2019-02-07 07:04
Roślinny ser. Brzmi ciekawie no no.
2019-02-07 07:55
Blee
2019-02-07 08:01
2019-02-07 09:50
kiełbasa jest roślinna, cala pizza jest zrobiona bez produktow zwierzęcych :)
2019-02-07 10:03
A dlaczego wegańskie produkty roślinne tak często posiadają nazwy pochodzące od produktów odzwierzęcych?
2019-02-07 10:15
Soja to strasznie szkodliwe badziewie/
2019-02-07 11:45
85% światowych zbiorów soi jest przeznaczonych na karmę dla zwierząt, które potem są zjadane przez ludzi. Więc jeśli ktoś tu przejadą się soją, to właśnie mięsożercy.
Poza tym soją nie jest rakotworcza, a
85% światowych zbiorów soi jest przeznaczonych na karmę dla zwierząt, które potem są zjadane przez ludzi. Więc jeśli ktoś tu przejadą się soją, to właśnie mięsożercy.
Poza tym soją nie jest rakotworcza, a jeśli chodzi o te słynne fitoestrogeny, to żeby w jakikolwiek sposób odczuć ich działanie, trzeba by jeść ok 20kg soi dziennie przez 3 miesiące.
2019-02-07 12:02
czemu soja ma byc lepsza niż nasz groch
albo indyjska soczewica?
dla mnie smakuje identycznie...
2019-02-07 10:16
Polecam - pyszota!
2019-02-07 11:13
większość naszego społeczeństwa wychowała się jednak na mięsie, dlatego na hasło "kiełbasa", "klopsiki", "kotlet" mają od razu skojarzenia i ze smakiem, i z fakturą jedzenia. Tak jest zwyczajnie prościej; w tej chwili
większość naszego społeczeństwa wychowała się jednak na mięsie, dlatego na hasło "kiełbasa", "klopsiki", "kotlet" mają od razu skojarzenia i ze smakiem, i z fakturą jedzenia. Tak jest zwyczajnie prościej; w tej chwili wymyślanie nowych nazw wymagałoby też jakiegoś czynnika, który sprawiłby, żeby takie słowo weszło do obiegu.
Z określeniami, które podajesz, akurat się nie zetknęłam.
2019-02-07 11:30
Głównie po to, żeby przekonać osoby jedzące mięso do zmiany diety na zasadzie, że można te same smaki uzyskać z produktów roślinnych.
2019-02-07 21:26
Posiadają takie nazwy, żeby ułatwić ludziom wychowanym na pewnych smakach odnaleźć się w świecie roślinnej żywności.
2019-02-07 11:28
2019-02-07 14:48
2019-02-07 17:08
za dużo kombinowania. nie ma to jak mięsiwo
2019-02-07 18:06
Nazewnictwo to pół biedy, można dyskutować. Ale po co ta cała sztuczna ideologia?
2019-02-07 21:27
W którym miejscu jest to "sztuczna" ideologia ?
2019-02-07 07:05
Bezstronnie jedna z lepszych pizz ,które jadłem ...
2019-02-07 09:46
Tutti Santi
zjada Andiamo na śniadanie
2019-02-07 11:39
I te porównywanie ta lepsza, nie tamtą lepsza... Ludzie czy wy jesteście dorośli?
2019-02-07 07:07
Kosztuje około 3 euro to niespełna 15 złotych a jaki smak , niedostępny dla słoików z Trójmiasta
2019-02-07 07:43
bylem niedawno i kosztuja zdecydowanie wiecej, chyba ze jemy placek z sosem pomidorowym siedzac na chodniku, co zapewne nasz swiatowiec robil :)
My sloiki w Neapolu jadalismy w ladnych lokalach, ze stoliczkami, obrusami i winem lokalu za troche wiecej. Bo nas stac :)
2019-02-07 09:16
Prawdziwy neapolitańczyk wcina tylko najprostsze i najtańsze pizze. Wszystkie inne uznają za nieporozumienie.
2019-02-07 11:35
Byłem kilka razy w Neapolu. Potwierdzam pizza marinaraod 2,5 do 3 euro Margherita 3 euro. Droższa fritata 5-6 euro. W pizzeri w której był Bil Clinton. To sa smaki Neapolu. Tanie podstawowe jedzenie. Jak pójdziesz do restauracji dla turystów to zapłacisz 6 i 12 euro jak wolisz.
2019-02-07 16:54
Tylko skąd słoik może o tym wiedzieć? Dał się sfrajerować kilka razy drożej, bo "go stać".
2019-02-07 22:43
2019-02-07 07:45
p.s. bilety lotnicze do Włoch są tańsze niż do Warszawy, czasy się zmieniły, pora wyjść z piwnicy :)
2019-02-07 09:40
Z Ciebie taki Italianiec jak z tych słoików Trójmiaszczanie :D Przyganiał kocioł garnkowi :)
2019-02-07 22:33
ludzie jedzą na ulicy i murkach 2Euro, czyli 9 zł. W sam raz na obiad lub kolację. Smak nie do porównania. Robią ją max 5 min od zapłacenia. Podac adres? warto:)
2019-02-08 11:09
2019-02-09 02:14
A w 2 minuty to Ci odgrzeja, jak lubisz takie pizze to ok ;)
2019-02-09 10:38
Jak ktoś chce zjeść wnet identyczna to nie musi jechać do Włoch wystarczy odwiedzić włoszczyznę na morenie jak dla mnie numer jeden w całym trójmieście
2019-02-07 07:12
Chociaż nie wiem kto by chciał to jeść...
2019-02-07 07:22
No dokładnie co za pomysł, przecież wszyscy powinni lubić to samo lol co za ludzie, nie znajom sie.
2019-02-07 07:31
Lepsza od pizzy z szynką i ananasem jest tylko pizza z szynką, ananasem i pieczarkami. Ale takiej nigdzie nie podają, więc nie chodzę do pizzerii tylko robię sobie sam w domu. I nawet ciasto smaczniejsze mi wychodzi. Koniecznie grube, bo na pizza na cienkim jest po prostu za cienka.
2019-02-08 08:23
Może jakaś knajpa po komentarzach zapuści taki produkt :)
2019-02-07 07:45
Możecie nalać polakówowi Don Perignona, albo dobrej whisky 18 letniej. Polak wypije duszkiem i powie, że cierpkie i jakieś mdłe. Dacie polakowi trufli to powie, że to jakiś zgniły czosnek. Zaparzycie polakówowi dobrego
Możecie nalać polakówowi Don Perignona, albo dobrej whisky 18 letniej. Polak wypije duszkiem i powie, że cierpkie i jakieś mdłe. Dacie polakowi trufli to powie, że to jakiś zgniły czosnek. Zaparzycie polakówowi dobrego espresso z dobrej, ręcznej maszyny, z świeżo mielonych ziaren bardzo dobrej jakości, powie że jakaś mała ta kawa i w ogóle kwaśna i i dziwnie smakuje. D(...) Nie znacie życia, wasze kubki smakowe są wypalone od podrobionych fajek i kijowej wódki. Nigdy nie mieliście okazji poznać smaków. (...) Kompozycja słodko-słone, albo słodko-kwaśne to jedna z najlepszych rzeczy jakie można skonsumować. Prawdziwa eksplozja dla wyrafinowanych smakoszy.
W cywilizowanej i rozwiniętej Japonii, kiedy córka przyprowadza i przedstawia swojego wybranka rodzicom, ci wykonują test. Podają mu Hawajską. Kiedy chłopak pizzy nie zje, albo powie że mu nie smakuje, to wiadomo że pochodzi z patologicznej rodziny. Test działa z dokładnością 100% i nawet WHO i ONZ przyznali, że u rodzin w których dominuje alkoholizm, narkomaństwo i kazirodztwo zawsze pojawia się niechęć do pizzy z ananasem.
2019-02-07 07:58
Dom Perignon, a nie Don... Znawco luksusów.
2019-02-07 08:04
Hehehe, no i to jest oryginalne trollowanie :)
2019-02-08 15:54
2019-02-07 10:46
Jakieś włoskie stowarzyszenie szefów kuchni nawet protestowało przeciw temu. Zresztą bezskutecznie.
2019-02-07 14:05
2019-02-07 07:12
pizza to nie dla mnie. jeno torunska z grillka i zimne specki. pozdrawiam ze srebrzyska moi mili i kochani
2019-02-07 16:48
ciągle pizza i pizza, dość, istnieje tyle smakowitych dań na świecie
2019-02-07 17:24
Piwo i grillowane mięso... A wiosna już niedługo
2019-02-07 17:43
2019-02-07 17:50
Kuchnia polska - pycha
2019-02-07 07:27
I to już był hardcore na maksa.
2019-02-07 08:14
Czym sie chwalic?, taka sobie zamowiles, fajnie ze mieli smazone sledzie, chociaz z .... bigosem , moglo byc tez fajnie
2019-02-07 15:38
2019-02-07 20:44
nawet na drugą stronę Monciaka byś nie doszedł.
2019-02-07 07:41
I pizza truflowa - pycha. :) podobna jest też pizzeria Oliwa do ognia, ale moim zdaniem składniki są jakościowo gorsze - mi nie smakowały. Porównywałam na przykładzie paru pizz z obydwu miejsc. Zdecydowanie polecam Na Okrągło. :)
2019-02-07 09:00
Kreska Mąki robi też pyszną truflową z serkiem mascarpone :)
2019-02-07 09:12
Sprawdzę przy okazji. :)
2019-02-07 09:56
O tak, kreska ma rewelacyjną truflową!
2019-02-07 15:45
Akurat obie pizzerie mają dostawy składników od tych samych dostawców-hurtowników. Niestety Twój smak się nie bardzo wstrzelił..
2019-02-07 16:52
ale co kto lubi
2019-02-08 07:50
nie zauważyłam, ale jest pycha
2019-02-07 07:41
jeszcze kilkanascie lat temu bez problemu mozna bylo znalezc pizze z owocami i czekolada. Kiwi i mandarynki byly calkiem ciekawym dodatkiem. Dobrze wspominam tez pizze z zielonym czosnkiem
2019-02-07 07:50
... Che schifo! Fui!!!
2019-02-07 07:58
2019-02-07 18:36
Carolina jest obecnie 3 od szczytu. Dragon Breatch to nr 2. Pepper X to nr 1.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.