Dodaj opinię

Opinie (118) ponad 10 zablokowanych

  • Wszystko fajnie...tylko tych "restauracji" przybywa jak grzybów po deszczu. (13)
    Czyżby nasz społeczeństwo zamerykanizowało się że w domu już nic nie gotują?:)
    Prawda jest taka że ani jakość ani cena tylko ładnie opakowany cukierek który skończy swoją działalność po 365 dniach.
    Kiedyś był wysyp aptek teraz restauracji.
    I nie chce oceniać indywidualnie ale poziom Polskiej gastronomii pozostawia wiele do życzenia.
    I można by tu powrownywać że w Danii się da że we Francji się da ( nawet w zapyziałych miejscach) w Hiszpanii się da....w kontynentalnej i wyspiarskiej ,nawet w Niemczech się da.... tylko w Polsce ...no i Anglii:) Słabo...oj restauratorzy słabo:) Ale nie mowie że tragicznie...choć przyznam że nadal pokutuje nie tyle brak pomysłu na kuchnie ale cebulactwo produktowe. Bo po co położyć mozzarelle na pizze jak można coś sero podobnego 3 razy tańszego. Cóż. ilośc klientów weryfikuje jakość albo jej brak w danym punkcie:) Miłego weekendu uśmiechu i może warto coś samemu ugotować na wysokiej jakości produktach:)
    10 miesięcy
    • Dodałabym też że w wiekszości nowootwartych restauracji czystość spada dramatycznie wraz z wiekiem lokalu. (2)
      10 miesięcy
    • Niespecjalnie mam ochotę spędzić sobotnią godzinę na zakupach, a następnie pół dnia na pichceniu. Jadę do Sopotu i tam coś zjem.

      Co do jakości - wolne żarty. Japa Bar, na miejscu którego stanął jeden z opisywanych tu lokali, pękał w szwach, a to była speluna przyciągająca tanim kebsem i jeszcze tańszym piwem.
      Gdańszczanin
      10 miesięcy
      • w Sopocie zjesz średnie potrawy podane przez niemiłych kelnerów za cenę 2krotnie wyższą niż w Gda/Gdy
        jak chcesz miło i dobrze zjeść to Gdynia, jak chcesz posiedzieć w fajnym miejscu i dobrze zjeść to Gdańsk
        10 miesięcy
        • Tylko, że ja tu z żoną nie przyjechałem zjeść, tylko pospacerować po plaży, molo i monciaku, skąd teraz piszę, a zjemy coś przy okazji. Jak pomyślę, że mielibyśmy teraz stać nad garami, robi mi się gorzej.
          Gdańszczanin
          10 miesięcy
        • Taaa Gdynia chyba w snach śródmieście to trupiarnia po 19:00, i gdzie ty dobrze zjesz w Gdyni
          a i tak na marginesie 90% knajp w Gdyni nie posiada klimatyzacji wiec powodzenia latem
          Gudbaj Gdynia
          10 miesięcy
    • Hmm (2)
      A w tej Danii to rozumiem ze znasz jakies dobre restauracje np w Vejle czy Haderslev ? Czy chodzi ci o Kopenhage ?
      10 miesięcy
    • A rybka lubi pływać przy sobocie po robocie
      Ania
      10 miesięcy
    • popieram
      popieram tę opinię!
      popieram@wp.pl
      10 miesięcy
    • poziom polskiej gastronomii pozostawia wiele do zyczenia?
      w d... byles i g... widziales... mieszkam za granica i jestem w delegacji w miejscach na calym swiecie 2 razy w tygodniu i w niewielu z nich znajdziesz tak roznorodna, bogata kuchnie jak w Trojmiescie, czy innych duzych, polskich metropoliach. Znajomi zza granicy zawsze zachwalaja restauracje w Warszawie. Polecam pomieszkac za granica, w celu wyleczenia narodowych kompleksow, mi pomoglo.
      cebul
      10 miesięcy
  • powinni zrobić artykół o kawiarniach/barach/pubach które nie przetrwały chociaż roku na naszym rynku (5)
    10 miesięcy
  • Czy ryby w Rybakówce sa świeże, nie mrożone? (15)
    Chociaż dorsz ?
    10 miesięcy
    • Dorsza nie ma w Bałtyku już. Jest zapewne ryba dorszowata typu czarniak albo inny chiński szit
      10 miesięcy
    • Oczywiście że świeże.... Jak Panie wlascicielki
      .
      Ja
      10 miesięcy
    • Jedliśmy pstrąga ostatnio w tej restauracji . Był przepyszny polecam z pieca (2)
      Ania
      10 miesięcy
    • Świeżego nie ma. (5)
      Zakaz połowu pomuchla do 31.12.2019. Wygooglaj sã.
      10 miesięcy
      • Własna chodowla misiu
        10 miesięcy
        • kup słownik albo uważaj na lekcjach
          10 miesięcy
        • Pomuchel to dorsz A na niego jest okres ochronny i nie ma. Więc jak gdzieś występuje to nie świeży i nie z Bałtyku.
          10 miesięcy
          • 23/07/2019. Ze strony Komisji Europejskiej...
            "Połowy dorsza w celach handlowych w większej części Morza Bałtyckiego zostają zakazane do 31 grudnia 2019 r. To decyzja Komisji Europejskiej, która wprowadza środki nadzwyczajne mające na celu ratowanie będącego w złym stanie stada dorsza atlantyckiego we wschodniej części akwenu.

