Opinie (137) ponad 10 zablokowanych

  • Napoli (16)

    Napoli wymiata! Jedyni posiadają AVPN !!

    • 4 32

    • Wow

      O super nie wiedziałem. Dużo dobrego słyszałem o tej pizzy.

      • 5 6

    • To jakaś przyprawa?

      • 8 0

    • Przepraszam, ale co to jest AVPN? (10)

      • 9 1

      • Tez nie wiem. (3)

        VPN to chyba narzędzie do połączeń np. do pulpitów zdalnych. AVPN nie mam pojęcia ale jeśli też coś informatycznego, jakiś bajer to dla nie nie ma znaczenia. Jak idę do knajpki to coś zjeść a nie bawić się Internetem. No ale czasy się zmieniają....Jak młodzi ida do knajpy i nie zrobię foci talerza to się nie liczy....

        • 10 1

        • AVPN (1)

          Czyli Asynchroniczny VPN. Ale jeszcze nie wiem co to znaczy. Jest jakiś ekspert?

          • 5 0

          • Certyfikat

            To jest prestiżowy certyfikat potwierdzający ze mam prawdziwa neapolitane. I na Pomorzu tylko napoli na Oruni ma to coś.

            • 2 1

        • Avpn

          AVPN jest to certyfikat przyznawany w Neapolu który potwierdza, ze reastaurscja posiada autentyczna pizzę neapolitańska w Polsce jest tylko kilka takich lokali może z 4-5

          • 1 1

      • To chyba model pieca

        • 4 1

      • Avpn (4)

        To taki certyfikat ze masz pizzę Neapolitańska. We Włoszech tylko można go zrobic

        • 1 1

        • I w Neapolu tez tak ranty przypalają ? (1)

          ochyda

          • 6 2

          • Dokladnie

            Oczywiście nawet i mocniej sa przypalone, cały urok pizzy :) To jest pizza neapolitańska. Jeśli ktoś woli lekko zarumienione przegi to zapraszam do jakieś sieciówki.

            • 0 1

        • (1)

          Zaraz, zaraz... czy to ta knajpa która miała w menu pizzę "marinara" z owocami morza? To nie wiem jakim cudem zdobyli ten certyfikat, może w kryzysie "Il sistema" wyprzedają już certyfikaty na pizzę...

          • 0 1

          • Nie cpaj

            Nie wiem co brałeś ale nikt marinary owocami morza nie sprzedaje :)

            • 0 0

    • 5G?

      • 2 1

    • Czy Avpn dobrze smakuje z ketchupem?

      • 14 2

    • Rewelka

      Pizzę w napoli najlepsza!

      • 0 1

  • kelnerka w masce............słabo to widze. (2)

    Będzie lipa na całego ...a sszkoda...oj ta korona ....ta nie dobra ta ..

    • 17 16

    • OMG

      • 3 1

    • jak w samej masce to spoko

      hyhyhyyhhyhyyhhy

      • 14 1

  • (10)

    10% bezrobocia na horyzoncie Czy ludzie którzy zostali w pracy dalej będą przejadać każda złotówkę na mieście? Czy zaczną oszczędzać ?

    • 79 19

    • (2)

      Jak to policzyłeś?

      • 6 11

      • w tnv mowili (1)

        • 10 3

        • W TVP Pinokio mówił że ocalił wszystkie miejsca pracy.

          To tak musi być .On opłatek je w niedzielę a tacy nie kłamią.

          • 10 2

    • (3)

      będą robić zakupy w piotr i paweł aby nastepnie pół dnia gotować, sprzątać i zaoszczędzić 20 zł :)

      • 11 17

      • Nie oszczędzaj na poprawnej polszczyźnie i umiejętności pisania na smartfonie.

        • 7 2

      • a żebyś chciał wiedzieć

        że zrobią zakupy i ugotują sobie sami jeśli tylko będą mogli zaoszczędzić. Na pewno będą robić to częściej niż przy wysokich dochodach

        • 9 1

      • 20x30 dni to już całkiem fajna kasa jest zaoszczędzona.

        • 1 0

    • (1)

      Jak bylo wieksze bezrobocie to knajp nie bylo?

