Opinie (174) 5 zablokowanych

  • Pyszne hambugsy tylko w XXL! (13)

    Jeśli na burgera, to do XXL koło pomnika Sobieskiego. Doskonała bułka, pyszne mięso (2 kotlety) wieprzowe, suróweczki i sosik. Palce lizać.

    • 21 156

    • pyszne to były 8 lat temu (1)

      teraz dają połowę tego co było za moich studenckich czasów,

      (...)

      • 44 0

      • ...i dobrze

        i tak jesteś gruba !

        • 4 9

    • wieprzowe?! (2)

      Burgery z założenia mają być conajmniej z wołowiny i to 100%!! Wieprzowe kolego to mogą być mielone...z kapustą

      • 64 2

      • Hamburger to swinka :))))) (1)

        Burger to raczej dowolne miesko:)))

        • 0 17

        • Nie minusuj chlopie jak nie wiesz:)))

          Pierwszy Hamburger niemieckiego wydania w stanach byl ze swinki.Burger to juz inna bajka

          • 4 0

    • dla takiego prymitywa jak ty

      to zmielą rozkłądające się odpady, a ty będziesz piał z zachwytu

      • 18 10

    • Najbardziej lubię ten

      posmak kopyt. Rogi tez są niezłe. Mniam.

      • 16 4

    • Pyszne Hamburgery to domowe !!!

      simplycooking.cba.pl/index.php/akcja-burger/
      przepyszne !!

      • 3 2

    • przez te wysokie podatki ceny dań "sufit" - za taki obiad mam 1,5kg karkówki od zielińskiego

      do tego piwko z lidla i można grilować

      pozdrawiam

      • 10 5

    • I oczywiście żaden baran powyżej nie załapał ironii... (1)

      I jak w tym kraju ma być normalnie?

      • 4 2

      • Ci co załapali to nie komentowali

        proste ;-)

        • 5 0

    • Najlepsze Strasburgery

      Są na placu Pigal

      • 3 0

    • Tak się zastanawiam, czy naprawdę jesteście takimi idiotami, by go minusować? Przecież to miała być szydera, ale oczywiście polski plebs to łyknął. Ale cóż, jak się zasuwa za 7zł/h, to jedynym dowartościowaniem się jest rąbnięcie jakiejś łapki s****ki.

      • 1 7

  • Jestem Vege (5)

    W Mc Donaldzie zmawiam tylko frytki :)

    • 14 59

    • (2)

      te frytki z tłuszczu zwierzęcego ??

      • 31 5

      • nie, z ludzkiego (1)

        • 19 0

        • Dokładnie

          Z niemiec sprowadzam :)

          • 10 1

    • Te frytki to tez pewniez z psa z buda i z lancuchem zmielonego.

      • 10 4

    • Vege kochają inaczej

      tak słyszałam.

      • 7 2

  • Jestem weganinem.

    Moje ciało tez powoli zamienia się w warzywo.

    • 69 11

  • Jak mozna robic amerykanskie hamburgery z polskiej wolowiny? (8)

    niestety ale różnica jest
    Jak owijać sushi polska trawa.
    Jedyne dobre hamburgery byly we Friday's

    • 41 14

    • Hamburger jest z wieprzowiny:)))) (1)

      Burger to juz dowolnosc

      • 2 5

      • Jakie to amerykańskie

        kiedy cały świat zaalarmowano, że KFC sprowadza mocno skażone toksycznie kurczyaki z Chin???
        Dajmy spokój z tym badziewiem, to już wolę nasze bary mleczne

        • 1 0

    • Ogolnie to hamburger jest niemiecki

      • 5 0

    • normalnie, i tak idzie do mielenia...

      Poza tym można kupić sezonowaną krajową wołowinę. Patrz marka BeefMaster.

      • 0 0

    • Nie porawda (1)

      Wiem gdzie dają burgery nie z polskiej wołowiny!

      • 0 0

      • Mozna wiedziec gdzie?

        • 0 0

    • różnica....

      Różnica pewnie i jest,ale Pan jej nie zauważa. Friday's nie miał burgerów z amerykańskiej wołowiny,a z polskiej od polskiego producenta.Burget polecam w Star Texan, przyprawione tylko solą i pieprzem uwalniają prawdziwy smak mięsa.

      • 2 0

    • SWIETE SŁOWA !!!

