Opinie (118) ponad 10 zablokowanych

  • Wszystko fajnie...tylko tych "restauracji" przybywa jak grzybów po deszczu. (13)

    Czyżby nasz społeczeństwo zamerykanizowało się że w domu już nic nie gotują?:)
    Prawda jest taka że ani jakość ani cena tylko ładnie opakowany cukierek który skończy swoją działalność po 365 dniach.
    Kiedyś

    Czyżby nasz społeczeństwo zamerykanizowało się że w domu już nic nie gotują?:)
    Prawda jest taka że ani jakość ani cena tylko ładnie opakowany cukierek który skończy swoją działalność po 365 dniach.
    Kiedyś był wysyp aptek teraz restauracji.
    I nie chce oceniać indywidualnie ale poziom Polskiej gastronomii pozostawia wiele do życzenia.
    I można by tu powrownywać że w Danii się da że we Francji się da ( nawet w zapyziałych miejscach) w Hiszpanii się da....w kontynentalnej i wyspiarskiej ,nawet w Niemczech się da.... tylko w Polsce ...no i Anglii:) Słabo...oj restauratorzy słabo:) Ale nie mowie że tragicznie...choć przyznam że nadal pokutuje nie tyle brak pomysłu na kuchnie ale cebulactwo produktowe. Bo po co położyć mozzarelle na pizze jak można coś sero podobnego 3 razy tańszego. Cóż. ilośc klientów weryfikuje jakość albo jej brak w danym punkcie:) Miłego weekendu uśmiechu i może warto coś samemu ugotować na wysokiej jakości produktach:)

    • 65 52

    • Dodałabym też że w wiekszości nowootwartych restauracji czystość spada dramatycznie wraz z wiekiem lokalu. (2)

      • 19 8

      • Klienci brudzą, a nie właściciel (1)

        • 5 4

        • Ale właściciele najwyraźniej przestają ten brud sprzątać,

          a za to m.in. im się płaci (do czasu, do czasu).

          • 3 2

    • (3)

      Niespecjalnie mam ochotę spędzić sobotnią godzinę na zakupach, a następnie pół dnia na pichceniu. Jadę do Sopotu i tam coś zjem.

      Co do jakości - wolne żarty. Japa Bar, na miejscu którego stanął jeden z opisywanych tu lokali, pękał w szwach, a to była speluna przyciągająca tanim kebsem i jeszcze tańszym piwem.

      • 25 5

      • (2)

        w Sopocie zjesz średnie potrawy podane przez niemiłych kelnerów za cenę 2krotnie wyższą niż w Gda/Gdy
        jak chcesz miło i dobrze zjeść to Gdynia, jak chcesz posiedzieć w fajnym miejscu i dobrze zjeść to Gdańsk

        • 14 5

        • Tylko, że ja tu z żoną nie przyjechałem zjeść, tylko pospacerować po plaży, molo i monciaku, skąd teraz piszę, a zjemy coś przy okazji. Jak pomyślę, że mielibyśmy teraz stać nad garami, robi mi się gorzej.

          • 14 3

        • Taaa Gdynia chyba w snach śródmieście to trupiarnia po 19:00, i gdzie ty dobrze zjesz w Gdyni

          a i tak na marginesie 90% knajp w Gdyni nie posiada klimatyzacji wiec powodzenia latem

          • 8 3

    • Hmm (2)

      A w tej Danii to rozumiem ze znasz jakies dobre restauracje np w Vejle czy Haderslev ? Czy chodzi ci o Kopenhage ?

      • 8 1

      • On Danię zna z tego, że oglądał Gang Olsena.

        • 23 3

      • pewnie pisze z Nomy

        :)

        • 6 1

    • A rybka lubi pływać przy sobocie po robocie

      • 4 3

    • popieram

      popieram tę opinię!

      • 3 2

    • poziom polskiej gastronomii pozostawia wiele do zyczenia?

      w d... byles i g... widziales... mieszkam za granica i jestem w delegacji w miejscach na calym swiecie 2 razy w tygodniu i w niewielu z nich znajdziesz tak roznorodna, bogata kuchnie jak w Trojmiescie, czy innych duzych,

      w d... byles i g... widziales... mieszkam za granica i jestem w delegacji w miejscach na calym swiecie 2 razy w tygodniu i w niewielu z nich znajdziesz tak roznorodna, bogata kuchnie jak w Trojmiescie, czy innych duzych, polskich metropoliach. Znajomi zza granicy zawsze zachwalaja restauracje w Warszawie. Polecam pomieszkac za granica, w celu wyleczenia narodowych kompleksow, mi pomoglo.

