Dodaj opinię

Opinie (117) ponad 10 zablokowanych

  • Wszystko fajnie...tylko tych "restauracji" przybywa jak grzybów po deszczu. (13)
    Czyżby nasz społeczeństwo zamerykanizowało się że w domu już nic nie gotują?:)
    Prawda jest taka że ani jakość ani cena tylko ładnie opakowany cukierek który skończy swoją działalność po 365 dniach.
    Kiedyś był wysyp aptek teraz restauracji.
    I nie chce oceniać indywidualnie ale poziom Polskiej gastronomii pozostawia wiele do życzenia.
    I można by tu powrownywać że w Danii się da że we Francji się da ( nawet w zapyziałych miejscach) w Hiszpanii się da....w kontynentalnej i wyspiarskiej ,nawet w Niemczech się da.... tylko w Polsce ...no i Anglii:) Słabo...oj restauratorzy słabo:) Ale nie mowie że tragicznie...choć przyznam że nadal pokutuje nie tyle brak pomysłu na kuchnie ale cebulactwo produktowe. Bo po co położyć mozzarelle na pizze jak można coś sero podobnego 3 razy tańszego. Cóż. ilośc klientów weryfikuje jakość albo jej brak w danym punkcie:) Miłego weekendu uśmiechu i może warto coś samemu ugotować na wysokiej jakości produktach:)
    2 miesiące
    • Dodałabym też że w wiekszości nowootwartych restauracji czystość spada dramatycznie wraz z wiekiem lokalu. (2)
      2 miesiące
    • Niespecjalnie mam ochotę spędzić sobotnią godzinę na zakupach, a następnie pół dnia na pichceniu. Jadę do Sopotu i tam coś zjem.

      Co do jakości - wolne żarty. Japa Bar, na miejscu którego stanął jeden z opisywanych tu lokali, pękał w szwach, a to była speluna przyciągająca tanim kebsem i jeszcze tańszym piwem.
      Gdańszczanin
      2 miesiące
      • w Sopocie zjesz średnie potrawy podane przez niemiłych kelnerów za cenę 2krotnie wyższą niż w Gda/Gdy
        jak chcesz miło i dobrze zjeść to Gdynia, jak chcesz posiedzieć w fajnym miejscu i dobrze zjeść to Gdańsk
        2 miesiące
        • Tylko, że ja tu z żoną nie przyjechałem zjeść, tylko pospacerować po plaży, molo i monciaku, skąd teraz piszę, a zjemy coś przy okazji. Jak pomyślę, że mielibyśmy teraz stać nad garami, robi mi się gorzej.
          Gdańszczanin
          2 miesiące
        • Taaa Gdynia chyba w snach śródmieście to trupiarnia po 19:00, i gdzie ty dobrze zjesz w Gdyni
          a i tak na marginesie 90% knajp w Gdyni nie posiada klimatyzacji wiec powodzenia latem
          Gudbaj Gdynia
          2 miesiące
    • Hmm (2)
      A w tej Danii to rozumiem ze znasz jakies dobre restauracje np w Vejle czy Haderslev ? Czy chodzi ci o Kopenhage ?
      2 miesiące
    • A rybka lubi pływać przy sobocie po robocie
      Ania
      2 miesiące
    • popieram
      popieram tę opinię!
      popieram@wp.pl
      2 miesiące
    • poziom polskiej gastronomii pozostawia wiele do zyczenia?
      w d... byles i g... widziales... mieszkam za granica i jestem w delegacji w miejscach na calym swiecie 2 razy w tygodniu i w niewielu z nich znajdziesz tak roznorodna, bogata kuchnie jak w Trojmiescie, czy innych duzych, polskich metropoliach. Znajomi zza granicy zawsze zachwalaja restauracje w Warszawie. Polecam pomieszkac za granica, w celu wyleczenia narodowych kompleksow, mi pomoglo.
      cebul
      2 miesiące
  • powinni zrobić artykół o kawiarniach/barach/pubach które nie przetrwały chociaż roku na naszym rynku (5)
    2 miesiące
  • Czy ryby w Rybakówce sa świeże, nie mrożone? (15)
    Chociaż dorsz ?
    2 miesiące
    • Dorsza nie ma w Bałtyku już. Jest zapewne ryba dorszowata typu czarniak albo inny chiński szit
      2 miesiące
    • Oczywiście że świeże.... Jak Panie wlascicielki
      .
      Ja
      2 miesiące
    • Jedliśmy pstrąga ostatnio w tej restauracji . Był przepyszny polecam z pieca (2)
      Ania
      2 miesiące
    • Świeżego nie ma. (5)
      Zakaz połowu pomuchla do 31.12.2019. Wygooglaj sã.
      2 miesiące
      • Własna chodowla misiu
        2 miesiące
        • kup słownik albo uważaj na lekcjach
          2 miesiące
        • Pomuchel to dorsz A na niego jest okres ochronny i nie ma. Więc jak gdzieś występuje to nie świeży i nie z Bałtyku.
          2 miesiące
          • 23/07/2019. Ze strony Komisji Europejskiej...
            "Połowy dorsza w celach handlowych w większej części Morza Bałtyckiego zostają zakazane do 31 grudnia 2019 r. To decyzja Komisji Europejskiej, która wprowadza środki nadzwyczajne mające na celu ratowanie będącego w złym stanie stada dorsza atlantyckiego we wschodniej części akwenu.