      • 0 0

  • Potwierdzam (2)

    Potwierdzam gdyńska Baranola ma naprawdę fajne hamburgery - polecam

    • 27 14

    • Niestety nie ma jagnięciny i została tylko wołowina (1)

      • 1 1

      • Baranina czasem jest, trzeba dopytać ;)

        • 1 1

  • Wentylacja w Billy's to masakra (6)

    często nie działa, (nie wiem czy to kwestia oszczędzania czy się psuje) i czuć śmierdzący tłuszcz w powietrzu, który niestety potem osiada na ubraniach i włosach, i dlatego tam już nie jadam - choć jedzenie dobre.

    • 18 4

    • Billys (2)

      Billys otwiera nowy lokal:

      • 3 2

      • Billys (1)

        otwarcie 19 kwietnia

        • 3 2

        • Wolę nad Motławą - boję się wjechać windą na drugie piętro w Madisonie . Lęk wysokości .

          • 0 0

    • Burger (1)

      Tylko burgera tam jadlem i prosilbym o poprawe. Mielony wolow-wpieprzowy z cebulka udaje wlasciwy kotlet. Chyba za 25 pln czy jakos tak mozna dac juz sama mielona wolowinke, sol, pieprz i gitara. Roznica w smaku jest

      Tylko burgera tam jadlem i prosilbym o poprawe. Mielony wolow-wpieprzowy z cebulka udaje wlasciwy kotlet. Chyba za 25 pln czy jakos tak mozna dac juz sama mielona wolowinke, sol, pieprz i gitara. Roznica w smaku jest kolosalna. No i brak dlugich sztuccow zeby zjesc z kultura, bo kanapka 15cm na sztywnej zgrilowanej bulce do paszczy ludzkiej nie wchodzi :) Wentylacja do poprawki, chodzi o to aby zjec po amerykansku, a nie pachniec caly dzien w ten sposob.

      • 7 0

      • Po amerykansku je sie bez sztuccow:))))

        • 5 0

    • Co piszesz??

      Że Billiemu nie funkcjonuje wentylacja ???

      • 0 0

  • (4)

    Zabrakło mi co najmniej dwóch restauracji Original Burger przy Długiej i Long Island przy Śląskiej

    • 18 9

    • bo nie ma tam niczego ciekawego

      • 4 1

    • Zabrakło (1)

      Starego mini-baru który był pod tunelem w Gd. i pani robiła burgera w 3 sek.Buła, kotlet i same ogórki kiszone. Mniamuśne :)

      • 4 2

      • hmm pod tunelem?

        • 3 0

    • original burger to porażka nigdy więcej jedzenie smakuje tak jakby pies to zjadł i zwymiotował

      • 1 2

  • nie istnieje takie pojęcie jak "kuchnia amerykańska" w odniesieniu do ameryki pólnocnej (1)

    • 24 12

    • to nazwa potoczna

      • 4 0

  • W Polsce (12)

    nie ma niestey dobrego mięsa na steki, wołowina pochodzi z krów mlecznych, nie mięsnych, dlatego jest łykowata i kapciowata

    • 41 7

    • Bredzisz chłopcze! (2)

      coraz częściej można w zwykłych marketach kupić wołowinę z polskich krów mięsnych dojrzewającą i odpowiednio sezonowaną, która jest równie smaczna jak rasy brytyjskie czy holenderskie. Możesz też kupić importowaną

      coraz częściej można w zwykłych marketach kupić wołowinę z polskich krów mięsnych dojrzewającą i odpowiednio sezonowaną, która jest równie smaczna jak rasy brytyjskie czy holenderskie. Możesz też kupić importowaną argentyńską wołowinę ( dostępna od reki w makro lub w sklepach internetowych). Wołowina na steki dostępna jest od ręki - oczywiście w odpowiedniej cenie, więc nie narzekaj

      • 9 3

      • Gdzie (1)

        A gdzie dokladnie mozna kupic w gdansku wolowine z polskich krow miesnych?

        • 0 0

        • W Makro -nie wiem jaka marka
          W Lidlu - Beef Master
          W Tesco - Sokołów - Wołowina sezonowana

          • 5 1

    • a co ty tam wiesz

      to w stanach jest łykowata i ma beznadziejny smak bo importują bawoły mięsne a nie krowy, tego g. to sie jeśc nie daje

      • 1 1

    • Poza tym nawet z mięsa mlecznej krowy można zrobić przyzwoity steak (1)

      Trzeba tylko odrobinę wprawy

      • 0 1

      • Zrobic dobrego steka to trzeba miec duzo wiecej niz odrobine wprawy

        Zwlaszcza z mlecznej krowy

        • 1 0

    • (4)

      W Makro jest polędwica krajowa, steki wychodzą doskonałe. W Lidlu jest obecna marka BeefMaster z Jarocina, oferują steki z polędwicy i z rostbefu, te drugie znacznie tańsze. W Selgrosie też, podobno jeszcze można dostać

