Opinie (166) 8 zablokowanych

  • Śpieszmy się odwiedzać lokale. Tak szybko odchodzą... (11)

    • 192 16

    • Cebula (5)

      Kogos zazdrosc strzela bo go niestac otw lokalu :) typowe dla polakówa :)

      • 12 48

      • do Cebula (3)

        Cebula - żyjesz z mamusi kasiory to i na lokale cie stać. Ja tam wolę polski rosół a nie japońskie cudaki. Nie muszę jeść takich rzeczy aby poczuć się światowo.

        • 17 22

        • Nie chcesz - nie musisz

          Światowcem być również nie musisz, ale matoła z siebie wystarczy jak będziesz robił przed samym sobą.

          • 22 11

        • To teraz ludzie jedzą coś, aby się "poczuć"?

          Ja lubię zdecydowanie inną kuchnię, niż polska, która mi po prostu nie smakuje. Od polskiego rosołu wolę dziesiątki innych zup. Są po prostu milsze memu podniebieniu.

          • 18 4

        • zal

          hah nie nie mam lokalu ale mam szacunek do kazdego kto cos probuje zrobic wiecej niz tylko hejtowac w necie ;)

          • 2 1

      • Nie stać pisze się oddzielnie tłuku

        • 8 1

    • a w ich miejsce powstają co miesiąc nowe

      • 4 2

    • (1)

      Za każdym razem ten sam tekst..

      • 10 6

      • Hmm, zastanówmy się

        Może dlatego, że za każdym razem pasuje?

        • 6 7

    • Tak jest z każdym nowym lokalem (1)

      ,,Nowa restauracja w miejscu zamkniętej w ubiegłym roku Metamorfozy,, którą tak promowano nagminnie na tym portalu i co ? Potrzebny chyba prawdziwy artykuł dlaczego w Trójmieście lokale tak szybko upadają ? Co jest tego

      ,,Nowa restauracja w miejscu zamkniętej w ubiegłym roku Metamorfozy,, którą tak promowano nagminnie na tym portalu i co ? Potrzebny chyba prawdziwy artykuł dlaczego w Trójmieście lokale tak szybko upadają ? Co jest tego przyczyną ? Bo jak się czyta komentarze to co drugi zarabia po 12 koła miesięcznie a zupa za 30 zł w knajpie to normalna cena .To ja się pytam czemu ludzie nie walą drzwiami i oknami do tych restauracji ????

      • 27 0

      • Bo żeby czesać duże pieniądze za danie to jedzenie musi być smaczne, a większość Januszy biznesu najchętniej sprzedawałoby taki ramen za 3 dychy, ale robiło go na 2 kostkach rosołowych, a nie na kościach i mięsie gotowanych przez 4 godziny. Wysokie ceny obronią się same jeśli smak jest tego wart. Klienci szybko weryfikują rynek.

        • 22 0

  • (32)

    Ceny nie dla Polaków

    • 82 63

    • (19)

      Czytałeś w ogóle?

      • 13 5

      • (18)

        Tak
        I podtrzymuje...
        Za niby japoński rosół 30zl?

        • 24 23

        • A widziałeś kiedyś ramen? (11)

          Chociażby na zdjęciach?

          Bo nazywanie tego rosołem to trochę nieporozumienie. Tzn. na pierwszy rzut oka przypomina, ale w gruncie rzeczy to skrzyżowanie rosołu z drugim daniem. Można się tym spokojnie

          Chociażby na zdjęciach?

          Bo nazywanie tego rosołem to trochę nieporozumienie. Tzn. na pierwszy rzut oka przypomina, ale w gruncie rzeczy to skrzyżowanie rosołu z drugim daniem. Można się tym spokojnie najeść.

