Opinie (116) 8 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Przed epidemią raz na tydzień było jedzonko na mieście. (14)

    Teraz robimy wszystko w domku z dzieciakami. I smakuje równie dobrze jak nie smaczniej. A dzieci mają większą radość niż siedzenie w knajpie.
    Dzisiaj na obiadek spaghetti z boczkiem oraz serem :)

    • 75 26

    • (4)

      A na kolacyjkę jaki posiłeczek?

      • 33 2

      • (3)

        ciabatunia z szyneczką prosciutto i serkiem, najlepiej na grilliku i pomidorki koktajlowe :)

        • 26 2

        • (2)

          No to dziękuska za pościka
          Pozdrowionka

          • 12 0

          • (1)

            Apel do Włochów!
            Italiansy kochaniuńkie, tylko nie kładźcie na pizze tyle zielonej paszy! Jak będę chciał jeść trawę, to mam ogródek.
            Ta trawa na pizzy pasuje jak plaster na oko.
            I proszę nie tłumaczyć

            Apel do Włochów!
            Italiansy kochaniuńkie, tylko nie kładźcie na pizze tyle zielonej paszy! Jak będę chciał jeść trawę, to mam ogródek.
            Ta trawa na pizzy pasuje jak plaster na oko.
            I proszę nie tłumaczyć mi że w święte pismo z Napoli stoi napisane na pizze można kłaść zielone liście ... Nigdy nie widziałem żeby taka pizza została zjedzona. Badam to od lat naucznie.

            • 0 5

            • A do smakoszy ... mięso na pizzy to zbrodnia! I nie po to pizze robi się 24 godziny żeby jeszcze złożyć pogańską ofiarę na niej z niewinnego zwierzaka.

              • 2 9

    • smutne, ze potrzebowales pandemii zeby otworzyc oczy (1)

      • 9 2

      • Na to nigdy nie jest za późno.

        • 11 0

    • Czyli na obiad była carbonara :-)

      • 6 0

    • to chyba carbonara a nie spaghetti? (1)

      • 2 3

      • Carbonara to rodzaj spaghetti. Podstawą jest boczek

        • 5 0

    • Jedzenie na miescie jest swietem dla calej rodziny, a szczegolnie dla osoby ktora gotuje w domu, odrobina luksusu jest potrzebna

      • 9 5

    • Ja wolę również domeczku pierdyknąć obadeczek. (1)

      Warto tak szameczkę milusia szczelić. Wiem co jem. Wołowinkę szarpaną w domeczku u jest, si calafone. Wołowinke sam kupuje w 1wszym gatuneczku.

      • 10 1

      • a do tego oszczędzasz czasik i pieniążki

        • 7 0

    • tak, obiadek, jedzonko i domek...pozdrowionka

      • 8 0

  • Jacks pizza znajduje się chyba na Żabiance, a nie Przymorzu (8)

    • 45 2

    • Pewnie chodzilo o John Pizza

      • 2 0

    • A formalnie w Oliwie przy stacji SKM Żabianka

      • 14 0

    • Dzielnica to Oliwa (po tej stronie torów) (2)

      A stacja SKM to Żabianka-AWFiS

      • 9 1

      • Przystanek to

        SKM Żabianka, a wszystkie te ornamenty typu "AWu fis", Uniwersytet czy ostatnio Uniwersytet Morski do skasowania.

        • 3 0

      • Halo redakcja - macie merytoryczny błąd w artykule i brak chęci poprawy?

        • 3 0

    • Dokładnie! Przy ulicy Bitwy Oliwskiej.

      Pani redaktor nie przyłożyła się do pracy. Czy ten artykuł jest napisany na zasadzie kopiuj- wklej?

      • 8 0

    • to jest Oliwa administracyjnie

      to jest Oliwa administracyjnie

      • 0 0

    • Przestalem tam chodzic po kilku znaleziskach w pizzy. Kawalki plastiku itp. Pizze mieli dobra ale odechcialo mi sie.

