Opinie (205) ponad 20 zablokowanych

  • (4)

    No i gitara.

    • 17 12

    • Będziecie (3)

      Mieli zapchane żyły przez to g jedzenie.

      • 7 4

      • na razie ty masz zapchany g mózg (1)

        ciekawe co jadłeś, pewnie obornik, bo zdrowy

        • 1 6

        • Twoja odpowiedź sugeruje

          Że jesz za dużo cukru i tłuszczu. Twój mózg nie potrafi już myśleć.

          • 0 1

      • Nie widze tam jakichs wielkich ilosci wapna...

        • 0 1

  • dla mnie za malo hipstersko (19)

    co do cen to widze standardowo. 16zl za pizze srednicy dużej bułki. za 7 eur w Porto Cervo na Sardynii dostaniesz pizze 40cm, ktora jest prawie tak samo wloska jak ta w sopocie.

    • 58 27

    • (3)

      nie ma co komentować cen, bo w Polsce to się nigdy nie zmieni

      • 24 2

      • ale i co chodzi? (2)

        co się nie zmieni?

        • 3 1

        • (1)

          wysokość cen

          • 2 0

          • to ceny mają wysokość?

            a o co chodzi z tą wysokością, za mały jesteś żeby podskoczyć?

            • 2 2

    • Straszne (5)

      Pewnie chciałbyś za 3 zł pewnie?

      • 5 22

      • nie za 3 (4)

        7x 4,30 to wychodzi ok 30zl za duza picce włoską. taką naprawde dużą. i ja bym oczekiwal nawet ze w gdansku to nie bedzie taniej niz w mediolanie, ale powiedzmy w tej samej cenie. aktualnie w gd "wloska pizza" to 30zl za srednice 25cm

        • 11 4

        • nie rozumiem, napisz jeszcze raz czego żądasz i się domagasz

          • 1 0

        • We Włoszech dopłacasz 2-3 euro za "coperto" (1)

          • 1 2

          • odloz przewodniki i blogi

            kup bajlet i pojedz i potem pisz

            • 0 0

        • Akurat w Mediolanie znalazłem pizzę po 6.50. Pizzeria przy Piazza Aspromonte. 100m dalej restauracja Non solo pizza po 7.0 itd

          • 0 0

    • (3)

      A ile kosztuje dojazd na Sardynie ?

      • 5 4

      • nie dowiesz sie tego (1)

        • 4 4

        • nie kłam , ty jesteś wyborca Grześka lub Włodka , Roberta itd...

          • 0 4

      • zadzwoń do biura podróży

        tam ci powiedzą

        • 1 0

    • Po co aż na Sardynii (3)

      Nawet w Mediolanie, głównym mieście włoskiego biznesu jadłem taniej niż u nas.

      • 16 1

      • nie jest taniej, po co kłamiesz?

        • 2 3

      • wchodzimy na pierwszą lepszą stronę pizzerii w Mediolanie (1)

        najmniejsza, najtańsza pizza 6 euro, normalna 10, wypasiona 13

        • 2 1

        • Takie ceny są nawet koło Duomo

          • 0 0

    • W Porto Cervo, które jest najdroższym kurortem na Sardynii?? Niezły z Ciebie klamczuszek

      • 0 0

  • No i znowu same pizzerie, a gdzie można zamówić z dowozem jakiś normalny obiad? (10)

    • 73 22

    • (4)

      zgadza się, jakby na świecie nie było nic innego od pizzy

      • 20 4

      • a co jeszcze jest? podaj przykład (3)

        • 2 6

        • szpagetti (2)

          • 10 1

          • i co jeszcze? (1)

            • 1 0

            • kebab

              • 3 0

    • Leone

      Polecam

      • 2 15

    • (1)

      U skrzypka

      • 2 17

      • zart

        chyba jak chcesz sie otruc

        • 13 1

    • normalne, zamawiasz pizzę i frytki i masz normalny obiad (1)

      • 3 6

      • Tylko musi to byc pizza ze schabowym i buraczkami na wierzchu.

        • 3 0

  • Aha otwarlem w lipcu zamknę w listopadzie (14)

    • 65 17

    • Pizzę najlepsza jadłem w Rzymie na Zatybrzu (10)

      .. papierowy obrus niechlujnie położony na stole, widelce samemu się rozklada, wino w dzbanku i szklance, prostota i pyszna pizza, ale Polacy lubią jak się im nadskakuje i wtedy to zjedzą nawet g.. nko w papierki, z prostej klasycznej pizzerii wychodza

      • 50 24

      • (2)

        Pijar wazny pamietaj. Otoczka. Byle gdzie selfik nie przejdzie.

