2018-07-14 08:09
Za rok żadnej już nie będzie
2018-07-14 09:39
Bo taki jest cel. Nie po to bierze się dotacje z UE na otwarcie firmy i rozpoczęcie działalności gospodarczej żeby ciągnąć to w nieskończoność w biedakraju z biedacebulakami, których nie stać na 23zł na jajecznicę z kurkami, bo w domu kupi sobie jajek w biedronce i zrobi jajówkę za 2zł 30gr.
2018-07-14 11:01
2018-07-14 16:01
dotacja z ue na otwarcie firmy? hehe dobre, widac ze masz duzo do powiedzenia, a malo wiesz.
typowy Polak-cebulaczek-biedaczek.
2018-07-14 11:07
2018-07-14 11:37
Kącik z nowo otwartymi lokalami pokazuje że praktycznie w miesiącu w Trójmieście to otwieranych jest około 10 lokali. Tylko że na mieście po roku obserwacji to tego nie widać. Czysto reklamowy kącik
2018-07-14 08:17
Nie ma to jak "domowe jedzenie" w restauracji. Domowe jedzenie jest w domu a jak idę do restauracji to po to by zjeść czego w domu sobie nie przyrządzę.
2018-07-14 11:38
zjeść sobie 4 pyszne pierogi z biedronki lub innej sieciówki.
No chyba, że takie już są :)
2018-07-17 08:03
2018-07-14 08:22
Hipster pije i jadą burgery z rukolom.
2018-07-14 15:57
ktos chce, to niech je, co ci do tego? Polak-biedaczek co go nie stac na obiad za 300zl to musi ponarzekac. zalosne
2018-07-14 08:27
Dlaczego jest ta chora moda na bezglutenowe jedzenie? Zdrowy człowiek może jeść gluten normalnie i nic mu nie będzie. Owszem, są ludzie z celiakią, ale jest to około 1%, a nie 50% jak ktoś usiłuje wmówić. I dlaczego
Dlaczego jest ta chora moda na bezglutenowe jedzenie? Zdrowy człowiek może jeść gluten normalnie i nic mu nie będzie. Owszem, są ludzie z celiakią, ale jest to około 1%, a nie 50% jak ktoś usiłuje wmówić. I dlaczego weganie/wegetarianie/frutarianie/inne takie koniecznie silą się na na podrabianie smaku mięsa? Kotlet z torfu nie będzie schabowym. Dlaczego wege rezygnując z mięsa dalej rosci sobie prawo do jego smaku? Wege bigos? Śmiech na sali. To już nie bigos.
2018-07-14 08:49
Nie rozumiem skąd to oburzenie. Ja tam na przykład chciałabym zjeść coś co przypomina smakiem prawdziwy chleb, którego niestety jeść nie mogę. Myślę, że podobnie jest z ludźmi, którzy z jakichś przyczyn mięsa jeść nie mogą. Fajnie, że mamy wolny wybór i możemy jeść co chcemy :)
2018-07-14 08:58
Koleś miał słuszne zdanie i ma prawo się oburzyć w sprawie bigosu.
2018-07-14 09:44
Cała reszta to bzdura i moda dla takich idiotek jak ty
2018-07-14 11:04
w sumie
2018-07-14 12:50
Nie na tyle sporo by otwierać restauracje bezglutenowe.
Głupia moda dla hipsterków, ot co.
Zapraszam na siłownię po wege śniadanku :)
2018-07-14 19:10
Czemu takie oburzenie? Jak chca niech otwierają. Dla chorych na celiakie to ciężko znaleźć dobry sklep czy restauracje.
2018-07-14 09:39
Podczas świąt zasuwasz bigos postny jak dziki i jakoś mamie na narzekasz, że jest "wege"
Rościć sobie prawo do smaku mięsa ? Dziecko - to co lubisz to nie smak mięsa, ale przyprawy jakimi zostało owo mięso
Podczas świąt zasuwasz bigos postny jak dziki i jakoś mamie na narzekasz, że jest "wege"
Rościć sobie prawo do smaku mięsa ? Dziecko - to co lubisz to nie smak mięsa, ale przyprawy jakimi zostało owo mięso potraktowane oraz sposób jego przyrządzenia. Chyba, że jesz tylko i wyłącznie surowe - w takim przypadku śpij spokojnie, bo nikt nie chce nawet tego "podrabiać"
Wiem, że są wakacje i nuda trzepaku, ale na litość boską - pomyśl Seba zanim coś napiszesz.
2018-07-14 10:00
I szkołę skończyłem już dosyć dawno temu. Nie mierz ludzi swoją miarą.
2018-07-14 10:33
Nie jest ważne kiedy skończyłeś szkołę, ale czego się nauczyłeś. Po Twoim wpisie widać, że niewiele. Odnieś się merytorycznie i nie marnuj czasu.
2018-07-17 09:46
po co tak bóldu.isz? chce ktoś jeść kotlet roślinny, niech je, co ci do tego?
2018-07-14 15:06
stejka, takiego krwistego.
2018-07-14 10:20
Takie opinie to brak tolerancji.są biali i czarni .chorzy na raka i ci którzy zachorują i nic na to nie poradzą.tak samo z jedzeniem.
2018-07-14 10:22
Człowieku, o ile nie masz wszechstronnego wykształcenia medycznego nie wypowiadaj się na takie tematy. Nie tylko chorzy na celiakie nie mogą spożywać glutenu. Jest wiele schorzeń, które indukowane są min. przez białka
Człowieku, o ile nie masz wszechstronnego wykształcenia medycznego nie wypowiadaj się na takie tematy. Nie tylko chorzy na celiakie nie mogą spożywać glutenu. Jest wiele schorzeń, które indukowane są min. przez białka (gluten jest białkiem) przenikające przez jelita. Stąd wielu pacjentów nie może jeść zarówno glutenu jak i np. nabiału czy jajek.
Powielanie takich opinii jak Twoja powoduje, że społeczeństwo lekce sobie waży te kwestie i ludzie chorzy, nie tylko na celiakię dostają zanieczyszczone jedzenie, ponieważ ktoś uważa, że to fanaberia lub moda.
Takiemu pacjentowi jak Ty poleciłbym dietę: jedz co chcesz i nie zaglądaj innym w talerz.
2018-07-14 11:16
Np. hipsterstwo xD
I jajka to też nabiał, człowieku od cieknących jelit :D
2018-07-16 12:29
Jajka to nie jest nabiał, durniu bez szkoły...
2018-07-16 22:33
I tyle w temacie
2018-07-25 18:30
Durniu bez szkoły :D
2018-07-14 14:33
Nie ucz się medycyny z filmów z żółtymi napisami na jutubach.
2018-07-14 21:19
Tu nie chodzi o modę czy nawet gluten.
Dopóki nie zrobisz kolonoskopii to nawet nie wiesz, w jakim stanie są twoje jelita.
Twoja wiedza medyczna jest niedostateczna.
Potem wszyscy latają po lekarzach z bólem głowy, wątroby, infekcjami i alergiami.
Zdrowe odżywianie to podstawa.
2018-07-14 14:58
bezmózgowiec chce pouczać innych o wiedzy medycznej :) Dieta bezglutenowa jest szkodliwa jesteś tego przykładem .Na dodatek jesteś az tak głupi prze liczysz ze ktokolwiek te brednie które skopiowałeś z neta kto kolwiek potraktuje poważnie
2018-07-14 19:58
Akurat gluten mogę spożywać, to niestety wiele produktów czy składników muszę omijać. I pomimo,że nie jestem wegeterianinem to szukam knajp czy restauracji z w miarę "zdrowym" jedzeniem, przyrządzonym z naturalnych
Akurat gluten mogę spożywać, to niestety wiele produktów czy składników muszę omijać. I pomimo,że nie jestem wegeterianinem to szukam knajp czy restauracji z w miarę "zdrowym" jedzeniem, przyrządzonym z naturalnych produktów i najmniej przetworzonych, dlatego często jadam w wegetariańskich.
Proponuję przeczytać jakąkolwiek pozycję o znaczeniu jelit (ich odżywianiu) w chorobach innych narządów.
Każdy reumatolog pyta się o dietę.
Można tu wymienić wiele schorzeń związanych z odżywianiem, nie tylko gastro.
2018-07-14 11:03
to bardzo częste. Mam tak choć by ja... Czy to proste wyjaśnienie jest satysfakcjonujące?
2018-07-14 22:13
Nie jest. Możesz jaśniej?
2018-07-16 12:33
Mięso dobre.
Zabijanie złe.
Co zrobię? Ano spróbuję podrobić smak tak, żeby smakowało możliwie blisko mięsa, ale żeby nie trzeba było zabijać.
Czy jeszcze jaśniej?
