2016-01-09 09:04
Dobrego kebaba bym zjadl
2016-01-09 09:25
Bo już na to patrzeć nie mogę.
2016-01-09 11:29
Kebaby, srelki i inne d*perelki wam się marzą. Skutek indoktrynacji gender i innych. A gdzie Polskie schabowe???? Gdzie kapusta, pyszne ziemniaki ja się pytam??? Miliony trwonią krwawicę na polach i wsiach, abyście
Kebaby, srelki i inne d*perelki wam się marzą. Skutek indoktrynacji gender i innych. A gdzie Polskie schabowe???? Gdzie kapusta, pyszne ziemniaki ja się pytam??? Miliony trwonią krwawicę na polach i wsiach, abyście mieli niewdzięcznicy Polskie mięso i polskie płody rolne na stole bez rzadnych GIEMO i gender a wam się marzą jakieś obce frykasy. Hańba. Jak widzę niektórych w telewizji kucharzy co to tylko udają Polaków to mi się nóż otwiera.
2016-01-09 14:42
2016-01-09 14:43
2016-01-10 19:39
2016-01-09 09:50
-nie ma miejsca ,gdzie moznaby sie spokojnie delektowac "zlocistym" trunkiem,przy fajnej rockowej muzyce...
2016-01-09 10:32
Rockout ma swoje wady (mało miejsca chociażby), ale jest i rockowa muzyka i złocisty trunek. To ostatnie nawet w zadziwiająco dużej liczbie gatunków, jak na niewielki pubik.
2016-01-09 11:00
2016-01-09 14:36
W Radomiu???
2016-01-09 09:54
co to za paskuctwo - fuuuuuuuuuuuuuuuuuu
2016-01-09 10:04
Jakąś wurst czy dobra kiełbasę
2016-01-09 10:22
2016-01-09 14:13
2016-01-09 10:50
Najbliższy dobry kebab to w Berlinie :-)
2016-01-09 13:45
Nie ma to jak dobry kebab po calodniowym protestowaniu przeciwko imigrantom.
2016-01-10 04:13
Widzisz różnice między patologią którą ma za nic prawo, a uczciwie pracującymi ludźmi, którzy kręcą kebaba? ;-)
2016-01-09 14:12
Ja tam bojkotuje kebabownie i nie ja jadam kebabów, pomimo tego, że są smaczne.
2016-01-09 14:24
Baranina jest najpopularniejszym mięsem wśród Arabów, zgodnie z tradycją islamu. W kebabie może być to również mięso cielęce lub drobiowe, nigdy wieprzowe!
Mięso musi pochodzić wyłącznie z uboju
Baranina jest najpopularniejszym mięsem wśród Arabów, zgodnie z tradycją islamu. W kebabie może być to również mięso cielęce lub drobiowe, nigdy wieprzowe!
Mięso musi pochodzić wyłącznie z uboju rytualnego!
Ubój zgodny z regułami halal musi spełniać m.in. następujące warunki:
- zwierzę powinno być zwrócone w kierunku modlitwy muzułmańskiej (al-kibla), czyli miasta Mekka,
- podczas uboju należy wypowiedzieć formułę bismillah,
- uboju musi dokonywać muzułmanin,
- w czasie uboju należy zadać cios w tętnicę szyjną zwierzęcia, aby jak najszybciej doprowadzić do wykrwawienia zwierzęcia (bo krew uchodzi za nieczystą). Czas pomiędzy przecięciem głównych naczyń krwionośnych a utratą przytomności, jak wynika z reakcji behawioralnych i centralnego układu nerwowego, wynosi 20 sekund u owiec, do 2 minut u bydła, do 2,5 lub więcej minut u drobiu, a czasami ponad 15 minut lub więcej u ryb.
Uboju halal dokonuje się na zwierzęciu przytomnym - niedopuszczalne jest jego ogłuszenie.
W Polsce ubój rytualny jest legalny. 10 grudnia 2014 roku Trybunał Konstytucyjny uchylił wyrokiem zakaz dokonywania uboju rytualnego. Zakaz ten zdaniem Trybunału naruszał wolność religii i sumienia.
