Opinie (163) ponad 10 zablokowanych

  • Za drogo to padli (7)

    • 79 25

    • Kiepskie firmy. Tłuste lata się skończyły trzeba się dostosować do chudych. (3)

      Czysta ekonomia

      • 71 12

      • ...

        widać że komentuje osoba bez doświadczenia w przedsiębiorczości

        • 9 17

      • z pisem to już każde będą chude (1)

        każdy kto pracuje uczciwie będzie miał coraz większe podatki na rzecz nierobów i cwaniaków

        głosy same się nie kupią, pałacyki też nie a pieniądze na nie można wydrukować ale lepiej zabrać w podatkach

        • 21 12

        • lud minusuje. ludowi się należy

          i reaguje bardzo gwałtownie, jak tylko ktos wspomni, ze nie chce placic wiecej na ICH nalezne benefity

          • 4 3

    • (2)

      Dlatego ich nastepcy nie powtorza tego bledu i beda karmili za darmo. Ich targetem ma byc PiSia patolka plus.

      • 12 9

      • Obrażasz wielu uczciwych i ciężko pracujących ludzi. Nie dziwota, że po przegrywa wybory. Kopalnia i elektrownia do zamknięcia bo unia nakazała, ludzie pracujący to patolnia... Żyjcie dalej w swojej bańce.

        • 4 0

      • To nie tak. Jak serwujesz półgotowce z makro z narzutem 500% to w końcu noga się powinie.

        • 3 0

  • (6)

    Czemu nie "wspierałem gasto#"?

    • 19 8

    • (5)

      Czemu nie "wspierałem gasto#"? Był rok 2013. Na szkoleniu w jednej prężnej żałosnej "korporacji" poznałem koleżankę, która wcześniej pracowała w gastronomii. Spytałem się skąd z jej strony jest taka chęć zmiana branży.

      Czemu nie "wspierałem gasto#"? Był rok 2013. Na szkoleniu w jednej prężnej żałosnej "korporacji" poznałem koleżankę, która wcześniej pracowała w gastronomii. Spytałem się skąd z jej strony jest taka chęć zmiana branży. Powiedziała, że chciała pracować w restauracji, była już prawie zatrudniona , wcześniej przekazała też Januszowi, jakich to oczekuje warunków płacowych(" poprosiła o wygórowane" 10 zł netto na zleceniu). Przyjął ją, po chwili zwalniając, bo ktoś inny zgodził się dygać za 7zł....
      Rok 2016. Od innej osoby pracującej jako kucharz w (uwaga!) F.,...rze dowiedziałem się, że zasuwa za 10 zł na godzinę , oczywiście umowa zlecenie i praca od pon do niedzieli. Dziękuję. Postoję i pozdrawiam.

      • 91 6

      • bo taka była minimalna wtedy, no chyba że na czarno to trzeba było zgłosić

        • 4 21

      • Skoro sie zgodzil za tyle pracowac na takich warunkach to w czym problem? (1)

        Praca to towar, czemu pracodawca ma dawać więcej niż ktoś chce sprzedać swój czas?

        • 7 16

        • Bo jest zmowa cenowa.

          Znam takich byznemenow, żenada. Ludzie granatem od pluga oderwani dzięki PRLwi stali się "Kimś".

          • 19 1

      • Jak taki dobry biech otworzy swój lokal

        I wtedy zobaczy jaki to miód

        • 0 9

      • To w McD wieciej płacą

        Zmieniają pracowników co miesiąc a jakość żarcia na tym cierpi. Klientow brakuje lokal pada potem remont i ten sam wlaściciel otwiera drugi. I tak w kółko.

        • 5 0

  • (6)

    Większości nawet nie znam, więc nie dziwne że padli

    • 73 17

    • (5)

      Ty jedynie maka i hotdogi z żabki znasz

      • 12 27

      • Haha.

        Dobre.

        • 4 4

      • (3)

        Ach, gdybyś chociaż wiedział, jak ja się na gastronomii znam. Stągiewna, Bursztyn, Neptun, Kefirek, Akademicki, Słoneczny, Turystyczny, Syrena, Mleczna Fala. Wspaniałe restauracje da prawdziwych człowieków. I wiesz co? Funkcjonują.

        • 18 2

        • (1)

          Musze przyznac, ze po tym jak rzuciles nazwami kilku restauracji/barow mlecznych to faktycznie udowodniles swiatu, ze sie znasz na gastronomii. Podobno Michelin bedzie teraz rozdawal gwiazdki tylko po konsultacji z toba.

          • 4 11

          • Sprawdzales czy aby nie za niskie iq masz?

