami zapłaciłem 118 zł. Było napisane, że ryba ma 28 cm i faktycznie linijką zmierzyłem i tyle było.
2021-09-30 07:19
Nie wstyd im taka wysoką marże narzucać? Ostatnio też zainstalowałem sobie apke z linijką i raz mierzyłem średnicę schabowego bo był olbrzymi mierzył prawie 28 cm średnicy! Smaczny z cebulką.
2021-09-30 09:52
jak na szprotke to gigant
2021-09-30 10:55
2021-09-30 07:13
A prawda jest taka-restauratorzy nabili przez wakacje sporo kasy a jak będzie miesiąc locdawnu to znowu będą jęczeć jak to mają źle.
2021-09-30 09:40
Nikt nikogo nie zmuszał to chodzenia tam. Jakby ceny były z kosmosu to lokale by poupadały.
2021-09-30 11:57
skoro lockdowny sa wprowadzane z dnia na dzien na kilka miesiecy a tresc lockdownow oglaszana jest na twitterze to nic dzienwgo ze sie zabezpieczaja przed baranami z rzadu. a do restauracji nikt nie karze ci chodzic pisowski wyborco
2021-10-01 01:31
Co z tego że zarabiasz po 30 000 na miesiąc jak odlozysz z tego 10 000 to super , a miesiąc lockdownu powoduje że musisz nagle dołożyć 100 000 ...
2021-09-30 07:15
Tylko te ceny nie wiem dla kogo...rozumiem chcą odbić sobie kryzys ale bez przesady.Mam też nadzieję że pracownicy w końcu normalne umowy a nie śmieciówki i pod stołem...
2021-09-30 07:17
Opinia wyróżniona
Jest de facto poza centrum. Pochowane w dzielnicach do których warto się wybrać, z normalnymi Cenami. Czy to gruzińska i wege na zaspie, sushi na jasieniu, rybna na kaszubach czy polska przy jabłoniowej. Pełno jest takich perełek których warto poszukać i spróbować.
2021-09-30 08:33
I trochę, żal że artykuł trojmiasto skupił się na lokalach ze ścisłego turystycznego centrum, opowieści spoza tego obszaru mogłyby być ciut ciekawsze.
2021-09-30 11:46
Generalnie w Polsce dobre żarcie na poziomie można znaleźć w Warszawie albo jak kot lubi tłuste to na Śląsku....
Jak chcesz dobrze to Włochy Chorwacja .....
2021-09-30 13:55
Co w śródmieściu
2021-09-30 19:12
Dla mnie odkrycie tego pandemicznego roku to Fisherman w sopocie, na uboczu od monciaka !
2021-09-30 07:19
Witać było w tym roku ze Polacy tez mają kasę, na elektryków bawią sie wszyscy :)
2021-09-30 07:19
Restauratorów mi nie żal oni wiecznie narzekają.Żal ludzi tam pracujących za grosze i na śmieciówkach.O cenach nie wspomnę, himalaje absurdu.
2021-09-30 07:30
Otwórz, zainwestuj kilkaset tysięcy, zaryzykuj swoje być/nie być, pozaciągaj zobowiązania, wystaw pod to weksle, opłacaj zus, czynsz, bij sie z sanepidem, urzędami, kontrolami, nie śpij przez stres, pracuj po 14-16 h.
2021-09-30 07:56
Ale po co....jeśli ktoś zakłada taki biznes.musi się liczyć z kosztami.Przecież zawsze można pracę zmienić,na siłę nikt nikogo nie zmusza.
2021-09-30 08:16
2021-09-30 08:24
Nie chodzę ale latam kochany.W Monte Carlo i St Tropez taniej niż w Trójmieście)Ave!
2021-09-30 08:45
Jeżdżę po świecie i jak słyszę te opowieści o tańszych restauracjach niż w Polsce to mnie śmiech ogarnia.
2021-09-30 21:10
W zeszłym tygodniu wróciłem z Paryża. Restauracja w dobrej dzielnicy, przystawki, główne, napoje. 2 osoby 170 zł. Dodajmy teraz, że pensja minimalna wynosi tam 7000 zł. Czyli u nas jest jednak drogo.
2021-09-30 11:03
Jako zawodowy kucharz nie chodzę do restauracji nie muszę chyba mówić dlaczego.
2021-09-30 08:28
Oj wy biedni uciśnieni. To brzmi jakbyście wręcz poświęcali się dla tych niewdzięcznych klientów restauracji, którzy waszego trudu nie rozumieją. Chyba to jednak wam się opłaca, że mimo narzekać idziecie w to.
2021-09-30 11:05
Taki jest biznes - nie widziałem restauratora pracującego po 14 h. Pracowników widziałem.
2021-09-30 21:19
2021-09-30 07:24
Nigdy nie rozumiałem czegoś takiego jak "napiwek"dla kelnera.Pracują na lewo albo za najniższą krajową dlaczego ja sie pytam?!Dlaczego jest takie przyzwolenie że w tej branży że w taki sposób dopłaca sie do pensji pracownika?Nie wspomne że w ten sposób omija sie podatki....Tacy biedni sa restauratorzy że ich nie stać?To może niech sami roznoszą!
2021-09-30 07:24
to skąd płacz? brak kasy na leasing 4ego lexusa?
2021-09-30 07:41
2021-09-30 09:21
Lexus wiadoo, prawdziwe bogactwo. Po co Bentley, Rolls, helikopter, jak komentator na forum ma 4 lexusy
2021-09-30 07:29
Sezon był bardzo dobry wręcz rekordowy.
2021-09-30 07:29
Czy ktoś zna dobrą restauracje gdzie serwują smaczne dania jak w Tajlandii?
2021-09-30 07:46
Tam mają też smaczne dania z Tajlandii.
2021-09-30 08:02
Ja się dołączę,gdzie na masaż tajski w Gdyni?
2021-09-30 09:58
Możesz kawałek podjechać.
2021-09-30 08:34
Lolo thai jolo Gdynia i nowa koło Radio Gdańsk
2021-09-30 09:21
Thai Thai w Sopocie, droższa cena ale top w 3m. Lepsze niż na Dmowskiego z pseudo gangusami czy inne restauracje tajskie w Sopocie
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.