      • 8 3

  • powinni zrobić artykół o kawiarniach/barach/pubach które nie przetrwały chociaż roku na naszym rynku (5)

    • 66 18

    • (2)

      Dodatkowo przesyłać pocztą słownik dla wybranych.

      • 36 4

      • Listonosze mogą nie nadążyć z doręczeniami...

        • 19 0

      • listonosze zarabiaja mniej niz w biedronce !!

        powinni zrobić strajk i domagać się wyższych zarobków

        • 3 0

    • u nas nawet Pod Łososiem padła

      • 6 6

    • Najpierw przejrzyj słownik ortograficzny, następnie udzielaj się na forum.

      • 12 2

  • Czy ryby w Rybakówce sa świeże, nie mrożone? (15)

    Chociaż dorsz ?

    • 34 9

    • (1)

      Dorsza nie ma w Bałtyku już. Jest zapewne ryba dorszowata typu czarniak albo inny chiński szit

      • 21 2

      • jak nie ma jak jest

        • 2 13

    • Oczywiście że świeże.... Jak Panie wlascicielki

      .

      • 18 2

    • Jedliśmy pstrąga ostatnio w tej restauracji . Był przepyszny polecam z pieca (2)

      • 5 8

      • (1)

        po co wchodziła Pani do pieca?

        • 47 1

        • No po tego pstrąga ha ha

          • 17 1

    • Świeżego nie ma. (5)

      Zakaz połowu pomuchla do 31.12.2019. Wygooglaj sã.

      • 14 0

      • (4)

        Własna chodowla misiu

        • 4 10

        • kup słownik albo uważaj na lekcjach

          • 9 1

        • (1)

          Pomuchel to dorsz A na niego jest okres ochronny i nie ma. Więc jak gdzieś występuje to nie świeży i nie z Bałtyku.

          • 3 0

          • 23/07/2019. Ze strony Komisji Europejskiej...

            "Połowy dorsza w celach handlowych w większej części Morza Bałtyckiego zostają zakazane do 31 grudnia 2019 r. To decyzja Komisji Europejskiej, która wprowadza środki nadzwyczajne mające na celu ratowanie będącego w złym

            "Połowy dorsza w celach handlowych w większej części Morza Bałtyckiego zostają zakazane do 31 grudnia 2019 r. To decyzja Komisji Europejskiej, która wprowadza środki nadzwyczajne mające na celu ratowanie będącego w złym stanie stada dorsza atlantyckiego we wschodniej części akwenu.

            Zakaz wejdzie w życie w trybie natychmiastowym. Będzie on obejmował wszystkie statki rybackie i miał zastosowane na tych obszarach Morza Bałtyckiego, gdzie występuje największa część tego stada (tj. podrejony 24-26), z wyjątkiem pewnych określonych odstępstw. Wprowadzany jest on po środkach, które zostały już podjęte przez niektóre państwa członkowskie."

            • 3 0

        • CHodowla powiadasz? Pomyliło ci się z tępym CH

          Niedoukiem heheheheh

          • 1 0

    • Rybka doskonała byliśmy i naprawdę warto

      • 1 4

    • (1)

      jakie to ma znaczenie, spójrz na ceny

      • 2 4

      • nieważna jest cena w momentach zapomnienia

        • 3 0

  • w gdyni jak zwykle kibel ! nic nowego (7)

    to miasto wogole gastronomii nima

    • 24 40

    • (2)

      Przyjedź kiedyś ze swojego Strzepcza jak już ogarniesz robotę w polu, to zobaczysz że oferta jest bogata mimo że nie pisza o tym tutaj.

      • 14 5

      • Gdynianie (1)

        Pochodzą ze wsi z różnych regionów Polski.
        P.S. Zabolało? Nie ma się czego wstydzić...

        • 3 7

        • to że ty przyjechałes z wiochy nie oznacza że wszyscy tak mają.

          • 7 2

    • To bys raz chociaz przyjechal... (2)

      Po prostu na tym portalu o Gdyni sie malo pisze

      • 10 5

      • (1)

        Bo nie ma o czym.
        Miasto umarłe

        • 7 16

        • komórki mózgowe masz umarłe.

          • 5 2

    • a ty tak w ogóle to masz kibel w głowie, co nie ?

