Opinie (118) ponad 10 zablokowanych

  • AZIMA!!!

    Petarda!! Uwiebiam te wyroby!! Szkoda, ze lokal taki malusi. Byloby wziecie gdyby jeszcze mozna bylo u Was jesc w fajnych i przytulnych warunkach i zeby byl parking jakis niedaleko. Bo obecnie problem z parkoaniem. ;))
    Ale i tak kiedy moge to zajade i kupie do domu. ;)))

    • 1 0

  • Dobra Pizza (1)

    Lokal już zamknięty, strona internetowa wyłączona. Widocznie nie wytrzymał konkurencji z sąsiadami

    • 1 0

    • Mieli dobry start, potem zaczęli oszczędzać na składnikach. No i tyle. Dobrej pizza ze składnikami wysokiej jakości nie da się sprzedawać za 15 złotych

      • 2 0

  • Japa (4)

    Stare dobre czasy :)

    • 11 2

    • Wszystko fajnie, miło powspominać ale Dobra-pizza nie ma nic wspólnego z Japa. Właściciel zapożyczył sobie nazwę i tyle. Jedzenie zupełnie nie ma nic wspólnego z Japa. Tam był smak, aromat, tu jest bardzo słabo

      • 0 0

    • Ostrą Japę z ostrym sosem proszę...

      • 7 0

    • 100% Prawda

      ten hot-dog za 5 zł o 5 rano po imprezie w sopocie

      • 1 0

    • I słynny ostry sos w Japie
      Ech..... wspomień czar

      • 3 0

  • 447 potraw (1)

    • 18 2

    • Moszko I

      Król "Polin"
      Tak zaczyna się zmiana historii

      • 0 0

  • Ryba to mięso - @ Łukasz Stafiej (6)

    Czy naprawdę w 2019 r trzeba to wyjaśniać?

    "restauracja specjalizująca się wyłącznie w rybach oraz owocach morza - w karcie nie znajdziemy np. dań mięsnych czy wegetariańskich."

    • 24 26

    • Ryba to mięso

      Ok. Skoro to takie jasne, że ryba to mięso, dlaczego krk przyzwolił spożywać w piątek, który jest dniem postu (w krk) rybę wszelkiego rodzaju a śledzika w szczególności, że to nie mięso?
      O, i karpik jeszcze, szczególnie w wigilię Bożego narodzenia
      I nie ma co, czepiać się reportera

      • 0 0

    • (2)

      Tak. Dla mnie mięcho to mięcho, kurczak to kurczak, ryba to ryba. No i przekonaj mnie, że czerwone jest zielone, słucham.

      • 5 7

      • A kto Ty niby jesteś, że mam Cię do czegoś przekonywać, co?

        • 3 0

      • No tak, kurczak to warzywo

        • 5 0

    • To jak inaczej napisać, że nie znajdziemy dań z mięsa drobiowego, wołowiny, wieprzowiny i dziczyzny? Serio? Trochę skrót myślowy, ale autor rozróżnia przecież, że ryba to nie jest danie wegetariańskie.

      • 10 0

    • Kurde blaszka

      • 4 0

  • A okiem dietetyka? (4)

    A czy moglibyście do tych nowych lokali wysyłać też dietetyka żeby przejrzał karty pod kątem zbilansiwania posiłków, ocenił jakość wykorzystywanych składników i sposób przygotowania potraw? I podpowiedział, czy np. osoby z nietolerancjami znajdą tam coś dla siebie? Bardzo by się coś takiego przydało :)

    • 1 9

    • z tą nietolerancją to siedź w domu i gotuj, nikt nie zmusza do chodzenia po knajpach.

      • 0 0

    • dla osób z nietolerancją (1)

      zakazać tęczowych potraw

      • 1 1

      • dla osób z nietolerancją zlikwidować wszystko

        żeby nic nie było

        • 0 0

    • Jedz w domu. Ciagle tylko jedzenie bez- glutenu/ cukru/ białka/ miesa

      S*ęsa i najlepiej sama soja z gmo to mniam

      • 3 0

  • Jaffa

    Byłam wczoraj . Nic specjalnego . Słaby wystrój. Jakoś tak barowo. Jedzenie bez polotu . Czy to kuchnia izraelska ? Chyba nie .

    • 2 2

  • Nie jadam w miejscach gdzie wazy przed smazeniem

    Bo to wspieranie powszechnie panujacej patologii. Kazdy kto pracowal w takim miejscu wie, ze te 10% jest nie do zauwazenia. A i 30% da się ukrasc. Akceptuje placenie na wage tylko gotowych produktow

    • 5 1

  • Knajpy wyrastają jak grzyby po deszczu (2)

    Artykuły gdzie wymienia się nowe lokale powstają regularnie na tym portalu od jakiegoś czasu. Szkoda że potem, np pod koniec roku nie ma podsumowania ile lokali zamknięto- nie oszukujmy się, 70% biznesów gastronomicznych wymienionych w tym artykule zostanie zamkniętych w ciągu dwóch lat, pytanie tylko które.

    • 8 5

    • (1)

      W każdej branży 70% szybko upada, czemu w gastronomii miałoby być inaczej?

      • 7 2

      • tłumaczysz robotnikowi

        • 2 0

  • Nie ma kuchni "izraelskiej" jest natomiast "Zydowska" (2)

    Poprawnym politycznie kretynom proponuje konsultacje z jezykoznawcami ( dlczego Zyd lub zyd) oraz z gastronomami z prawdziwego zdarzenia.Zarles pan, panie autor wegorza po izraelsku czy po zydowsku?
    A jezeli idzie

    Poprawnym politycznie kretynom proponuje konsultacje z jezykoznawcami ( dlczego Zyd lub zyd) oraz z gastronomami z prawdziwego zdarzenia.Zarles pan, panie autor wegorza po izraelsku czy po zydowsku?
    A jezeli idzie o narodowosc to gadales pan, panie neptek z Zydem.
    Ale wy pewnie nie zrozumiecie i tak o co chodzi- tak jestescie pswieceni waszymi pseudo"studiami"

    • 35 10

    • Bo słowo Żyd to już tylko z hejtem się kojarzy... (1)

      • 7 2

      • wszyscy chrześcijanie to żydzi

        • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.