2021-05-27 15:33
2021-05-27 15:45
Czysta ekonomia
2021-05-27 16:31
widać że komentuje osoba bez doświadczenia w przedsiębiorczości
2021-05-27 20:50
każdy kto pracuje uczciwie będzie miał coraz większe podatki na rzecz nierobów i cwaniaków
głosy same się nie kupią, pałacyki też nie a pieniądze na nie można wydrukować ale lepiej zabrać w podatkach
2021-05-28 07:46
i reaguje bardzo gwałtownie, jak tylko ktos wspomni, ze nie chce placic wiecej na ICH nalezne benefity
2021-05-27 22:14
Dlatego ich nastepcy nie powtorza tego bledu i beda karmili za darmo. Ich targetem ma byc PiSia patolka plus.
2021-05-28 09:21
Obrażasz wielu uczciwych i ciężko pracujących ludzi. Nie dziwota, że po przegrywa wybory. Kopalnia i elektrownia do zamknięcia bo unia nakazała, ludzie pracujący to patolnia... Żyjcie dalej w swojej bańce.
2021-05-28 10:13
To nie tak. Jak serwujesz półgotowce z makro z narzutem 500% to w końcu noga się powinie.
2021-05-27 15:35
Czemu nie "wspierałem gasto#"?
2021-05-27 15:44
Czemu nie "wspierałem gasto#"? Był rok 2013. Na szkoleniu w jednej prężnej żałosnej "korporacji" poznałem koleżankę, która wcześniej pracowała w gastronomii. Spytałem się skąd z jej strony jest taka chęć zmiana branży.
Czemu nie "wspierałem gasto#"? Był rok 2013. Na szkoleniu w jednej prężnej żałosnej "korporacji" poznałem koleżankę, która wcześniej pracowała w gastronomii. Spytałem się skąd z jej strony jest taka chęć zmiana branży. Powiedziała, że chciała pracować w restauracji, była już prawie zatrudniona , wcześniej przekazała też Januszowi, jakich to oczekuje warunków płacowych(" poprosiła o wygórowane" 10 zł netto na zleceniu). Przyjął ją, po chwili zwalniając, bo ktoś inny zgodził się dygać za 7zł....
Rok 2016. Od innej osoby pracującej jako kucharz w (uwaga!) F.,...rze dowiedziałem się, że zasuwa za 10 zł na godzinę , oczywiście umowa zlecenie i praca od pon do niedzieli. Dziękuję. Postoję i pozdrawiam.
2021-05-27 15:50
bo taka była minimalna wtedy, no chyba że na czarno to trzeba było zgłosić
2021-05-27 20:20
Praca to towar, czemu pracodawca ma dawać więcej niż ktoś chce sprzedać swój czas?
2021-05-28 03:28
Znam takich byznemenow, żenada. Ludzie granatem od pluga oderwani dzięki PRLwi stali się "Kimś".
2021-05-28 05:54
I wtedy zobaczy jaki to miód
2021-05-28 06:23
Zmieniają pracowników co miesiąc a jakość żarcia na tym cierpi. Klientow brakuje lokal pada potem remont i ten sam wlaściciel otwiera drugi. I tak w kółko.
2021-05-27 15:37
Większości nawet nie znam, więc nie dziwne że padli
2021-05-27 15:51
Ty jedynie maka i hotdogi z żabki znasz
2021-05-27 18:59
Dobre.
2021-05-27 19:48
Ach, gdybyś chociaż wiedział, jak ja się na gastronomii znam. Stągiewna, Bursztyn, Neptun, Kefirek, Akademicki, Słoneczny, Turystyczny, Syrena, Mleczna Fala. Wspaniałe restauracje da prawdziwych człowieków. I wiesz co? Funkcjonują.
2021-05-27 22:17
Musze przyznac, ze po tym jak rzuciles nazwami kilku restauracji/barow mlecznych to faktycznie udowodniles swiatu, ze sie znasz na gastronomii. Podobno Michelin bedzie teraz rozdawal gwiazdki tylko po konsultacji z toba.
2021-05-27 23:40
2021-05-27 22:45
Wcale tanio aż tak nie jest.
Często tłusto
Do tego tłok i śmierdzi.
Ok, za studenta też jadałem.
2021-05-27 15:43
2021-05-27 15:52
i biżuterii luksusowej
2021-05-27 16:22
2021-05-27 16:24
2021-05-27 23:14
Gdzie gotuje pani Zosia z panią Helena oblozenie, że nawet nie ma gdzie tylka posadzić. Burger 200 g za 30 zł to mozna zjeść raz na miesiąc. Gastro same na siebie nakręcili bat
2021-05-28 14:36
2021-05-27 15:49
za dużo tego było, lokal na lokalu a jakość wydawanych posiłków co najmniej dyskusyjna - tzn. z półproduktów kupowanych w jakimś Makro etc.
2021-05-27 16:21
Jak w tym kraju ma być dobrze, skoro ciągle ludzie wierzą, że może być tanio i dobrze jednocześnie.
2021-05-27 19:03
tylko niech nie ściemniają o lokalnych producentach i dostawcach. A ceny w lokalach są często wygórowane.
2021-05-28 00:52
lokalne makro ich dostawcą XDD
2021-05-28 10:00
że jest i drogo, i źle.
2021-05-27 23:31
Racja jedyna Warszawa stara sie bronić ale generalnie jak jeść dobrze to nie w Polsce ..... Cyba że mc donald
2021-05-27 15:50
2021-05-27 15:58
ale te co padły to szczerze nie znam. Pewnie im nie szło i dlatego zamknęli. Jakoś inne gdzie można naprawdę dobrze zjeść dalej funkcjonują i mają się dobrze
2021-05-27 19:14
Selekcja naturalna. Żadna z "moich" restauracji się nie zamknęła.
2022-06-14 21:55
2021-05-27 21:06
przez betonowe koło ratunkowe?
(dotyczy również komentarza niżej)
2021-05-27 23:11
Życie ponad stan, a tu pandemia i już nie było na przeczekanie. A raty trzeba płacić
2021-05-29 01:00
Padła też La Vita na Władysława IV
2021-06-01 07:58
Pomimo ogólnego biadolenia okazało się, że liczba lokali w obydwu miastach praktycznie się nie zmieniła. Tam gdzie zamykano lokal, otwierano inny, tak jak to teraz przedstawiono w powyżej. Proces upadania lokali
Pomimo ogólnego biadolenia okazało się, że liczba lokali w obydwu miastach praktycznie się nie zmieniła. Tam gdzie zamykano lokal, otwierano inny, tak jak to teraz przedstawiono w powyżej. Proces upadania lokali gastronomicznych był jest i będzie - to normalne. Pamiętajmy także, że w przypadku małych firm (a czasami sytuacja ta obejmuje lokale gastronomiczne), 80% upada w ciągu pierwszego roku. C'est la vie
2022-06-14 21:55
2022-06-14 21:54
2021-05-27 16:03
Ta kamienica wygląda jak speluno
Kto tym zarządza?um czy jakiś prywaciarz? Ogólnie ten lokal miał kiedyś sklep obuwniczy a później był bank Ale cały czas zazwyczaj stoi puste
2021-05-27 20:40
2021-05-27 16:19
2021-05-27 16:30
Przecież dzięki wsparciu mięli się utrzymać. Nic z tego nie rozumiem.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.