2019-09-21 08:39
Czyżby nasz społeczeństwo zamerykanizowało się że w domu już nic nie gotują?:)
Prawda jest taka że ani jakość ani cena tylko ładnie opakowany cukierek który skończy swoją działalność po 365 dniach.
Kiedyś
Czyżby nasz społeczeństwo zamerykanizowało się że w domu już nic nie gotują?:)
Prawda jest taka że ani jakość ani cena tylko ładnie opakowany cukierek który skończy swoją działalność po 365 dniach.
Kiedyś był wysyp aptek teraz restauracji.
I nie chce oceniać indywidualnie ale poziom Polskiej gastronomii pozostawia wiele do życzenia.
I można by tu powrownywać że w Danii się da że we Francji się da ( nawet w zapyziałych miejscach) w Hiszpanii się da....w kontynentalnej i wyspiarskiej ,nawet w Niemczech się da.... tylko w Polsce ...no i Anglii:) Słabo...oj restauratorzy słabo:) Ale nie mowie że tragicznie...choć przyznam że nadal pokutuje nie tyle brak pomysłu na kuchnie ale cebulactwo produktowe. Bo po co położyć mozzarelle na pizze jak można coś sero podobnego 3 razy tańszego. Cóż. ilośc klientów weryfikuje jakość albo jej brak w danym punkcie:) Miłego weekendu uśmiechu i może warto coś samemu ugotować na wysokiej jakości produktach:)
2019-09-21 08:46
2019-09-22 11:56
2019-09-23 10:58
a za to m.in. im się płaci (do czasu, do czasu).
2019-09-21 09:11
Niespecjalnie mam ochotę spędzić sobotnią godzinę na zakupach, a następnie pół dnia na pichceniu. Jadę do Sopotu i tam coś zjem.
Co do jakości - wolne żarty. Japa Bar, na miejscu którego stanął jeden z opisywanych tu lokali, pękał w szwach, a to była speluna przyciągająca tanim kebsem i jeszcze tańszym piwem.
2019-09-21 12:16
w Sopocie zjesz średnie potrawy podane przez niemiłych kelnerów za cenę 2krotnie wyższą niż w Gda/Gdy
jak chcesz miło i dobrze zjeść to Gdynia, jak chcesz posiedzieć w fajnym miejscu i dobrze zjeść to Gdańsk
2019-09-21 12:54
Tylko, że ja tu z żoną nie przyjechałem zjeść, tylko pospacerować po plaży, molo i monciaku, skąd teraz piszę, a zjemy coś przy okazji. Jak pomyślę, że mielibyśmy teraz stać nad garami, robi mi się gorzej.
2019-09-21 20:43
a i tak na marginesie 90% knajp w Gdyni nie posiada klimatyzacji wiec powodzenia latem
2019-09-21 09:46
A w tej Danii to rozumiem ze znasz jakies dobre restauracje np w Vejle czy Haderslev ? Czy chodzi ci o Kopenhage ?
2019-09-21 10:04
On Danię zna z tego, że oglądał Gang Olsena.
2019-09-21 22:03
:)
2019-09-21 10:46
2019-09-21 11:48
popieram tę opinię!
2019-09-22 22:54
w d... byles i g... widziales... mieszkam za granica i jestem w delegacji w miejscach na calym swiecie 2 razy w tygodniu i w niewielu z nich znajdziesz tak roznorodna, bogata kuchnie jak w Trojmiescie, czy innych duzych,
w d... byles i g... widziales... mieszkam za granica i jestem w delegacji w miejscach na calym swiecie 2 razy w tygodniu i w niewielu z nich znajdziesz tak roznorodna, bogata kuchnie jak w Trojmiescie, czy innych duzych, polskich metropoliach. Znajomi zza granicy zawsze zachwalaja restauracje w Warszawie. Polecam pomieszkac za granica, w celu wyleczenia narodowych kompleksow, mi pomoglo.
2019-09-21 08:44
2019-09-21 09:12
Dodatkowo przesyłać pocztą słownik dla wybranych.
2019-09-21 11:42
Listonosze mogą nie nadążyć z doręczeniami...
2019-09-22 15:19
powinni zrobić strajk i domagać się wyższych zarobków
2019-09-21 09:18
2019-09-21 13:30
Najpierw przejrzyj słownik ortograficzny, następnie udzielaj się na forum.
2019-09-21 08:53
Chociaż dorsz ?
2019-09-21 09:57
Dorsza nie ma w Bałtyku już. Jest zapewne ryba dorszowata typu czarniak albo inny chiński szit
2019-09-21 12:24
jak nie ma jak jest
2019-09-21 10:37
.
2019-09-21 10:45
2019-09-21 12:25
po co wchodziła Pani do pieca?
2019-09-21 17:18
2019-09-21 13:11
Zakaz połowu pomuchla do 31.12.2019. Wygooglaj sã.
2019-09-21 14:07
Własna chodowla misiu
2019-09-21 14:39
kup słownik albo uważaj na lekcjach
2019-09-21 14:41
Pomuchel to dorsz A na niego jest okres ochronny i nie ma. Więc jak gdzieś występuje to nie świeży i nie z Bałtyku.
2019-09-21 22:44
"Połowy dorsza w celach handlowych w większej części Morza Bałtyckiego zostają zakazane do 31 grudnia 2019 r. To decyzja Komisji Europejskiej, która wprowadza środki nadzwyczajne mające na celu ratowanie będącego w złym
"Połowy dorsza w celach handlowych w większej części Morza Bałtyckiego zostają zakazane do 31 grudnia 2019 r. To decyzja Komisji Europejskiej, która wprowadza środki nadzwyczajne mające na celu ratowanie będącego w złym stanie stada dorsza atlantyckiego we wschodniej części akwenu.
Zakaz wejdzie w życie w trybie natychmiastowym. Będzie on obejmował wszystkie statki rybackie i miał zastosowane na tych obszarach Morza Bałtyckiego, gdzie występuje największa część tego stada (tj. podrejony 24-26), z wyjątkiem pewnych określonych odstępstw. Wprowadzany jest on po środkach, które zostały już podjęte przez niektóre państwa członkowskie."
2019-09-23 09:16
Niedoukiem heheheheh
2019-09-21 14:06
2019-09-21 20:10
jakie to ma znaczenie, spójrz na ceny
2019-09-23 23:22
2019-09-21 09:03
to miasto wogole gastronomii nima
2019-09-21 09:09
Przyjedź kiedyś ze swojego Strzepcza jak już ogarniesz robotę w polu, to zobaczysz że oferta jest bogata mimo że nie pisza o tym tutaj.
2019-09-21 21:06
Pochodzą ze wsi z różnych regionów Polski.
P.S. Zabolało? Nie ma się czego wstydzić...
2019-09-21 23:09
to że ty przyjechałes z wiochy nie oznacza że wszyscy tak mają.
2019-09-21 09:11
Po prostu na tym portalu o Gdyni sie malo pisze
2019-09-21 09:49
Bo nie ma o czym.
Miasto umarłe
2019-09-21 23:09
komórki mózgowe masz umarłe.
2019-09-21 09:56
a ty tak w ogóle to masz kibel w głowie, co nie ?
2019-09-21 09:49
Wszystko co zostało opisane o tej restauracji to dania Arabskie. Izrael jaką ma historię aby przypisywać mu dania od innych nacji? Trochę poszanowania dla innych kultur. Ziemie ukradli to jeszcze kuchnie chcą przejąć?
2019-09-21 12:09
Kultura -a więc i kuchnia - podobna. Po co się ciśnieniować?
2019-09-23 08:34
Żydzi nie są Semitami, ci którzy zostali w Palestynie przyjęli islam. Wyznawcy judaizmu, to głównie ludy tureckie, np/ Chazarowie. Taki paradoks...
2019-09-21 12:26
tak naprawdę to są dania semickie bo Arabowie od Izraelitów różnią się tylko językiem i religią, genetycznie są tacy sami i jedzą to samo
2019-09-23 23:24
islam, judaizm i chrześcijaństwo to jedna religia, potrawy są regionalne, niezależne od mitologii
2019-09-21 18:30
kradną.
2019-09-21 20:25
2019-09-21 20:52
zapowiada się smacznie. czekam na promocyjne ceny.
2019-09-21 10:11
2019-09-21 10:23
A co chciałbyś tam serwować? Polską wieprzowinę? :)
2019-09-21 12:01
2019-09-21 12:11
Pierogi ruskie, barszcz ukraiński, rybę po grecku, tatara i fasolkę po bretonsku.
To tak na początek.
2019-09-22 08:46
Jest jeszcze sałatka szwedzka, kiełbasa polska i musztarda krymska...
2019-09-21 12:26
kaczki i inny drób, cielęcinę, jagnięcinę, kuchnia polska to coś więcej niż świniaki w panierce
2019-09-21 23:41
Karp po żydowsku
2019-09-21 12:10
ale spokojnie w polskiej kuchni jest sporo żydowskiej - choćby kiszonki
2019-09-21 12:20
2019-09-22 07:28
Serio? Poproszę o nazwę.
2019-09-21 14:37
2019-09-21 11:22
Wooow kiedy plajta?
Po rozliczeniu dotacji?
2019-09-21 11:50
W Gdańsku rybakówka tak samo jak w Oliwie będzie wyrzucać pojemniki po oleju gdzie popadnie?
2019-09-21 21:23
ceny to przesada
2019-09-21 12:02
2019-12-08 09:24
Król "Polin"
Tak zaczyna się zmiana historii
2019-09-21 12:07
Czy naprawdę w 2019 r trzeba to wyjaśniać?
"restauracja specjalizująca się wyłącznie w rybach oraz owocach morza - w karcie nie znajdziemy np. dań mięsnych czy wegetariańskich."
2019-09-21 12:17
Kurde blaszka
2019-09-21 22:42
To jak inaczej napisać, że nie znajdziemy dań z mięsa drobiowego, wołowiny, wieprzowiny i dziczyzny? Serio? Trochę skrót myślowy, ale autor rozróżnia przecież, że ryba to nie jest danie wegetariańskie.
2019-09-22 10:08
Tak. Dla mnie mięcho to mięcho, kurczak to kurczak, ryba to ryba. No i przekonaj mnie, że czerwone jest zielone, słucham.
2019-09-22 23:16
No tak, kurczak to warzywo
2019-09-23 13:42
A kto Ty niby jesteś, że mam Cię do czegoś przekonywać, co?
2019-11-06 00:39
Ok. Skoro to takie jasne, że ryba to mięso, dlaczego krk przyzwolił spożywać w piątek, który jest dniem postu (w krk) rybę wszelkiego rodzaju a śledzika w szczególności, że to nie mięso?
O, i karpik jeszcze, szczególnie w wigilię Bożego narodzenia
I nie ma co, czepiać się reportera
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.