Opinie (75) 9 zablokowanych

  • Można? Oczywiście (1)

    Brawo,
    Jak by nie patrzeć jest to na pewno rozwój dla człowieka Czy pionowy czy poziomy, ale zawsze rozwój

    • 8 11

    • widzę, że internet zagłosował przeciw rozwojowi

      co tylko potwierdza tezę o forach przyciągającym nieudaczników życiowych
      jak płomień ćmy

      • 4 2

  • u żadnego się nie najedź chyba, że masz wolne 300 zl na kleksy na talerzu :) (6)

    • 57 12

    • Bzdura! (5)

      W Bulaju (p. Moroz) spokojnie mozna sie najesc w 2 osoby za max 150-200.

      • 8 13

      • (4)

        Nagotuje Ci takiego rosołu, że na fejsie zdjęcie udostepnisz, a całe 7 litrów z kurczak8em i makaronem wychodzi ok.30zł. Uczta na dwa dni dla trzech osób.

        • 8 4

        • (3)

          Czy w cenie swojego rosołu uwzględniłeś koszt mediów, czynszu lokalu i robocizny? W restauracji dochodzą do tego jeszcze: podatki, kelnerzy, amortyzacja sprzętu, zwrot z inwestycji itd.
          Jak dla mnie cena PLN

          Czy w cenie swojego rosołu uwzględniłeś koszt mediów, czynszu lokalu i robocizny? W restauracji dochodzą do tego jeszcze: podatki, kelnerzy, amortyzacja sprzętu, zwrot z inwestycji itd.
          Jak dla mnie cena PLN 150-200 za 2 osoby jest akceptowalna na standardowy niedzielny obiad z rodziną. Na specjalną okazję zdarzało mi się odwiedzać i jeszcze droższe restauracje.
          No i przede wszystkim, do restauracji idę, żeby zjeść coś innego niż sam jestem w stanie ugotować, a gotuję bardziej skomplikowane rzeczy niż rosół czy zupy ;). Z pewnością twój rosół jest dobry, ale dla mnie rosół to nie zupa ;)

          • 8 6

          • jeszcze droższe niż 150-200 zł za 2 osoby? Marcin, nie szalej!!

            • 2 5

          • Rosół nie zupa .. a co ? Krem z kurczaka ?

            • 3 5

          • Pisałem ja właściciel resteuracji.

            • 3 2

  • (6)

    Deker idzie po trupach....

    • 18 8

    • To chyba raczej (2)

      po nim poszli "kumple" od biznesu.

      • 18 3

      • racze on deptał wszystkich (1)

        Nawet tych co go stworzyli

        • 4 6

        • Deker lepszy niż Blikle z Warszawy...

          Deker górą !!!!

          • 3 3

    • Prze mądrzały pal nt

      • 3 0

    • Czyli depcze sam siebie?

      • 1 0

    • Brakuje mi Pana ciast.

      Są najlepsze w Trójmieście.

      • 0 0

  • u basi ritz pustki panie (5)

    hula wiatr miedzy stolikami. Malika podobnie - czekam az zacznie sprzedawac frytki po marokańsku no i Ślusarz. genialny szef kuchni wspanialej Open Kitchen którą postanowiono zamknąć. no po prostu niezwykły dobór gwiazd

    hula wiatr miedzy stolikami. Malika podobnie - czekam az zacznie sprzedawac frytki po marokańsku no i Ślusarz. genialny szef kuchni wspanialej Open Kitchen którą postanowiono zamknąć. no po prostu niezwykły dobór gwiazd sceny kulinarnej. widać takie mamy gwiazdy na jakie nasz język pozwala :(

    i Ślusarzowi nie pomogła rzadka arktyczna ryba skrei (art z lutego), ani złoto na talerzu ani nawet przewodnik Gault Milleau.....cos tu jest nie tak!! najpierw trojmiasto pisze przez rok jaka to wyjatkowa restauracja a potem po cichu info przemycają że w sumie to ją zamkneli. jak się domyslam - powodem nie był nadmiar klientów. i jak tu wierzyc portalowi?

    • 51 7

    • Postanowil pracować w hotelu. I to w restauracji wcale nie wyróżniającej się. Chyba coś poszło nie tak

      • 4 0

    • Basia Ritz ma najdroższą w Gdańsku restaurację, bo jak już ktoś przyjdzie to musi od razu zapłacić za ten hulający wiatr

      Często przechodzę obok, bo mieszkam na Ołowiance i nigdy nie widziałem tam pełnej sali :) W wakacje widać tam trochę ludzi ale poza sezonem to totalna lipa :D

      • 9 0

    • dlaczego zamkneli open kitchen?

      na brak gości raczej nie narzekali...

      • 0 6

    • Z artykulu wynika ze gdyby nie telewizja pani Basi by sie nie udalo. Wczesniej nie umiala
      gotowac ?

