2018-04-28 12:15
2018-04-28 12:18
Bo przyjdą 4 osoby i już jest tłok
2018-04-28 13:00
skromne menu niekoniecznie jest wadą..
2018-04-28 14:45
Stale odwiedzam piekarnie we Wrzeszczu. Szkoda tylko, że cena za serowy placek jest taka wysoka.
2018-04-28 16:05
PiekarniĘ mat***
2018-04-28 17:47
Może odwiedza kilka piekarni.
2018-04-29 07:20
A nie wyszło :)
2018-04-29 16:20
Jeszcze brak możliwości płacenia kartą. Specjalnie mam szukać bankomatu, żeby coś u nich kupić? Przecież dlatego kupuję w piekarni bo nie mam czasu normalnie coś zjeść. Co za podejście.
2018-04-29 18:17
2018-04-28 16:30
Gruzińska knajpa jest świetna w Sopocie. Nazywa się Ocneba. Byliśmy tam z Mężem tuż po otwarciu (trafiliśmy tam przypadkiem), a potem jeszcze kilka razy. Świetna atmosfera i pyszne jedzenie :)
2018-04-28 22:51
W Sopocie i nie polecam.
Długo, zbyt długo się czekało.
2018-04-29 16:23
Typowa knajpa pod turystów, którzy więcej już nie przyjdą. Wszystko zrobione tak by wyciągnąć jak najwięcej kasy.
2018-04-29 18:18
2018-04-30 11:15
Jedzenie petarda... Można dobrze zjeść i popróbować trochę innej kuchni.
2018-06-03 18:58
W Sopocie też polecam!!! Super smak. Już jak się wchodzi czuć gruzińskie przyprawy. Cudowny klimat z muzyką gruzińską.
2018-04-28 12:36
Pomysł fajny, widać entuzjazm. Dania wyglądają super ale... kompletnie bez smaku. Nie chodzi o pikantność ale to to że w ogóle są jakieś mdłe. Pani kelnerka nam wyjaśniła że to celowo bo nie każdy lubi aromatycznie i
Pomysł fajny, widać entuzjazm. Dania wyglądają super ale... kompletnie bez smaku. Nie chodzi o pikantność ale to to że w ogóle są jakieś mdłe. Pani kelnerka nam wyjaśniła że to celowo bo nie każdy lubi aromatycznie i poza tym można sobie samemu doprawić sosem na stoliku. Tyle że na stoliku by chyba jeden sos sosnowy. Wow. Adzie upojne bogactwo smaków Azji? Dziwny pomysł na knajpę...
2018-04-28 14:07
Trochę racji mają, w każdej restauracji/barze w chinach będzie stał sos sojowy i chilli na stole do doprawienia, ale nie jadlem w neonie więc nie wypowiadam się.
2018-04-28 15:04
Nie zgodzę się, ze mało wyraziste smaki. Bao z tofu-mega, to samo rosół - super doprawiony. Kalmary w wędzonym sosie z papryki, coś innego niż krążki smażone w cieście z majonezem. Nam smakowało. Czekamy na rozszerzenie karty, żeby moc próbować nowych dań!
2018-04-28 17:12
Wierzę Ci...
Bo użyto słowa mega...
2018-04-28 20:41
gdyby użyto słowa GIGA, to bym miał pewność, że jest smacznie, a tak? Nie mega.
2018-04-29 11:06
A już wkrótce bez "terra" to jak bez turbo w dizlu.
2018-04-28 20:06
Kryptoreklama w natarciu...
2018-04-29 18:19
2018-04-29 18:47
Do tego porcje są mikroskopijne.
W pierwszym momencie myślałem, że dostaliśmy coś do posmakowania w oczekiwaniu na danie.
2018-04-28 12:46
na pewno się tam wybiorę dla tego dania (Polędwica sopocka)
2018-04-28 12:47
Ma już chyba szósty lokal z inna kuchnią. Miał już lokal z kuchnią włoską, azjatycka, niemiecka itd. Restauracje czynne są pół roku maksymalnie rok. Wszędzie zostawial za sobą spalona ziemię. Długi za czynsz, u wykonawców lokalu, u dostawców, u pracowników, w bankach itd. Nie rozumiem go.
2018-04-28 12:50
Mario z Sopotu?
2018-04-28 14:20
Pan Mariusz M.?
2018-04-28 14:58
2018-04-29 18:20
2018-04-28 21:56
nie płacą podwykonawcom po wyj=konaniu inwestycji, ogłaszają fałszywą upadłość, po czym
zakładają nową firmę.
W Gdańsku niejedne taki przykład mieliśmy, szczególnie w inwestycjach drogowych.
2018-04-29 06:23
2018-04-29 17:21
pracowalem u maria, nie chce nikogo bronic czy cos, nie znam wszystkich szczegolow, ale wyplata zawsze byla
2018-04-29 20:14
To kase miałeś na czas :),.
A jak ktoś leciał w kulki to sorry winetu .ŻYCIE .( tak było ? )
Szkoda że się nie podpisałeś bo nie zgadne ktos ty Panie a znam kilku z LA którzy również złego słowa na Pana M*** nie powiedzą
Cóż tak to jest jednemy smakują STEJKI :) >>>> a drugiemu "szpAAAniak" :))
2018-04-29 22:20
Piszesz jakbyś był co najmniej naćpany...
