Opinie (46) ponad 10 zablokowanych

  • Wspaniałe miejsce ten hotel (8)

    • 16 10

    • Hotel jak hotel, mowa jest o jedzeniu - a jedzenie jest na prawdę zarąbiste. W obu tych miejscach próbowaliśmy menu degustacyjnego - jedne z najlepszych dań, jakie w życiu jadłam.

      • 15 5

    • Potwierdzam
      Często jestem tam zapraszana
      Śniadania też super

      • 10 4

    • jadlem tam (2)

      maja najlepsze kaserwy rybne

      • 10 5

      • (1)

        Zwłaszcza wyborny paprykarz szczeciński

        • 10 4

        • Sałatka pikantna z makreli też niczego sobie

          • 0 1

    • Mi tez smakuje.

      Rysiu z klanu

      • 4 1

    • Wspaniała to byla (1)

      tam szkoła.

      • 5 1

      • No nie wiem

        Poziom był dość niski, w dodatku budynek popadał w ruinę. nie spodziewałem się, ze jest tak piękny gdy go wyremontowali

        • 0 0

  • szefowie kuchni (3)

    to chyba lekkie naduzycie slowa w przypadku gastro w PL. szef kuchmi to jest taki facet, ktory stoi na wydawce i kontroluje, i ma podleglych sobie kucharzy. w kraji gdzie nieraz z braku laku gotują kelnerzy, taka terminologia nie ma zastosowania

    • 20 50

    • minusujcie minusujcie

      w tym czasie szef kuchni pojdzie po swieze ryby do zamrazarki

      • 14 4

    • (1)

      Są restauracje i restauracje.

      • 0 0

      • prawda

        szkoda ze u nas akurat brak tych gdzie wszystkiego sie co rano nie rozmraża

        • 0 0

  • (2)

    Najlepsi są Ci eksperci może i kiedyś byli to kucharze później szefowie kuchni itd Ale teraz to zwykli celebryci. A Magda Gessler to wyłączenie celebrytka tylko to zdecydowanie jej najlepiej wychodzi.

    • 23 3

    • Niestety ale 90% ludzi w tym kraju nie stać na zjedzenie w takim miejscu, więc pozostaje im ślinienie się do telewizora.

      • 16 8

    • ta gessler to kmiotka co tvn ja wypromował , z ciebie by zrobili celebryte tez...

      • 0 0

  • (2)

    Proponuję zaprosić Panią Agnieszkę Haponiuk do tej rozgrywki, komentarze jej były by na bank w punkt

    • 25 1

    • A porcje, może że niewielkie to zaskakująco smaczne.

      • 11 0

    • sernik mozna uznac za poprawny

      lecz polewa wydaje sie byc mniej zaskakująca

      • 15 0

  • hotel Quadrille to piękne miejsce

    • 18 5

  • błąd (1)

    ten odcinek juz był wyemitowany

    • 4 7

    • Coś się komuś pomyliło, bo nie był wyemitowany...

      • 4 0

  • Górski do tv już wchodzi

    kasa musi się zgadzać w dobie "pandemii"

    • 7 2

  • RITZ - ciągle pustki jak przechodzę może jedna para siedzi i je coś (7)

    no ale jak zrozumiemy że taki gość wyda tam 1000zł to zrozumiemy że wystarczy 6 klientów zeby to hulało. 1000% marży robi swoje :)

    • 31 6

    • (4)

      Nie znasz się na takich restauracjach to spróbuj a wtedy oceń. Jak mówisz nie byłeś a widzisz że mało ludzi bo drogo?
      Widać że restauracja to dla Ciebie tanio, dużo, szybko. Ta restauracja jest inna. To

      Nie znasz się na takich restauracjach to spróbuj a wtedy oceń. Jak mówisz nie byłeś a widzisz że mało ludzi bo drogo?
      Widać że restauracja to dla Ciebie tanio, dużo, szybko. Ta restauracja jest inna. To restauracja degustacyjna, która Gościa zabiera w podróż po różnorodnych smakach. Tego typu restauracje celowo mają kameralne sale, Goście rezerwują na konkretną godzinę po to by obsługa mogła poświecić czas dla Gościa. Wprowadzić go w podróż, opowiadać o smakach, nieoczywistych zestawieniach. Po to by każde danie było podane z pełną kurtuazją. To rodzaj spektaklu. W takich restauracjach dba się o każdy szczegół, detal. To specjalna kompozycja wspaniałych doznań smakowych i wzrokowych. Zatem nie wypowiadaj się tak "buracznie". Tylko otwórz umysł, że są restauracje i Restsuracje a ilość gości na raz nie świadczy o niczym innym niż o tym, by Goście poczuli komfort na najwyższym z poziomów. Między innymi takie restauracje są dedykowane tylko dla dorosłych. Wiesz nie każdy chce tylko zapchać brzuch.

