Opinie (113) ponad 20 zablokowanych

  • (1)

    Zawsze w tej serii jest pizza. Podpowiem wam jak juz sie tak pchacie w ten biznes. Otworzcie osobne okienko i sprzedawajcie na porcje/trojkaty. Oczywiscie za rozsadna cene a bedzie chetnych co chwyca w garsc i pojda dalej. Co do fast fodow to w latach80/90 na Korzennej dzialal ponoc kebab. Wiecie cos?

    • 53 8

    • pamiętam , były super

      • 4 0

  • Nie no, rzemieślnicze hot dogi to mnie przekonały. (2)

    Kusząco wyglądają te kraftowe paluszki dorszowe w bułce barwionej wydzieliną z mątwy.

    Włoski klimat - cerata w kratę na stole. Klasyka!

    • 70 13

    • Hit dog (1)

      To ma być prosta szybka i smaczna przekąska . Do tego powinna być niedroga . Po co dorabiać do tego ideologię i tworzyć rzemieślnicze z na prawdę dziwnymi dodatkami za minimum 20 dychy ?

      • 44 2

      • Tam chyba nawet za 35 ziko jakiś mają. Czekajcie, spojrzę w kryształową kulę: tak, widzę wyraźnie - w przyszłym sezonie pod tym adresem jest inny lokal!

        • 12 0

  • Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, co to znaczy (12)

    rzemieślnicze jedzenie? Pytam serio, bo nijak nie potrafię znaleźć jakiejś sensownej definicji tego pojęcia.

    • 145 4

    • Rzemieślniczy - drobna wytwórczość obejmująca wykonywanie przedmiotów ręcznie lub prostymi narzędziami. (3)

      To znaczy, że nawet kucharz tego nie wie. Używa się zamiennie ze słowem kraftowe, pozwala na przyciągnięcie hipsterskiego konsumenta z 20 obserwującymi na instagramie.

      • 90 2

      • hipsterów już nie ma (1)

        • 16 3

        • Pozostały tylko brody.

          • 32 1

      • Zaorales

        • 13 1

    • To tak jak rzemieślnicza broda (1)

      To tak jak rzemieślnicza broda. Bardziej do zawieszenia na ścianie niż noszenia czy jedzenia

      • 37 1

      • A ja wlasnie zalozylem start up

        Chcialbym sprzedawac sztuczne brody , wąsy ogolnie owlosienie ludzkie ktore jest modne ale niechce sie nikomu zapuszczac miesiacami... do wyboru czarne, rude ,siwe , pussy style ... myslicie ze moze sie udac???

        • 18 0

    • farmazon dla frajerów aby miec wymówkę do skubania ich na forsę.

      • 36 2

    • Rzemieslniczy czyli zrobiony specjalnie dla Ciebie (1)

      Masz sie poczuc wyjatkowo, otrzymac produkt (przynajmniej w teorii) dostosowany do twoich i tylko twoich potrzeb.
      Ma być przeciwienstwem produktu masowego - np.cheesburgera z pewnego ogolnoswiatowego koncernu, ktory na calym swiecie jest taki sam.
      Wytlumaczylem?

      • 5 20

      • Ten cheesburger z McDonalda też może być rzemieślniczy.

        Ostatnio wybrałem kraftową wersję bez ogórka, poczułem się jak pan na włościach. Specjalnie dla mnie artysta kanapkowy wykonał niepowtarzalny posiłek.

        • 57 3

    • U mnie w biurowcu byla kiedys taka rzemiesnicza

      knajpa. Koles przywozil pierogi z makro i poganial z 600% marza dopoki jelenie sie nie polapaly w tym interesie i na jego glodnej nawijce skad to niby nie sciaga tego stafu zeby uszczesliwic clientele i zobaczyc promyki slonca na srednio wygrzanych ryjach z rana. Sorki za byki od paru lat nie mieszkam w Bolandzie

      • 11 2

    • To znaczy: drogo i kiepsko. Ale ładne focie.

      • 7 0

    • Zależy kto sprzedaje

      Jak pani Krysia z sąsiedztwa, to ma kuchnię domową, a jak wydziarany brodacz w czapeczce to kuchnię rzemieślniczą. W obu przypadkach składniki zapewnia Makro lub Selgros.

      • 5 0

  • (3)

    Mini pizze wygladaja super, lokal tez swietny. Chyba hit tego zestawienia, po przeciwnej steonie mamy za to hotdogi, ani to smakowicie nie wyglada, jak kazzanka z nadzieniem, w cenie 4 pizzerinek w promocji, a gramatura

    Mini pizze wygladaja super, lokal tez swietny. Chyba hit tego zestawienia, po przeciwnej steonie mamy za to hotdogi, ani to smakowicie nie wyglada, jak kazzanka z nadzieniem, w cenie 4 pizzerinek w promocji, a gramatura podobna, moze teoche wieksza. Czarna bulka fajny bajer, widzi sie to czasem w burgerowniach, ale jednak wolal bym klasyczna. Porownanie do IKEA jest niesprawiedliwe, ale 1vs20, troche przegiecie, nawet jak tyle wyszlo z footcostu

    • 22 16

    • Foot...

      a co to jest footcost?

      • 7 1

    • Ikea jest po2

      Zlotki

      • 7 0

    • W Trójmieście nigdy nie będzie tanich knajp

      • 3 0

  • Hot dogi :) (14)

    Czy wszystko musi dziś być rzemieślnicze ? Albo kraftowe ? Cena 20 PLN za coś co w NY kosztuje dwa dolce mówi jedno że szybko ten biznes padnie. Róbcie coś od serca a nie rzemieślniczo. Szewc, szklarz to są rzemieślnicy. I za rozsądną cenę.

