Dodaj opinię

Opinie (149) 8 zablokowanych

  • lece jako pierwszy! (20)
    a wiec tak:
    "eheh ciekawe ile z tych miejsc utrzyma sie dluzej niz rok"
    "w domu ugotuje taniej"
    "boze jak drogo"
    "kolejne miejsca dla hipsterow, a schabowego nie ma gdzie zjesc"

    dawajcie swoje :)

    a za wszystkich restauratorow trzymam kciuki, powodzenia :)
    janko
    1 rok
  • I tak trzymać!
    1 rok
  • "Ceny zaskakująco niskie" ?? (15)
    Jeśli domowy rosół z lanymi kluskami kosztuje 13 zł, a udo z kaczki z korzennymi warzywami na miodzie- 29 zł (Wozownia Gdańska), a autor pisze,że ceny są "zaskakująco niskie", to proszę ostrzegać u góry tekstu, że piszecie z perspektywy kogoś,kto nie zarabia 2 z hakiem.
    Katarzyna
    1 rok
    • Trzeba było się uczyć!
      1 rok
    • ej serio to taki problem 29 zl za udo z kaczki? jak się nie zarabia 2 z hakiem to poprostu sie nie idzei do restauracji i sie odkłada na kursy, potem zmienia sie prace i sie idzie do restauracji. i to nie jest Hejt. spokojnie. ja rozumiem. Mnie nie stać na iphona i go nie mam. odkładam, robie cos na boku, i jak bede mogl i nadal chical to sobie kupie. poza tym dzis w Biedronce wielki napis, 3000 brutto. więc chyba 2 z hakiem wyjdzie.
      1 rok
      • Nie stać na iPhone'a
        Czy to czy Cię stać na iPhone'a określa teraz status materialny albo spoleczny ?
        Jeśli tak, to staczamy się szybciej niż mi sie wydawalo..
        Jarek (nie ten)
        1 rok
    • A kto dziś zarabia 2 tys? (2)
      Jestem po maturze i robię 5 koła, mój znajomy rok starszy 10k w Wawie
      1 rok
    • TIP
      Proszę zacząć zarabiać więcej i przestać narzekać.
      Skromny ja.
      1 rok
    • Polacy
      ludzie to najchętniej by jedli za darmo.. a wypowiadają się najczęściej Ci których stać jednak na takie posiłki. Wyjście raz na jakiś czas do restauracji na obiad z rodzina, na randkę z mężem lub żona chyba nie jest zbrodnia i wydanie na to około 100zł jest w takim przypadku przyjemnością..
      Asia
      1 rok
  • Większość z tych lokali nie utrzyma się do przyszłego sezonu.... (6)
    Ze względu na jakość potraw oraz lokalizacje, a przede wszystkim ceny z kosmosu. Po 2 w domu ugotujecie o wiele taniej i zostanie jeszcze na opłacenie prądu i kilka browarów, bo mają zdrożeć w 2 półroczu.
    elo
    1 rok
    • Większość z tych lokali nie utrzyma się do przyszłego sezonu.... (2)
      nastepny zawistny....
      tona ziemniakow
      1 rok
      • A masz może raczej (1)
        dobrze zorientowany
        Mroczny pogromca gimbazy
        1 rok
        • dobrze zorientowany
          w czym? problem polega na tym:ludzie zarabiaja zbyt malo aby zaplacic 30\50 zl za fajne jedzenie i miec z tego przyjemnosc.(bez bolu posladow)
          po co ten heit???
          1 rok
    • w domu ugotujecie o wiele taniej
      dlaczego jestes tutaj w swoich ocenach???(czy twoja opinia jest merytoryczna?)zapraszam na forum,gotuj duzo i tanio!
      w domu
      1 rok
    • Lokalizacja
      Nie byłabym taka pochopna w osądach. Brabank to jest świetna lokalizacja... więc ja dobrze wróżę tym lokalom :)
      1 rok
    • Stary Młyn w Toruniu to był dobry kilka lat temu. Niestety lokal się popsuł.
      1 rok
  • Bułki takie drogie jak w Dubaju do tego żeberka z dzemem +boczek, kto to wymyśla? (5)
    "W karcie znajdziemy też "bułki" (23-28 zł), m.in. z robionym na miejscu pastrami, żeberkami wieprzowymi z dżemem z boczku albo falafelem z ajvarem i serem korycińskim."
    koneser smaków
    1 rok
  • „Kuchnia autorska” (2)
    Ludzie...jeszcze dopiszcie że „organiczna”...
    Człowiek to jednak jest proste zwierzę w obsłudze...
    Eko, fit, broda, czarny fartuch, menu (wszak nie jadłospis) na tablicy i wszystko podane na umazanej sosem drewnianej desce.
    1 rok
    • kuchnia autorska, piwo rzemieślicze, jedzenie eko- to wspólczesny bełkot oznaczający wyokie ceny (1)
      1 rok
      • Nawet w dobrych lokalach rąbią klientów.
        Deska lokalnych ekologicznych produktów, a połowa z nich to sklepowa masówka.
        1 rok
  • Ceny dostępne dla beneficjentów układu okrągłostołowego z komunistami.
    Kaczafi
    1 rok
  • rewelacji nie ma (2)
    50% ceny to musi być zysk,
    3344
    1 rok
  • Kurczę naprawdę ludize mówią że ceny są z kosmosu? Nie mogę zrozumieć. ceny 25-40zł za danie to nie kosmos. raz na miesiąc lub na dwa miesiące można pojsc i posmakować czegos dobrego.
    Można iść do Ankera i za danie wydac 15 zł a reszte browarem specjalem dopchać i wyjdzie podobnie.
    1 rok
    • Jak bedziesz zarabial jak wiekszosc to zrozumiesz
      1 rok
    • kosmos
      idz do poloni obok jest bar dla normalnych to zjesz za 12 zl i tyle w tym temacie Faktycznir ceny sa z kosmosu Oczywiscie wszystko kosztuje ale ja chce umiarkowanie przeplacic
      polak
      1 rok
    • jest różnica miedzy godziwym zyskiem a chciwością włascicieli (1)
      jeżeli koszt pracownika w Polsce jest 4 razy niższy niż w Niemczech to dlaczego ceny są prawie takie same
      1 rok
      • Pomijam pazerność właścicieli.
        Należy jednak zauważyć, że ceny czynszów w Polsce są takie same jak w Niemczech a nawet wyższe. Jeśli uwzględnimy jeszcze kilka razy mniejszą siłę nabywczą Polaków to ani zagraniczni turyści ani teoretycznie mniejsze podatki i koszty pracy nie zwiększą zauważalnie opłacalności biznesu. Warto jeszcze wspomnieć, że w Polsce nie ma czegoś takiego jak kultura i odpowiedzialność biznesu. Dlatego większość tych lokali padnie po roku bo już, po 3 miesiącach zaczną kombinować. Znam nawet takie lokale które istnieją od kilku lat mają dobrą opinię a już zaczynają kombinować na jakości.
        1 rok
    • tylko nie do ankera
      1 rok
  • jeaaaaaaaa u jeeeeeaaaa (1)
    autorski kącept kulinarnego projektu, projekt kulinarnego autorskiego kąceptu, kulinarny projekt konceputalnego autora,
    oł jeeeeeaaaa
    1 rok

Twoja opinia

zamknij
STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii