Dodaj opinię

Opinie (75) 9 zablokowanych

  • Można? Oczywiście (1)
    Brawo,
    Jak by nie patrzeć jest to na pewno rozwój dla człowieka Czy pionowy czy poziomy, ale zawsze rozwój
    Milioner w
    2 lata
    • widzę, że internet zagłosował przeciw rozwojowi
      co tylko potwierdza tezę o forach przyciągającym nieudaczników życiowych
      jak płomień ćmy
      2 lata
  • u żadnego się nie najedź chyba, że masz wolne 300 zl na kleksy na talerzu :) (6)
    2 lata
    • Bzdura! (5)
      W Bulaju (p. Moroz) spokojnie mozna sie najesc w 2 osoby za max 150-200.
      Marcin
      2 lata
      • Nagotuje Ci takiego rosołu, że na fejsie zdjęcie udostepnisz, a całe 7 litrów z kurczak8em i makaronem wychodzi ok.30zł. Uczta na dwa dni dla trzech osób.
        A WiFi jest?
        2 lata
        • Czy w cenie swojego rosołu uwzględniłeś koszt mediów, czynszu lokalu i robocizny? W restauracji dochodzą do tego jeszcze: podatki, kelnerzy, amortyzacja sprzętu, zwrot z inwestycji itd.
          Jak dla mnie cena PLN 150-200 za 2 osoby jest akceptowalna na standardowy niedzielny obiad z rodziną. Na specjalną okazję zdarzało mi się odwiedzać i jeszcze droższe restauracje.
          No i przede wszystkim, do restauracji idę, żeby zjeść coś innego niż sam jestem w stanie ugotować, a gotuję bardziej skomplikowane rzeczy niż rosół czy zupy ;). Z pewnością twój rosół jest dobry, ale dla mnie rosół to nie zupa ;)
          Marcin
          2 lata
  • Deker idzie po trupach....
    Vm
    2 lata
  • u basi ritz pustki panie (5)
    hula wiatr miedzy stolikami. Malika podobnie - czekam az zacznie sprzedawac frytki po marokańsku no i Ślusarz. genialny szef kuchni wspanialej Open Kitchen którą postanowiono zamknąć. no po prostu niezwykły dobór gwiazd sceny kulinarnej. widać takie mamy gwiazdy na jakie nasz język pozwala :(

    i Ślusarzowi nie pomogła rzadka arktyczna ryba skrei (art z lutego), ani złoto na talerzu ani nawet przewodnik Gault Milleau.....cos tu jest nie tak!! najpierw trojmiasto pisze przez rok jaka to wyjatkowa restauracja a potem po cichu info przemycają że w sumie to ją zamkneli. jak się domyslam - powodem nie był nadmiar klientów. i jak tu wierzyc portalowi?
    dsdfhbwkbfekh
    2 lata
    • Postanowil pracować w hotelu. I to w restauracji wcale nie wyróżniającej się. Chyba coś poszło nie tak
      2 lata
    • Basia Ritz ma najdroższą w Gdańsku restaurację, bo jak już ktoś przyjdzie to musi od razu zapłacić za ten hulający wiatr
      Często przechodzę obok, bo mieszkam na Ołowiance i nigdy nie widziałem tam pełnej sali :) W wakacje widać tam trochę ludzi ale poza sezonem to totalna lipa :D
      2 lata
    • dlaczego zamkneli open kitchen?
      na brak gości raczej nie narzekali...
      2 lata
    • Z artykulu wynika ze gdyby nie telewizja pani Basi by sie nie udalo. Wczesniej nie umiala
      gotowac ?
      krzysiek
      2 lata
    • Dlaczego się zamknął?
      Bo nie wystarczą medale ochy i achy i kleks keczupu. Czynszu nie zapłacisz muszelkami i kocami z koziej wełny. Wynajmujesz - płacisz. Proste. A tu zabrakło kozy...
      2 lata
  • szkoda (1)
    szkdoa mi ślusarza, ale oby sobie szybko poradzil.
    i ta cala ritz.. jak ja jej nie trawie, nie wiem czemu ale zrobila na mnie negatywne wrazenie
    2 lata
  • Restauracja Ritz dość często niezapełniona jest,że tak powiem. Mogła ta Pani otworzyć w Warszawie tę jadłodajnie boo Gdańsk i modne miejsce nad Motławą to jednak nie to.
    2 lata
  • A gdzie największy celebracji?
    Gdzie Woźniak?
    Kucharz
    2 lata
  • Najlepszy program (4)
    Kulinarny to Okrasa łamie przepisy
    Klemens
    2 lata
  • Moroz bedzie robił program (4)
    dla wolskich mongołów sadząc po wykazie "celebrytów"
    2 lata
    • kucharz to kucharz (3)
      nie rozumiem skąd nagle taka celebracja tej profesji, podobnie zresztą jest z fryzjerami.
      2 lata
      • aktor to aktor, sportowiec to sportowiec, polityk to nieorzeł (1)
        nie rozumiem skąd nagle taka celebracja tych profesji, podobnie zresztą jest z całą masą innych. Co ciekawe im mniej intelektualnie tym bardziej celebrycko.
        Kuchcik damski z TV
        2 lata
        • Barwne Ptaki
          Nie docenia pan ludzi, którzy wnoszą radość w nasze, często szare, życie. Ja uważam, że takich ludzi jednak powinno darzyć się pewną estymą, a i wybaczać więcej niż przeciętnemu Kowalskiemu.
          Pozdrawiam i życzę więcej uśmiechu na co dzień!
          2 lata
      • zgadzam sie,
        Kuk to wazna funkcja i powinien miec udział w lupach tez, nawet jesli nie walczył, bo załoga nazarta lepiej funkcjonuje.

        Ale zeby odrazu z niego robic gwiazde to przesada. Najwazniejszy jest Kapitan!
        Ogniomistrz
        2 lata
  • U Ritz np lody w mini kieliszku , mięso tylko mocno krwiste bo jak usłyszałam tak się w Europie podaje -bez szału i pustki w lokalu.
    Polacy lubią zjeść a tu się nie da.
    2 lata
    • Tak się je wszędzie, nie tylko w Europie, wolaczku. :) (4)
      2 lata
      • Gooooono wiesz
        skoro tak to gdzie tak się je?
        2 lata
      • Aha , ogólnie więc zajadaj się surową kaczką i do tego restauracja nie będzie potrzebna a jedynie dobry rzeźnik .
        W porządnych restauracjach zawsze pytają o poziom wysmażenia i żadna to ujma.
        Cena nie świadczy o jakości .W Maroko za 6zl zjesz cudowne ryby w ilości dla dorosłego mężczyzny i jeszcze grillowana paprykę dorzuca .W Albani najlepszy gar muli w sosie z białego wina ,limonki i kolendry za 8-10zl.Uczta dla całej rodziny .Trzeba wiedzieć gdzie, u kogo i z kim jeść .Celebrytow nie brakuje w każdej dziedzinie ,natomiast prawdziwi profesjonaliści reklamy i często blasku fleszy nie potrzebują .
        2 lata
        • Na naszych terenach tez można naprawdę smacznie zjeść, w przyzwoitej cenie .Smakosze wiedzą gdzie wracać ,modą się nie kierują .
          Gość
          2 lata
      • ja mieszkam w Polsce i ziemniak z wysp może mi naskoczyć
        2 lata

Twoja opinia

zamknij
STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii