2019-05-11 14:23
2019-05-11 14:34
krepa to rodzaj materiału
2019-05-12 10:55
2019-05-14 10:56
2019-05-16 15:26
na zaśmiecanie naszej polskiej mowy wyrazami obcymi. Z reguły stare pisiory albo inne dziwaki, ale jak mamy naprawdę słowo na to czyli naleśnik to po co kombinować?
2019-05-11 14:35
Foto nr 59 nie ma nic wspolnego z bretania.. Jest to danie z regionu savoi lub haut savoi, podawane ze specjalym bialym winem a nie czerwonym cote du rhone...Nigdy z salami!!!! Gdzie rosete i ziemniaki??? Ludzie nabijani w butelke...
2019-05-11 15:17
Nasza naleśnikarnia nie ogranicza się do potraw tylko z Bretanii. Raclette jest popularny w całej Francji i Szwajcarii. I proszę spojrzeć na zdjęcie numer 61. Są na nim obowiązkowe ziemniaki, a na zdjęciu 59 była faza przygotowawcza ;)
2019-05-11 15:32
i wprowdźcie puree z dżemem.
2019-05-11 15:34
;)
2019-05-16 12:00
2019-05-11 16:22
Mam nadzieje ze wszystko sie uda!! Zycze powodzenia, dobrych fancuskich prodoktow, wspanialego dorodnego sera i pysznego bialego lekko musujacego wina do raclety i moze niedlugo w waszym menu ukochanego przez francuzow tartifletta!!
2019-05-11 16:32
Ostatnio jakiegoś pleśniaka z carfura wycofywali bo były w nim jakieś groźne bakterie.
2019-05-11 23:47
Naprawdę jak mówią "francuskie sery" to Ty myślisz o plesniaku z hipermarketu? ? To gratuluję :) mi to raczej kojarzy się z ryneczkiem w jakimś malym francuskim miasteczku. ...
2019-05-12 08:23
2019-05-12 10:44
w kazdej wiosce masz dzis sieciowke, aczkolwiek jakos w nich jest duzo lepsza niz w tych samych sieciowkach w polsce
2019-05-13 15:32
Ostatnio bylem w takim "malym francuskim miasteczku" na poludniu. Zadnej bialej twarzy, ze o rodowitych francuzach nie wspomne. Szybciej tam kupisz kuskus niz francuski ser. No ale zyj dalej w swoim pieknym snie.
2019-05-14 10:58
2019-06-09 08:08
2019-06-09 08:41
2019-05-11 14:38
crepes to zwykłe naleśniki - a gryczane to bliny są tez znane pod nazwą crêpe bretonne
2019-05-11 15:20
Crêpes są to nalesniki z maki pszennej a Galettes - z gryczanej
2019-05-14 10:59
2019-05-16 11:37
:)))
2019-05-16 11:35
a jak widzę makaron też z paczki ... bo dla jaśnie kucharzerii ... zrobienie własnoręcznie włoskiego makaronu na miejscu, tuż przed podaniem, noooo to absolutnie przerasta ich możliwości manualne ???
2019-05-11 15:01
Sezon trwa kilka miesiecy wiec zarobia swoje te lokale. Najwiecej zarobia alkoholownie. Ludzie pija prawie wszyscy. Jeden mniej drugi wiecej. Powidzenia odwazni do wejscia na swoje.
2019-05-11 15:07
Żeby wiedzieć, że długie menu to krótka droga do upadku? Który już lokal przy sądzie upada?
No i oczywiście - każda pseudo "restauracja" ma autorskie menu, składające się z burgerów, pizzy i makaronu (jak w 90% lokali) :(
2019-05-11 19:28
I w menu sarna ... odważnie , no i te ceny jak na osiedlowe bistro dość wysokie chyba .Brawo za odwagę i życzę powodzenia
2019-05-11 19:50
Puder z grzybów. Lol roku
2019-05-11 23:34
Taniej wychodzi niż grzyb wrzucony do sosu. Sypieszpo gotowej potrawie i nie musisz dodawać do sosu przynajmniej kilku grzybów. Cała tajemnica, a brzmi kreatywnie
2019-05-12 19:24
to ten ze ściany szarpany? :)
2019-05-16 11:42
w menu to nazwą - "parmezan i rukola"
/bo farba też w język tak szczypie/
2019-05-16 11:40
ale fakt ... i to i to "Dziczyzna" :)))
Opinia została zablokowana przez moderatora
Opinia została zablokowana przez moderatora
2019-05-11 15:48
Czemu wszystko krytykujecie?Nie stać mnie to nie idę.Tu powinno się oceniać knajpę,smak,obsługę,a nie ceny.Łatwo jest narzekać i marudzić,Dajcie szanse.
2019-05-11 15:56
Jak nikogo nie obrażam to powinienem mieć możliwość pisania o wszystkim.
Ale to bardziej wygląda na artykuł sponsorowany czy reklamę.
2019-05-12 15:18
Możliwe.Dlatego to komentarze powinny pomóc w wyborze knajpy.Dlatego nie lubię komentarzy typu:"nie byłem,nie będę.ale(i gorzkie żale). Cenię rzeczywiste opinie,nawet krytyczne.Wtedy wiem,czy warto zajrzeć do opiniowanej restauracji.Pozdrawiam
2019-05-12 16:56
ceny są częścią całego interesu. smak pewnie jest ok, obsługa też, a ceny niestety nie.
2019-06-19 07:54
To najwyrazniej tu się powinno oceniac przede wszystkim cenę. A to tez ocena knajpy, jak by nie patrzeć.
2019-05-11 15:49
Brak smaku, podstawowa wada
2019-05-11 17:45
2019-05-11 19:20
2019-05-14 03:26
Jak mają wszystko z mrożonki to co się dziwisz.
2019-05-11 19:09
kto to wymysla i jak to sie odmienia? "poproszę jeden krep z dzemorem" :)
panie Szymonie - czy moze Pan podac nazwe jednego z tych super dostawcow warzyw? rowniez chcialbym je kupic.
2019-05-12 23:35
Pani Biedronka
2019-05-13 09:21
na swoim ryneczku :)
2019-06-09 08:36
2019-05-15 19:21
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.