2016-01-09 20:53
I dobrze, ze tego nie ma.
2016-01-10 14:20
te słowa sie wykluczają
2016-01-09 09:14
zaiste, piękne to wino... ;)
Co do lokali - bardzo fajnie, że ktoś o nich pisze, bo za cholerę nie dałoby się o nich dowiedzieć, chyba, że ktoś śledzi zmiany na ulicach...
2016-01-09 09:15
Bo ceny były przystępne? Na Władysława IV jeszcze do niedawna była La Tapita.
2016-01-09 09:16
Otwarto też Granole i Omletpwo To Tu, a w Orlowie Bistro Przystanek Orlowo. Dużo ciekawsze lokale, a wzmianki zero.
2016-01-09 09:32
2016-01-10 16:42
2016-01-09 09:38
a Granola to od kiedy otwarta? bo ostatnio jeszcze zamknięta na cztery spusty była...
2016-01-09 13:22
A gdzie dokładnie w Orłowie jest ten Bistro Przystanek?
2016-01-09 14:40
Nowe Orlowo, tam gdzie salon Lexusa (obok kilka lokali)
2016-01-09 10:24
La Tapita barem tapas, dobre haha
2016-01-09 10:33
"Tapas,paella na telefon, przekąski kuchni hiszpanskiej..."
To o co Tobie chodzi?
2016-01-09 14:39
A nie trochę tortilli za 30 zl...
2016-01-09 21:13
Nasza tortilla nie kosztuje 30 zł...
2016-01-09 21:40
A gdzie tak napisałem?
2016-01-09 09:17
"Szef kuchni zapewnia, że pracuje wyłącznie na świeżych, niemrożonych składnikach, nie używa półproduktów i zaopatruje się przede wszystkim w regionalnych, certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych."
czytaj: właściciela spotkasz rano na zakupach spożywczych w pobliskim Lidlu - ' i fakturkę poproszę' hehehe
2016-01-09 09:46
Jak tylko w Lidlu są kaczki w promocji , okazuje się, że co niektórzy biorą po sześć. Po co zwykłej Barbarze z Żabianki sześć kaczek z Lidla po promocji?
2016-01-09 09:53
potem laza takie tluste Barbary przezarte i w dresie z fajeczka w gebie. Nikt nie pocaluje potem takiej grubej Barbary .
2016-01-09 10:09
2016-01-09 11:05
ląduje w zamrażarce szefa kuchni jednego z tych lokali
2016-01-09 10:50
Niedawno widzialem, Basię Ritz w Lidlu na Orunii.
2016-01-09 11:53
a ja na Elbląskiej po świeże bagietki na fv
2016-01-09 12:19
A w tygodniu dowozilem do nich 4kart mrozonek.. Miedzy innymi dynia kostka
2016-01-10 18:19
Ryneczek lidla ha,ha
2016-01-09 09:21
A rokitnik nie jest czasem pod ochrona? No chyba ze skads sprowadzany.
2016-01-09 09:30
Specjal robi piwo z rokitnikiem. To pewnie jest roślinka z prywatnej uprawy.
2016-01-09 12:20
no toś mnie zaskoczył! Co roku zbieram owoce na konfitury i teraz się dowiedziałam że łamię prawo!
2016-01-10 08:33
Chyba pomyliles rokitnik z rosiczka :p
2016-01-09 09:22
Gdzie mogę się najeść za godzinę mojej pracy 10 zł.? Tak jak na zachodzie
2016-01-09 09:59
Zachodnia gospodarke budowali 200 lat , nie bylo tam okupacji sowieckiej , mieli plan Marshala to i maja dzis. Zapomniales dodac ze po 2 wojnie w np. Niemczech byl dlugo glod i bieda o ktorej nie masz pojecia. Tak wiec
Zachodnia gospodarke budowali 200 lat , nie bylo tam okupacji sowieckiej , mieli plan Marshala to i maja dzis. Zapomniales dodac ze po 2 wojnie w np. Niemczech byl dlugo glod i bieda o ktorej nie masz pojecia. Tak wiec najpierw przezyj biede , jedz 10 lat chleb z cukrem i woda a potem buduj gospodarke min. 50 lat to twoje wnuki cwoku tez beda miec podobnie.
