Opinie (120) 6 zablokowanych

  • stary młyn (4)

    Jak Stary Młyn to tylko Toruń! Mega cieszyłem się jak zawitali do Gdańska ale czar prysł po pierwszej wizycie. Ciasto grube i twarde a farszu chyba łyżeczką do cukru nałożone..:( ( Piecuchy )

    • 34 7

    • Dokładnie takie same grube niedobre ciasto serwują w Toruniu

      nie zauważyłem różnicy, generalnie nie mają startu do Mandu

      • 4 3

    • Mój Toruń

      • 0 0

    • Idealnie opisałeś pierogi z Torunia xD

      • 1 1

    • Ciasto rzeczywiście jest grube. Desery też nieciekawe.

      • 1 0

  • (1)

    Dzik jest niby OK, ale nie umiem się przemóc. Był Hubertus, cudowny pub, gdzie niemowlakom piwa nie sprzedawano tylko dlatego, że nie umiały zapytać...

    • 19 0

    • Pamiętam. Prosto z domu zamiast do szkółki szło się tam na browca, czynne od 8:10 ;-)

      • 0 0

  • Jurta (1)

    Jurta w Sopocie na Grunwaldzkiej podaje przepyszne pierogi, na które właśnie dziś się wybiorę! Polecam!

    • 3 3

    • Jurta? Ta, która miała też lokal na Przymorzu?

      To były najgorsze pierogi w moim życiu. Gdy zobaczyłem jak babka wyciąga chinkali z zamrażarki, to już wiedziałem, że będzie kiepsko, ale nie sądziłem, że aż tak. Ohyda. Lokal na szczęście zdechł, więc już nikt się tam truć nie musi.

      • 2 0

  • Mandu i Kimchi (11)

    Moim zdaniem Mandu powinno robić rzeczy, w których są dobrzy. Ich kimchi jest najgorszym, które jadłem i zupełnie nie przypomina oryginału z Korei. Nie wiem po co to wciskają.

    • 46 4

    • Jest wiele potraw które odbiegają smakiem w oryginalne od tego co w PL.mkzna dostać (7)

      Ci nie znaczy że jest złe.
      Choćby klasyk kuchni imprezowej: kebab. W Polsce i większości Europy można dostać pod tą nazwą de facto doner kebab, co praktycznie nie istniejemy w Turcji.
      Czy to znaczy że

      Ci nie znaczy że jest złe.
      Choćby klasyk kuchni imprezowej: kebab. W Polsce i większości Europy można dostać pod tą nazwą de facto doner kebab, co praktycznie nie istniejemy w Turcji.
      Czy to znaczy że europejski twór jest jakaś podróba? Nie, to poprostu inne danie inspirowane kuchnia turecką.
      Tak samo jak z.tym kimchi w Mandu: nie stało obok oryginału co nie znaczy że samo kimchi i pierogi mandu są niedobre.

      • 4 1

      • A polska carbonara z dodatkiem śmietany (5)

        Jest dużo lepsza od oryginału, choć przecież niby całkowicie niekanoniczna.

        • 4 4

        • To akurat nie jest nasz wymysł i twór (3)

          Wiele kuchni podaje carbinare na śmietanie bo tak prościej jest. Można nagotowac sosu za wczasu i wydawać. A przy oryginalnej trzeba każdorazowo przygotować od zera praktycznie.
          Swoją drogą, gdzie dostanę pancete?

          • 2 1

          • Np. w Auchan dostaniesz czasami jest w Lidlu w biedrze też kiedyś widziałem. A tak na marginesie czas zrobienia carbonary jest taki sam jak odgrzanie gotowego sosu gdyż carbonara jest prostym i szybkim daniem w przygotowaniu

            • 4 0

          • Za wczasu? (1)

            Na gotować i wy dawać?
            Pancety nie dostaniesz, ale pancettę można kupić w dobrych delikatesach, a czasem nawet w Lidlu

            • 0 2

            • Przepraszam, że moje pisanie w pośpiechu uraziło twoja godność

              Pancetta i zawczasu, lepiej?
              Nie mów, że pierwszy raz widzisz te słowa?

              • 2 0

        • To ewidentnie dobrej carbonary nie jadłeś jak twierdzisz że z śmietana jest lepsza. Ale może być dla ciebie lepsza jeśli lubisz smak śmietany a carbonara nią nie smakuje :)

          • 3 1

      • A ja uwielbiam ich kimchi

        Oryginał mi tak nie smakuje. I co ty na to?