2018-07-14 11:13
... jest rozkapryszona i pełna kompleksów, żyją w cieniu rodziców i kasę mają tylko od nich albo z dorabiania, są słabi fizycznie i psychicznie ale oczekiwania od życia mają ogromne, chcieliby dostawać od wuja lajków i
... jest rozkapryszona i pełna kompleksów, żyją w cieniu rodziców i kasę mają tylko od nich albo z dorabiania, są słabi fizycznie i psychicznie ale oczekiwania od życia mają ogromne, chcieliby dostawać od wuja lajków i tak dalej.
Nie są w stanie osiągnąć niczego konkretnego, to chociaż dołączą do wrogów glutenu, mięsa, szczepionek, okrągłej ziemi, Reptilian, myśliwych, białych hetero mężczyzn, Ojca Klimuszko itp. itd. etc. bo to świetny substytut realnego życia, można uważać się za lepszego i być tak zwanym "aktywistą" (aktywista to polski odpowiednik słowa hejter, brzmi też znacznie lepiej, "ja nie hejtuję innych, tylko jestem aktywistą i uświadamiam" xD)
2018-07-14 12:52
Wege matołki na wszystko mają odpowiedź zboczeńcy :)
2018-07-14 18:24
Czy jak ktoś ma celiakię, to powinien się od razu zamknąć w domu i jadać tylko własnoręcznie przygotowane jedzenie? Mam celiakię, do końca życia nie mogę zjeść niczego z glutenem, a wierz mi, gluten jest wszędzie - mąkę
Czy jak ktoś ma celiakię, to powinien się od razu zamknąć w domu i jadać tylko własnoręcznie przygotowane jedzenie? Mam celiakię, do końca życia nie mogę zjeść niczego z glutenem, a wierz mi, gluten jest wszędzie - mąkę pszenną bądź inne zbożowe wypełniacze dodaje się między innymi do wędlin, sałatek, surówek, zup. Chciałabym wyjść na spacer, a potem zjeść obiad w restauracji, nie narażając się na bolesne skurcze jelit czy inne mniej lub bardziej dokuczliwe dolegliwości i dla mnie otwarcie restauracji serwującej bezglutenowe dania to świetna wiadomość, bo ile można jeść na mieście tylko ziemniaki z wody, frytki albo ryż? Wszystkie inne potrawy w restauracjach mają albo panierkę, albo zagęszczone są mąką czy po prostu zawierają zboża glutenowe Dieta bezglutenowa to nie jest mój wybór, śnię o pizzy, drożdżówkach, bułkach z szynką, a jak rodzina kupuje świeży chleb, to czasami go wącham, bo nic innego mi nie pozostaje. I jest mi bardzo przykro, jak ludzie wyśmiewają niejedzenie produktów z glutenem, twierdząc, że to tylko moda. Nie wyobrażacie sobie nawet, jak bardzo bym chciała, żeby to była tylko moda. Dla mnie celiakia to wykluczenie - praktycznie odpadają wszelkie wesela, chrzciny i tym podobne (głupio przychodzić na takie imprezy z własną wałówką w pudełkach), jedzenie w hotelach też nie zawsze bywa w opcji bezglutenowej (czyli z wyjazdów nici), a do tego gdzie bym nie poszła, to noszę ze sobą całą torbę pudeł i pojemników z jedzeniem.
2018-07-15 08:46
Chciałbym mieć tylko takie problemy...
2018-07-15 16:45
2018-07-16 12:37
Dlaczego jest ta chora moda na mieszkanie poza Gdańskiem? Zdrowy człowiek może przeprowadzić się do Gdańska normalnie i nic mu nie będzie. Owszem, są ludzie z Wejherowa, ale jest to około 1%, a nie 50% jak ktoś usiłuje
Dlaczego jest ta chora moda na mieszkanie poza Gdańskiem? Zdrowy człowiek może przeprowadzić się do Gdańska normalnie i nic mu nie będzie. Owszem, są ludzie z Wejherowa, ale jest to około 1%, a nie 50% jak ktoś usiłuje wmówić. I dlaczego gdynianie/gdynianki/inne takie koniecznie silą się na nazywanie tego miastem? Orłowo nie będzie Wrzeszczem. Dlaczego gdynianie rezygnując z miasta dalej rosci sobie prawo do jego zabudowy? Gdyński deptak? Śmiech na sali. To już nie deptak.