            Zakaz wejdzie w życie w trybie natychmiastowym. Będzie on obejmował wszystkie statki rybackie i miał zastosowane na tych obszarach Morza Bałtyckiego, gdzie występuje największa część tego stada (tj. podrejony 24-26), z wyjątkiem pewnych określonych odstępstw. Wprowadzany jest on po środkach, które zostały już podjęte przez niektóre państwa członkowskie."
            Rodzina jest najważniejsza!
            2 miesiące
        • CHodowla powiadasz? Pomyliło ci się z tępym CH
          Niedoukiem heheheheh
          Hodowca w hodowli
          2 miesiące
    • Rybka doskonała byliśmy i naprawdę warto
      2 miesiące
    • jakie to ma znaczenie, spójrz na ceny
      2 miesiące
  • w gdyni jak zwykle kibel ! nic nowego (7)
    to miasto wogole gastronomii nima
    2 miesiące
  • Jaffa (7)
    Wszystko co zostało opisane o tej restauracji to dania Arabskie. Izrael jaką ma historię aby przypisywać mu dania od innych nacji? Trochę poszanowania dla innych kultur. Ziemie ukradli to jeszcze kuchnie chcą przejąć?
    Wolny
    2 miesiące
    • Arabowie i Żydzi to Semici (1)
      Kultura -a więc i kuchnia - podobna. Po co się ciśnieniować?
      2 miesiące
      • Żydzi nie są Semitami, ci którzy zostali w Palestynie przyjęli islam. Wyznawcy judaizmu, to głównie ludy tureckie, np/ Chazarowie. Taki paradoks...
        2 miesiące
    • tak naprawdę to są dania semickie bo Arabowie od Izraelitów różnią się tylko językiem i religią, genetycznie są tacy sami i jedzą to samo
      2 miesiące
      • religia ta sama, Abrahama
        islam, judaizm i chrześcijaństwo to jedna religia, potrawy są regionalne, niezależne od mitologii
        2 miesiące
    • I dalej
      kradną.
      aj waj
      2 miesiące
    • Nie kuchnie ino nazwy , ktore i tak im sie naleza bo byli tam o wiele wczesniej niz wy p.Ali,Abdul czy jak tam ci na imieniny
      hr.Lolo
      2 miesiące
    • zapowiada się smacznie. czekam na promocyjne ceny.
      2 miesiące
  • będąc wielkorotnie w Tel Awiwie nie natknąłem się na ani jedną polską restaurację... (10)
    2 miesiące
  • Wooow kiedy plajta?
    Po rozliczeniu dotacji?
    :-p
    2 miesiące
  • rybakówka (1)
    W Gdańsku rybakówka tak samo jak w Oliwie będzie wyrzucać pojemniki po oleju gdzie popadnie?
    2 miesiące
  • 447 potraw (1)
    2 miesiące
  • Ryba to mięso - @ Łukasz Stafiej (6)
    Czy naprawdę w 2019 r trzeba to wyjaśniać?

    "restauracja specjalizująca się wyłącznie w rybach oraz owocach morza - w karcie nie znajdziemy np. dań mięsnych czy wegetariańskich."
    2 miesiące
    • Kurde blaszka
      2 miesiące
    • To jak inaczej napisać, że nie znajdziemy dań z mięsa drobiowego, wołowiny, wieprzowiny i dziczyzny? Serio? Trochę skrót myślowy, ale autor rozróżnia przecież, że ryba to nie jest danie wegetariańskie.
      Zosia
      2 miesiące
    • Tak. Dla mnie mięcho to mięcho, kurczak to kurczak, ryba to ryba. No i przekonaj mnie, że czerwone jest zielone, słucham.
      2 miesiące
    • Ryba to mięso
      Ok. Skoro to takie jasne, że ryba to mięso, dlaczego krk przyzwolił spożywać w piątek, który jest dniem postu (w krk) rybę wszelkiego rodzaju a śledzika w szczególności, że to nie mięso?
      O, i karpik jeszcze, szczególnie w wigilię Bożego narodzenia
      I nie ma co, czepiać się reportera
      1 miesiąc

Twoja opinia

zamknij
STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii