Opinie (41) ponad 10 zablokowanych

  • Czy ktoś wie o co chodzi... ? (12)

    Czym droższa knajpa tym gorsze jadło.
    Jadałem w Heffner,Grand ,Marina.
    zimne dania , a porcje dla dzieci.
    No ale to robili mistrzowie!!!!

    • 43 4

    • bo w droższych knajpach (9)

      szczególnie w hotelowych **** i ***** płacisz nie za potrawę tylko za wygląd jej. Pamiętam studniówkę w siaratonie. za stódniówkę 250zł/os a żarcia tyle co kot napłakał. Fakt było fajnie podane, ale co z tego skoro

      szczególnie w hotelowych **** i ***** płacisz nie za potrawę tylko za wygląd jej. Pamiętam studniówkę w siaratonie. za stódniówkę 250zł/os a żarcia tyle co kot napłakał. Fakt było fajnie podane, ale co z tego skoro chciałbym się najeść do syta skoro płace tyle jak na zakupy z biedry na 10 obiadów. Przykład kolejny zupa pomidorowa z Grand Hotelu z soku pomidorowego.. cena 30zł.

      • 9 6

      • Ważne jest pamiętać gdzie się idzie jeść. Jak masz plan się najeść do syta (wiadomo że czasami każdy tak po prostu chce) to można spokojnie się udać do baru mlecznego gdzie tanio i smacznie można się najeść od razu na

        Ważne jest pamiętać gdzie się idzie jeść. Jak masz plan się najeść do syta (wiadomo że czasami każdy tak po prostu chce) to można spokojnie się udać do baru mlecznego gdzie tanio i smacznie można się najeść od razu na kilka dni. Nie ma w tym niczego złego.

        W restauracjach renomowanej rangi o coś innego chodzi. Tutaj jest cały klimat i kultura podawania potraw i ich przygotowanie. Nie rozumiem jeżeli komuś to nie odpowiada to czemu idzie tam a potem narzeka.

        • 0 0

      • (5)

        Bo nie każdy idzie do restauracji nażreć się jak świnia. Zapewniam Cię jednak, że jeśli zamówisz przystawkę, zupę, drugie danie to najczęściej nie będziesz miał już ochoty na deser a jeśli koniecznie chcesz deser to z

        Bo nie każdy idzie do restauracji nażreć się jak świnia. Zapewniam Cię jednak, że jeśli zamówisz przystawkę, zupę, drugie danie to najczęściej nie będziesz miał już ochoty na deser a jeśli koniecznie chcesz deser to z reguły rezygnuje się z przystawki lub zupy. Chyba, że jesteś zawodnikiem sumo.

        No a najbardziej mnie rozbawiły zakupy za 250zł, które rzekomo miałyby wystarczyć na 10 domowych obiadów. Przecież za to nawet dobrej flaszki nie kupisz a co dopiero 10 obiadów. Widać, że jesteś studentem, który żywi się chyba zupkami chińskimi w proszku, bo za taką kasę to chyba niczego więcej nie kupisz. A nie każdy jest tak mało wymagający.

        • 6 11

        • Debilu każdy wpis musisz komentować...? i pisac że jesteś kierowcą bmw....? wydaje mi się ze w d..e byłes i stolec widziałeś pochlaście

          • 1 0

        • oj dziecko...

          Pusty ty i niedowartościowany przez życie...gdybyś zadał sobie trud i poczytał o historii bmw nie chwaliłbyś się tym tylko umilkł jeśli uważasz się za polaka...poczytaj tez o historii siemensa(tak,to oni budowali komory

          Pusty ty i niedowartościowany przez życie...gdybyś zadał sobie trud i poczytał o historii bmw nie chwaliłbyś się tym tylko umilkł jeśli uważasz się za polaka...poczytaj tez o historii siemensa(tak,to oni budowali komory gazowe),basf(cyklon b,nalezalo to do Farbenindustrie które wywołały 2 Wojne) a także o Bayernie (wszystkie eksperymenty na ludziach).