    • 123 7

    • to zjedz "tego w NY" i porównaj z czymkolwiek jadalnym (7)

      i przestań opowiadać o 2 USD...

      • 9 21

      • No racja, trochę zaszalał z ceną. (3)

        W zeszłym roku były po 1.70$...

        • 28 4

        • Taaa (2)

          Jak rozumiem mówisz o słodkim wyrobie bułkopodobnym, z "wołową parówką", polaną upłynnionym plastikem, dostępnym z każdego wózka.
          Sprawdź na yelpie ceny tamtejszych "kraftowych hotdogów". Obiecuję niespodziankę

          • 11 4

          • Konkretne dane poproszę (1)

            Nie wiesz, o czym piszesz

            • 3 3

            • Fakt, masz rację

              Nie z Zamościa- z Łomży. Ale konkretów nie podam bo RODO.

              • 3 3

      • W Chicago 1,5 $ (2)

        • 12 2

        • na kornerze? (1)

          Z jabłkowym orandżżusem?

          • 6 1

          • Od Jackowa do downtown

            • 1 0

    • Jeszcze są rownie zabawnie butikowe domy i hotele :D

      • 5 2

    • NY, Chicago... Czekamy na LA zatem (3)

      A w IKEA z 1 pln. I co z tego wynika?

      • 4 4

      • Ikea już ma za 2 zł,

        przygotuj się do dyskusji z nami - światowcami ;>

        • 5 1

      • Widzisz buraczku (1)

        Tam są tego setki na głównych ulicach, więc kto był to wie

        • 0 1

        • Naprawdę byłeś TAM?

          Opowiadaj! Naród na to czeka!
          Albo nie, zabierz mnie tam mój ogierze!!

          I kup hot doga

          • 2 2

    • Ale o ci k... chodzi? Że każda z tysiąca knajp w mieście

      ma podawać schabowego z kartoflami za 10zł/kg czy co? Jeszcze do tego porownujesz ceny z NY. Jprdl, w nogach spałeś?

      • 5 10

  • (5)

    Rzemieślnicze i kraftowe... ;)
    Bez komentarza.

    • 78 5

    • Do tego jest epicko. (2)

      • 27 1

      • Mega sztos

        • 7 0

      • warcraft

        • 2 0

    • A po szamce sfokusowany na deadline w korpo

      • 11 3

    • Dawaj rygiel

      • 0 0

  • w Gdyni widac nowych lokali w pip hahahahahaa (2)

    dramat ta gdynia

    • 31 17

    • sam jestes dramat, jak powiedział klasyk. Tu po prostu byle czego dla słoików się nie otwiera jak w bolkowie. To wszystko juz u nas było/jest.

      • 15 6

    • Przyjedź i zobacz ile knajp jest w Gdyni.

      • 15 2

  • Powodzenia. (8)

    Rynek gastro jest niesłychanie ! trudny- dziś..
    Trzeba mieć pomysł,wiedze i duże doświadczenie .
    Inaczej mogiła.

    • 32 2

    • Nieprawda (5)

      Dobry schabowy i żurek w rozsądnej cenie zawsze się sprzeda , nie musi być ani kraftowy ani rzemieślniczy .

      • 27 5

      • Komunistyczna sztampa ubrana w pseudonostalgiczne danie. (3)

        • 5 15

        • (2)

          I czy ci się podoba czy nie, to właśnie ta komunistyczna sztampa czyli schabowy się sprzeda, a nie hot dogi za min 20zl. Spójrz wkoło, które lokale z jedzeniem się długo trzymają, a które padają na pyski. Bary mleczne,

          I czy ci się podoba czy nie, to właśnie ta komunistyczna sztampa czyli schabowy się sprzeda, a nie hot dogi za min 20zl. Spójrz wkoło, które lokale z jedzeniem się długo trzymają, a które padają na pyski. Bary mleczne, zwykłe bistro, latami mają powodzenie i dopóki właściciele nie zaczną kombinować z cenami i jakością składników to taki bar będzie się trzymać i przynosić profity, a te wszystkie pizzerie, hamburgery, hot dogi, makaroniarnie, i inne wynalazki padają po jednym sezonie, a właściciel się dziwi czemu jeśli np pizza minimalnie kosztuje 25zl i nawet koło włoskiej pizzy nie stała. Trzeba mieć naprawdę dobry pomysł, zacięcie i umieć przyciągnąć klientów którzy zostaną na dłużej. Kilka takich knajp istnieje. Reszta to twory skazane na plajtę

          • 15 3

          • bary mleczne są dotowane z budżetu państwa.

            • 4 0

          • schabowy to akurat inaczej sznycel, znany na całym świecie

            po Japonię, a nie żaden komunistyczny wynalazek, po co naciągnąć rzeczywistość?

            • 0 0

      • schabowego to bym zjadł

        • 8 0

    • Ja bym zjadł dobrego buraka :D (1)

      • 0 0

      • idź pod sejm

        • 0 0

  • (3)

    Pizza shop działa już jakiś czas. Nie byłem przekonany, ale na śniadanie dobrze się sprawdza. Jadłem kilka razy i się nie zawiodłem. Ciekawostka że wyremontowali solidnie zrujnowany lokal

    • 22 2

    • (1)

      Jadłam dwa razy calzone na sniadanie, spoko opcja, lokal mały, ale sporo osób się tam kręci. I racja, co najmniej od lipca działają :)

      • 4 1

      • Dwie opinie, każda ten sam styl edycji, każda bez kropki na końcu. Pozdrawiamy właściciela vel anonimowego autora

        • 2 0

    • Ciekawostka?

      • 1 0

  • Polecam Hot Bear

    Bardzo polecam ten lokal. Przemiła obsługa i pyszne jedzenie.

    • 9 44

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.