Opinie (242) 9 zablokowanych

  • Pizza (6)

    Moja ulubiona wyżerka.
    Niemal zawsze jak szliśmy do lokalu na obiad to szukałem w menu pizzę i oczywiście wybierałem.
    W domu też robię, wszyscy zachwyceni (nie chwalę się)

    Ale fajnie na mieście zjeść i nie szarpać się w domu.

    • 36 13

    • (1)

      Chwalisz :-). Ale masz racje, domowa Polska pizza (przy ktorej Wlosi placza) to jest to! :-)

      • 13 4

      • Dajj se luz z jakimś twoim polskim plackiem z odpadami z lodówki.

        • 4 12

    • Kiedy dzień bigosu lub pierogów ? (1)

      • 2 0

      • Codziennie wieczorem po pierogu

        daję czadu.

        • 1 2

    • Niepowtarzalna

      To była trójkątna pizza na takim grubym puszystym cieście u Kaliszczaka na Długiej w latach 90 , ser, pieczarki i keczup

      • 3 2

    • Taaa

      I wyglądasz jak 3drzwiowa szafa.

      • 0 2

  • Pizza Ryga (11)

    I wszystko w temacie.

    • 69 28

    • Ryga to stolica Łotwy.

      Pizza Rigga jak już.

      • 24 2

    • Mylisz się (1)

      Do Dżjuseppe się Ryga nie umywa.

      • 17 5

      • Bo z tej samej fabryki w Łebczu ;)
        Jeśli masz na myśli tę od dr.Oetker.

        • 3 0

    • (2)

      Rigga była super do czasu aż się sprzedała oetkerowi :-( teraz to smutek

      • 24 4

      • Moje zdanie

        Moim zdaniem nigdy nie była super

        • 2 7

      • no właśnie oetker ją jakościowo podniósł. Jadłem Riggę jeszcze z rękawa foliowego. Ciasto całkiem spoko obecnie tylko jakoś jej mniej. Ta nowa z ciastem na zakwasie całkiem spoko

        • 8 4

    • Gdynianka (3)

      Tylko pizzeria Gdynianka - z majerankiem

      • 9 11

      • majeranek zabija każdą potrawę :( tak jak kolendra, masakra (1)

        • 4 4

        • Sugestywna opinia

          Oto jedna z nich.
          Polędwiczki w sosie majerankowo cytrynowym na bazie pozostałej z dnia poprzedniego brukselkowej po zmiksowaniu i lekkim tuningu solą i pieprzem.
          Potrawa nie została zabita.

          • 0 1

      • majeranek to do grochówki

        • 2 1

    • A na starość lekarstwa i wszystko w temacie

      A prawdziwej pizzy to w życiu nie jadłeś po za mrozonkami z dodatkiem E6

      • 2 2

  • Za moich czasów standard średnicy pizzy wynosił 32 cm. (5)

    Patrząc na obecny downsizing czyli zmniejszanie wielkości oferowanych produktów przy zachowaniu tej samej ceny szczególnie dotknęło to właśnie placki. Jeżeli zakupimy produkt o 4-6 cm mniejszy to tracimy od ~185 do ~275 centymetrów kwadratowych powierzchni posiłku. Prościej mówiąc porcja naszego przysmaku zmniejsza się o 22%-34%!

    • 86 6

    • dietetycznie

      no i dobrze, nie bedziesz grubaskiem.

      • 5 18

    • (3)

      Z dwojga złego lepiej że się zmniejsza niż jak mielibyśmy dążyć do tych kosmicznych rozmiarów dań jak w Ameryce i napojów w wiaderkach.

      • 13 7

      • Tak zgadzam się ale ceny powinny być wtedy nozsze

        • 7 1

      • W USA sprzedaja na slice'y pizze

        petarda. Uwielbiam regular. Ser ciągnie się aż miło a nie żałosny zakalcowaty "bida"placek z prześwitami serowymi typu ofwrta dnia w makro.

        • 2 2

      • Magister

        Jasne lepiej jak drożeje i się zmniejsza. Panie i Panowie o to ekonoimista z pisu.

        • 3 2

  • Najlepsza była pizzeria Romina na Zaspie. (20)

    Niestety 2 lata została zamknięta po ponad 20 latach działania ...
    W latach 90 działy się tam ciekawe rzeczy, Gdański półświatek często odwiedzał lokal.

    • 23 21

    • Jakas pizzera w Gdańsku ma fajną promkę dzis? (6)

      • 5 8

      • Pizza napoli (5)

        Polecam rewelacyjna pizza

        • 3 5

        • Chyba żartujesz. To kpina nie pizza. Tylko Dragon. (4)

          • 5 12

          • Chyba żartujesz. Dragon to kpina nie pizza. Tylko La Bocca (3)

            • 12 1

            • Chyba żartujesz. La Bocca to kpina nie pizza. Tylko Dr Oetker. (2)

              • 19 1

              • Chyba żartujesz. Dr Oetker to kpina nie pizza. Tylko Riga. (1)

                • 7 1

              • Chyba żartujesz, to kpina. Dr Oetker produkuje pizze Rigga.

                • 13 0

    • Faktycznie, byla pyszna. (4)

      Nie to co teraz, placek grubosci kartki papieru i jeden plasterek szybki na cala pizze

      • 5 7

      • Bo janusz musi mieć dużo, tłusto i grubo (1)

        Żeby mu się wydatek "zwrócił"

        • 14 8

        • jak ktoś nie chce być frajerem,- to nie znaczy że zaraz Janusz

          Janusze to restauratorzy, którzy żydzą na placku bo coraz mniejszy, a za to obwarzanek ciasta coraz szerszy, już chyba z 5 cm;
          w środku dwa trzy plastry np szynki i sero podobny zaklej;

          • 3 0

      • polecam poczytac co to pizza neapolitańska (1)

        • 4 1

        • to tylko jeden z rodzajów pizzy. bynajmnie wyznacznik.

          • 0 0

    • Tylko średnia Hawajska i ciepłe rozgazowane piwo! (3)

      • 19 13

      • Hawajskiej nie obrażaj, a

        z piwem zrób co chesz :))) !

        • 2 1

      • Najlepszą pizzę robię sam w domu i dzisiaj pizza pepperoni na obiad - pychota :) (1)

        Oryginalny ser mozzarella, własnej roboty sos pomidorowy :) Nigdzie tak dobrej nie jadłem w Polsce - nasi oszczędzają na składnikach a pizzy nie da się oszukać :)

        • 3 8

        • Bo ty na mieście, możesz zjeść najwyższej drożdżówkę i to z promocji 50% bo z dnia poprzedniego. I to tylko dlatego, że obcięli ci emeryturę.

          • 5 3

    • Najlepsza!

      Całe Trójmiasto się zjeżdżało. To byLy czasy.

      • 4 0

    • Romina (1)

      To nie do końca tak. Pierwotnie była tam Rimini. Romina otworzyła się później, w nieistniejących dziś już barakach - dziś to Hynka 6. Rimini miała wysoką, nie tylko jak na tamte czasy jakość, lepszą znacznie niż Romina.

      To nie do końca tak. Pierwotnie była tam Rimini. Romina otworzyła się później, w nieistniejących dziś już barakach - dziś to Hynka 6. Rimini miała wysoką, nie tylko jak na tamte czasy jakość, lepszą znacznie niż Romina. Właściciel Rimini miał kilka punktów, które z czasem sprzedał. Do dziś istnieje jeden z nich pod niezmienioną nazwą na Jasieniu, choć to już zupełnie inna bajka. Po opuszczeniu przez Rimini lokalu, Romina zajęła tamto miejsce, stąd pomyłka. Dodatkowo pogorszenie jakości, które nastąpiło kilka lat temu miało podłoże w wymianie pieca do pizzy.

      • 11 0

      • ale jednak pizza była dobra.... Uwielbiałem ją, choć lokal mocno skromny.

        • 1 0

    • To prawda - najlepsza pizza !!! - szkoda że jej nie ma...

      • 1 0

  • Pizza&Pasta napoli fdynia (3)

    Super pizza!! Chyba maja również restauracje w Gdańsku.

    Polecsm

    • 4 7

    • Hah (2)

      Widac ze konkurencje aż zżera od środka ze nie ma ich w artykule ;D

      • 3 3

      • Chyba jedna z gorszych (1)

        I nie konkurencja a ktoś kto próbował tych wypocin ale każdy lubi co innego

        • 1 2

        • Zenada

          Zazdrość nie których jest powalająca, nie wspominając o głupocie :)

          • 1 0

  • Przy pkp żabianka od strony awf, lata 80-te, niezapomniany smak... (2)

    podobny smak był przy pkp wrzeszcz, ale ta z żabianki była jednak lepsza...po prostu boska

    • 20 2

    • Dobrze, że te pizzodinozaury już wyginęły

      To była ślepa uliczka pizzowej ewolucji

      • 1 8

    • Pamiętam jedna z pierwszych w Gdańsku była na grubym cieście pieczona na kwadratowych blachach i krojona w trójkąty i do tego szot z ginu z tonikem

      • 10 0

  • Apropo ankiety ulicznej (3)

    zupełnie nie rozumiem kontrowersji, jakie wywołuje ananas jako składnik pizzy.
    Są znacznie bardziej kontrowersyjne składniki. Jak np. czekolada, orzechy czy owoce morza.

    • 44 5

    • Wszystko co wymieniles (1)

      Poza czekoladą, Stanowią klasyczne skladniki pizzy.

      • 2 7

      • Klaszyczne wg jakiego kryterium?

        Bo we Włoszech ananas nie jest klasycznym składnikiem, był dodawany "pod" turystów.

        • 9 0

    • może dla Włocha ananas w pizzy jest jak dla Polaka czekolada w bigosie :P

      • 9 0

  • (5)

    Fajna była Pizza Bis przy skm GD-Wrzeszcz. To drożdżowe ciasto, eh

    • 60 0

    • Czy dobrze pamiętam, (1)

      że był tam dodawany szczypiorek?

      • 5 0

      • picca trójkątna w kebabie sopockim w latach 80

        ciasto drożdżowe z pieczarkami i serem posypane szczypiorkiem - pycha

        • 8 0

    • Pizza BIS (1)

      czar PRL - to nie pizza, to było ciasto drożdżowe z serem i czymś tam :)

      • 6 1

      • ale smakowało

        • 12 0

    • max pizza ma pizze w stylu BIS dzis jadłem bardzo zbliżony smak Polecam

      • 3 0

  • Ja (4)

    Najlepsza u mnie w domu ....30 zł na składniki i cała rodzina będzie jeść i jeść i jeść i jeść .....

    • 13 12

    • z domu najlepiej nie wychodzić (1)

      ja już od roku nie wychodzę

      • 9 4

      • Ja

        To już paranoja ....idź człowieku z domu ...u mnie pizza najlepszą bo w pizzerii pracował

        • 6 0

    • A później ledwo się zmieścicie w drzwiach (1)

      • 2 5

      • nie no... nie no bierzemy takie pizze żeby przez drzwi weszły

        • 3 0

  • (3)

    Jakims wielkim fanem pizzy nie jestem, ale najlepiej podchodzi mi Wloszczyzna.

    • 17 3

    • (1)

      ale ta na garnizonie bo na morenie taka se

      • 2 0

      • Obie mi smakowaly, choc w obu lokalach bralem inne.

        • 1 0

    • taa, wloszczyzna w pizzy

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.