2019-08-24 17:12
No i gitara.
2019-08-25 01:14
Mieli zapchane żyły przez to g jedzenie.
2019-08-25 13:00
ciekawe co jadłeś, pewnie obornik, bo zdrowy
2019-08-26 18:41
Że jesz za dużo cukru i tłuszczu. Twój mózg nie potrafi już myśleć.
2019-08-26 15:32
Nie widze tam jakichs wielkich ilosci wapna...
2019-08-24 17:50
co do cen to widze standardowo. 16zl za pizze srednicy dużej bułki. za 7 eur w Porto Cervo na Sardynii dostaniesz pizze 40cm, ktora jest prawie tak samo wloska jak ta w sopocie.
2019-08-24 22:57
nie ma co komentować cen, bo w Polsce to się nigdy nie zmieni
2019-08-25 13:01
co się nie zmieni?
2019-08-25 23:03
wysokość cen
2019-08-26 11:44
a o co chodzi z tą wysokością, za mały jesteś żeby podskoczyć?
2019-08-25 01:58
Pewnie chciałbyś za 3 zł pewnie?
2019-08-25 14:17
7x 4,30 to wychodzi ok 30zl za duza picce włoską. taką naprawde dużą. i ja bym oczekiwal nawet ze w gdansku to nie bedzie taniej niz w mediolanie, ale powiedzmy w tej samej cenie. aktualnie w gd "wloska pizza" to 30zl za srednice 25cm
2019-08-26 11:45
2019-08-26 12:09
2019-08-26 22:40
kup bajlet i pojedz i potem pisz
2019-08-28 07:24
Akurat w Mediolanie znalazłem pizzę po 6.50. Pizzeria przy Piazza Aspromonte. 100m dalej restauracja Non solo pizza po 7.0 itd
2019-08-25 14:03
A ile kosztuje dojazd na Sardynie ?
2019-08-25 14:19
2019-08-26 14:39
2019-08-26 11:45
tam ci powiedzą
2019-08-25 15:02
Nawet w Mediolanie, głównym mieście włoskiego biznesu jadłem taniej niż u nas.
2019-08-26 11:46
2019-08-26 12:00
najmniejsza, najtańsza pizza 6 euro, normalna 10, wypasiona 13
2019-08-28 07:26
2019-09-13 16:52
W Porto Cervo, które jest najdroższym kurortem na Sardynii?? Niezły z Ciebie klamczuszek
2019-08-24 17:57
2019-08-24 22:55
zgadza się, jakby na świecie nie było nic innego od pizzy
2019-08-25 13:02
2019-08-25 14:19
2019-08-26 12:01
2019-08-26 15:38
kebab
2019-08-25 05:54
Polecam
2019-08-25 06:50
U skrzypka
2019-08-25 14:19
chyba jak chcesz sie otruc
2019-08-25 13:02
2019-08-26 15:39
Tylko musi to byc pizza ze schabowym i buraczkami na wierzchu.
2019-08-24 18:03
2019-08-24 18:08
.. papierowy obrus niechlujnie położony na stole, widelce samemu się rozklada, wino w dzbanku i szklance, prostota i pyszna pizza, ale Polacy lubią jak się im nadskakuje i wtedy to zjedzą nawet g.. nko w papierki, z prostej klasycznej pizzerii wychodza
2019-08-24 18:13
Pijar wazny pamietaj. Otoczka. Byle gdzie selfik nie przejdzie.
2019-08-24 18:18
Specjalista od win, i selfi przed szyldem knajpy i zbieramy lajki
2019-08-25 13:05
2019-08-24 18:23
Moja najlepsza to ta z biedry.
Rodzinna, duża, na grubym
2019-08-25 08:44
Giuseppe dwupak:-)
2019-08-24 18:36
2019-08-24 19:06
2019-08-24 19:27
Polacy szczególnie niektórzy są bardzo głupi bo wierzą,że wszystko co zagrawaniczne jest świetne a nasze ble. We Włoszech jadłem i świetne pizze i słabe. Uważam, że jeśli chodzi o jedzenie to mamy jedno z najlepszych w Europie. No ale ja nie mam fejcbuka i nie wstawiam fotki z kotletem zjedzomym we Włoszech, żeby mi nabijali lajki.
2019-08-25 13:06
szczególnie ciastami
2019-08-25 10:50
2019-08-25 03:42
2019-08-25 12:10
1. naleśniki na Garncarskiej, wcześniej był jakiś koktajlbar, obecnie robią tam kurczaka
2. na Tkackiej ciągle się zmieniają nazwy nawet ich nie pamiętam
3.Czarna Owca--> Machina
4. Lokalna na Grząskiej --> Fino
to samo na Wajdeloty i w Gdyni w bocznych od Starowiejskiej
itd
2019-08-25 13:04
otwórz tam fabrykę guzików i też nie przetrwa, podaj lepszy przykład bo ten ma się jak pięść do nosa
2019-08-24 18:06
Pizza burgery... czy aż tyle ludzi tyle tego jadą,że tyle tych lokali tego typu?!