          • 2 0

        • (2)

          Nie każdy również jest pretensjonalnym snobem, który musi się dowartościować usilnie starając się poniżyć w swoich oczach innych, w dodatku prostakiem, skoro uważa się za konesera chwaląc się BMW.

          • 5 2

          • (1)

            Tak to sobie tłumacz.

            • 2 6

            • Owszem.

              • 2 1

      • Szkoda, ze ortografii nie pamietasz...

        Co za kraj analfabetów, "stódniówka"... debil

        • 10 2

      • a czego się spodziewałeś w Sheratonie za 250 zł

        :)

        • 4 1

    • Zazwyczaj w tych droższych knajpach podaje się dania, zwane - degustacyjne.
      Mają one nacieszyć oko, nie koniecznie żołądek czy portfel...

      • 3 1

    • Haffner nie Heffner

      Heffner to od Palyboya :D (a i to przez jedno f)

      • 7 2

  • O_o (4)

    A co mówi SANEPID o dredach tej Pani?

    • 22 11

    • dredy przynajmniej nie wpadają do jedzenia, bo są splecione.

      ogólnie wszyscy kucharze powinni nosić czepki, chyba że są zupełnie łysi

      • 2 1

    • (1)

      o tym samym sobie pomyślałam. generalnie gdyby gotowała na moich oczach to sorry ale nie spróbowałabym. Te kłaki jakoś mnie obrzydzają. Bleh

      • 7 9

      • phi

        Watpie zeby kiedy kolwiek gotowala na twoich oczach zasciankowa kobieto.

        • 1 2

    • co mowi sanepid to juz dawno nie ma sensu

      • 12 1

  • tylko jedna baba umie gotować?

    • 1 1

  • Mulisty posmak

    może być atutem,jeśli się wie jak harmonicznie połączyć składniki smakowe.Ponadto w karpiu tego posmaku wcale nie jest więcej niż w pstrągu,chyba że mówimy o starych sztukach z parku oliwskiego.

    • 2 2

  • (1)

    Jedynymi szefami kuchni dla mnie jest Maciej Nowicki z Pałacu w Wilanowie i niezastąpiony Jarosław Dumanowski.
    Bulaj mnie wystraszył, niestety, nie moja estetyka. Karp to najgorsze ryba na świecie, zalatuje mułem i szkoda patrzec jak co roku sie ją katuje w imię brutalnej i głupiej tradycji.

    • 7 2

    • Ja w wigilię jem rekina z Oceanu Atlantyckiego i do tego ośmiornice też z tego zbiornika wodnego. Ujdzie też łosoś norweski. Karp tak jak wspomniałeś jest kiepski i zalatuje mułem.

      • 4 3

  • a dlaczego nie zaprosiliście Diany z Gdyni

    - wtedy na pewno byłoby jeszcze ciekawiej.

    • 4 1

  • teraz już wiemy gdzie się udać aby dobrze zjeść??

    1. Gdynia 4 restauracje poddały się weryfikacji i osądowi - Brawo!
    2. Sopot , aż 3 mimo małego miasta jest to sukces,
    3. Gdańsk tylko dwie - i jaka to stolica województwa - wstyd.
    4. Pniewo największy sukces i Gratulacje

    Swoją drogą podziwiam Malikę, że w gronie tylu mężczyzn nie wymięka;))

    • 3 5

  • Zapytanie moście państwo

    czy ja wiem czy oni mają pojęcie o gotowaniu ?

    prawdziwy kucharz potrafi zrobić z g... trufle
    czy oni to potrafią ?

    • 2 1

  • (1)

    A Gdzie Szef Kuchni Najlepszej "RESTAURACJI" IKEA Gdańsk?

    • 28 2

    • To nie restauracja tylko raczej bar szybkiej obsługi.

      • 3 4

  • Dwunastu trójmiejskich szefów kuchni (2)

    Pomlewo.
    A to jakaś nowa dzielnica GD,SP,GA ?

    • 14 5

    • To miejscowość położona 25 km od Gdańska na trasie Gdańsk-Kościerzyna.

      • 2 2

    • Przecież to imię.

      • 4 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.