Opinie (187) ponad 20 zablokowanych

  • Panie Safiej proszę podać definicję ,,nietypowych lodów,, ??? (11)

    ..lody jak lody tylko hipster definicja jest wpleciona żeby za gałkę -szpatułkę kasować 3-5 pln a nie 2 pln.....

    • 79 12

    • (1)

      3-5 zeta to duzo? To idz po kupe na patyku do zabki to dasz 5.50...

      • 8 18

      • za 5,50 to masz lody prawdziwie śmietankowe

        za takie jak tu wodę na patyku 1,20 co najwyżej

        • 0 0

    • (3)

      Jak zwykle za drogo,hahaha. Dzięki za poprawienie humoru z rana

      • 8 12

      • To taka lokalna tradycja na trojmiasto.pl (2)

        Trzeba pisać, że za drogo, albo ceny nie dla Polaków. Bez tego żaden artykuł okołokulinarny nie może się obejść.

        • 14 9

        • (1)

          a mam pisać, że jest tanio, jak jest cholernie drogo?

          • 8 2

          • Gdyby przerastalo mnie 7 do 10zl za loda to zastanowilbym sie grubo nad swoim życiem.Tak pod rozwage nieudaczniki

            • 1 3

    • Ja lubię śmietankowe. Ale zawsze można sprzedawać smak "naturalna śmietanka z prażonymi listkami rokitnika" i już mamy nie wiadomo co. 6,50 za 80g lodów "rzemieślniczych"

      • 22 2

    • 2 zł za gałkę? chyba w 2007... (1)

      nawet sieciówki i zwykłe lodziarnio-piekarnie mają za minimum 3,50

      • 26 3

      • pamiętam, że pod koniec lat 70tych akurat gałka te 2zł też kosztowała ;))))))))))

        • 0 0

    • (1)

      co to znaczy czekolada belgijska?

      • 4 2

      • a co znaczy czekolada biała czy szwajcarska albo polski chleb?

        Belgijska czekolada jest uważana za najlepszą na świecie, gdyż belgijscy producenci używają najlepszego mleka i tylko takich najwyższej jakości ziaren kakao.

        • 0 0

  • (2)

    Kulki Anulki brzmi ciekawie

    • 122 4

    • Anulka, nowa na Ranking, jak Wirkung innych , wedlug wlasnego upodobania miesza skladniki, ale nic o zaniechaniu chemii.

      • 5 2

    • kulki Anulki

      Robaczywe myśli...he he he. Od razu przypomina mi się pewna pani, jak spytała dziennikarza - postawić panu loda ? uuuu he he he

      • 3 1

  • kiedyś (4)

    u Eskimosa w Brzeźnie - to były lody! wprawdzie proste smaki, ale wszystko kręcone naturalnie na jajkach, a nie komponentach z fabryki

    • 60 6

    • nie były dobre

      niby różne smaki, a wszystko smakowało tak samo mdło śmietaną

      • 9 7

    • taaaaaaa, trzy w porywach cztery smaki śmietanka truskawka i czekolada które były rzadkie i niedobre...... PRL wita......

      • 5 2

    • Uważam, że naturalne lody ( czy tez rzemieślnicze) smakują dużo lepiej od "zwykłych" jednak przyznaję rację, że lody u eskimosa to było coś! W sumie nie wiem czy te lody były naprawdę dobre ale klimat był super :D

      • 2 2

    • kiedyś

      Przecież te same lody są na pętli w Oliwie.

      • 0 0

  • (2)

    Lody jak lody, kwestia smaku i gustu, jeden lubi orzechowe, kto inny truskawkowe. Tutaj kluczem jest cena, a nie wymyślne nazwy

    • 51 10

    • (1)

      kupuję swoje ulubione smaki, w sklepie

      • 2 1

      • W sklepie to kupujesz chemiczne wypełniacze

        Twoich jelit.

        • 1 0

  • No nie wiem (6)

    Nie byłem przy produkcji tych lodów ,wiec nie jestem przekonany co do ich składu .Wpiszcie sobie w wyszukiwarce: Cała prawda o produkcji lodów naturalnych.Jak oszukują nas lodziarnie . Opisane tam jest z czego są robione te niby lody naturalne!!! Gotowe mieszanki,pasty i pełno chemii,a kto im zabroni nazwać je naturalnymi, czy rzemieśniczymi

    • 88 5

    • A zatem jesz tylko to, co sam wyhodujesz i przygotujesz? (2)

      • 8 7

      • tak (1)

        • 21 1

        • Opinia została zablokowana przez moderatora

    • zgadza sie,

      nie sposob znalezc lody produkowane wylacznie z naturalnych skladnikow. Lodziarnie nie maja nawet listy skladnikow swoich produktow lub nie sa zainteresowani aby wylozyc ja do wgladu na widocznym miejscu. Prosty sklad,

      nie sposob znalezc lody produkowane wylacznie z naturalnych skladnikow. Lodziarnie nie maja nawet listy skladnikow swoich produktow lub nie sa zainteresowani aby wylozyc ja do wgladu na widocznym miejscu. Prosty sklad, najwyzej 5-6 skladnikow mozna kupic w wiekszych sklepach, wyprobowane moge polecic Hortex w kubelkach waniliowe i truskawkowe oraz Marletto rowniez w kubelkach, kawowe, czekoladowe, truskawkowe i waniliowe. Niestety lody na patyku, rozki i opakowania 1l tej firmy maja juz gorszy sklad. Najlepsze i najbezpieczniejsze dla alergikow to lody haagen-DAZS waniliowe i macadamia.

      • 7 0

    • Przecież 90% tych lodziarni to zwykłe sieciówki franczyzowe (1)

      Wystarczy wpisać w guglu. A spora część (o ile większość) to nawet tych lodów nie produkuje, tylko je po prostu kupują w hurtowni, potem nakładają "szpatułką" z łapy aligatora do obowiązkowo bezglutenowego wafla z jakiegoś wózka w stylu amerykańcy amisze ze Słonego Jeziora i biznes się kręci.

      • 15 0

      • Amisze

        W Salt Lake Citi ( że tak powiem Słone Jezioro) to mormoni. Oni jedzą tylko słony karmel.

        • 1 0

  • Jesli lody

    To Kulki Anulki w Sopocie!!!!

    • 16 8

  • Tylko Eskimos Wrzeszcz (6)

    Kto wie ten je :). Smak ten sam od wielu lat.

    • 60 21

    • a nie eskimo

      ?

      • 10 1

    • Bleh. Smakuja zle rozrobionym mlekiem w proszku. (2)

      Ja nie polecam.

      • 9 13

      • Mi też nie przypadły do gustu. Takie sobie

        • 7 7

      • są pycha!

        absolutnie się nie zgadzam... Są akurat! Ani nie za gęste, tłuste, ciężkie... Jasne, wszystko kwestia gustu ;) Śmietankowy smakuje śmietanką, a truskawkowy samą truskawką. Te lody po prostu są pyszne :) Pozdrawiam Wszystkich wychowanych na lodach "po schodkach w dół"

        • 2 2

    • Eskimos Najlepszy!

      Pamiętam czasy sprzed prawie 40 lat gdy w niedzielę stało się tam godzinę w gigantycznej kolejce po lody dla całej rodziny! Kto nie był szczęśliwym posiadaczem termosu na lody z NRD brał do słoika owiniętego w gazety i

      Pamiętam czasy sprzed prawie 40 lat gdy w niedzielę stało się tam godzinę w gigantycznej kolejce po lody dla całej rodziny! Kto nie był szczęśliwym posiadaczem termosu na lody z NRD brał do słoika owiniętego w gazety i pędził do domu :-))) Te wszystkie nowe lodziarnie z wymyślnymi nazwami smaków i cenami z kosmosu nie mają porównania do Eskimosa. Zrobić przepyszne po prostu śmietankowe, truskawkowe czy czekoladowe -to jest sztuka!

      • 14 6

    • Eskimos

      I te same na pętli w Oliwie.

      • 3 1

  • (4)

    Liczba 'oddziałów' powinna dać do myślenia.

    Receptura rzemieślnicza: weźmij wiadro masy lodowej, zadaj perfumy i pigmenty z torebki, ać zamieszaj.

    • 73 8

    • (2)

      Najlepsze lody to w Baniach Mazurskich, z budki rodem z PRL. Ale za to na pewno domowej roboty.

      • 7 1

      • potwierdzam !!! (1)

        • 1 0

        • Rewelacyjne

          • 0 0

    • po jakiemu to?

      z ciekawosci pytam...

      • 2 5

  • Kulki anulki.

    Tylko malaga, orzech włoski i czekoladowe (nie wege!). Te są przepychota. Pozostałe komozycje smakowe, te wymyślne, mi niestety w ogóle nie smakują. Albo są za bardzo rozwodnione, albo są mdłe.

    • 14 6

  • jedyne lody naturalne to takie zrobione w domu z prostych skladnikow

    w warunkach komercyjnych zawsze jest chemia: np konserwanty. Tak naprawde to wszystko jedno gdzie idziesz - roznica tylko w cenie . przestancie wciskac ten neologizm pt rzemieslnicze. wszystko co chca nam wepchnac po wyzszych cenach nosi nazwe rzemieslnicze.

    • 51 8

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.