Opinie (50) 7 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • (4)

    ktoś mocno odleciał

    • 47 5

    • fakt: nawet autorka odnotowała - całkowity brak zainteresowania sałatką... (2)

      no prawie jak w dyżmie - sałatki szkoda :))))

      • 8 0

      • I talerzyka!

        • 2 0

      • Terkowski to głupstwo!

        • 0 0

    • Przerost

      Formy nad treścią i brak pomysłu na smaczną a zarazem normalną kuchnie powoduje wysyp takich bzdurnych przepisów . Proponuję lody o smaku brukselki

      • 7 2

  • lody cebulowe??? ... to może odrazu strzelić jakieś czosnkowo-burackie? co? (1)

    • 42 8

    • Buraków najwiecej na drogach i parkingach centrum handlowego. Na lody się raczej nie nadają, ale do ludzi raczej tez nie.

      • 0 0

  • (3)

    Też jestem autorką. Robię autorskie obiady i kolacje w mojej kuchni . Już 30 lat ,a nie wiedziałam kim jestem.

    • 36 3

    • (1)

      ja za to ponad 40 lat jestem kucharzem,podobno niezlym, troche obytym z roznymi kuchniami swiata,ale tez nikt nie nazwal moich "projektow"autorskimi, a mnie autorem,co uwazam za gruby powod,aby wpasc w kompleksy, o wynalazkach nie wspomne!!!

      • 19 2

      • Gotuj dalej

        Te swoje kartofle.

        • 1 7

    • jesteś zatem kreatorką smaków i gustów...

      prawie jak geslerowa

      • 11 2

  • Nie wiem na ile autorskie są lody cebulowe tego pana ale... (2)

    w restauracji Mulk lody cebulowe są podawane od kilku lat!!!!! Autorski plagiat?

    • 44 2

    • Lody cebulowe (1)

      Nie wiem czy w Willi są autorskie, jednak są podawane tam od początku działania hotelu. Mulka jeszcze wtedy nie było....

      • 5 1

      • Był

        • 1 0

  • też jestem kreatorem i talentem kuchennym - wymyślłem lody bi'smarkowe serwowane obustronnie z dwururki

    ze śledziem solonym nadziewanym kiszonym ogórkiem i dżemem, wprost wbitym na sztorc

    • 24 3

  • Jajcarze (8)

    A kiedy tam będzie można normalnie zjeść .?
    Nie mówię o kuchni barowej ale polskiej tradycyjnej
    Villa z36 roku aż się prosi schabowy z kostka ,pieczony ziemniak,zasmażana młoda kapusta,lub przegrzebki z rusztu na szparagach ,lub śledź na polslodko z ziemniakami i mizeria

    • 27 3

    • (2)

      To co wymieniłeś to kuchnia niemiecka, a nie Polska!

      • 8 2

      • kiełbasa ziemniaczana - zapomniany polski kulinarny rarytas (1)

        chociaż ja przepadam za kotletem ziemniaczanym, lub jajecznym w panierce.
        a typowo polskie są: karp po żydowsku, ryba po grecki i sałatka po bretońsku ... i nie robię tu sobie wcale jaj, po prostu narody - z nazw tych potraw - to takich zupełnie u siebie nie znają

        • 3 0

        • Kiszka ziemniaczana a nie kiełbasa.

          • 0 0

    • Albo kebab...

      • 3 2

    • Kuchnia niemiecka albo sztampa komunistyczna.

      • 1 1

    • zawsze można było

      jeszcze mają tam schab z kostką, ziemniakami pieczonymi i kapustą zasmażaną. więc chyba można normalnie zjeść, tylko trzeba chcieć się dowiedzieć co dają :-P

      • 0 1

    • Karata zimowa

      Schab z kostką, z kapustą zasmażaną, śledź oraz inne tradycyjne dania były w karcie zimowej.

      • 0 0

    • oczywiście kuchnia polska z cenami dla przeciętnych Polaków

      • 0 0

  • Uwagi

    Goście powinni ubrać się inaczej a szef kuchni popracować nad prezentacją.

    • 19 1

  • Super

    Kiedy lody z kiszonej kapusty?

    • 22 0

  • Pamiętam ze jak pracowałem w willi lubicz (1)

    tuż po otwarciu to juz wtedy w menu były lody cebulowe

    • 12 1

    • znaczy się tak rozwijają ... że zjadają swój własny ogon :)))

      • 5 1

  • (2)

    "Kolacja, która odbyła się w piątkowy wieczór była wydarzeniem zamkniętym"
    "Zależy nam na przełamaniu mitu niedostępnej i drogiej restauracji hotelowej"

    • 49 0

    • tego nawet nie trzeba komentować...

      jak widać - to się samo komentuje :))))))))))))

      • 13 0

    • Specjalista nas zapewnia :)

      • 5 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.