2016-01-09 10:27
10 zł zestaw Big Mac
Makarony na Dmowskiego - widziałem ze mają spahetti już od 6 zł za porcję
Bark Akademicki we Wrzeszczu na Grunwaldzkiej:
Mielony+ziemniaki+buraczki i jakaś zupka - mieścisz się 10 zł
Restauracja Ikea
Pulpeciki (12szt) z pure i borówką za 9,99
2016-01-09 10:28
a może pan mi da zjeść do syta za godzinę pracy? mogę odśnieżać.
2016-01-09 13:10
zrób kobicie dwójke dzieciaków to dostaniecie of Kim Jar Kacza 500 zł to weźmiesz ich raz w miesiacu na burrito do jednej z tych hipsterskich knajp dla cyklistów
2016-01-10 01:24
A poza tym, teraz to pisz do Kaczina.
2016-01-09 10:29
Dawaj się dalej okradać, wierząc, że budujesz przyszłość Polski. I doucz się historii zarówno naszych zachodnich jak i południowym sąsiadów....albo i nie, lepiej wierz dalej, że wszystko jest ok. Po co się stresować
2016-01-10 11:14
2016-01-09 13:50
Na Zaspie w pobliżu ETC jest włoskie Bistro Maccheroni. Smacznie, niedrogo, potrawy przyrządzanie na poczekaniu.
2016-01-10 04:01
postaraj sie w pracy i zarabiaj więcej niż 10 zł.
No ale jak wolisz udawać, że pracujesz i być leniem to i tak dużo zarabiasz ciesz się z tego co masz.
2016-01-10 09:00
2016-01-09 09:22
Lubie meksykańska kuchnie. Dobrze, ze będzie nowy lokal w Oliwie
2016-01-09 09:56
Oliwa niczym nie rozni sie od Meksyku i domy tez tak samo zaniedbane i obdarte wiec idealne miejsce .
2016-01-09 12:50
albo w tym pod etakadą w Gdynii jedynie
2016-01-09 09:24
wszystko na jedno kopyto, ceny wysokie, europejskie, ale Trójmiasto zobowiązuje.
2016-01-09 11:17
przeciez warszafka nas odwiedza w wikendy
2016-01-09 14:51
Nie dla psa kiełbasa!
2016-01-09 16:06
W tym Gawle jak w głównej osobowej nawet potykacz taki sam
2016-01-09 09:32
Takich ze schabowym albo kebabem?
2016-01-09 09:37
Niedługo będa tylko takie!
2016-01-09 10:51
To nasze danie narodowe ?
2016-01-09 11:22
2016-01-09 12:50
2016-01-09 09:33
tak samo o otwieraniu jakze wspanialych nowych lokali pisano 10 czy 5 lat temu tyle ze zadnego z tamtych lokali juz nie ma . Jak to jest ze wiekszosc lokali znika po ok 2 latach i tak w kolko ? po co lokale sa otwierane na 2 lata tylko ?
2016-01-09 10:03
2016-01-09 10:09
W naszej wdzięcznej pamięci.
2016-01-09 12:12
a co mnie obchodzi co się z innymi stało
2016-01-09 13:39
w Pruszczu Gd jest bar Zacisze od wielu lat prowadzony prze jedną Panią w zeszłym roku odeszła na zasłużoną emeryturę ale dalej kontynuowana jest tam stara sprawdzona kuchnia polska , schabowy , kapustka zasmażana itp
2016-01-09 22:10
łeeee przez panią prowadzony, a nie przez super kolesia z brodą i rurach typu super skinny + białe buty z new yorkera albo zary?? łeeee to nie idę!
2016-01-10 04:26
2016-01-10 07:34
odpowiedź jest prosta,2 lata jest ok mały ZUS potem ZUS dobija
2016-01-10 10:29
ale co Cię to obchodzi?
2016-01-10 11:18
2016-01-10 11:36
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.