2021-02-09 08:56
Moja ulubiona wyżerka.
Niemal zawsze jak szliśmy do lokalu na obiad to szukałem w menu pizzę i oczywiście wybierałem.
W domu też robię, wszyscy zachwyceni (nie chwalę się)
Ale fajnie na mieście zjeść i nie szarpać się w domu.
2021-02-09 09:59
Chwalisz :-). Ale masz racje, domowa Polska pizza (przy ktorej Wlosi placza) to jest to! :-)
2021-02-09 12:52
Dajj se luz z jakimś twoim polskim plackiem z odpadami z lodówki.
2021-02-09 18:50
2021-02-09 18:57
daję czadu.
2021-02-09 21:37
To była trójkątna pizza na takim grubym puszystym cieście u Kaliszczaka na Długiej w latach 90 , ser, pieczarki i keczup
2021-02-09 22:20
I wyglądasz jak 3drzwiowa szafa.
2021-02-09 09:02
I wszystko w temacie.
2021-02-09 09:48
Pizza Rigga jak już.
2021-02-09 10:41
Do Dżjuseppe się Ryga nie umywa.
2021-02-10 10:23
Bo z tej samej fabryki w Łebczu ;)
Jeśli masz na myśli tę od dr.Oetker.
2021-02-09 10:51
Rigga była super do czasu aż się sprzedała oetkerowi :-( teraz to smutek
2021-02-09 12:58
Moim zdaniem nigdy nie była super
2021-02-09 13:06
no właśnie oetker ją jakościowo podniósł. Jadłem Riggę jeszcze z rękawa foliowego. Ciasto całkiem spoko obecnie tylko jakoś jej mniej. Ta nowa z ciastem na zakwasie całkiem spoko
2021-02-09 11:35
Tylko pizzeria Gdynianka - z majerankiem
2021-02-09 20:29
2021-02-10 19:28
Oto jedna z nich.
Polędwiczki w sosie majerankowo cytrynowym na bazie pozostałej z dnia poprzedniego brukselkowej po zmiksowaniu i lekkim tuningu solą i pieprzem.
Potrawa nie została zabita.
2021-02-10 07:00
2021-02-09 15:24
A prawdziwej pizzy to w życiu nie jadłeś po za mrozonkami z dodatkiem E6
2021-02-09 09:07
Patrząc na obecny downsizing czyli zmniejszanie wielkości oferowanych produktów przy zachowaniu tej samej ceny szczególnie dotknęło to właśnie placki. Jeżeli zakupimy produkt o 4-6 cm mniejszy to tracimy od ~185 do ~275 centymetrów kwadratowych powierzchni posiłku. Prościej mówiąc porcja naszego przysmaku zmniejsza się o 22%-34%!
2021-02-09 10:25
no i dobrze, nie bedziesz grubaskiem.
2021-02-09 11:50
Z dwojga złego lepiej że się zmniejsza niż jak mielibyśmy dążyć do tych kosmicznych rozmiarów dań jak w Ameryce i napojów w wiaderkach.
2021-02-09 14:57
Tak zgadzam się ale ceny powinny być wtedy nozsze
2021-02-09 19:16
petarda. Uwielbiam regular. Ser ciągnie się aż miło a nie żałosny zakalcowaty "bida"placek z prześwitami serowymi typu ofwrta dnia w makro.
2021-02-10 00:20
Jasne lepiej jak drożeje i się zmniejsza. Panie i Panowie o to ekonoimista z pisu.
2021-02-09 09:07
Niestety 2 lata została zamknięta po ponad 20 latach działania ...
W latach 90 działy się tam ciekawe rzeczy, Gdański półświatek często odwiedzał lokal.
2021-02-09 09:07
2021-02-09 09:12
Polecam rewelacyjna pizza
2021-02-09 09:51
2021-02-09 10:10
2021-02-09 10:18
2021-02-09 10:22
2021-02-09 10:29
2021-02-09 09:22
Nie to co teraz, placek grubosci kartki papieru i jeden plasterek szybki na cala pizze
2021-02-09 10:20
Żeby mu się wydatek "zwrócił"
2021-02-09 20:34
Janusze to restauratorzy, którzy żydzą na placku bo coraz mniejszy, a za to obwarzanek ciasta coraz szerszy, już chyba z 5 cm;
w środku dwa trzy plastry np szynki i sero podobny zaklej;
2021-02-09 13:10
2021-02-09 20:35
2021-02-09 09:48
2021-02-09 10:39
z piwem zrób co chesz :))) !