2018-07-14 08:49
na placu górnośląskim mają swój garmaż - generalnie nic ciekawego. Bezmięsne potrawy w cenie mięsnych (plus w nazwie też mięso - "soczewicowa kaczka" - nabrałam się że jest w tym mięso kaczki, a tu papka z soczewicą) . Pierdziawka gratis bo żałują kminku. Nie polecam.
2018-07-14 08:58
Polska język, piękny język.
2018-07-14 09:00
Promują ich z dobroci serca bo to świetna para, co chwile coś otwiera i zamyka jak klapa bagażnika.
2018-07-14 09:00
2018-07-14 09:02
2018-07-14 09:01
Wnętrze zostało zaaranżowane podobnie - w wystroju dominują nawiązania do gier komputerowych takich jak m.in. "Doom", "Asteroids", "Mario" czy "Wiedźmin".
Po jedzeniu wymioty gratis. W dodatku obleśny gość w koszulce kapitana ameryki leje do twojego browara.
2018-07-14 09:12
Dorabia się dziś piękną filozofię dla brodatych w rurkach, a to tylko ma sprawić żeby Rurkowcy zabrali kogoś w plener i nadal zajęli się konsumpcją opleciona w paplaninę o bidegradowalnych talerzach, za które z uśmiechem
Dorabia się dziś piękną filozofię dla brodatych w rurkach, a to tylko ma sprawić żeby Rurkowcy zabrali kogoś w plener i nadal zajęli się konsumpcją opleciona w paplaninę o bidegradowalnych talerzach, za które z uśmiechem zapłacą zblizeniiwo kartą. To dla was są Belgijki po 19zl. Co roku w sezonie jeżdżę po Polsce po różnych miastach zdrojowych i zawsze wyszukam jakąś karczmę gdzie pani Mirka ma codziennie pyszne danie dnia za 15zł-17zł składające się z kompotu zupki i drugiego dania (bez frytek) i nic nie udaje w nazwie czegoś czym nie jest. Cenie sobie brak ściemy i prostotę kuchni. Wynalazki są dla osób które cierpią permanentnie na brak nowych możliwości, typowy konsument dzisiejszej cywilizacji który wszystko zracjonalizuje w swojej główce.
2018-07-14 09:15
Polać mu!
2018-07-14 11:04
2018-07-14 11:22
- bez glutenu
- bez laktozy
- ichtio-pesco-lakto-owo semi-raw wegano-frutarian
- organiczne
- ekologiczne
- fair trade
- rzemieślnicze
- kraftowe
- egzotyczne, kosmiczne & bajecznie wyczesane na prawo
Jak masz takie w ofercie zarabiasz krocie, smak nieistotny xD
2018-07-14 11:43
to zryj u pani mirki kielbache,mielone ,zupke z proszku i popijaj kompotem wsioku lol
2018-07-14 11:52
Ile ty masz lat?
Tak szczerze...
2018-07-14 12:57
Jak ktoś własny wpis kończy "lolem" to definitywnie zatrzymał się na etapie gimazjum...
2018-07-14 18:57
Musisz być niewątpliwie człowiekiem z klasą. Jedną.
2018-07-16 19:56
Synek jak Cię nie stać Twoja strata, jeździj dalej autobusem albo może lepiej chodź z buta i broń boże nie wychodź z jaskini po co komu ewolucja, również ta smaku jak możesz siedzieć wśród kamieni i hejtować świat, który Cię otacza.
2018-07-14 09:14
jajecznica za kurkami za jedyne 23 złote! a wkrótce spróbujecie "rzemieślniczych" wędlin, jedyne 4 zł za plasterek (czynsz się sam nie zapłaci)! Pozdrawiamy pracujących w pobliżu.
2018-07-14 12:13
Ktoś gdzieś widział? Ale tak w granicach zdrowego rozsądku maks 15 zł za kotlet!