            • 4 2

        • Wcale tanio aż tak nie jest.
          Często tłusto
          Do tego tłok i śmierdzi.
          Ok, za studenta też jadałem.

          • 7 3

  • może będzie luźniej na ulicach (5)

    • 37 14

    • nie będę współczuć producentom jedzenia luksusowego (4)

      i biżuterii luksusowej

      • 60 12

      • Nie przejmuj się. Nikt tobie też nie będzie współczuł. (1)

        • 10 14

        • I tobie. I najważniejsze : twojemu sąsiadowi też !

          • 11 2

      • A barach mlecznych i podrzędnych knajpach

        Gdzie gotuje pani Zosia z panią Helena oblozenie, że nawet nie ma gdzie tylka posadzić. Burger 200 g za 30 zł to mozna zjeść raz na miesiąc. Gastro same na siebie nakręcili bat

        • 18 1

      • to były dwie moje nie związane ze sobą wypowiedzi, po co je połaczyliście ? a połączycie też z różnych działów ?

        • 0 0

  • nie żałuję tej branży (5)

    za dużo tego było, lokal na lokalu a jakość wydawanych posiłków co najmniej dyskusyjna - tzn. z półproduktów kupowanych w jakimś Makro etc.

    • 141 20

    • A ty byś chciał, żeby gdzie kupowali? Skoro i tak przyjdziesz, spojrzysz w menu i powiesz, że za drogo. (3)

      Jak w tym kraju ma być dobrze, skoro ciągle ludzie wierzą, że może być tanio i dobrze jednocześnie.

      • 11 38

      • A niech kupują w makro, biedrze, lidlu (1)

        tylko niech nie ściemniają o lokalnych producentach i dostawcach. A ceny w lokalach są często wygórowane.

        • 43 2

        • lokalne makro ich dostawcą XDD

          • 14 0

      • Kłopot w tym

        że jest i drogo, i źle.

        • 7 0

    • Racja jedyna Warszawa stara sie bronić ale generalnie jak jeść dobrze to nie w Polsce ..... Cyba że mc donald

      • 2 11

  • Nie znam ani jednej z wymienionych

    • 64 6

  • Często bywam w restauracjach w Gdyni (8)

    ale te co padły to szczerze nie znam. Pewnie im nie szło i dlatego zamknęli. Jakoś inne gdzie można naprawdę dobrze zjeść dalej funkcjonują i mają się dobrze

    • 88 14

    • (1)

      Selekcja naturalna. Żadna z "moich" restauracji się nie zamknęła.

      • 22 3

      • A masz tylko ki bel za biedroną

        • 0 0

    • A to nie przypadkiem

      przez betonowe koło ratunkowe?
      (dotyczy również komentarza niżej)

      • 2 9

    • Suvy w leasingu

      Życie ponad stan, a tu pandemia i już nie było na przeczekanie. A raty trzeba płacić

      • 20 1

    • La vita

      Padła też La Vita na Władysława IV

      • 1 1

    • Kilka miesięcy temu był artykuł na tym portalu o sytuacji lokali w Gdyni i w Gdańsku (1)

      Pomimo ogólnego biadolenia okazało się, że liczba lokali w obydwu miastach praktycznie się nie zmieniła. Tam gdzie zamykano lokal, otwierano inny, tak jak to teraz przedstawiono w powyżej. Proces upadania lokali

      Pomimo ogólnego biadolenia okazało się, że liczba lokali w obydwu miastach praktycznie się nie zmieniła. Tam gdzie zamykano lokal, otwierano inny, tak jak to teraz przedstawiono w powyżej. Proces upadania lokali gastronomicznych był jest i będzie - to normalne. Pamiętajmy także, że w przypadku małych firm (a czasami sytuacja ta obejmuje lokale gastronomiczne), 80% upada w ciągu pierwszego roku. C'est la vie

      • 1 0

      • Pralnia

        • 0 0

    • Za maly cyns

      • 0 0

  • Świętojańska 108 (1)

    Ta kamienica wygląda jak speluno
    Kto tym zarządza?um czy jakiś prywaciarz? Ogólnie ten lokal miał kiedyś sklep obuwniczy a później był bank Ale cały czas zazwyczaj stoi puste

    • 26 2

    • prywaciarz od lat tym zawiaduje

      • 4 0

  • znika jeden pojawia sie drugi. nad czym tu debatować

    • 38 3

  • Czemu mnie to nie dziwi

    Przecież dzięki wsparciu mięli się utrzymać. Nic z tego nie rozumiem.

    • 22 6

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.