2017-01-14 13:25
rzeczownikiem ożywionym? A co do tych pierożków, próbowałam - nadzienie jest dobre, ale nie smakuje mi to ciasto, chyba ryżowe.
2017-02-22 14:36
musi być ciasto ryżowe w innym wypadku to już nie będą pierożki chińskie. No i ciasto ryżowe jest dwa razy cieńsze niż na nasze polskie pierogi.
2017-01-14 15:34
Hmmm, stek byłby raczej rzeczownikiem "unieżywionym" ;)
2017-01-14 18:32
Mega piwo i teraz kanapeczki, brawo Panowie :)
2017-01-15 06:48
2017-01-19 11:50
2017-01-18 13:55
Do Autora: Rzetelność dziennikarska i kultura wymaga podpisywania imieniem lub a nie traktowac przedmiotowo
2017-01-14 13:27
strzał w stopę. Nie dość, że miejsce STRASZNE, bo już lepiej by było otworzyć stoisko na bazarze albo straganie, to ceny dużo wyższe niż w Gdyni. Na Świętojańskiej Margarita 9 zł, w Metropolii 14.
2017-01-18 13:08
Hej ceny są wyższe bo pizza jest większa. Co wiecej lokal jest większy a więc droższy w utrzymanu. Pizza w Gdańsku jest lepsza od tej z Gdyni ponieważ nie leje się z niej olej jak w Gdyni. Pizza pycha polecam !!
2017-01-14 13:57
Wpływ na cenę produktu ma również lokalizacja, a dokładniej rzecz ujmując cena za wynajem lokalu. Myślę, że ta w Metropolii po prostu jest wyższa niż w Gdyni i tyle.
2017-01-16 09:52
Pizza jest większa niż w Gdyni dlatego ceny są inne młotki
2017-01-17 12:00
A no, w Gdyni ma 10 cm średnicy, a w Gdańśku 12cm, i gdzie jest ser sie pytam? Bo jak na razie to bułka z koncentratem za 14 pln, to i tak drogo.
2017-01-18 06:44
2017-01-14 16:41
Wyższa niz lokal przy jednej z droższych ulic w Polsce? Pewnie suma Summarum tak bo lokal duzo większy, ale za 1 mkw. na pewno nie.
2017-01-15 06:38
przyjechali z Gdyni i myślą że mogą przycinać na gdańszczanach
2017-01-15 19:54
musisz się nażreć????? dalej wciągaj jakieś g.... a prawdziwa pizza ma mało składników.
2017-01-17 12:03
A jak!! Najprawdziwsza pizza to ma zero składników, albo lepiej w ogóle jej nie ma, wchodzisz płacisz 3 dychy i wychodzisz. To są najoryginalniejsze pizzerie tylko dla obytych.
2017-01-14 19:33
2017-01-17 09:52
czasami bywam, bo pracuję w pobliżu. Mi smakują. Nie jestem "smakoszę" i nie mam brody
2017-01-14 18:23
Posilek dla dwoch osob powinien kosztowac nie wiecej niz 25 zlotych. Mozna kupic dobre i zdrowe produkty w selgrosie i nagotowac ciekawe potrawy. Wlasciciele chca za duzo zarobic.
2017-01-15 10:42
Ale po ciemku chcesz jeść czy dołączysz koszt mediów do swoich wyliczeń? Ktoś musi z tych produktów ten posiłek przygotować i ktoś musi go ci podać, a na koniec księgowa wszystko rozliczyć. Aa no i wszyscy chcemy żeby wyżej wymienieni dobrze zarabiali. Ale koszt potrawy ma być 25zl za 2 osoby.
2017-01-16 22:16
W tych 25 zł jest jeszcze podatek:
8, 15 lub 23% VAT.
2017-01-15 06:47
2017-01-15 07:28
w dwie osoby?
2017-01-14 13:34
kreska mąki hehe dobra nazwa napewno przyciągnie klientów po kresce heheh
2017-01-16 21:34
Ale pizza naprawę dobrej treści. I cena przyzwoita.
2017-01-14 21:21
Przyciąga pyszną pizzą!!!super ciasto i dobrej jakości składniki-brawo!
2017-01-15 06:41
2017-01-14 18:18
To się jeść nie chce
2017-01-14 13:36
2017-01-14 14:04
Dziś u mnie wygrywa słowo:
"ingrediencjami"
To już nawet nie jest żałosne i śmieszne.
2017-01-14 19:19
https://pl.wiktionary.org/wiki/ingrediencja
wtedy nie bedzie smieszne
2017-01-14 21:47
fajnie, ze mi wyjasniles co znaczy to slowo, dobrze, ze jest google...
i pewnie uwazasz, ze w "artykule" powyzej uzycie jest zasadne, ale pewnie jak zanawiasz jedzenie tez mowisz, ze z tymi i tymi ingrediencjami poprosze...
2017-01-16 16:41
Ja tak mówię czasem...
2017-01-14 18:59
Ingredient w starożytnym gdansku oznaczało skladnik
2017-01-16 13:48
No sorki ale takie danie (róznica że jajko sadzone a nie gotowane w wodzie z octem) jest w niemalże każdym barze mlecznym i nie uchodzi to za rarytas.
Lubię to danie, bo ma smak (żółtko jajka zarąbiście pasuje do kaszy) ale robienie z tego luksusu za 18 złotych, to już nie jest lekka przesada a wielka.
2017-01-16 12:48
Nadal nic dla alergików :( wszędzie ta pszenica. Ludzie bezglutenowi i uczuleni na pszenicę są jak trędowaci. A jest coraz więcej osób, którzy nie są chorzy na celiakię, nie maja alergii na pszenicę ale wykluczyli gluten i pszenice dla własnego zdrowia. Może czas o nas pomyśleć.
2017-01-16 13:44
Zdecydowanie są uczuleni na propagandę a nie gluten
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.