2021-02-09 10:40
Oryginalny ser mozzarella, własnej roboty sos pomidorowy :) Nigdzie tak dobrej nie jadłem w Polsce - nasi oszczędzają na składnikach a pizzy nie da się oszukać :)
2021-02-09 12:34
Bo ty na mieście, możesz zjeść najwyższej drożdżówkę i to z promocji 50% bo z dnia poprzedniego. I to tylko dlatego, że obcięli ci emeryturę.
2021-02-09 10:36
Całe Trójmiasto się zjeżdżało. To byLy czasy.
2021-02-09 10:59
To nie do końca tak. Pierwotnie była tam Rimini. Romina otworzyła się później, w nieistniejących dziś już barakach - dziś to Hynka 6. Rimini miała wysoką, nie tylko jak na tamte czasy jakość, lepszą znacznie niż Romina.
To nie do końca tak. Pierwotnie była tam Rimini. Romina otworzyła się później, w nieistniejących dziś już barakach - dziś to Hynka 6. Rimini miała wysoką, nie tylko jak na tamte czasy jakość, lepszą znacznie niż Romina. Właściciel Rimini miał kilka punktów, które z czasem sprzedał. Do dziś istnieje jeden z nich pod niezmienioną nazwą na Jasieniu, choć to już zupełnie inna bajka. Po opuszczeniu przez Rimini lokalu, Romina zajęła tamto miejsce, stąd pomyłka. Dodatkowo pogorszenie jakości, które nastąpiło kilka lat temu miało podłoże w wymianie pieca do pizzy.
2021-02-09 14:49
2021-02-09 14:46
2021-02-09 09:11
Super pizza!! Chyba maja również restauracje w Gdańsku.
Polecsm
2021-02-09 10:42
Widac ze konkurencje aż zżera od środka ze nie ma ich w artykule ;D
2021-02-09 14:24
I nie konkurencja a ktoś kto próbował tych wypocin ale każdy lubi co innego
2021-02-09 15:16
Zazdrość nie których jest powalająca, nie wspominając o głupocie :)
2021-02-09 09:34
podobny smak był przy pkp wrzeszcz, ale ta z żabianki była jednak lepsza...po prostu boska
2021-02-09 10:20
To była ślepa uliczka pizzowej ewolucji
2021-02-09 10:37
Pamiętam jedna z pierwszych w Gdańsku była na grubym cieście pieczona na kwadratowych blachach i krojona w trójkąty i do tego szot z ginu z tonikem
2021-02-09 09:36
zupełnie nie rozumiem kontrowersji, jakie wywołuje ananas jako składnik pizzy.
Są znacznie bardziej kontrowersyjne składniki. Jak np. czekolada, orzechy czy owoce morza.
2021-02-09 10:25
Poza czekoladą, Stanowią klasyczne skladniki pizzy.
2021-02-09 10:32
Bo we Włoszech ananas nie jest klasycznym składnikiem, był dodawany "pod" turystów.
2021-02-09 12:29
może dla Włocha ananas w pizzy jest jak dla Polaka czekolada w bigosie :P
2021-02-09 09:44
Fajna była Pizza Bis przy skm GD-Wrzeszcz. To drożdżowe ciasto, eh
2021-02-09 10:57
że był tam dodawany szczypiorek?
2021-02-09 13:54
ciasto drożdżowe z pieczarkami i serem posypane szczypiorkiem - pycha
2021-02-09 11:04
czar PRL - to nie pizza, to było ciasto drożdżowe z serem i czymś tam :)
2021-02-09 12:14
ale smakowało
2021-02-09 12:22
2021-02-09 10:03
Najlepsza u mnie w domu ....30 zł na składniki i cała rodzina będzie jeść i jeść i jeść i jeść .....
2021-02-09 10:12
ja już od roku nie wychodzę
2021-02-09 11:20
To już paranoja ....idź człowieku z domu ...u mnie pizza najlepszą bo w pizzerii pracował
2021-02-09 10:18
2021-02-09 17:17
2021-02-09 10:08
Jakims wielkim fanem pizzy nie jestem, ale najlepiej podchodzi mi Wloszczyzna.
2021-02-09 17:32
ale ta na garnizonie bo na morenie taka se
2021-02-10 13:00
Obie mi smakowaly, choc w obu lokalach bralem inne.
2021-02-10 17:16
taa, wloszczyzna w pizzy
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.