Opinie (149) 8 zablokowanych

  • Mała Syberia - tanio i pysznie

    Pyszne pierogi syberyjskie są w Gdyni na Leszczynkach (targowisko za Biedronką). 5zł duży pieróg smażony, np. z mięsem, 5zł zupa, pyszne niedrogie pielmieni. Można więc zjeść niedrogo, smacznie i domowo. I nie hipstersko :) Polecam, to jest ten lokal: https://www.facebook.com/malasyberia/

    • 1 0

  • (5)

    Kurczę naprawdę ludize mówią że ceny są z kosmosu? Nie mogę zrozumieć. ceny 25-40zł za danie to nie kosmos. raz na miesiąc lub na dwa miesiące można pojsc i posmakować czegos dobrego.
    Można iść do Ankera i za danie wydac 15 zł a reszte browarem specjalem dopchać i wyjdzie podobnie.

    • 75 25

    • jest różnica miedzy godziwym zyskiem a chciwością włascicieli (1)

      jeżeli koszt pracownika w Polsce jest 4 razy niższy niż w Niemczech to dlaczego ceny są prawie takie same

      • 13 4

      • Pomijam pazerność właścicieli.

        Należy jednak zauważyć, że ceny czynszów w Polsce są takie same jak w Niemczech a nawet wyższe. Jeśli uwzględnimy jeszcze kilka razy mniejszą siłę nabywczą Polaków to ani zagraniczni turyści ani teoretycznie mniejsze

        Należy jednak zauważyć, że ceny czynszów w Polsce są takie same jak w Niemczech a nawet wyższe. Jeśli uwzględnimy jeszcze kilka razy mniejszą siłę nabywczą Polaków to ani zagraniczni turyści ani teoretycznie mniejsze podatki i koszty pracy nie zwiększą zauważalnie opłacalności biznesu. Warto jeszcze wspomnieć, że w Polsce nie ma czegoś takiego jak kultura i odpowiedzialność biznesu. Dlatego większość tych lokali padnie po roku bo już, po 3 miesiącach zaczną kombinować. Znam nawet takie lokale które istnieją od kilku lat mają dobrą opinię a już zaczynają kombinować na jakości.

        • 1 0

    • tylko nie do ankera

      • 3 0

    • kosmos

      idz do poloni obok jest bar dla normalnych to zjesz za 12 zl i tyle w tym temacie Faktycznir ceny sa z kosmosu Oczywiscie wszystko kosztuje ale ja chce umiarkowanie przeplacic

      • 6 3

    • Jak bedziesz zarabial jak wiekszosc to zrozumiesz

      • 12 5

  • „Kuchnia autorska” (2)

    Ludzie...jeszcze dopiszcie że „organiczna”...
    Człowiek to jednak jest proste zwierzę w obsłudze...
    Eko, fit, broda, czarny fartuch, menu (wszak nie jadłospis) na tablicy i wszystko podane na umazanej sosem drewnianej desce.

    • 91 13

    • kuchnia autorska, piwo rzemieślicze, jedzenie eko- to wspólczesny bełkot oznaczający wyokie ceny (1)

      • 22 0

      • Nawet w dobrych lokalach rąbią klientów.

        Deska lokalnych ekologicznych produktów, a połowa z nich to sklepowa masówka.

        • 0 0

  • Większość z tych lokali nie utrzyma się do przyszłego sezonu.... (6)

    Ze względu na jakość potraw oraz lokalizacje, a przede wszystkim ceny z kosmosu. Po 2 w domu ugotujecie o wiele taniej i zostanie jeszcze na opłacenie prądu i kilka browarów, bo mają zdrożeć w 2 półroczu.

    • 42 66

    • Stary Młyn w Toruniu to był dobry kilka lat temu. Niestety lokal się popsuł.

      • 0 0

    • Lokalizacja

      Nie byłabym taka pochopna w osądach. Brabank to jest świetna lokalizacja... więc ja dobrze wróżę tym lokalom :)

      • 0 3

    • Większość z tych lokali nie utrzyma się do przyszłego sezonu.... (2)

      nastepny zawistny....

      • 13 14

      • A masz może raczej (1)

        dobrze zorientowany

        • 9 1

        • dobrze zorientowany

          w czym? problem polega na tym:ludzie zarabiaja zbyt malo aby zaplacic 30\50 zl za fajne jedzenie i miec z tego przyjemnosc.(bez bolu posladow)

          • 14 1

    • w domu ugotujecie o wiele taniej

      dlaczego jestes tutaj w swoich ocenach???(czy twoja opinia jest merytoryczna?)zapraszam na forum,gotuj duzo i tanio!

      • 7 7

  • większość tych i im podobnych kanajp to pralnie kasy..

    polecam serial na Netwix - OZARK
    pozorne obroty, i dochody im głupiej i drożej tym lepiej. Rok popierze i idzie dalej...

    • 2 1

  • Rosół za 13 zł (2)

    No faktycznie okazja...Ciekawi mnie po jakim czasie te knajpy upadają? Koszt remontu, wyposażenia kuchni, najmu lokalu, personelu- przecież to z 30tyś miesięcznie. Wątpię żeby sprzedali tyle prażonych wątróbek z cieciorki Ala Fifi.

    • 23 1

    • Pralnie kasy

      polecam serial Ozark

      • 1 1

    • Teraz na rosół mówi się ramen

      Nie wiesz? I cenka w górę

      • 10 1

  • Super !

    Oby jak najwięcej nowych smakowitości w Gda !!!
    A malkontenci niech idą zjeść w domu!

    • 0 2

  • Pierogarnia Stary Mlyn (6)

    Pierogarnia nie rowna sie z tym co w Toruniu. Niebo a ziemia. W Gdańsku pierogi tragedia.

    • 23 2

    • Zgadzam się z tą opinią. Nie ma porównania do pierogów z Torunia.

      • 0 0

    • Coraz więcej jest podobnych opinii, ponoć gdański kucharz zna się na pierogach, jak świnia na astrologii. (3)

      • 7 0

      • (2)

        Popieram, choć jeszcze raz podejdziemy do tematu po sezonie, może w normalnym trybie będzie lepiej. Ech Toruń rządzi ;)

        • 4 0

        • (1)

          Rządzi!

          • 0 0

          • Dlaczego właściciel nic z tym nie robi?

            • 1 0

    • Potwierdzam niestety. Obsługa i kuchnia słabo. Strasznie długo się czeka na wszystko..za długo! 3 miesiące funkcjonują i nadal mają z tym problem.

      • 7 0

  • (1)

    Poproszę o coś na parze , nie wędzone , łagodne , nie smażone , nie panierowane , nie ciężkostrawne , a przyprawy delikatnie

    • 3 0

    • siorbaj szlam

      • 0 0

  • Lepiej chyba przekonuje brodaty rurkarz ze swoimi daniami, (2)

    niż łysy w zapasce,która wskazuje,że autorska kuchnia bazuje na pomysłach zaciągniętych na Jersey przy myciu garów.

    • 11 5

    • na zmywaku cąłe godziny mozna rozmyslac o smaku dań

      i o ich dekonstrukcji

      • 0 0

    • Plus tatuaże

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.