2018-07-14 15:58
no i? inne lokale w brabanku tez nie sa tanie, za obiad dla 2 osob latwo wydac 200-400zl, najwyrazniej nie jest to miejsce dla ciebie.
zawsze mozecie zjesc w kfc albo barze mlecznym starego kotleta, nikt nie
no i? inne lokale w brabanku tez nie sa tanie, za obiad dla 2 osob latwo wydac 200-400zl, najwyrazniej nie jest to miejsce dla ciebie.
zawsze mozecie zjesc w kfc albo barze mlecznym starego kotleta, nikt nie broni.
na szczescie sa ludzie, ktorzy zarabiaja wiecej niz minimalna krajowa :)
Nie rozumiem tego hejtu, mieszkasz w miescie, gdzie powinien byc wybor lokali a nie tylko telepizza i bar mleczny, a ludzie jeszcze hejtuja. Wg mnie swietna propozycja i nie interesuje mnie czy to kosztuje 27 czy 72 zl. Zmiencie prace, znajdz se chlopaka ktory jest ambitniejszy niz 8zl/h
2018-07-14 18:12
to ja podziękuję za taki wybór xD
2018-07-14 20:06
Dobre jedzenie można przecieź zjeść za 200 maks za 2 osoby. A nie za 400. Wtedy płacisz z coś więcej niż jedzenie.
2018-07-14 09:20
Kiedy będzie restauracja z karmieniem ze strzykawki podskórnie tylko dla wytatułowanych?
2018-07-14 11:16
bary z kroplówkami witaminowymi
2018-07-15 16:38
A mnie zastanawia jedna sprawa: jeśli weganin ma wstręt na wszystko mięsne i pochodzenia mięsnego to co oni leja do baku samochodów skoro ropa naftowa z której robi się benzynę olej napędowy czy gaz LPG to szczątki zdechlych zwierząt
2018-07-15 23:52
2018-07-14 11:04
2018-07-14 11:28
2018-07-15 21:32
Mięso mielone z indyka również
2018-07-14 11:48
Szczególnie kaczka czy polędwica wołowa, na pewno tańsze od marchewki czy ziemniaków.
2018-07-14 11:35
Dlatego nigdy nie jadam w takim miejscach, niemal zawsze oszukują na jakości, składzie i gramaturze a ja jestem nadwrażliwy np na błonnik czy inhibitory trypsyny i już po pół awokado czy garści bobu blokuję toja toja na wiele godzin.
A prawie wszędzie dają np. soję zamiast mięsa bo jest po prostu dużo taniej.
2018-07-14 13:09
Najbardziej genetycznie mutowaną rośliną - smacznego
2018-07-16 12:23
(przynajmniej w Polsce)
Smacznego.
2018-07-14 22:22
Może powinieneś zrobić sobie kolonoskopię?
2018-07-16 12:26
Skoro "nigdy nie jadasz", to skąd wiesz, że "niemal zawsze oszukują"?
2018-07-14 09:31
Znam ich kuchnię, nawet była okazja kilka razy gotować wg. ich przepisów.
2018-07-14 09:33
Czyli w środku musi być niesamowity smród z którym wentylacja sobie nie radzi, a klimatyzacja wyłączona "bo po co" jak przez drzwi się chłodzi.
Albo to taka mentalność nowobogackich, którzy wyrwali się z patologii, a w dzieciństwie drzwi zawsze były otwarte, więc tak musi być.
2018-07-14 12:13
A może po prostu chcą mieć otwarte drzwi. Tak bez żadnej filozofii i podtekstów, czy innych traum?
Przyszło ci todo bani w ogóle?
2018-07-14 12:43
A może warto zapytać klientów czy chcą by drzwi były otwarte, czy wolą by klima przyjemnie chłodziła ? :)
2018-07-14 15:09
Nie znoszę klimy.
2018-07-14 15:57
Ja nie znoszę ludzi, jadam w domu
2018-07-14 09:49
Bezglutenowe jest szkodliwe dla zdrowia ,ale to swietny przykład jak mozna kazdą bajke wciskać bezrozumnych
2018-07-14 10:00
kącept goni kącept, autorskie menu w towarzystwie niebanalnej jajecznicy otulonej kurkami. nic juz nie moze byc zwykle.
panie redaktorze, ile mozna czytac o konceptach? po co te eufemizmy? czy samo jedzenie bez durnej nazwy typu "czeemu nie" albo "dlaczego tak" i bez otulania w towarzystwo autorskich konceptow juz sie nie broni?
2018-07-16 09:50
nazwy angielskie czy "angielskie".. pankejki..seafood..sandwicz..
2018-07-14 10:20
Kolejne pseudorestauracje tylko czekające na łatwy zarobek bowobogackich.Nałożą w sumie ok.70gr „czegoś” do zjedzenia a przyjdzie zapłacić jak za przysłowiowe zboże.No żenada!nie wiem ile ten kolejny już przybytek się ostanie ale nie wróżę i oczywiście nie życzę powodzenia
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.