            Zakaz wejdzie w życie w trybie natychmiastowym. Będzie on obejmował wszystkie statki rybackie i miał zastosowane na tych obszarach Morza Bałtyckiego, gdzie występuje największa część tego stada (tj. podrejony 24-26), z wyjątkiem pewnych określonych odstępstw. Wprowadzany jest on po środkach, które zostały już podjęte przez niektóre państwa członkowskie."
            Rodzina jest najważniejsza!
            10 miesięcy
        • CHodowla powiadasz? Pomyliło ci się z tępym CH
          Niedoukiem heheheheh
          Hodowca w hodowli
          10 miesięcy
    • Rybka doskonała byliśmy i naprawdę warto
      10 miesięcy
    • jakie to ma znaczenie, spójrz na ceny
      10 miesięcy
  • w gdyni jak zwykle kibel ! nic nowego (7)
    to miasto wogole gastronomii nima
    10 miesięcy
  • Jaffa (7)
    Wszystko co zostało opisane o tej restauracji to dania Arabskie. Izrael jaką ma historię aby przypisywać mu dania od innych nacji? Trochę poszanowania dla innych kultur. Ziemie ukradli to jeszcze kuchnie chcą przejąć?
    Wolny
    10 miesięcy
    • Arabowie i Żydzi to Semici (1)
      Kultura -a więc i kuchnia - podobna. Po co się ciśnieniować?
      10 miesięcy
      • Żydzi nie są Semitami, ci którzy zostali w Palestynie przyjęli islam. Wyznawcy judaizmu, to głównie ludy tureckie, np/ Chazarowie. Taki paradoks...
        10 miesięcy
    • tak naprawdę to są dania semickie bo Arabowie od Izraelitów różnią się tylko językiem i religią, genetycznie są tacy sami i jedzą to samo
      10 miesięcy
      • religia ta sama, Abrahama
        islam, judaizm i chrześcijaństwo to jedna religia, potrawy są regionalne, niezależne od mitologii
        10 miesięcy
    • I dalej
      kradną.
      aj waj
      10 miesięcy
    • Nie kuchnie ino nazwy , ktore i tak im sie naleza bo byli tam o wiele wczesniej niz wy p.Ali,Abdul czy jak tam ci na imieniny
      hr.Lolo
      10 miesięcy
    • zapowiada się smacznie. czekam na promocyjne ceny.
      10 miesięcy
  • będąc wielkorotnie w Tel Awiwie nie natknąłem się na ani jedną polską restaurację... (10)
    10 miesięcy
  • Wooow kiedy plajta?
    Po rozliczeniu dotacji?
    :-p
    10 miesięcy
  • rybakówka (1)
    W Gdańsku rybakówka tak samo jak w Oliwie będzie wyrzucać pojemniki po oleju gdzie popadnie?
    10 miesięcy
  • 447 potraw (1)
    10 miesięcy
    • Moszko I
      Król "Polin"
      Tak zaczyna się zmiana historii
      Otwórz oczy bo będzie za późno
      7 miesięcy
  • Ryba to mięso - @ Łukasz Stafiej (6)
    Czy naprawdę w 2019 r trzeba to wyjaśniać?

    "restauracja specjalizująca się wyłącznie w rybach oraz owocach morza - w karcie nie znajdziemy np. dań mięsnych czy wegetariańskich."
    10 miesięcy
    • Kurde blaszka
      10 miesięcy
    • To jak inaczej napisać, że nie znajdziemy dań z mięsa drobiowego, wołowiny, wieprzowiny i dziczyzny? Serio? Trochę skrót myślowy, ale autor rozróżnia przecież, że ryba to nie jest danie wegetariańskie.
      Zosia
      10 miesięcy
    • Tak. Dla mnie mięcho to mięcho, kurczak to kurczak, ryba to ryba. No i przekonaj mnie, że czerwone jest zielone, słucham.
      10 miesięcy
    • Ryba to mięso
      Ok. Skoro to takie jasne, że ryba to mięso, dlaczego krk przyzwolił spożywać w piątek, który jest dniem postu (w krk) rybę wszelkiego rodzaju a śledzika w szczególności, że to nie mięso?
      O, i karpik jeszcze, szczególnie w wigilię Bożego narodzenia
      I nie ma co, czepiać się reportera
      8 miesięcy

Twoja opinia

zamknij

Dodając opinię akceptujesz regulamin dodawania opinii.
Administratorem Twoich danych osobowych jest Trojmiasto.pl Sp. z o.o.. Szczegóły przetwarzania danych znajdują się w polityce prywatności.

Walczymy z przemocą słownąKasujemy opinie obraźliwe i nie na temat