        • 0 2

    • Po co bierzesz kimchi w pierogarni? (1)

      Maja inne dobre surowki.

      • 3 1

      • Bo dobre jest to co mi smakuje

        Nie to co tobie

        • 0 2

    • Skoro mówisz o najgorszym kimchi, to...

      Nie jadłeś gotowego kimchi w słoiku z Lidla. Nie wiem czy jeszcze mają to w ofercie. To było do jakiejś polskiej firmy....masakra. Porażka, to było po prostu wstętne. Jeśli ktoś się skusił, a wcześniej nie jadł kimchi, to na pewno już nigdy nie spróbuje, bo będzie przekonany, że ta pyszna potrawa smakuje jak zgniła kapusta ze śmietnika

      • 2 0

  • Jak mandu (1)

    To nie mówimy o pierogach!

    • 27 5

    • Mówimy mówimy

      O bardzo dobrych progach. Pewnie ci wszyscy w tych kolejkach się nie znają... Tylko ty się znasz, ale nikogo to nie obchodzi haha

      • 3 7

  • Jak pierogi, to tylko do Lidla do Lidla (1)

    Seria DeLux. Pierogi z kaszą jęczmienną, gęsiną i żurawiną. Czasem som, jak jest święto lasu. Tam parking ram pam pam pam...

    • 28 5

    • pozdrowionka dla "pisacza"

      popieram za poczucie humoru !!!!

      • 10 1

  • Nie rozumiem ewenementu pierogów (13)

    Potrafią być smaczne, rozróżniam dobrze zrobione od bylejakich - ale daleko do zachwytu. Tak samo z gołąbkami.

    • 29 60

    • Każde danie, choćby nie wiadomo jak proste

      Może zachwycić, jeśli jest dobrze zrobione.
      Oczywiście, są osoby które jedzą składnikami bądź cena w menu ale to oddzielna kwestia.

      • 9 0

    • Proszę nie bluźnić ;)

      • 13 0

    • Witaj w klubie (1)

      Z gotowanych i smażonych pierogów wyjadam środek, bo ta mączna kluska nie chce się prześlizgnąć przez moje - nie ukrywajmy - obszerne gardło.
      A gołąbki fe, a nie daj Boże z tym sosem pomidorowym :|
      Ale kto wybrzydza ten nie je ;)

      • 4 9

      • grubo

        Co?

        • 1 1

    • Zgadzam się

      • 1 1

    • A ja steków

      • 2 0

    • prawda

      faktycznie nic nie rozumiesz...

      • 1 2

    • (1)

      Rozumien, że kolega to ten od sushi i ramenów

      • 4 3

      • Nie, w życiu nie jadłem ramen(u?)
        A sushi, takie zwykłe w PL, nie pociąga mnie.
        Lubię zwykłe placki ziemniaczane, wiele prostych dań, ale pierogi nie zachwycają. Nawet najlepsze mojej mamy, z cienkim ciastem. Sam farsz z patelni - to lubię. Może faktycznie nie przepadam za tzw. kuchnią mączną.

        • 5 1

    • (3)

      Zamiast nazywać je ordynarnie "pierogami", nazywaj je szlachetniejszym językiem, np. Agnolotti, Raviole du Dauphiné, itp.
      Ja też długo nie mogłem się przemóc, a teraz smakuje wyśmienicie.

      • 7 0

      • (2)

        Nie muszę się przemagać, zjadam bez problemu. Ale nie dostrzegam kultowości. Wolę podlaski hardcorowy styl - baby, kiszki, cepeliny. Ale pierogi jakoś nie :)

        • 1 1

        • (1)

          Jeden lubi pomarańcze, drugi jak mu nogi śmierdzą, tyle w temacie. Ja uwielbiam pierogi, i co mi zrobisz?

          • 2 3

          • O ja pitole... :D

            • 0 0

  • Najlepsze pierogi lepily/lepią? Panie z baru mlecznego w Bochni

    • 3 1

  • Moje

    • 4 1

  • Jakich trójmiejskich? (5)

    Wszystkie, które podaliście znajdują się w Gdańsku więc może łaskawie napiszcie 5 pierogarnii w gdańsku!!!

    • 15 4

    • a Mandu

      Mandu jest w Gdyni.

      • 4 1

    • (1)

      Sopocki Młyn w Sopocie:P

      • 1 1

      • Stary Młyn..

        • 0 0

    • Może zacznij czytać ze zrozumieniem.

      Nie wszystkie

      • 0 0

    • poluzuj gacie ;)

      • 0 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.