Opinie (195) 2 zablokowane

  • Tapas Barcelona - najgorzej (1)

    Niedawno odwiedziłam lokal z moim chłopakiem.
    Zamówiliśmy:
    -kozi ser -otrzymaliśmy 3 cieniutkie plasterki koziej rolady bardzo średniej jakości (nie była to rolada kozia dojrzewająca) z połową, nawet nie

    Niedawno odwiedziłam lokal z moim chłopakiem.
    Zamówiliśmy:
    -kozi ser -otrzymaliśmy 3 cieniutkie plasterki koziej rolady bardzo średniej jakości (nie była to rolada kozia dojrzewająca) z połową, nawet nie jednym!!! (Sic!!!!)suszonym pomidorem (10 zł) - cena z kosmosu za taką ilość i jakość
    - papryczki marynowane w occie (10 zł - mała miseczka) - 3600 g w Selgrosie kosztuje 24 zł!!!!!!!!!!!!!!! poza tym są to papryczki greckie - ta przystawka to było jak rzucenie w twarz klientowi - wyjęte prosto ze słoja papryczki tryskające zalewą - nie zostały nawet osuszone przed podaniem, mogłyby być chociaż zamarynowane w oliwie i ziołach a nie bezczelnie wyjęte z pięciolitrowego słoja
    -omlet z cebulą (12 zł) - malutki kawałek mdłego omletu pokryty gotowym sosem (!!!!) z tuby - pani kelnerka polecała, że jest pyszny - z tym smakiem nie ma nic wspólnego
    - szynka serrano (10 zl) podana z dwoma kawałkami pieczywa o wymiarach 3cm x 4 cm - z wszystkich tapasów najbardziej udany, aczkolwiek pieczywo mogloby być świeże, chrupiące, podgrzane i trochę w większej ilości niż dwie małe kromeczki, a zamiast szynki serrano może jamon prosto ściany z dużej szynki

    podsumowując:
    lokal ma ceny z KOSMOSU - tapasy powinny być co najmniej o połowę taniej i za darmo przy zamawianiu napojów
    jedzenie jest nienajlepszej jakości
    właściciele tudzież kucharz nie mają pojęcia o robieniu jedzenia i tapasach
    nazwa lokalu obraża Barcelonę i tapasy

    NIE POLECAM

    • 3 0

    • Moge się tylko zgodzić

      Mieliśmy z chłopakiem podobne wrażenia - do tej pory mam niesmak, wręcz uraz do tapasów!

      Tłusto, drogo, nieprofesjonalnie i nie ma wieszaków na kurtki!
      Siedzisz z kurtka na kolanach i jesz coś, po czym wiesz, że będziesz się nienajlepiej czuć...

      Bez sensu - też odrazam!

      • 0 0

  • Przemijanie (2)

    Taka fajna pierogarnia Trajtek byłą w miejscu Tapas Barcelona i gdzie jest? Nie ma, a mieli pysznie i niedrogo :)
    Nie weszli w niszę? Uważam, że byli znakomici. Kilkukrotnie tam byłam i jakież było moje

    Taka fajna pierogarnia Trajtek byłą w miejscu Tapas Barcelona i gdzie jest? Nie ma, a mieli pysznie i niedrogo :)
    Nie weszli w niszę? Uważam, że byli znakomici. Kilkukrotnie tam byłam i jakież było moje rozczarowanie jak raz poszłam, a tam zamknięte na amen.
    Mam tylko nadzieję, że właściciele nowości, nie zostaną z potężnymi kredytami jak się okaże, że jadłodajnie mieć fajnie, ale nie w Polsce. Czasami lepiej, marzenia pozostawiać marzeniami, zwłaszcza jak się nie ma dużo wolnego kapitału.
    Nie jest tak łatwo jak się wydaje. Mimo sceptycyzmu, podziwiam za odwagę i życzę odczarowania.

    • 1 2

    • 10 m dalej !!! Ciągle jest i ma się znakomicie !!!

      • 0 0

    • Piękna refleksja o przemijaniu, jednak pierogarnia Trajtek jest obok Tapas Barcelona i z tego co wiemy ma się dobrze od kilku lat. Pozdrawiamy przy okazji Sąsiadów :-)

      • 5 1

  • Elixir

    Odwiedziłem wraz żoną,bardzo miła atmosfera,jedzenie niesamowite ,bardzo smaczne i co najważniejsze nie drogie....drinki oj to już było mistrzostwo..

    • 3 1

  • (1)

    Texas Chiken byłem dwa razy, pierwszy i ostatni. Nie polecam suchy kurczak długo sie czeka, małe porcje drogo, wiocha. Daje im max 3 miesiące

    • 4 4

    • Ten komentarz chyba napisała zazdrosna konkurencja.

      • 3 1

  • (2)

    Jaka cena tych makaroników w La Bagatela? Co to jest ten tapas?

    • 4 0

    • ;)

      3, 50 rozne smaki.

      • 0 0

    • tapasem może być wszystko

      ot taka uniwersalna nazwa

      • 0 0

  • W La Bagatela ponoć bagietki od 6 zł (5)

    a na zdjęciu za 4,50 zł.

    • 12 2

    • (1)

      Kupiłem u nich ostatnio bagietkę i o mało zębów nie połamałem! Można było nią gwoździe wbijać! Przerost formy nad treścią. To już wolę pieczywo z lidla.

      • 11 11

      • hahaha sleby ze szczerbatym sie spotkali

        Masakra... jakie twarde ? Jak zjadles 4 dni po zakupie to sie nie dziwie haha

        • 2 0

    • chyba cos ze wzrokiem masz !

      Bylam i sa od 4,50 - pszenna tyle kosztuje, tradycyjna 5. Radze przejsc sie jeszcze raz , a noe farmazony wypisywac.

      • 0 0

    • bo za 4.5 jest zwykla, ktora nastepnego dnia jest sucha jak kamien (1)

      Z dodatkami są drozsze.
      Byłam, widzialam

      • 7 2

      • Bo naturalna bagietka powinna być sucha jak kamień na drugi dzień...

        • 11 1

  • Polecam Lubrov Tap House na Rynku Starego Miasta (12)

    w Wejherowie. 29 min SKM z Gdyni Glownej (wysiada sie na Nanicach) lub autem 25-35 minut z Centrum Gdyni.

    • 4 9

    • a ja polecam Wejherowo to 29 min SKM z Gdyni Głównej (2)

      wysiada się w szczerym polu

      • 1 1

      • widać chłopie, że nigdy tam nie byłeś.

        Wejherowo to jedno z ładniejszych małych miast (kasa z UE) na remont Starego Miasta, Park za 11mln, drogi rowerowe, place zabaw na każdym osiedlu...

        Szczególnie wrażenie zimą. Jeżeli chodzi o dekoracje

        Wejherowo to jedno z ładniejszych małych miast (kasa z UE) na remont Starego Miasta, Park za 11mln, drogi rowerowe, place zabaw na każdym osiedlu...

        Szczególnie wrażenie zimą. Jeżeli chodzi o dekoracje świąteczne to od lat w rankingach konkuruje z wielokrotnie większą Warszawa. Zwykle drugie miejsce (ciężko konkurować z dużym miastem i do tego stolicą), ale w tym roku w kilku rankingach pierwsze.

        Jadąc do Centrum Wejherowa wysiada się na SKM Wejherowi Nanice (nie SKM Wejherowo).

        • 1 0

      • widać chłopie, że nigdy tam nie byłeś.

        Wejherowo to jedno z ładniejszych małych miast (kasa z UE) na remont Starego Miasta, Park za 11mln, drogi rowerowe, place zabaw na każdym osiedlu...

        Szczególnie wrażenie zimą. Jeżeli chodzi o dekoracje

        Wejherowo to jedno z ładniejszych małych miast (kasa z UE) na remont Starego Miasta, Park za 11mln, drogi rowerowe, place zabaw na każdym osiedlu...

        Szczególnie wrażenie zimą. Jeżeli chodzi o dekoracje świąteczne to od lat w rankingach konkuruje z wielokrotnie większą Warszawa. Zwykle drugie miejsce (ciężko konkurować z dużym miastem i do tego stolicą), ale w tym roku w kilku rankingach pierwsze.

        Jadąc do Centrum Wejherowa wysiada się na SKM Wejherowi Nanice (nie SKM Wejherowo).

        • 1 0

    • Lubrov Tap House fajny klimat. (7)

      Ja za to polecam obok Dragon Sushi. Mniej ciekawie wygląda, ale sushi jedno z lepszych w Trójmieście i za normalną kasę, nie dla lansu!

      • 3 0

      • Dragon Sushi - dobre sushi i normalna cena (1)

        • 1 0

        • Sushi bez lansu?? to nie sushi

          • 1 0

      • Wejherowo to nie Trójmiasto! (4)

        • 9 4

        • ale do aglomeracji trójmiejskiej należy (3)

          • 4 1

          • z Gdyni szybisej i blizej do Weja niz Gdanska (1)

            • 2 2

            • sorry za literówki ;-)

              • 1 1

          • pl.wikipedia.org/wiki/Aglomeracja_gda%C5%84ska

            • 1 2

    • to obok pizzeri La Vita? tej co w Gdyni

      • 3 1

  • zabawne, ze te tapasy sa drozsze niz w Madrycie (14)

    gdzie w pazdzierniku w samym centrum miasta w fajnym lokalu sa tapasy miedzy niecale 2 a najdrozsze po 4 euro. Czyli proponuja troche drozej, przy sredniej zarobkow jakies 3-5 razy nizszej. Ciekawe, no ale mam nadzieje, ze to sobie obliczyli, bo to ma byc tania zakaska do posiedzenia, pogadania i popicia

    • 30 4

    • (2)

      Jaco83 jednak zauważ proszę, że wykorzystywane produkty (boquerones, piquillo, oliwki, sardynki, tuńczyk, chorizo) są dostępne w Hiszpanii na miejscu, a koszt ich sprowadzania do Polski (często transportem chłodzonym)

      Jaco83 jednak zauważ proszę, że wykorzystywane produkty (boquerones, piquillo, oliwki, sardynki, tuńczyk, chorizo) są dostępne w Hiszpanii na miejscu, a koszt ich sprowadzania do Polski (często transportem chłodzonym) nie należy do niskich. Chcemy oferować oryginalną kuchnię, więc bazujemy na oryginalnych, a nie zastąpionych "czymś", składnikach. Paradoksem jest również to, że ceny wynajęcia lokali w Madrycie albo Barcelonie są niestety porównywalne z tymi w Trójmieście (ok. 25 Euro / m2), przy znacznie większym zainteresowaniu oraz większej liczbie turystów. Bary z tanią zakąską również u nas występują, jednak używają innych produktów i innych alkoholi...

      • 15 1

      • już to widzę (1)

        składniki do tapas kupicie w BIEDRZE LUB LIDLU

        • 2 2

        • Zapraszamy do nas - przekonasz się sam, że jednak boquerones, piquillo, takich oliwek, sardynek, tuńczyka, chorizo, czy innych produktów, które używamy, nie dostaniesz w sklepach w Polsce.

          • 0 0

    • popieram

      super tapas w Barcelonie 1-2 euraski

      • 0 1

    • ale co ini importuja? (4)

      tapasy to moze byc wszystko, jajko sadzoje, frytki, jakies warzywka smazone, oliwki, itepe takie drobne zagrychy

      Chyba nie powiecie, ze oliwki to droga i luksusowa rzecz, ktora musza osobiscie importowac?

      • 9 2

      • Nie muszą importować. U nas rosną na drzewach w każdym ogrodzie.

        • 3 0

      • (2)

        Nie zależy nam na tym, żeby serwować przekąski i zakąski, a jednak oryginalne hiszpańskie tapas. Tak, oliwki też sprowadzamy konserwowane jedynie w solance, których smak, tekstura i wielkość jest zupełnie inna, niż tych

        Nie zależy nam na tym, żeby serwować przekąski i zakąski, a jednak oryginalne hiszpańskie tapas. Tak, oliwki też sprowadzamy konserwowane jedynie w solance, których smak, tekstura i wielkość jest zupełnie inna, niż tych dostępnych na polskim rynku.
        Przyjdź proszę i powołaj się na naszą rozmowę, skosztujesz na żywo i chętnie opowiem Ci skąd jest każdy produkt, którego używamy.

        • 11 0

        • dzieki za odpowiedz (1)

          nie bylo zadnej zlosliwosci w moim pytaniu, jedynie ciekawosc, . Z checia zajze do was, bo mam blisko

          • 5 0

          • Fajnie, porozmawiamy na żywo! Do zobaczenia.

            • 4 0

    • import kosztuje (1)

      i tyle

      • 8 0

      • zapewne krakowska sucha w Madrycie tez jest droższa niż w sklepie w Polsce.

        • 11 0

    • (2)

      Widzisz zarobki to jedno, a ceny produktów i przede wszystkim koszty to coś zupełnie innego. Jeśli sprowadzasz coś z Hiszpanii to musisz zapłacić za transport i ewentualnych pośredników. Wypadkową jest cena.

      • 6 5

      • Przecież można importować oliwki i anszuła z Białorusi.

        • 4 4

      • że u nas drożej niż w Madrycie prowadzenie restauracji wychodzi

        to jak z tymi autostradami że u nas najdrosze ;) a zarobki najnisze no zobacz ale jaja

        • 9 1

  • niezawodna beatka (2)

    o nazwisku TESTSMAKU zrobi przeciag w tych knajpach i splajtuja buhahahaha sami szefowie kuchni dookola, same basiury i maklowicze a robic nie ma komu!

    • 26 3

    • testsmaku to wielka 3drzwiowa szafa na kolkach

      • 2 0

    • Dokładnie, Beata Testsmaku nie pozostawi na nich suchej nitki

      • 12 0

  • Motłoch (2)

    Jesteście tak słabi w tych komentarzach ze chce mi sie wyemigrować jak to czytam

    • 13 8

    • jeden z tych co co chwila by emigrował (1)

      a to przez polityke, a to przez komentarze, a to przez pogode :) jedz bez takich ludzi może być tylko lepiej

      • 5 1

      • Pieróg też ciągle straszy, że wyemigruje do Izraela:) I co, ciągle siedzi w tej niedobrej i podobno takie buraczanej Polsce, bo gdzie zacelebryci lemingom?

        • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.