      • 0 0

  • nuda (kolejne pizzerie) (2)

    i knajpy pod turystów

    • 66 4

    • Dokładnie, pizzeri jest za dużo

      Jest tyle fajnych innych kuchni. Zjeść np dobrego chińczyka - kaczkę na chrupko itp nie jest łatwo w Gdansku

      • 18 0

    • niby nuda ale jak co do czego to picca wygrywa

      • 1 1

  • Lemoniada za 40 zeta...biore całą cysternę od razu (4)

    • 149 2

    • Lepiej wziąć herbatkę z cytrynką za 17

      i zaczekać aż ostygnie xD

      • 26 0

    • Właśnie miałem pisać... (1)

      Lemonka + ciasteczko za siedem dyszek ... promocja ! Dla Szweda chyba ...

      • 32 0

      • Jeszcze chwila i nawet dla Skandynawa będzie u nas za drogo.

        • 12 0

    • dlatego nie szlajam się po naciągaczach z wodą 0,2 za 5 zeta

      I tak prędzej czy póżniej bankrutują. Pojawiaja się i znikają. Spieszcie się, może jeszcze zdążycie coś przepłacić!

      • 11 0

  • (8)

    Na wymarciu są lokale gdzie jest tanie piwo i serwowane są tanie przekąski. Większość knajp jest zrobiona pod turystów lub dzieciarnię co godzinę pije jedno piwo z kratowych sikow żaby za 20zl, głównie po to żeby się

    Na wymarciu są lokale gdzie jest tanie piwo i serwowane są tanie przekąski. Większość knajp jest zrobiona pod turystów lub dzieciarnię co godzinę pije jedno piwo z kratowych sikow żaby za 20zl, głównie po to żeby się polansowac na Instagramie. Już nie mówię że mają to być mordownie jak legendarny Szkwał w Nowym Porcie, po prostu brakuje złotego środka, w czasach postępującej "hipsteryzacji" w gastronomii.

    • 140 4

    • Poza Gdańskiem jest lepszy wybór i większy szacunek dla lokalnych.
      Polecam
      Ps. Lubię jeździć po Polsce, nieraz trafiam w takie miejsca, że przyzwyczajony do gdańskich cen mam wrażenie, że jestem w jakimś innym, tańszym kraju.
      Ps2 już zapomnieli jak płakali jak była ta histeria z wirusem

      • 25 0

    • Ja tęsknię za, prawdziwą kufloteką z PRLu

      Miałaby wzięcie jak nic...
      Wielkie kryształowe i szklane kufle. To jest moc.

      • 14 1

    • (1)

      Wolę zapłacić 12pln za piwo kraftowe niż 6 pln za np. Specjala.

      • 5 10

      • Wole to ci urośnie od tego "rzemieślniczego" syfu.

        • 1 0

    • W mojej okolicy (Śródmieście) KAŻDE miejsce z piwem 10zł i mniej szybko zamienia się w spelunę, bo przyciąga meneli. Najwyraźniej u nas nie jest możliwe "normalnie i w normalnej cenie", ale to wina społeczeństwa a nie restauratorów.

      • 7 7

    • Ludzie (2)

      Zapraszam do rożna. oliwa pętla tramwajowa. Piwko za 4 zł, szaszłyk mistrzostwo świata i udko z kurczaka jak u babci na obiedzie. polecam

      • 14 0

      • przeciez już pisal o spelunach

        • 5 6

      • I jescze oklep można otrzymać, a stała klientela opróżni Ci portfel

        • 1 4

  • Poczekamy na jesień..

    Przerost formy nad trescią..

    • 75 1

  • gdzie we włoszech walą tyle chwastów na pizze? (1)

    heheheh ,,,ale jaja .

    • 72 6

    • Nie jadłeś nigdy pizzy z rukolą we Włoszech? Byłeś tam w ogóle kiedykolwiek?

      • 12 26

  • (3)

    Czy są jakieś lokale od miasta do wynajęcia na głównym mieście? Powodzenia wszystkim

    • 13 0

    • (1)

      Jest dosłownie kilka. Ale podobno od 150zl/m2.

      • 3 0

      • To i tak tanio jak na GM

        • 1 0

    • Wydaje mi się, że na chwilę obecną zawiesili działania w UM jeśli chodzi o przetargi. Daj znać jak się czegoś dowiesz

      • 0 0

  • Z cyklu: tam gdzie kiedyś była...

    Ale określenie ,koncept gastronomiczny,, bardzo mi się spodobało - przebija ,,nieformalną przestrzeń publiczną,,

    • 47 3

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.