        • 20 2

        • Racja, kilka par sztućców, kieliszki (1)

          Specjalista od win, i selfi przed szyldem knajpy i zbieramy lajki

          • 19 1

          • a wystarczy łyżka i dobrze okraszone kluski

            • 4 1

      • (1)

        Moja najlepsza to ta z biedry.
        Rodzinna, duża, na grubym

        • 9 11

        • Giuseppe dwupak:-)

          • 9 0

      • Carlo Menta? (1)

        • 2 0

        • Też

          • 1 0

      • (1)

        Polacy szczególnie niektórzy są bardzo głupi bo wierzą,że wszystko co zagrawaniczne jest świetne a nasze ble. We Włoszech jadłem i świetne pizze i słabe. Uważam, że jeśli chodzi o jedzenie to mamy jedno z najlepszych w Europie. No ale ja nie mam fejcbuka i nie wstawiam fotki z kotletem zjedzomym we Włoszech, żeby mi nabijali lajki.

        • 30 13

        • dokładnie, jest wiele blogów zagranicznych gdzie turyści się zachwycają jedzeniem w Polsce

          szczególnie ciastami

          • 5 1

      • Sam jadłeś z papierkiem Brawo ty

        • 1 6

    • Znowu to samo pieprzenie. Podaj przykład jakieś knajpy z ostatniego roku, która zamknęła się po paru miesiącach. (2)

      • 7 11

      • (1)

        1. naleśniki na Garncarskiej, wcześniej był jakiś koktajlbar, obecnie robią tam kurczaka
        2. na Tkackiej ciągle się zmieniają nazwy nawet ich nie pamiętam
        3.Czarna Owca--> Machina
        4. Lokalna na Grząskiej --> Fino
        to samo na Wajdeloty i w Gdyni w bocznych od Starowiejskiej

        itd

        • 20 1

        • podałeś dwie lokacje, tak jest na całym świecie

          otwórz tam fabrykę guzików i też nie przetrwa, podaj lepszy przykład bo ten ma się jak pięść do nosa

          • 0 13

  • (2)

    Pizza burgery... czy aż tyle ludzi tyle tego jadą,że tyle tych lokali tego typu?!

    • 54 10

    • Nie, cały czas rządzi komuna i to "władza" decyduje jaki lokal otworzą.

      • 11 4

    • no jedzą i co z tego?

      • 0 0

  • Pizza Babci (8)

    Polska dobra pizza Babci. Drozdze. Grubo wyrosnieta. Z mnostwem dodatkow. Ze starego piekarnika pieczona w starej przypalonej blasze. To jest smak. Smak dziecinstwa.

    • 76 25

    • do dziś taka robię w domu... (3)

      smak Petarda i składniki świeże

      • 11 2

      • z kiełbasą? (2)

        • 3 9

        • z jajkiem sadzonym (1)

          • 2 10

          • jajek wsadzony to jest to

            • 1 1

    • (3)

      Pizza wloska musi byc bardzo cienka ! A to co jadles to byl placek !

      • 11 6

      • albo gruby chleb z dodatkami

        • 1 3

      • Ale on nie mowi o wloskiej pizzy tylko o polskiej u babci

        • 8 0

      • kija cienka

        • 0 0

  • (5)

    Rozumiem, że w Polsce nikt już nie potrafi zrobić golabkow, flakow, zrazów...
    Ale ok
    Powodzenia
    Ps. Nie wyobrażam sobie wycieczki do Włoch, na Węgry, do Czech by jeść pizze.

    • 77 16

    • takie rzeczy tylko w domu (1)

      po co chodzić do restauracji na "domowe" jedzenie?

      • 10 10

      • Ponieważ dzieci Neostrady.

        Nie potrafią gotować.

        • 13 2

    • Szkoci robią super flaki, Grecy też (2)

      • 2 2

      • (1)

        Bzdury opowiadasz widocznie nigdy nie jadles dobrych flakow

        • 5 2

        • jadłem, w Grecji i Szkocji

          • 0 0

  • Jak chcecie ciekawą kuchnię (15)

    To niestety trzeba pojechać do Poznania, Warszawy czy Wrocławia.... Trójmiasto to pizza, burgery i "autorskie menu".

    • 90 27

    • Nieprawda (12)

      Jest u nas (w Trójmieście) już wiele lokali z dobrym jedzeniem.
      Przykłady?
      Eliksir
      Prologue
      Winne grono
      Niepokorni
      Czerwone drzwi
      Zakorkowani
      Szafarnia 10
      L'entre

      Jest u nas (w Trójmieście) już wiele lokali z dobrym jedzeniem.
      Przykłady?
      Eliksir
      Prologue
      Winne grono
      Niepokorni
      Czerwone drzwi
      Zakorkowani
      Szafarnia 10
      L'entre ville
      Mito sushi
      Thai Thai
      Przepis na
      Bazar
      PG4
      Byłem we wszystkich, jestem też często w Warszawie i uważam, że w Trójmieście nie jest już tak źle jak było 10-15 lat temu
      ..
      Nie jest idealnie, ale nie mamy się czego wstydzić zapraszając gości nawet z zagranicy.

      • 20 19

      • (7)

        Niepokorni? Zakorkowani? Na pewno tam byłeś? Mieszkam niedaleko i z nadzieją próbowałem ich potraw mniej więcej co kwartał. Po kilku próbach stwierdziłem że nie pójdę tam więcej.
        Czerwone drzwi... owszem, było minęło.
        Spróbuj La Cucina i Fino. Obiecuję +++
        Co do reszty z grubsza się zgadzam

        • 13 2

        • A byles kiedys w barze mlecznym Slonecznym? (5)

          Polecam.Domowe zarcie,normalne ceny.Na pewno sie najesz bardziej niz w tych hels kiczynach:)

          • 20 6

          • Ok, jedzenie dobre i tanie (1)

            Ale ci bezbomni, siedzący na środku sali, tak aby każdy wiedział o ich obecności...

            • 6 6

            • dobre niedobre, może być, tak powiem, nic do zarzucenia

              bary mleczne mają swój czar :), jak się chce odmiany, jednak restauracje też mają swój czar i inne dania, to chyba dobrze, że jest taki wybór

              • 2 0

          • Nie wiem czy bylem akurat w Słonecznym

            Ale w kilku innych tak. Jadam też w domu itd.
            Zależy natomiast czego oczekujesz od danej knajpy także nie rozumiem porównywania "mleczaków" do restauracji.

            • 6 2

          • Tematem jest "ciekawa kuchnia"

            Rozumiem że tego szukasz w barach mlecznych?

            • 3 5

          • tak, sloneczny

            jak sie lubiu wszystko rozgotowane, podane plastikowej tacy, z plastikowymi sztuccami. Jasne, ale moze dorosli ludzie, ktorzy zarabiaja pieniadze, oczekuja czegos wiecej, niz tylko paszy

            • 10 7

        • Tak. Bylem raz w Niepokornych i raz w Zakorkowanych. Tu i tu super. Wrócę. Może ja akurat dobrze trafiłem...

          • 1 4

      • modne nie znaczy dobre

        • 2 1

      • (1)

        Ja bym się powstydziła zabrać Japończyka do jakiegokolwiek baru "sushi" w Polsce, więc nietrafiony komentarz.

        • 1 7

        • Po co zabierac Japonczyka baru sushi?

          Chyba lepiej żeby spróbował polskich dań?

          • 3 0

      • Szafarnia 10? :D

        • 0 0

    • Taaaa

      I tam zawijają w sreberka

      • 1 2

    • chyba nigdy na mieście nie byłeś, typowe żeby nie znać swojego regionu

      cudze chwalicie, zrób sobie wakacje ale takie bez wyjazdu i potraktuj trójmiasto tak jakbyś był na wyjeździe, polecam ten eksperyment

      • 2 0

  • Dobrze (6)

    By było żeby pojawił się cykl : Zamknięte lokale w ciągu ostatniego roku , jako ostrzeżenie dla niektórych żeby nie wpadli niepotrzebnie w pułapkę długów i nieudanych biznesów

    • 108 6

    • W Gdańsku czynsze są masakryczne. (4)

      Sezon niestety nie trwa cały rok a wiele lokali sądząc po cenach i menu nastawiona jest tylko na turystów.

      • 8 3

      • Jak w każdym pomyśle.

        Trzeba najpierw wszystko skalkulować.
        Biznesu nie można prowadzić na Ukraińcach, zatrudnianych "na czarno".
        Nie stać Cię na własny biznes? Nie otwieraj go.

        • 10 0

      • Taniej wynająć miejsce na lokal w Hamburgu niż Gdańsku. (2)

        • 11 1

        • kłamiesz (1)

          • 0 5

          • Drogi geniuszu, Berlin ściśle centrum miasta cena wynajmu za metr 12-30 euro. To taniej niż w Gdańsku.

            Piszę tu o bardzo dobrych lokalizacjach. Wbrew pozorom koszt wynajęcia w Niemczech lokalu, biura nie jest wysoki.

