2020-11-20 11:55
2020-11-20 12:08
Hotel jak hotel, mowa jest o jedzeniu - a jedzenie jest na prawdę zarąbiste. W obu tych miejscach próbowaliśmy menu degustacyjnego - jedne z najlepszych dań, jakie w życiu jadłam.
2020-11-20 12:10
Potwierdzam
Często jestem tam zapraszana
Śniadania też super
2020-11-20 14:09
maja najlepsze kaserwy rybne
2020-11-20 14:12
Zwłaszcza wyborny paprykarz szczeciński
2020-11-21 08:29
2020-11-20 19:07
Mi tez smakuje.
Rysiu z klanu
2020-11-20 22:13
tam szkoła.
2020-11-22 09:34
Poziom był dość niski, w dodatku budynek popadał w ruinę. nie spodziewałem się, ze jest tak piękny gdy go wyremontowali
2020-11-20 12:19
to chyba lekkie naduzycie slowa w przypadku gastro w PL. szef kuchmi to jest taki facet, ktory stoi na wydawce i kontroluje, i ma podleglych sobie kucharzy. w kraji gdzie nieraz z braku laku gotują kelnerzy, taka terminologia nie ma zastosowania
2020-11-20 12:50
w tym czasie szef kuchni pojdzie po swieze ryby do zamrazarki
2020-11-21 15:35
Są restauracje i restauracje.
2020-11-21 22:57
szkoda ze u nas akurat brak tych gdzie wszystkiego sie co rano nie rozmraża
2020-11-20 14:32
Najlepsi są Ci eksperci może i kiedyś byli to kucharze później szefowie kuchni itd Ale teraz to zwykli celebryci. A Magda Gessler to wyłączenie celebrytka tylko to zdecydowanie jej najlepiej wychodzi.
2020-11-20 15:20
Niestety ale 90% ludzi w tym kraju nie stać na zjedzenie w takim miejscu, więc pozostaje im ślinienie się do telewizora.
2020-11-22 13:12
2020-11-20 14:38
Proponuję zaprosić Panią Agnieszkę Haponiuk do tej rozgrywki, komentarze jej były by na bank w punkt
2020-11-20 15:10
A porcje, może że niewielkie to zaskakująco smaczne.
2020-11-20 17:40
lecz polewa wydaje sie byc mniej zaskakująca
2020-11-20 14:42
2020-11-20 14:49
ten odcinek juz był wyemitowany
2020-11-20 15:05
Coś się komuś pomyliło, bo nie był wyemitowany...
2020-11-20 15:16
kasa musi się zgadzać w dobie "pandemii"
2020-11-20 15:23
no ale jak zrozumiemy że taki gość wyda tam 1000zł to zrozumiemy że wystarczy 6 klientów zeby to hulało. 1000% marży robi swoje :)
2020-11-20 16:55
Nie znasz się na takich restauracjach to spróbuj a wtedy oceń. Jak mówisz nie byłeś a widzisz że mało ludzi bo drogo?
Widać że restauracja to dla Ciebie tanio, dużo, szybko. Ta restauracja jest inna. To
Nie znasz się na takich restauracjach to spróbuj a wtedy oceń. Jak mówisz nie byłeś a widzisz że mało ludzi bo drogo?
Widać że restauracja to dla Ciebie tanio, dużo, szybko. Ta restauracja jest inna. To restauracja degustacyjna, która Gościa zabiera w podróż po różnorodnych smakach. Tego typu restauracje celowo mają kameralne sale, Goście rezerwują na konkretną godzinę po to by obsługa mogła poświecić czas dla Gościa. Wprowadzić go w podróż, opowiadać o smakach, nieoczywistych zestawieniach. Po to by każde danie było podane z pełną kurtuazją. To rodzaj spektaklu. W takich restauracjach dba się o każdy szczegół, detal. To specjalna kompozycja wspaniałych doznań smakowych i wzrokowych. Zatem nie wypowiadaj się tak "buracznie". Tylko otwórz umysł, że są restauracje i Restsuracje a ilość gości na raz nie świadczy o niczym innym niż o tym, by Goście poczuli komfort na najwyższym z poziomów. Między innymi takie restauracje są dedykowane tylko dla dorosłych. Wiesz nie każdy chce tylko zapchać brzuch.
2020-11-20 18:39
Zaserwuje ci podroz podajac kaszanke,bigos i serdelki.Cena?Promocyjna dla ciebie.Po znizkach bedzie tylko 2500.Podaj termin jaki ci odpowiada.
2020-11-20 23:14
Cóż.. Racja racji nie równa. Fakt (moje skromne zdanie) restauracja a restauracja..Ta o której waści piszesz to jest żeby nie dotknąć nikogo - ...dla ludzi z dużym workiem siana .Tak oni lubią posiedziec
Cóż.. Racja racji nie równa. Fakt (moje skromne zdanie) restauracja a restauracja..Ta o której waści piszesz to jest żeby nie dotknąć nikogo - ...dla ludzi z dużym workiem siana .Tak oni lubią posiedziec ,powydziwiać,poględzić o D**ie maryni i rozsmakowac się w tej jjj jak to nazwałeś podróży.Ok niech sie wiedzie....Jeszcze raz powtÓÓÓÓrze - NIECH się wiedzie . ja jednak wole schabowy kapucha zasmażana z grzybami i kartofelki z patelachy z Marrriankiem :). bo nie przepadam za ffą ffą pierdą. - ale to kwestia i siana i smaku i gustu. ( stary jestem piernik )- ot garkotłuk z malenkim doświadczeniem blisko 40 lat se po kucinie dreptam. pracowałem wiele lat w *****, w 1kat i w pizzeri . i Panie Sz., każdy klient jest inny i każdy kucharrrzyna jest inny - i na litość Boską Szanujmy się wszyscy na wzajem :) . ps w barze nie robiłem ale szanuje pracę i nie powiem nigdy eeeetaki tam garkotłuk z baru u henia...szanujmy !!! się . Pozdro serdeczne ...ę i ą pierdąą ;)
2020-11-21 08:53
Ja idę do restauracji jeść a nie degustować. I chcę wyjść z niej najedzona, a nie z pustym portfelem i głodna bo byłam w podróży i tylko smakowałam a nie najadłam się. Jaki ma sens taka restauracja?
2020-11-23 11:27
Skoro jest, to znaczy, że ktoś rozumie sens jej istnienia i korzysta. Ty się idź nawtykaj tam gdzie lubisz
2020-11-20 18:46
że u Pani Ritz spadła cena za toaletę bo było 100 zł teraz jest chyba 50. Proponuje zrobić 1000 niech ludzie wiedza ze sikają u prawdziwego szfa.
2020-11-21 00:28
marża nie moze wynosic wiecej niz 100% :) pomyliło Ci sie z narzutem. normalne u poltuna co mysli ze wszystko wie, a tak naprawde ma zamiast mozgu cebule
2020-11-20 17:56
lubię oglądać. Z polskich Okrasa i Makłowicz (chociaż to nie kucharz) . Produkty tefałenu są mierne. Jak cała TVN, ładnie to wszystko wygląda, a na talerzu prawie pusto, ani dla ducha, ani dla ciała, tylko dla oczu.
lubię oglądać. Z polskich Okrasa i Makłowicz (chociaż to nie kucharz) . Produkty tefałenu są mierne. Jak cała TVN, ładnie to wszystko wygląda, a na talerzu prawie pusto, ani dla ducha, ani dla ciała, tylko dla oczu. Reszta to programy zagraniczne, autorskie. Jamie Olivier, Ramseya nie cierpię podobne to do Mc. Anthony Bourdain (śp) i był jeszcze jeden kucharz chyba brytyjski, programów już nie ma, jeździł po świecie i urządzał kuchnię w plenerze, jednogarnkową hmm.....
2020-11-21 06:53
to był Keith Floyd, przypomniałem sobie. Niestety zmarł w 2009r :/ Do potraw chyba zawsze dodawał wino, połowę butelki do garnka, a połowę.....do żołądka ;D
2020-11-21 08:57
I kogo na tym forum obchodzi co ty lubisz lub nie, osoba będąca nikim
2020-11-21 17:52
Prawdziwa kuchnia polega na tym, że dzięki nie tylko smakuje ale j ładnie się prezentuje. W kuchni nie chodzi by się upychać, tylko by doświadczać przyjemności bez konieczności odpinania guzików. W prawdziwej restauracji jedzenie nie sklada się z zupy i drugiego dania...
2020-11-20 18:33
2020-11-21 13:49
pomyśl jak to brzmi :) atelier basiura
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.