2018-04-28 13:17
To trzeba iść choćby g w papierek zawijali
2018-04-28 23:30
Taki concept
2018-04-29 09:09
Gwarancja dobrego jedzenia. Wszystko co pod ręka na patelnie okraszone dobrym bajerem i witamy lansiarzy
2018-04-29 11:12
Dokładnie.
Lans ponad wszystko ;)
2018-04-29 21:37
dalej się z kolegami na wzajem strzyżecie w domu?
2018-04-29 15:35
Zagościł w restauracji ?? Autorski ?? Już ludzie nie wiedzą co gotować. Byle Fritz cola była za 8 PLN.
2018-04-28 13:57
Najbardziej mi by chyba podeszła restauracja gruzińska, a krótka kartę uważam tylko jako zaletę.
2018-06-03 18:59
Niestety Gruzji to nieprzypomina
2018-04-28 14:06
"Polędwica Sopocka mieści się przy Jagiełły 6 w lokalu, który swego czasu zajmowało świetne bistro Tupot Mew, a potem włoska restauracja Pasta da Carlo."
Co ciekawe artykuł o Pasta da... był opublikowany na trójmiasto 13.05.2017.
2018-04-28 14:44
Pasta da carlo prowadziła właścicielka lokalu wraz z mężem. Po roku wynajeła bo jak twierdzi nie chciało jej się prowadzić
2018-04-28 15:44
Skoro Pasta de Carlo nie dała rady trzeba dać szanse restauratorom z kuchni staropolskiej. Myśle że warto tam zajrzeć
2018-04-28 22:18
Pasta da Carlo miała abstrakcyjnie wysokie ceny.. 40-60zl za makaron.. Nie dziwię się, że nie wyszło. A Tupotu New szkoda..
2018-04-28 14:10
Na pewno odwiedzę.
2018-04-29 08:41
Bo taka "Jurta" na Przymorzu też usiłuje serwować potrawy gruzińskie, ale jakość jest dramatyczna. Mrożone chinkali z grubego ciasta, w których nie ma śladu bulionu, a mięso niemal wysuszone...
2018-04-29 17:12
Byliśmy, wykulaliśmy się przejedzeni. Z Jurtą nie ma porównania.
2018-05-15 19:33
w Oliwie jest vis-a-vis TVP i taniej i lepiej
2018-06-03 19:11
Najlepsza ocneba w Sopocie. Czasem ciężko dostać stolik i trochę drogo. Ale warto!!!!
2018-04-28 14:48
Mam nadzieję, że ta gruzińska będzie tańsza niż we Wrzeszczu. Placek serowy czy chlebek z kurczakiem we Wrzeszczu troche za drogi
2018-04-28 15:23
No 14 zł to rzeczywiście dużo. Raz go kupiłem - smaczny ale za drogi. Za takie coś max 8 zł. Kurczak max 10zł. Może potanieje troche jak konkurencja urośnie. Trochę to smutne, jak właściciel widzi, że nie ma konkurencji i gra cenami
2018-04-28 15:29
Ale zmuszaja ciebie abys tam chodzil i kupowal? Za drogie? Nie chodze. Proste.
2018-04-29 08:59
Nikt mnie nie zmusza. I tak tam chodzę ale tych 2ch pozycji nie kupuję. Oby zatkało kakao pana trolilina
2018-05-01 00:54
wole zapłacić 14 i zjeść smacznie niż osiem i połowę wywalić, właściciel też musi zarobić po opłaceniu kosztów
2018-04-28 22:30
Na Czyżewskiego w Oliwie na piętrze pawilonów handlowych
2018-04-28 23:22
14 zł za dużo? A na g*wnianego hambuksa z surfa 25 wydasz.
2018-04-29 09:07
Nie jadam hambuksów...
Często jadam na mieście i mam porównanie co do jakości i cen w trojmiejskich knajpach. Te pozycje, o których wspomniałem są wysokie i tyle w temacie.
Teraz idz zapłać 14 zł za malutki
Nie jadam hambuksów...
Często jadam na mieście i mam porównanie co do jakości i cen w trojmiejskich knajpach. Te pozycje, o których wspomniałem są wysokie i tyle w temacie.
Teraz idz zapłać 14 zł za malutki placek z serem i idz np. do P**a Ho*se na przeciwko hali targowej i zjedz makaron w podobnej cenie. Zobaczysz co sie bardziej opłaca (mając na uwadze że Gruzińska i PH to świetne knajpy)
2018-04-29 11:52
Człowieku, to jest 14 złotych! Czternaście. Ktoś, kto dziaduje na 14 złotych wobec tego, ze kanapka w Subway czy byle hamburger, czy ście*wo w Maku kosztuje więcej, to naprawdę powinien się żywić w barach szybkiej obsługi, chociażby w takim Kosie.
2018-04-29 15:24
2018-04-28 17:20
"Nowy koncept gastronomiczny" czytaj nowa garkuchnia.
2018-04-28 19:47
Lukasz Stafiej, to co sie dziwisz..
2018-04-28 23:31
Wieś
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.