          Co więcej, no 30 zł to nie jest jakaś wysoka cena. Dla mnie wysoką ceną za posiłek byłoby 100 zł, nawet raz na rok.. 30 zł - to nie jest specjalnie duży wydatek dla przeciętnego Polaka. O ile oczywiście chodzi nam o jedzenie okazjonalne dla cieszenia się tym jedzeniem, a nie jako jedzenie by codziennie zjeść po pracy i się najeść. W tym drugim przypadku istotnie nie byłaby to cena dla Polaków.

          • 49 13

          • Co by to nie było,

            to 150 złotych za litr zupy, to zdzierstwo.

            • 21 14

          • Dla człowieka, który nigdy nie wyszedł w jedzeniu poza pomidorową i schabowe, (5)

            to ramen jest rosołem.

            • 32 6

            • Ramen vs gulaszowa (1)

              Znam knajpy z kociołkiem po 10 zeta. Ramen za30? Nieźle was doją. Węgrzy mają słabe danie?

              • 14 12

              • Gdzie masz dobrą gulaszowa w Trójmieście

                Napisz nazwę i miasto

                • 0 0

            • (1)

              Tu nigdy nie wyszedles z pokoju u matki...

              • 12 3

              • Fakt, wychodzę jedynie wtedy, gdy wracasz ze szkoły.

                Pozdrów ją.

                • 9 8

            • Wara od schabowych!

              • 6 3

          • (3)

            Wedle wieści u źródła czyli z Japonii Japończycy traktują ramen jak my gorący kubek .Tylko oni wyjadają z ramenu tylko "gęste" traktując rosół jako tzw przyprawę. Nasi amatorzy tej potrawy płacąc 30 pln wypiją nawet

            Wedle wieści u źródła czyli z Japonii Japończycy traktują ramen jak my gorący kubek .Tylko oni wyjadają z ramenu tylko "gęste" traktując rosół jako tzw przyprawę. Nasi amatorzy tej potrawy płacąc 30 pln wypiją nawet wodę do mycia rąk . Mnie to smakuje ale bez szału potrafię zrobić swoją wersję ,równie smaczną ale tańszą . Za tą kasę +10-15 można naprawdę spory obiad zjeść a przeliczając na zupki chińskie to pół miesiąca na przeżycie.

            • 7 8

            • Jedz zupki chińskie, jeden z drugim, to przeżyjesz. 10 lat. I szlus. Tylko lecz się za własne, a nie z NFZ.

              • 0 0

            • (1)

              kompletne bzdury piszesz :D

              • 0 0

              • Wiadomość z pierwszej ręki z Japonii. Siostrzenica mieszka w Tokio i ma męża Japończyka, więc trudno o bardziej realną relację . Nie będę się zapierał że ramen jadam w całości natomiast napisałem jak Japończycy to jedzą i to z pierwszej ręki wiedza. Jak tam nie byłeś ,nie widziałeś to nie zarzucaj kłamstw.

                • 0 0

        • Dokładnie. Kupić kostkę rosołowa i makaron (5)

          I najeść się jak król za 2 PLN

          • 9 2

          • Na jak ty jesz kostki rosołowe to rzeczywiście (4)

            • 2 0

            • Można rozpuścić kostkę w wodzie na makaron (3)

              I mieć Ramen po kaszubsku.

              • 8 1

              • (2)

                Dodać śledzia solonego i mlecz z dorsza , bulwy w łupinach i czosnek. Pycha.

                • 3 1

              • Trochę popłynąleś. Przecież to będzie z 8 ziko. (1)

                I kogo na to stać?

                • 2 0

              • Ale ile przyjemności.

                • 0 0

    • Za mało jest weganskich knajp

      • 15 18

    • W knajpach powinny być ceny jak barach mlecznych.... (7)

      bo to są ceny dostosowane do naszych zarobków. Byłem w ten weekend w Pizie . W ulicznych barach ceny drinków niższe jak w gdyńskich mordowniach . Nie mówię już o jedzeniu bo się po prostu załamałem . Miejsce odwiedzane przez miliony turystów rocznie a ceny na poziomie naszych knajpek a średnie zarobki mieszkańców prawie 2x większe jak w PL.

      • 21 18

      • O podaży, popycie i rynku kształtującym ceny pewnie nie słyszałeś nigdy? (2)

        A może słyszałeś, ale nic z tego nie zrozumiałeś, biedaku?

        • 9 23

        • to często są pralnie pieniędzy!

          • 12 3

        • O popycie słyszałem

          Graficzna definicja terminu "popyt" to np. odwiedzić każdą pustą trojmiejską restaurację.

          • 4 0

      • (2)

        jak sobota to tylko do lidla do lidla bo promocje tam rampapap....

        • 19 0

        • i fakturke poprosze

          po co tyle tego ?
          knajpe mam ,a biedronce juz drozej jak w lidlu ...
          ps. cukier 1,20 /kg

          • 5 0

        • Przez irytujące nawoływania "kup więcej, kup więcej", Lidla zaczęłam omijać szerokim łukiem.

          • 8 5

      • "Większe jak.. " " niższe jak.." po jakiemu to?

        • 3 0

    • (1)

      Dla Polakow,ale nie wszystkich. Danie x2 plus zimne napoje i np po kawie to stowka. To juz nie jest malo.

      • 11 2

      • Z tą kawą to się już nie zmieścisz.

        • 11 0

    • Miałam napisać ostro

      ale poniżej jest stop hejt więc się powstrzymam...

      • 0 0

  • Pusto.pusto (3)

    Jeszcze nie wiedzą ale wywalili kase. nic mnie nie zachwyciło...

    • 40 17

    • Oj nie wiesz jak się robi wałki na takich niby "pustych" knajpach ....

      • 8 0

    • Ale to już było...

      • 1 0

    • pusto srusto

      byłam w jednym z tych lokali w sobotę i pół godziny czekałam na stolik. pusto nie było ;) było za to przepysznie! mowa o Umi Ramen.

      • 1 2

  • pizza (4)

    Ceny pizzy sa całkiem akceptowalne

    • 46 9

    • Nawet więcej, niż akceptowalne. Daleko do nich mam, na razie nie odwiedzę, a szkoda.

      • 4 3

    • (2)

      nie rozumiem czemu pizza stała się najpopularniejszą potrawą świata

      • 1 1

      • Bo tak (1)

        Bo jest na każda kieszeń i każdy znajdzie coś dla siebie

        • 2 0

        • nie jest tania jak na kawałek placka (mąka i woda)

          • 1 0

  • W starym kadrze

    Ciekawe miejsce ale... ciasto i kawa przeciętne...

    • 16 17

  • (1)

    Oprócz sieciówki za rok wszystko padnie

    • 43 15

    • Oby nie ;(

      • 6 7

  • Prawdziwa kase robi sie na zaopatrywaniu społek skarbu panstwa i wykonwyaniu projektow urzedow, gmin! (4)

    a tam pitca i zupka ramen to nie jest zaden biznes.

    • 43 4

    • Prawdziwa kasa nie jest celem życia każdego człowieka. (1)

      Jako społeczeństwo bogacące się z roku na rok, standard życia na tyle się podnosi, że nie trzeba gonić za pieniędzmi za wszelką cenę żeby coś mieć materialnego, bo można całkiem przyjemnie żyć i się realizować w spokoju i bez większych czy zbędnych stresów.

      • 7 9

      • ale celem kazdego biznesu jest prawdziwa kasa.

        • 9 1

    • Zgadza się. (1)

      Ale musiał byś być z PiS.
      W moim przypadku to odpada.

      • 5 5

      • mozesz zawsze podlaczyc sie pod UM gdansk

        Znasz kogos z tych urzedasow? budzet gdanska na 5 lat to 15mld pln. Jest czym obdarowywac wybrancow

        • 5 0

  • Pizza pyszna (5)

    Pizza Napoli polecam! Jadlem. Pyszna pizza ceny rowniez niskie

    • 35 12

    • Prawdziwy Polak
      I ocet słodki jak nic nie kosztuje. Jak chcesz mieć dobre składniki to niestety musisz zapłacić

      • 2 7

    • właściciel?! (1)

      • 3 0

      • nie, pracownik

        • 3 0

    • Przechodze codziennie (1)

      Widzialem moze kilka osob, zdecydowanie opinie musial napisac ktos z pracownikow.

      • 1 3

      • Slabo patrzysz

        Moze slabo patrzysz?:) w sob musialem czekac 40 min na stolik bo nie bylo miejsca :/

        • 3 2

  • (2)

    Podobno oplaca sie otworzyc na sam sezon. Zarobek porzadny w, wiekszosci przypadkow.

    • 29 1

    • (1)

      Alkoholownie w sezonie zarabiaja krocie. Znajomi dzierzawia lokal za 10.000/mc niby duzo,ale jakie zarobki...

      • 8 1

      • Ale jakie?

        • 2 1

  • Mało jest lokali z pizzą z pieca opalanego drewnem. (15)

    • 26 20

    • (8)

      Polecam ci La Bocca w Gdańsku - tam mają piec opalany drewnem. No a poza tym rewelacyjna pizza jest też w gdańskim Rosmarino, naprawdę warto spróbować.

      • 4 1

      • Ale La Bocca - ta na Zaspie - często pizzę przypala (małe czarne rakotwórcze punkciki) (2)

        Najlepiej jeść pizzę z pieca elektrycznego.

        • 3 5

        • Musisz te punkciki lubić, skoro często tam zamawiasz.

          • 7 1

        • Potwierdzam, La Bocca jest kapitalna

          Ciasto też jest dobre, cieniutkie i chrupiące na brzegach. A piec elektryczny nie umywa się do pieca opalanego drewnem. To jak porównywać domowe ciasto drożdżowe do paczkowanego z biedry

          • 0 0

      • Mi przypadła do gustu Oliwa do Ognia miły Panie. Gdańsk, ul. Straganiarska bodajże. (4)

        • 7 2

        • Tak a dokładnie Garncarska (3)

          Pizza dobra.
          Ale najlepsza jest w Allorze na Grobli. Prawdziwa włoska.

          • 1 5

          • Błagam cię - Allora jest słaba...

            Najlepsza w Oliwa do Ognia lub Mąka i chleb we Wrzeszczu

            • 4 2

          • napoli (1)

            W Napoli jest Neapolitanska nie wloska :) w Gda nie ma takiej pizzeri

            • 2 1

            • Idz do prosto w Sopocie. Smak jak w Neapolu

              • 2 1

    • te opalanie drewnem nic nie da jak ciasto do kitu (4)

      opalanie drewnem nie jet najwazniejsze. we wloszech jest duzo pizzerii bez takich piecow a pizza jet o wiele lepsza. skladniki decyduja jak ktos daje polska mozarelle i polska maka to moze sie wysilac a ita nic nie wyjdzie

      • 7 1

      • lol (2)

        Byles w Napoli? :) to czemu gadasz ze pl produkty maja?;P

        • 1 2

        • (1)

          to zapytaj czy maja prawdziwa Mozarele di Bufala bo tylko z taka mozarela moga krzyczec ze pizza jest neapolitanska

          • 3 1

          • Lol

            Spojz na karte akurat maja w menu mozzarelle buffale:)

            • 2 0

      • Z pieca opalanego drewnem ciasto ma delikatniejszą strukturę i czuć aromat, klimat drewna.

        Ciasto nie przeszkadza smakiem składnikom. Polecam kwiat rozmarynu do oliwy proszę pana. Smacznego

        • 1 1

    • Kreska Mąki!

      najlepsza

      • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.