      • 10 23

      • Zapraszam cie do siebie.

        Zaserwuje ci podroz podajac kaszanke,bigos i serdelki.Cena?Promocyjna dla ciebie.Po znizkach bedzie tylko 2500.Podaj termin jaki ci odpowiada.

        • 11 7

      • Szczerze !.Bardzo fachowo odpisałeś / opisałeś. ( komuś wyżej )

        Cóż.. Racja racji nie równa. Fakt (moje skromne zdanie) restauracja a restauracja..Ta o której waści piszesz to jest żeby nie dotknąć nikogo - ...dla ludzi z dużym workiem siana .Tak oni lubią posiedziec

        Cóż.. Racja racji nie równa. Fakt (moje skromne zdanie) restauracja a restauracja..Ta o której waści piszesz to jest żeby nie dotknąć nikogo - ...dla ludzi z dużym workiem siana .Tak oni lubią posiedziec ,powydziwiać,poględzić o D**ie maryni i rozsmakowac się w tej jjj jak to nazwałeś podróży.Ok niech sie wiedzie....Jeszcze raz powtÓÓÓÓrze - NIECH się wiedzie . ja jednak wole schabowy kapucha zasmażana z grzybami i kartofelki z patelachy z Marrriankiem :). bo nie przepadam za ffą ffą pierdą. - ale to kwestia i siana i smaku i gustu. ( stary jestem piernik )- ot garkotłuk z malenkim doświadczeniem blisko 40 lat se po kucinie dreptam. pracowałem wiele lat w *****, w 1kat i w pizzeri . i Panie Sz., każdy klient jest inny i każdy kucharrrzyna jest inny - i na litość Boską Szanujmy się wszyscy na wzajem :) . ps w barze nie robiłem ale szanuje pracę i nie powiem nigdy eeeetaki tam garkotłuk z baru u henia...szanujmy !!! się . Pozdro serdeczne ...ę i ą pierdąą ;)

        • 6 8

      • (1)

        Ja idę do restauracji jeść a nie degustować. I chcę wyjść z niej najedzona, a nie z pustym portfelem i głodna bo byłam w podróży i tylko smakowałam a nie najadłam się. Jaki ma sens taka restauracja?

        • 9 3

        • A co cie to boli jaki ma sens taka restauracja?

          Skoro jest, to znaczy, że ktoś rozumie sens jej istnienia i korzysta. Ty się idź nawtykaj tam gdzie lubisz

          • 0 0

    • Ale widziałem

      że u Pani Ritz spadła cena za toaletę bo było 100 zł teraz jest chyba 50. Proponuje zrobić 1000 niech ludzie wiedza ze sikają u prawdziwego szfa.

      • 10 3

    • nie znasz sie i jestes bęcwał

      marża nie moze wynosic wiecej niz 100% :) pomyliło Ci sie z narzutem. normalne u poltuna co mysli ze wszystko wie, a tak naprawde ma zamiast mozgu cebule

      • 1 10

  • Programy kulinarne (3)

    lubię oglądać. Z polskich Okrasa i Makłowicz (chociaż to nie kucharz) . Produkty tefałenu są mierne. Jak cała TVN, ładnie to wszystko wygląda, a na talerzu prawie pusto, ani dla ducha, ani dla ciała, tylko dla oczu.

    lubię oglądać. Z polskich Okrasa i Makłowicz (chociaż to nie kucharz) . Produkty tefałenu są mierne. Jak cała TVN, ładnie to wszystko wygląda, a na talerzu prawie pusto, ani dla ducha, ani dla ciała, tylko dla oczu. Reszta to programy zagraniczne, autorskie. Jamie Olivier, Ramseya nie cierpię podobne to do Mc. Anthony Bourdain (śp) i był jeszcze jeden kucharz chyba brytyjski, programów już nie ma, jeździł po świecie i urządzał kuchnię w plenerze, jednogarnkową hmm.....

    • 12 3

    • to był Keith Floyd, przypomniałem sobie. Niestety zmarł w 2009r :/ Do potraw chyba zawsze dodawał wino, połowę butelki do garnka, a połowę.....do żołądka ;D

      • 2 0

    • I kogo to obchodzi (1)

      I kogo na tym forum obchodzi co ty lubisz lub nie, osoba będąca nikim

      • 2 3

      • Prawdziwa kuchnia polega na tym, że dzięki nie tylko smakuje ale j ładnie się prezentuje. W kuchni nie chodzi by się upychać, tylko by doświadczać przyjemności bez konieczności odpinania guzików. W prawdziwej restauracji jedzenie nie sklada się z zupy i drugiego dania...

        • 0 2

  • Czemu amaro wstydzi sie swojego pieknego nazwiska Basiura i uzywa pseudonimu? (1)

    • 21 0

    • pomyśl jak to brzmi :) atelier basiura

      • 6 1

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.