      • 8 2

  • Jaffa (7)

    Wszystko co zostało opisane o tej restauracji to dania Arabskie. Izrael jaką ma historię aby przypisywać mu dania od innych nacji? Trochę poszanowania dla innych kultur. Ziemie ukradli to jeszcze kuchnie chcą przejąć?

    • 79 47

    • Arabowie i Żydzi to Semici (1)

      Kultura -a więc i kuchnia - podobna. Po co się ciśnieniować?

      • 26 8

      • Żydzi nie są Semitami, ci którzy zostali w Palestynie przyjęli islam. Wyznawcy judaizmu, to głównie ludy tureckie, np/ Chazarowie. Taki paradoks...

        • 5 5

    • (1)

      tak naprawdę to są dania semickie bo Arabowie od Izraelitów różnią się tylko językiem i religią, genetycznie są tacy sami i jedzą to samo

      • 30 6

      • religia ta sama, Abrahama

        islam, judaizm i chrześcijaństwo to jedna religia, potrawy są regionalne, niezależne od mitologii

        • 4 1

    • I dalej

      kradną.

      • 11 6

    • Nie kuchnie ino nazwy , ktore i tak im sie naleza bo byli tam o wiele wczesniej niz wy p.Ali,Abdul czy jak tam ci na imieniny

      • 4 8

    • zapowiada się smacznie. czekam na promocyjne ceny.

      • 2 3

  • będąc wielkorotnie w Tel Awiwie nie natknąłem się na ani jedną polską restaurację... (10)

    • 61 15

    • (5)

      A co chciałbyś tam serwować? Polską wieprzowinę? :)

      • 28 18

      • nic nie wiesz o polskiej kuchni

        • 20 6

      • (1)

        Pierogi ruskie, barszcz ukraiński, rybę po grecku, tatara i fasolkę po bretonsku.
        To tak na początek.

        • 29 10

        • Jest jeszcze sałatka szwedzka, kiełbasa polska i musztarda krymska...

          • 6 2

      • kaczki i inny drób, cielęcinę, jagnięcinę, kuchnia polska to coś więcej niż świniaki w panierce

        • 24 6

      • Karp po żydowsku

        • 10 2

    • jak widac nie ma chętnych - ale może będziesz pierwszy i będzie sukces?

      ale spokojnie w polskiej kuchni jest sporo żydowskiej - choćby kiszonki

      • 15 4

    • ale jest w Dubaju (1)

      • 12 2

      • Serio? Poproszę o nazwę.

        • 1 0

    • To antysemityzm i mowa nienawiści. Zgłaszam wpis!!!

      • 7 18

  • Wooow kiedy plajta?
    Po rozliczeniu dotacji?

    • 33 15

  • rybakówka (1)

    W Gdańsku rybakówka tak samo jak w Oliwie będzie wyrzucać pojemniki po oleju gdzie popadnie?

    • 34 9

    • ceny to przesada

      • 5 3

  • 447 potraw (1)

    • 18 2

    • Moszko I

      Król "Polin"
      Tak zaczyna się zmiana historii

      • 0 0

  • Ryba to mięso - @ Łukasz Stafiej (6)

    Czy naprawdę w 2019 r trzeba to wyjaśniać?

    "restauracja specjalizująca się wyłącznie w rybach oraz owocach morza - w karcie nie znajdziemy np. dań mięsnych czy wegetariańskich."

    • 24 26

    • Kurde blaszka

      • 4 0

    • To jak inaczej napisać, że nie znajdziemy dań z mięsa drobiowego, wołowiny, wieprzowiny i dziczyzny? Serio? Trochę skrót myślowy, ale autor rozróżnia przecież, że ryba to nie jest danie wegetariańskie.

      • 10 0

    • (2)

      Tak. Dla mnie mięcho to mięcho, kurczak to kurczak, ryba to ryba. No i przekonaj mnie, że czerwone jest zielone, słucham.

      • 5 7

      • No tak, kurczak to warzywo

        • 5 0

      • A kto Ty niby jesteś, że mam Cię do czegoś przekonywać, co?

        • 3 0

    • Ryba to mięso

      Ok. Skoro to takie jasne, że ryba to mięso, dlaczego krk przyzwolił spożywać w piątek, który jest dniem postu (w krk) rybę wszelkiego rodzaju a śledzika w szczególności, że to nie mięso?
      O, i karpik jeszcze, szczególnie w wigilię Bożego narodzenia
      I nie ma co, czepiać się reportera

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.