      • 9 5

      • była może połowa tych co sa obecnie

        .

        • 13 2

    • czekaja na skandynawie ....

      • 5 0

  • I gitara (1)

    Wraca normalnosc

    • 36 19

    • No i fajnie

      W krajach takich, jak Szwecja czy Brytania, gdzie nie wprowadzano obostrzeń, zgonów było o wiele więcej

      • 8 13

  • (9)

    Zamrażary w końcu odetchna z ulgą, bo już pewnie ledwo zipia od kilogramów żarcia. Ciekawe czy trafia się ludzie na tyle zdesperowani, żeby jeść w takich warunkach. Darmowa lemoniada? Jasne. Tylko ceny dalej w euro. Smród środka do dezynfekcji podłóg gratis.

    • 63 31

    • jesteś zawistny/zawistna ahhh i to wszystko :) (8)

      "zamrażary" - co to za tekst bardzo współczuję .... :(

      restauracje istnieja od wiekow, to część kultury i wygoda .... no może po prostu nie dla każdego jak widać ....

      • 16 16

      • Jestem zawistny (7)

        Bo nie daje się zrobić w bambuko? Bo nie dam sobie wcisnąć kawy za 15 zł i jajecznicy za 20? Sezon bez klienta z zagranicy szybko nauczy restauratorów "kultury i wygody"

        • 31 7

        • Napisz frajerze gdzie jest jajecznica za 20 zł (4)

          • 4 22

          • (1)

            Znajdzie się. Lepiej zapytaj o kawę za 15 zł.

            • 10 5

            • Znajdzie się i kawa, tak samo jak znajdzie się za 5 zł. Są różne oferty,a w nich i specjały, i codzienne żarcie.

              • 6 2

          • nie za 20 a za 22 w brzeznie w (nie bede reklamowal) (1)

            • 12 2

            • W Paryżu

              pewnie znajdziesz jajecznicę za 200 euro z truflami. I co z tego? Po co ten hejt na restauratorów. Tworzą miejsca pracy, płaca podatki i maja ofertę dla każdego. Ludzie ogarnijcie się, bo większość wpisów jest naprawdę żałosna.

              • 9 15

        • jesteś zakompleksionym frustratem

          daj sobie "wcisnąć" frytki za 2 pln. I to cały kilogram. Smacznego! To super oferta w tej cenie.

          • 0 8

        • Faktycznie. Jajecznica powinna być w cenie jajek, bo zarabiać na restauracji to zbrodnia

          • 7 9

  • (3)

    Może niektórzy się nauczyli, że klient lokalny też jest ważny

    • 84 3

    • dla wielu knajp klient jest jednorazowy (1)

      zje i nie wraca. A lokalny niestety musi być zadowolony by wrócić.

      • 26 2

      • No nie wiem

        Mam ulubione knajpy czy pizzerie w których się bywa na posiłkach regularnie więc to chyba trochę ważne dla właściciela że ma stałego klienta.

        • 9 2

    • Jak nie masz euro to jestes huu warty a lokalny nie pójdzie na obiaz za 60 zl który wyglada jak przystawka

      • 22 3

  • (7)

    Bogiem a prawdą... wolę kupić książkę/e-booka, dać zarobić wydawnictwu, księgarni i ludziom związanym z biznesem wydawniczym, niż iść do restauracji. Nie szkoda mi pieniędzy na kolejnego charmsa na bransoletkę. Na

    Bogiem a prawdą... wolę kupić książkę/e-booka, dać zarobić wydawnictwu, księgarni i ludziom związanym z biznesem wydawniczym, niż iść do restauracji. Nie szkoda mi pieniędzy na kolejnego charmsa na bransoletkę. Na restaurację szkoda. Wczoraj pewien jutuber wrzucił super przepis na mięso na kebaba. No cóż... pozostaje spacer do porządnego mięsnego, robot kuchenny jest (bo wolałam wziąć na kredyt taki wypasiony, niż obijać się po restauracjach), więc mięsko zmielę sama, potem według przepisu i będzie obiadek jak ta lala. A pizza z Biedronki kosztuje niecałe 10 zł, a daje radę... Tyle w temacie powrotu do latania po restauracjach...