      • 3 0

    • Dlaczego się zamknął?
      Bo nie wystarczą medale ochy i achy i kleks keczupu. Czynszu nie zapłacisz muszelkami i kocami z koziej wełny. Wynajmujesz - płacisz. Proste. A tu zabrakło kozy...

      • 3 0

  • szkoda (1)

    szkdoa mi ślusarza, ale oby sobie szybko poradzil.
    i ta cala ritz.. jak ja jej nie trawie, nie wiem czemu ale zrobila na mnie negatywne wrazenie

    • 23 3

    • Basia Ritz

      raczej Barbara, wszak to już nie mała dziewczynka.

      • 6 1

  • (2)

    Restauracja Ritz dość często niezapełniona jest,że tak powiem. Mogła ta Pani otworzyć w Warszawie tę jadłodajnie boo Gdańsk i modne miejsce nad Motławą to jednak nie to.

    • 29 4

    • (1)

      No niestety ceny z d...

      • 7 1

      • taka ladna dziewczyna a tak brzydko mowi

        Szymon by tego nie poparł!

        • 0 6

  • A gdzie największy celebracji?

    Gdzie Woźniak?

    • 10 3

  • Najlepszy program (4)

    Kulinarny to Okrasa łamie przepisy

    • 29 4

    • (1)

      Pan Kolendra wymiata. Nie jest taki sztywny i wyniosły jak co niektórzy.

      • 2 0

      • Chciałbym go zobaczyć duecie z Kwasiorem - to moi ulubieni kucharze tv. :D

        • 1 0

    • Okrasa i jego program to reklama Lidla.

      • 3 2

    • Maklowicz najlepszy i najciekawszy.

      • 0 0

  • Moroz bedzie robił program (4)

    dla wolskich mongołów sadząc po wykazie "celebrytów"

    • 19 0

    • kucharz to kucharz (3)

      nie rozumiem skąd nagle taka celebracja tej profesji, podobnie zresztą jest z fryzjerami.

      • 17 0

      • aktor to aktor, sportowiec to sportowiec, polityk to nieorzeł (1)

        nie rozumiem skąd nagle taka celebracja tych profesji, podobnie zresztą jest z całą masą innych. Co ciekawe im mniej intelektualnie tym bardziej celebrycko.

        • 8 0

        • Barwne Ptaki

          Nie docenia pan ludzi, którzy wnoszą radość w nasze, często szare, życie. Ja uważam, że takich ludzi jednak powinno darzyć się pewną estymą, a i wybaczać więcej niż przeciętnemu Kowalskiemu.
          Pozdrawiam i życzę więcej uśmiechu na co dzień!

          • 1 0

      • zgadzam sie,

        Kuk to wazna funkcja i powinien miec udział w lupach tez, nawet jesli nie walczył, bo załoga nazarta lepiej funkcjonuje.

        Ale zeby odrazu z niego robic gwiazde to przesada. Najwazniejszy jest Kapitan!

        • 3 0

  • (5)

    U Ritz np lody w mini kieliszku , mięso tylko mocno krwiste bo jak usłyszałam tak się w Europie podaje -bez szału i pustki w lokalu.
    Polacy lubią zjeść a tu się nie da.

    • 23 2

    • Tak się je wszędzie, nie tylko w Europie, wolaczku. :) (4)

      • 0 12

      • Gooooono wiesz

        skoro tak to gdzie tak się je?

        • 7 0

      • (1)

        Aha , ogólnie więc zajadaj się surową kaczką i do tego restauracja nie będzie potrzebna a jedynie dobry rzeźnik .
        W porządnych restauracjach zawsze pytają o poziom wysmażenia i żadna to ujma.
        Cena nie

        Aha , ogólnie więc zajadaj się surową kaczką i do tego restauracja nie będzie potrzebna a jedynie dobry rzeźnik .
        W porządnych restauracjach zawsze pytają o poziom wysmażenia i żadna to ujma.
        Cena nie świadczy o jakości .W Maroko za 6zl zjesz cudowne ryby w ilości dla dorosłego mężczyzny i jeszcze grillowana paprykę dorzuca .W Albani najlepszy gar muli w sosie z białego wina ,limonki i kolendry za 8-10zl.Uczta dla całej rodziny .Trzeba wiedzieć gdzie, u kogo i z kim jeść .Celebrytow nie brakuje w każdej dziedzinie ,natomiast prawdziwi profesjonaliści reklamy i często blasku fleszy nie potrzebują .

        • 12 0

        • Na naszych terenach tez można naprawdę smacznie zjeść, w przyzwoitej cenie .Smakosze wiedzą gdzie wracać ,modą się nie kierują .

          • 2 1

      • ja mieszkam w Polsce i ziemniak z wysp może mi naskoczyć

        • 3 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.