            • 0 0

    • nie tylko gastronomia jest biznesem, który może się nie udać

      każdy biznes statystycznie tak samo się nie udaje, gastronomię jedynie łatwiej wydać bo jest tam gdzie najwięcej ludzi

      • 0 3

  • (17)

    Ok
    A gdzie można, zjeść coś normalnego, polskiego?
    Nie chodzi mi o bar mleczny

    • 40 10

    • (2)

      Eliksir
      Prologue
      Winne grono
      Niepokorni
      Czerwone drzwi
      Zakorkowani
      Szafarnia 10
      L'entre ville
      Przepis na
      Bazar
      PG4

      • 8 16

      • Przestań proszę wklejac te same nazwy pod każdym komentarzem. (1)

        Czerwone Drzwi zamknięte od ok 3 lat, ale specjalista się wypowiada...

        • 12 2

        • sory pomylilo mi sie z czerwonym pająkiem

          bardzo dobry lokal tylko szampan strasznie drogo wychodzi

          • 0 3

    • co masz przeciwko barom mlecznym? (7)

      sa zarąbiste!

      • 20 6

      • (3)

        Nie mam.
        Też kiedyś byłem studentem, ale obecnie nieraz chce zjesc spokojnie, bez tłoku i meneli.

        • 19 7

        • (2)

          Jak chcesz bez tłoku i meneli to miejsc takich też jest aż nadto. Z tym, że to kosztuje drożej.

          • 4 3

          • (1)

            A gdzie napisałem, że ceny mają być jak w barze?

            • 3 2

            • Swojski Smak, np. Jest dziczyzna, jest schabowy, są placki, z przystawek jest m.in. tatar. W Tawernie Dominikańskiej tatar, żurek, schab, żeberka. Pierogi są wszędzie. Jest Familia Bistro, z mieszanką kuchni polskiej i

              Swojski Smak, np. Jest dziczyzna, jest schabowy, są placki, z przystawek jest m.in. tatar. W Tawernie Dominikańskiej tatar, żurek, schab, żeberka. Pierogi są wszędzie. Jest Familia Bistro, z mieszanką kuchni polskiej i litewskiej. Jak knajpa ma być oczko wyżej, jest Restauracja Gdańska. Piszę tylko o ścisłym centrum. Jest dużo miejsc, gdzie w cywilizowanych warunkach możesz zjeść nieźle, tylko trzeba uczciwie zapłacić, a nie myśleć, że się należy po kosztach produktów + 2,50 PLN + 0,30 PLN napiwku.

              • 7 0

      • Ja np lubię posiedzieć w miłym miejduv nie tylko zjedc (2)

        Bary mleczne nie są miłym miejscem, stoją tylko ciut wyzje niż bary z kababem koło dworca. Właśnie dlatego nie ma dobrych polskich restauracji. Ludzie by uczekiwali mielonego za 5zl

        • 8 2

        • Chyba żartujesz (1)

          Albo chcesz elegancko albo za 5 zł. Daj se siana.

          • 2 9

          • Podobają mi się te minusowania

            Gimbaza naprawdę myśli, ze może być elegancko za 5 zł.

            • 5 3

    • W centrum Gdańska chyba większość restauracji (pomijam te, które w nazwie mają słowo "pizzeria") nie ma jasno sprecyzowanej kuchni, co oznacza, że jest w nich jedzenie od sasa do lasa - i polskie jedzenie i zagraniczne.

      W centrum Gdańska chyba większość restauracji (pomijam te, które w nazwie mają słowo "pizzeria") nie ma jasno sprecyzowanej kuchni, co oznacza, że jest w nich jedzenie od sasa do lasa - i polskie jedzenie i zagraniczne. Ja np. wczoraj byłem na obiadokolacji w Elephancie, zjadłem żur (taki sobie) i pieczonego sandacza z ziemniakami (super), choć mają w ofercie również tatary, wołowinę, żeberka, jak i... pizze i makarony. I tak jest w śródmieściu chyba w ze 30 restauracjach, czyli wszędzie możesz zjeść coś normalnego w normalnych bez towarzystwa obszczymurów. Tylko trzeba zapłacić.

      • 6 1

    • (2)

      A co jest normalne? Sadzone z kaszą gryczaną?

      • 2 2

      • (1)

        Mielony z ziemniakami i mizerią w stołówce szkolnej?

        • 0 0

        • Strach się bać na myśl, co w publicznym żywieniu wkładają do mielonego.

          • 0 0

    • W domu.

      • 0 2

    • jest Mata Co Chceta na Dmowskiego

      ale od kilku tygodni "naprawiają elektrykę" i cholera wie, czy i kiedy otworzą. Ceny mieli dobre, jedzenie smaczne, klientów pełno, nie wiem, co się stało. Właściciel na profilu restauracji nei odpowiada

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.