Opinie (106) ponad 10 zablokowanych

  • krepy? (4)

    • 47 4

    • krepa to rodzaj materiału

      • 22 2

    • Krepy i galarety

      • 1 0

    • wolę bramboraki

      • 0 0

    • jak z reguły mam beke z tych, którzy oburzają się

      na zaśmiecanie naszej polskiej mowy wyrazami obcymi. Z reguły stare pisiory albo inne dziwaki, ale jak mamy naprawdę słowo na to czyli naleśnik to po co kombinować?

      • 2 2

  • Ftot nr (13)

    Foto nr 59 nie ma nic wspolnego z bretania.. Jest to danie z regionu savoi lub haut savoi, podawane ze specjalym bialym winem a nie czerwonym cote du rhone...Nigdy z salami!!!! Gdzie rosete i ziemniaki??? Ludzie nabijani w butelke...

    • 38 8

    • (9)

      Nasza naleśnikarnia nie ogranicza się do potraw tylko z Bretanii. Raclette jest popularny w całej Francji i Szwajcarii. I proszę spojrzeć na zdjęcie numer 61. Są na nim obowiązkowe ziemniaki, a na zdjęciu 59 była faza przygotowawcza ;)

      • 12 10

      • Idźcie dalej z tym nie ograniczaniem się (2)

        i wprowdźcie puree z dżemem.

        • 14 4

        • ;)

          • 7 1

        • i stęchły śledz po szwedzku ... a'la Surströmming ;)))

          • 1 0

      • Fot 59 (5)

        Mam nadzieje ze wszystko sie uda!! Zycze powodzenia, dobrych fancuskich prodoktow, wspanialego dorodnego sera i pysznego bialego lekko musujacego wina do raclety i moze niedlugo w waszym menu ukochanego przez francuzow tartifletta!!

        • 6 2

        • Lepiej uważać z tymi Francuskimi serami. (4)

          Ostatnio jakiegoś pleśniaka z carfura wycofywali bo były w nim jakieś groźne bakterie.

          • 6 2

          • (3)

            Naprawdę jak mówią "francuskie sery" to Ty myślisz o plesniaku z hipermarketu? ? To gratuluję :) mi to raczej kojarzy się z ryneczkiem w jakimś malym francuskim miasteczku. ...

            • 4 6

            • A gdzie w Gdańsku masz taki francuski ryneczek?

              • 5 2

            • to masz bledne skojarzenia, bo te ryneczki poznikaly

              w kazdej wiosce masz dzis sieciowke, aczkolwiek jakos w nich jest duzo lepsza niz w tych samych sieciowkach w polsce

              • 1 0

            • Ostatnio bylem w takim "malym francuskim miasteczku" na poludniu. Zadnej bialej twarzy, ze o rodowitych francuzach nie wspomne. Szybciej tam kupisz kuskus niz francuski ser. No ale zyj dalej w swoim pieknym snie.

              • 6 2

    • d**il

      • 0 0

    • najlepsze klepki z Brytani, palce lizać ;)

      • 0 0

    • hipsterzy chyba ...

      • 0 0

  • (4)

    crepes to zwykłe naleśniki - a gryczane to bliny są tez znane pod nazwą crêpe bretonne

    • 15 9

    • Crepes (2)

      Crêpes są to nalesniki z maki pszennej a Galettes - z gryczanej

      • 9 0

      • kotlety mielone z dodatkiem kaszy gryczanej są dobre (1)

        • 1 0

        • tjaaaa ... ale tylko jak podane są: z solonym śledziem, kiszonym ogórkiem, dżemem i sokiem z arbuza

          :)))

          • 0 0

    • wolę zwykłe tradycyjne polskie racuchy z jabłkami

      a jak widzę makaron też z paczki ... bo dla jaśnie kucharzerii ... zrobienie własnoręcznie włoskiego makaronu na miejscu, tuż przed podaniem, noooo to absolutnie przerasta ich możliwości manualne ???

      • 0 0

  • Sezon trwa kilka miesiecy wiec zarobia swoje te lokale. Najwiecej zarobia alkoholownie. Ludzie pija prawie wszyscy. Jeden mniej drugi wiecej. Powidzenia odwazni do wejscia na swoje.

    • 20 9

  • Za mało ludzie oglądają Kuchenne Rewolucje? (6)

    Żeby wiedzieć, że długie menu to krótka droga do upadku? Który już lokal przy sądzie upada?

    No i oczywiście - każda pseudo "restauracja" ma autorskie menu, składające się z burgerów, pizzy i makaronu (jak w 90% lokali) :(

    • 61 8

    • Osiedlowe bistro (5)

      I w menu sarna ... odważnie , no i te ceny jak na osiedlowe bistro dość wysokie chyba .Brawo za odwagę i życzę powodzenia

      • 23 1

      • (3)

        Puder z grzybów. Lol roku

        • 15 2

        • Mielone grzyby suszone (2)

          Taniej wychodzi niż grzyb wrzucony do sosu. Sypieszpo gotowej potrawie i nie musisz dodawać do sosu przynajmniej kilku grzybów. Cała tajemnica, a brzmi kreatywnie

          • 7 0

          • (1)

            to ten ze ściany szarpany? :)

            • 2 1

            • przyprawiony serem z tynku ... i zieleniną z odłażącej farby ze ściany :)))

              w menu to nazwą - "parmezan i rukola"
              /bo farba też w język tak szczypie/

              • 0 0

      • sarna ... odważna nazwa na danie z podpieczonego w brytfannie szczura :)))

        ale fakt ... i to i to "Dziczyzna" :)))

        • 0 0

  • Opinia została zablokowana przez moderatora

  • Opinia została zablokowana przez moderatora

  • nie janusze (4)

    Czemu wszystko krytykujecie?Nie stać mnie to nie idę.Tu powinno się oceniać knajpę,smak,obsługę,a nie ceny.Łatwo jest narzekać i marudzić,Dajcie szanse.

    • 41 26

    • Forum to forum. (1)

      Jak nikogo nie obrażam to powinienem mieć możliwość pisania o wszystkim.
      Ale to bardziej wygląda na artykuł sponsorowany czy reklamę.

      • 10 4

      • może

        Możliwe.Dlatego to komentarze powinny pomóc w wyborze knajpy.Dlatego nie lubię komentarzy typu:"nie byłem,nie będę.ale(i gorzkie żale). Cenię rzeczywiste opinie,nawet krytyczne.Wtedy wiem,czy warto zajrzeć do opiniowanej restauracji.Pozdrawiam

        • 2 3

    • ceny są częścią całego interesu. smak pewnie jest ok, obsługa też, a ceny niestety nie.

      • 1 1

    • Skoro większość ludzi ocenia cene

      To najwyrazniej tu się powinno oceniac przede wszystkim cenę. A to tez ocena knajpy, jak by nie patrzeć.

      • 0 0

  • Pinata to niestety wielka pomyłka, jak dalej będą podawać takie jedzenie to długo w tym miejscu nie pociągną (3)

    Brak smaku, podstawowa wada

    • 53 11

    • Mimo wszystko spróbuje (1)

      • 2 5

      • Burrito z wołowina - pycja

        • 1 2

    • Jak mają wszystko z mrożonki to co się dziwisz.

      • 1 1

  • hahah krepy, o jezu (4)

    kto to wymysla i jak to sie odmienia? "poproszę jeden krep z dzemorem" :)

    panie Szymonie - czy moze Pan podac nazwe jednego z tych super dostawcow warzyw? rowniez chcialbym je kupic.

    • 32 5

    • (2)

      Pani Biedronka

      • 6 0

      • I Pan Lidl (1)

        na swoim ryneczku :)

        • 5 0

        • Von Lidl

          • 0 0

    • Gdańska Hala targowa

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.