2021-10-08 12:45
Jak Stary Młyn to tylko Toruń! Mega cieszyłem się jak zawitali do Gdańska ale czar prysł po pierwszej wizycie. Ciasto grube i twarde a farszu chyba łyżeczką do cukru nałożone..:( ( Piecuchy )
2021-10-08 13:27
nie zauważyłem różnicy, generalnie nie mają startu do Mandu
2021-10-08 14:41
2021-10-08 18:04
Idealnie opisałeś pierogi z Torunia xD
2021-10-08 22:11
Ciasto rzeczywiście jest grube. Desery też nieciekawe.
2021-10-08 12:50
Dzik jest niby OK, ale nie umiem się przemóc. Był Hubertus, cudowny pub, gdzie niemowlakom piwa nie sprzedawano tylko dlatego, że nie umiały zapytać...
2021-10-08 19:49
Pamiętam. Prosto z domu zamiast do szkółki szło się tam na browca, czynne od 8:10 ;-)
2021-10-08 12:52
Jurta w Sopocie na Grunwaldzkiej podaje przepyszne pierogi, na które właśnie dziś się wybiorę! Polecam!
2021-10-08 13:41
To były najgorsze pierogi w moim życiu. Gdy zobaczyłem jak babka wyciąga chinkali z zamrażarki, to już wiedziałem, że będzie kiepsko, ale nie sądziłem, że aż tak. Ohyda. Lokal na szczęście zdechł, więc już nikt się tam truć nie musi.
2021-10-08 12:53
Moim zdaniem Mandu powinno robić rzeczy, w których są dobrzy. Ich kimchi jest najgorszym, które jadłem i zupełnie nie przypomina oryginału z Korei. Nie wiem po co to wciskają.
2021-10-08 13:26
Ci nie znaczy że jest złe.
Choćby klasyk kuchni imprezowej: kebab. W Polsce i większości Europy można dostać pod tą nazwą de facto doner kebab, co praktycznie nie istniejemy w Turcji.
Czy to znaczy że
Ci nie znaczy że jest złe.
Choćby klasyk kuchni imprezowej: kebab. W Polsce i większości Europy można dostać pod tą nazwą de facto doner kebab, co praktycznie nie istniejemy w Turcji.
Czy to znaczy że europejski twór jest jakaś podróba? Nie, to poprostu inne danie inspirowane kuchnia turecką.
Tak samo jak z.tym kimchi w Mandu: nie stało obok oryginału co nie znaczy że samo kimchi i pierogi mandu są niedobre.
2021-10-08 13:43
Jest dużo lepsza od oryginału, choć przecież niby całkowicie niekanoniczna.
2021-10-08 16:04
Wiele kuchni podaje carbinare na śmietanie bo tak prościej jest. Można nagotowac sosu za wczasu i wydawać. A przy oryginalnej trzeba każdorazowo przygotować od zera praktycznie.
Swoją drogą, gdzie dostanę pancete?
2021-10-08 18:03
Np. w Auchan dostaniesz czasami jest w Lidlu w biedrze też kiedyś widziałem. A tak na marginesie czas zrobienia carbonary jest taki sam jak odgrzanie gotowego sosu gdyż carbonara jest prostym i szybkim daniem w przygotowaniu
2021-10-08 19:53
Na gotować i wy dawać?
Pancety nie dostaniesz, ale pancettę można kupić w dobrych delikatesach, a czasem nawet w Lidlu
2021-10-09 08:50
Pancetta i zawczasu, lepiej?
Nie mów, że pierwszy raz widzisz te słowa?
2021-10-08 18:00
To ewidentnie dobrej carbonary nie jadłeś jak twierdzisz że z śmietana jest lepsza. Ale może być dla ciebie lepsza jeśli lubisz smak śmietany a carbonara nią nie smakuje :)
2021-10-09 06:14
Oryginał mi tak nie smakuje. I co ty na to?
2021-10-08 14:51
Maja inne dobre surowki.
2021-10-09 06:16
Nie to co tobie
2021-10-09 10:51
Nie jadłeś gotowego kimchi w słoiku z Lidla. Nie wiem czy jeszcze mają to w ofercie. To było do jakiejś polskiej firmy....masakra. Porażka, to było po prostu wstętne. Jeśli ktoś się skusił, a wcześniej nie jadł kimchi, to na pewno już nigdy nie spróbuje, bo będzie przekonany, że ta pyszna potrawa smakuje jak zgniła kapusta ze śmietnika
2021-10-08 12:56
To nie mówimy o pierogach!
2021-10-09 06:17
O bardzo dobrych progach. Pewnie ci wszyscy w tych kolejkach się nie znają... Tylko ty się znasz, ale nikogo to nie obchodzi haha
2021-10-08 13:01
Seria DeLux. Pierogi z kaszą jęczmienną, gęsiną i żurawiną. Czasem som, jak jest święto lasu. Tam parking ram pam pam pam...
2021-10-08 13:06
popieram za poczucie humoru !!!!
2021-10-08 13:05
Potrafią być smaczne, rozróżniam dobrze zrobione od bylejakich - ale daleko do zachwytu. Tak samo z gołąbkami.
2021-10-08 13:27
Może zachwycić, jeśli jest dobrze zrobione.
Oczywiście, są osoby które jedzą składnikami bądź cena w menu ale to oddzielna kwestia.
2021-10-08 13:31
2021-10-08 13:46
Z gotowanych i smażonych pierogów wyjadam środek, bo ta mączna kluska nie chce się prześlizgnąć przez moje - nie ukrywajmy - obszerne gardło.
A gołąbki fe, a nie daj Boże z tym sosem pomidorowym :|
Ale kto wybrzydza ten nie je ;)
2021-10-08 15:39
Co?
2021-10-08 13:56
Zgadzam się
2021-10-08 14:46
2021-10-08 16:01
faktycznie nic nie rozumiesz...
2021-10-08 16:03
Rozumien, że kolega to ten od sushi i ramenów
2021-10-08 18:08
Nie, w życiu nie jadłem ramen(u?)
A sushi, takie zwykłe w PL, nie pociąga mnie.
Lubię zwykłe placki ziemniaczane, wiele prostych dań, ale pierogi nie zachwycają. Nawet najlepsze mojej mamy, z cienkim ciastem. Sam farsz z patelni - to lubię. Może faktycznie nie przepadam za tzw. kuchnią mączną.
2021-10-08 16:29
Zamiast nazywać je ordynarnie "pierogami", nazywaj je szlachetniejszym językiem, np. Agnolotti, Raviole du Dauphiné, itp.
Ja też długo nie mogłem się przemóc, a teraz smakuje wyśmienicie.
2021-10-08 18:12
Nie muszę się przemagać, zjadam bez problemu. Ale nie dostrzegam kultowości. Wolę podlaski hardcorowy styl - baby, kiszki, cepeliny. Ale pierogi jakoś nie :)
2021-10-08 22:36
Jeden lubi pomarańcze, drugi jak mu nogi śmierdzą, tyle w temacie. Ja uwielbiam pierogi, i co mi zrobisz?
2021-10-09 00:22
O ja pitole... :D
2021-10-08 13:07
Najlepsze pierogi lepily/lepią? Panie z baru mlecznego w Bochni
2021-10-08 13:08
Moje
2021-10-08 13:11
Wszystkie, które podaliście znajdują się w Gdańsku więc może łaskawie napiszcie 5 pierogarnii w gdańsku!!!
2021-10-08 13:33
Mandu jest w Gdyni.
2021-10-08 14:13
Sopocki Młyn w Sopocie:P
2021-10-08 15:18
Stary Młyn..
2021-10-09 06:12
Nie wszystkie
2021-10-09 07:13
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.