      W Makro jest polędwica krajowa, steki wychodzą doskonałe. W Lidlu jest obecna marka BeefMaster z Jarocina, oferują steki z polędwicy i z rostbefu, te drugie znacznie tańsze. W Selgrosie też, podobno jeszcze można dostać stek z antrykotu (rib-eye), no i T-bone'a. Jadłem 4 razy, przyznam że niezłe. Wołowina sezonowana, a nie świeżo rżnięta, więc nie ma obawy o zjedzenie podeszwy co ma miejsce gdy kupuje się zwykłą "zrazówkę" na wagę (z takiej steki nie wyjdą, nie mówiąc o zupełnie paskudnej ligawie).

      • 1 0

      • T-bonea z koscia miodzio (3)

        Ale zrobic go smakowicie to niezla szkola musi byc

        • 0 0

        • trudny jest, bo (2)

          po pierwsze gruby, a po drugie więcej rostbefu i kawałek tylko poledwicy... rostbef robi się wolniej, stąd gdy zrobi go się na medium-rare, to polędwica jest już dawno medium... trudna sztuka.

          • 0 0

          • Sposobik na steka:)))) (1)

            kciuk z paluszkiem wskazujacym medium,sprawdzajac napiecie miedzy paluszkami .I tak kazdy nastepny paluszek to nastepny rodzaj steka

            • 0 0

            • Ale w T-bone steak

              masz dwa różne kawałki mięsa, które smażą się jednocześnie... fakt, że tej polędwicy jest tam jak na lekarstwo, no chyba że jest to stek porterhouse

              • 0 0

    • Itu się mylisz, pod Poznaniem mają hodowlę krów mięsnych, skąd niektóre trójmiejskie restauracje ściągają mięso...

      • 0 0

  • Classic (3)

    Jak w classicu maja najlepsze steki to mi rosnie ogon! I to taki puchaty. Nie wiedza co to medium rare. Klient dostaje albo well done albo rare (i to juz tak po zlosci). A fe!

    • 25 9

    • Trzeba bylo poprosic o srednio krwisty to by Cie zrozumieli Anglosasie! (2)

      • 9 7

      • (1)

        czyzby kotletotrzepacz z Classica? trzeba sie bylo uczyc angielskiego w szkole to bys rozumial o gotowaniu cos wiecej niz sos z proszku i mrozonka.
        Przez takich POLAKOW jak ty - uwazajacych ze zly poziom

        czyzby kotletotrzepacz z Classica? trzeba sie bylo uczyc angielskiego w szkole to bys rozumial o gotowaniu cos wiecej niz sos z proszku i mrozonka.
        Przez takich POLAKOW jak ty - uwazajacych ze zly poziom restauracji w Polsce wynika z uzywania przez klientow (ktorzy placa za stek duuuzo polskich zlotowek) jezyka angielksiego a nie z faktu ze polskie gastronomiki wychowuja cala rzesze kuycharzy nie majacych pojecia o faktycznym gotowaniu ani z faktu ze polak zje wszystko i w zasadzie nie ma wiekszych wymagan, bo poprostu nie wie ze mozna lepiej - nie mozna zjesc w tym kraju dobrego steka. Jedyne co potrafia nasi kucharze (i nie wszyscy bron boze ale wiekszosc) to wrzucic zamrozony mix warzyw hortexu (brokulki, marcheweczka, kalafiorek) na wode, wsypac proszek do wody i wymieszac, wrzucic do mikrofali i podgrzac. SMACZnEGO

        • 10 4

        • Hehe, też lubię medium-rare

          Tyle że zawsze muszę tłumaczyć, że to nie jest średniowysmażony, tylko półkrwisty - czyli pomiędzy krwistym a średniowysmażonym... W różnicę między krwistym a krwistym jako cholera już nie wnikam, bo zakładam że blue

          Tyle że zawsze muszę tłumaczyć, że to nie jest średniowysmażony, tylko półkrwisty - czyli pomiędzy krwistym a średniowysmażonym... W różnicę między krwistym a krwistym jako cholera już nie wnikam, bo zakładam że blue rare nikt nie jada ;)
          Ale jest taka restauracja, gdzie 300g stek z polędwicy potrafią zrobić wspaniale. Mięso jest kruche, soczyste, rozpływa się w ustach. Dodatki? Minimalne. Króluje mięso. Trochę pieprzu i soli na koniec, dla chętnych odrobina masła. Polędwica więcej nie potrzebuje, bo liczy się jej własny smak. Polecam wyjazd do Sasina pod Łebą, do restauracji "Ewa Zaprasza".

          • 5 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.