    • 41 70

    • (2)

      Co to jest "charms na bransoletkę"?

      • 14 6

      • W slangu jubilerskim. (1)

        Zawieszka do bransoletki. Mode na to wprowadziła firma Pandora.

        • 19 0

        • Dodam tylko, że jeden kosztuje 200-300 zł. :)

          • 1 0

    • Za zlotowke to nie powiem co zrobisz.

      • 13 2

    • Papier toaletowy też sama sobie zrobisz?

      z darmowych ulotek?
      Wyjdzie taniej, nie daj się robić w bambuko

      • 11 9

    • Myślę że powinnaś zemleć stronicę książki zrobić z tego sos bolognese ,z okładki spód na pizze.Tyle w temacie A propos główny s

      • 6 5

    • A przyjaciół to masz czy tylko z FB?

      • 3 0

  • znajdą się też takie knajpy, które będą chciały zaoszczędzić na produktach (4)

    albo i ceny podniosą, żeby się odkuć... trza uważać

    • 72 4

    • Zgadzam się kolego

      • 3 2

    • 3 knajpy z Trójmiasta jeżdżą na CH Renk i wygrzebują wrzucone do śmietników nadpsute warzywa i owoce. (1)

      Wiem to bo tam pracuje. Jedna knajpa z Gdyni i 2 z Gdańska. Obie znajdują się w centrum miast. Smacznego.

      • 2 0

      • Bądź tak miły i napisz jaka z Gdańska

        • 0 0

    • Ty pewnie i tak nie chodzisz.

      • 0 1

  • Taaa restauratorzy..... (7)

    Co zatrudniają na śmieciówkach, albo za najniższą krajową (bo resztę sobie macie dorobić w napiwkach). Większość tych bYznesmenów powywalała swoją załogę na bruk.
    A po pandemii z otwartymi rękoma. Zachłanne biznesy. Pewnie ceny wzrosną żeby szybko sobie nadrobili stratę.
    Nie wierzę że będzie inaczej.

    • 78 17

    • januszu kelner to nie jest praca stała a w sezonie na napiwkach zarabia kilka tysiecy (4)

      • 6 18

      • Rozumiem że restauracje działają tylko przez kilka miesięcy a resztę czasu są zamknięte? Pokaż mi taką w Gdańsku. Nie uczciwe (2)

        Ale mesiem na WE się jeździ. Co tam kelnerzy, co tam kucharze

        • 13 3

        • Na CT jezeli na starowce (1)

          tam nowa mafijka weszla

          • 1 1

          • i wszystkich biją i kradną

            ach ci z Torunia. Kopernik się za nich wstydzi

            • 0 1

      • Wyjmij glowe z kibla

        Jakos we francji czy w niemczech masz tych samych kelnerow w jednej restauracji przez 10 lat. To w tej cebulastej polsce praca jest tak slaba, ze 2-3 sezony i pracownik ucieka

        • 8 1

    • zrób im na złość i siedź w domu

      mi też. i jeszcze dłużej siedź w domu. I pisz. dużo i wszędzie jak to wszyscy kradną.

      • 2 5

    • Zgadza się!Taki jeden na garbary najpierw wszystkich na bruk a potem wydzwaniał i przepraszał że księgowy tak mu kazał.

      • 1 0

  • (3)

    A jak stolik na 4 osoby to ile może przy nim siedzieć? 4 czy 2?

    • 24 3

    • 4 jesli to rodzina (2)

      Ale zgodnie z zasada 1 osoba na 4m2 pomieszczenia ten stolik " zabiera" caly limit 16m2 lokalu.

      • 2 0

      • (1)

        Zasada 1 osoba na 4m2 powierzchni nie oznacza, że w obrębie 4m2 żadna osoba z rodziny nie może siedzieć. Te 4m2 jest tylko do wyznaczenia limitu osób wewnątrz lokalu.

        • 1 0

        • Dodatkowo, do tych 4m2 liczą się przejścia, część gdzie składa się zamówienia, toaleta itp. Nie jest źle.

          • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.