2019-08-25 03:42
2019-08-26 19:42
2019-08-24 18:13
Polska dobra pizza Babci. Drozdze. Grubo wyrosnieta. Z mnostwem dodatkow. Ze starego piekarnika pieczona w starej przypalonej blasze. To jest smak. Smak dziecinstwa.
2019-08-24 21:51
smak Petarda i składniki świeże
2019-08-25 13:07
2019-08-25 14:20
2019-08-26 19:43
2019-08-25 14:05
Pizza wloska musi byc bardzo cienka ! A to co jadles to byl placek !
2019-08-26 12:08
2019-08-26 15:46
Ale on nie mowi o wloskiej pizzy tylko o polskiej u babci
2019-08-27 18:47
kija cienka
2019-08-24 18:23
Rozumiem, że w Polsce nikt już nie potrafi zrobić golabkow, flakow, zrazów...
Ale ok
Powodzenia
Ps. Nie wyobrażam sobie wycieczki do Włoch, na Węgry, do Czech by jeść pizze.
2019-08-25 06:41
po co chodzić do restauracji na "domowe" jedzenie?
2019-08-25 09:35
Nie potrafią gotować.
2019-08-25 13:07
2019-08-25 14:07
Bzdury opowiadasz widocznie nigdy nie jadles dobrych flakow
2019-08-26 12:08
2019-08-24 19:03
To niestety trzeba pojechać do Poznania, Warszawy czy Wrocławia.... Trójmiasto to pizza, burgery i "autorskie menu".
2019-08-24 21:22
Jest u nas (w Trójmieście) już wiele lokali z dobrym jedzeniem.
Przykłady?
Eliksir
Prologue
Winne grono
Niepokorni
Czerwone drzwi
Zakorkowani
Szafarnia 10
L'entre
Jest u nas (w Trójmieście) już wiele lokali z dobrym jedzeniem.
Przykłady?
Eliksir
Prologue
Winne grono
Niepokorni
Czerwone drzwi
Zakorkowani
Szafarnia 10
L'entre ville
Mito sushi
Thai Thai
Przepis na
Bazar
PG4
Byłem we wszystkich, jestem też często w Warszawie i uważam, że w Trójmieście nie jest już tak źle jak było 10-15 lat temu
..
Nie jest idealnie, ale nie mamy się czego wstydzić zapraszając gości nawet z zagranicy.
2019-08-24 22:02
Niepokorni? Zakorkowani? Na pewno tam byłeś? Mieszkam niedaleko i z nadzieją próbowałem ich potraw mniej więcej co kwartał. Po kilku próbach stwierdziłem że nie pójdę tam więcej.
Czerwone drzwi... owszem, było minęło.
Spróbuj La Cucina i Fino. Obiecuję +++
Co do reszty z grubsza się zgadzam
2019-08-25 01:08
Polecam.Domowe zarcie,normalne ceny.Na pewno sie najesz bardziej niz w tych hels kiczynach:)
2019-08-25 08:12
Ale ci bezbomni, siedzący na środku sali, tak aby każdy wiedział o ich obecności...
2019-08-25 13:12
bary mleczne mają swój czar :), jak się chce odmiany, jednak restauracje też mają swój czar i inne dania, to chyba dobrze, że jest taki wybór
2019-08-25 08:52
Ale w kilku innych tak. Jadam też w domu itd.
Zależy natomiast czego oczekujesz od danej knajpy także nie rozumiem porównywania "mleczaków" do restauracji.
2019-08-25 09:19
Rozumiem że tego szukasz w barach mlecznych?
2019-08-25 09:29
jak sie lubiu wszystko rozgotowane, podane plastikowej tacy, z plastikowymi sztuccami. Jasne, ale moze dorosli ludzie, ktorzy zarabiaja pieniadze, oczekuja czegos wiecej, niz tylko paszy
2019-08-25 08:09
Tak. Bylem raz w Niepokornych i raz w Zakorkowanych. Tu i tu super. Wrócę. Może ja akurat dobrze trafiłem...
2019-08-25 12:31
modne nie znaczy dobre
2019-08-25 13:39
Ja bym się powstydziła zabrać Japończyka do jakiegokolwiek baru "sushi" w Polsce, więc nietrafiony komentarz.
2019-08-27 14:04
Chyba lepiej żeby spróbował polskich dań?
2019-08-26 16:56
2019-08-24 21:23
I tam zawijają w sreberka
2019-08-25 13:10
cudze chwalicie, zrób sobie wakacje ale takie bez wyjazdu i potraktuj trójmiasto tak jakbyś był na wyjeździe, polecam ten eksperyment
2019-08-24 19:09
By było żeby pojawił się cykl : Zamknięte lokale w ciągu ostatniego roku , jako ostrzeżenie dla niektórych żeby nie wpadli niepotrzebnie w pułapkę długów i nieudanych biznesów
2019-08-25 10:56
Sezon niestety nie trwa cały rok a wiele lokali sądząc po cenach i menu nastawiona jest tylko na turystów.
2019-08-25 11:36
Trzeba najpierw wszystko skalkulować.
Biznesu nie można prowadzić na Ukraińcach, zatrudnianych "na czarno".
Nie stać Cię na własny biznes? Nie otwieraj go.
2019-08-25 13:03
2019-08-26 12:10
2019-08-27 00:27
Piszę tu o bardzo dobrych lokalizacjach. Wbrew pozorom koszt wynajęcia w Niemczech lokalu, biura nie jest wysoki.
2019-08-25 13:14
każdy biznes statystycznie tak samo się nie udaje, gastronomię jedynie łatwiej wydać bo jest tam gdzie najwięcej ludzi
2019-08-24 19:12
Ok
A gdzie można, zjeść coś normalnego, polskiego?
Nie chodzi mi o bar mleczny
2019-08-24 21:24
Eliksir
Prologue
Winne grono
Niepokorni
Czerwone drzwi
Zakorkowani
Szafarnia 10
L'entre ville
Przepis na
Bazar
PG4
2019-08-25 15:30
Czerwone Drzwi zamknięte od ok 3 lat, ale specjalista się wypowiada...
2019-08-26 22:42
bardzo dobry lokal tylko szampan strasznie drogo wychodzi
2019-08-24 21:52
sa zarąbiste!
2019-08-24 22:07
Nie mam.
Też kiedyś byłem studentem, ale obecnie nieraz chce zjesc spokojnie, bez tłoku i meneli.
2019-08-25 15:06
Jak chcesz bez tłoku i meneli to miejsc takich też jest aż nadto. Z tym, że to kosztuje drożej.
2019-08-25 20:30
A gdzie napisałem, że ceny mają być jak w barze?
2019-08-26 09:08
Swojski Smak, np. Jest dziczyzna, jest schabowy, są placki, z przystawek jest m.in. tatar. W Tawernie Dominikańskiej tatar, żurek, schab, żeberka. Pierogi są wszędzie. Jest Familia Bistro, z mieszanką kuchni polskiej i
Swojski Smak, np. Jest dziczyzna, jest schabowy, są placki, z przystawek jest m.in. tatar. W Tawernie Dominikańskiej tatar, żurek, schab, żeberka. Pierogi są wszędzie. Jest Familia Bistro, z mieszanką kuchni polskiej i litewskiej. Jak knajpa ma być oczko wyżej, jest Restauracja Gdańska. Piszę tylko o ścisłym centrum. Jest dużo miejsc, gdzie w cywilizowanych warunkach możesz zjeść nieźle, tylko trzeba uczciwie zapłacić, a nie myśleć, że się należy po kosztach produktów + 2,50 PLN + 0,30 PLN napiwku.
2019-08-25 12:47
Bary mleczne nie są miłym miejscem, stoją tylko ciut wyzje niż bary z kababem koło dworca. Właśnie dlatego nie ma dobrych polskich restauracji. Ludzie by uczekiwali mielonego za 5zl
2019-08-25 15:07
Albo chcesz elegancko albo za 5 zł. Daj se siana.
2019-08-25 16:01
Gimbaza naprawdę myśli, ze może być elegancko za 5 zł.
2019-08-26 15:48
W centrum Gdańska chyba większość restauracji (pomijam te, które w nazwie mają słowo "pizzeria") nie ma jasno sprecyzowanej kuchni, co oznacza, że jest w nich jedzenie od sasa do lasa - i polskie jedzenie i zagraniczne.
W centrum Gdańska chyba większość restauracji (pomijam te, które w nazwie mają słowo "pizzeria") nie ma jasno sprecyzowanej kuchni, co oznacza, że jest w nich jedzenie od sasa do lasa - i polskie jedzenie i zagraniczne. Ja np. wczoraj byłem na obiadokolacji w Elephancie, zjadłem żur (taki sobie) i pieczonego sandacza z ziemniakami (super), choć mają w ofercie również tatary, wołowinę, żeberka, jak i... pizze i makarony. I tak jest w śródmieściu chyba w ze 30 restauracjach, czyli wszędzie możesz zjeść coś normalnego w normalnych bez towarzystwa obszczymurów. Tylko trzeba zapłacić.
2019-08-26 22:08
A co jest normalne? Sadzone z kaszą gryczaną?
2019-08-27 13:06
Mielony z ziemniakami i mizerią w stołówce szkolnej?
2019-08-27 13:40
Strach się bać na myśl, co w publicznym żywieniu wkładają do mielonego.
2019-08-27 00:31
2019-09-29 13:48
ale od kilku tygodni "naprawiają elektrykę" i cholera wie, czy i kiedy otworzą. Ceny mieli dobre, jedzenie smaczne, klientów pełno, nie wiem, co się stało. Właściciel na profilu restauracji nei odpowiada
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.