2017-07-07 06:15
Brawo,
Jak by nie patrzeć jest to na pewno rozwój dla człowieka Czy pionowy czy poziomy, ale zawsze rozwój
2017-07-07 13:19
co tylko potwierdza tezę o forach przyciągającym nieudaczników życiowych
jak płomień ćmy
2017-07-07 06:30
2017-07-07 07:48
W Bulaju (p. Moroz) spokojnie mozna sie najesc w 2 osoby za max 150-200.
2017-07-07 09:34
Nagotuje Ci takiego rosołu, że na fejsie zdjęcie udostepnisz, a całe 7 litrów z kurczak8em i makaronem wychodzi ok.30zł. Uczta na dwa dni dla trzech osób.
2017-07-07 10:09
Czy w cenie swojego rosołu uwzględniłeś koszt mediów, czynszu lokalu i robocizny? W restauracji dochodzą do tego jeszcze: podatki, kelnerzy, amortyzacja sprzętu, zwrot z inwestycji itd.
Jak dla mnie cena PLN
Czy w cenie swojego rosołu uwzględniłeś koszt mediów, czynszu lokalu i robocizny? W restauracji dochodzą do tego jeszcze: podatki, kelnerzy, amortyzacja sprzętu, zwrot z inwestycji itd.
Jak dla mnie cena PLN 150-200 za 2 osoby jest akceptowalna na standardowy niedzielny obiad z rodziną. Na specjalną okazję zdarzało mi się odwiedzać i jeszcze droższe restauracje.
No i przede wszystkim, do restauracji idę, żeby zjeść coś innego niż sam jestem w stanie ugotować, a gotuję bardziej skomplikowane rzeczy niż rosół czy zupy ;). Z pewnością twój rosół jest dobry, ale dla mnie rosół to nie zupa ;)
2017-07-07 11:40
2017-07-07 11:53
Rosół nie zupa .. a co ? Krem z kurczaka ?
2017-07-07 16:45
Pisałem ja właściciel resteuracji.
2017-07-07 06:59
Deker idzie po trupach....
2017-07-07 07:09
po nim poszli "kumple" od biznesu.
2017-07-07 09:03
Nawet tych co go stworzyli
2017-07-07 16:45
Deker górą !!!!
2017-07-07 20:01
2017-07-07 22:40
Czyli depcze sam siebie?
2017-07-10 18:30
Są najlepsze w Trójmieście.
2017-07-07 07:00
hula wiatr miedzy stolikami. Malika podobnie - czekam az zacznie sprzedawac frytki po marokańsku no i Ślusarz. genialny szef kuchni wspanialej Open Kitchen którą postanowiono zamknąć. no po prostu niezwykły dobór gwiazd
hula wiatr miedzy stolikami. Malika podobnie - czekam az zacznie sprzedawac frytki po marokańsku no i Ślusarz. genialny szef kuchni wspanialej Open Kitchen którą postanowiono zamknąć. no po prostu niezwykły dobór gwiazd sceny kulinarnej. widać takie mamy gwiazdy na jakie nasz język pozwala :(
i Ślusarzowi nie pomogła rzadka arktyczna ryba skrei (art z lutego), ani złoto na talerzu ani nawet przewodnik Gault Milleau.....cos tu jest nie tak!! najpierw trojmiasto pisze przez rok jaka to wyjatkowa restauracja a potem po cichu info przemycają że w sumie to ją zamkneli. jak się domyslam - powodem nie był nadmiar klientów. i jak tu wierzyc portalowi?
2017-07-07 07:33
Postanowil pracować w hotelu. I to w restauracji wcale nie wyróżniającej się. Chyba coś poszło nie tak
2017-07-07 07:43
Często przechodzę obok, bo mieszkam na Ołowiance i nigdy nie widziałem tam pełnej sali :) W wakacje widać tam trochę ludzi ale poza sezonem to totalna lipa :D
2017-07-07 07:56
na brak gości raczej nie narzekali...
2017-07-07 14:57
Z artykulu wynika ze gdyby nie telewizja pani Basi by sie nie udalo. Wczesniej nie umiala
gotowac ?
2017-07-07 22:47
Dlaczego się zamknął?
Bo nie wystarczą medale ochy i achy i kleks keczupu. Czynszu nie zapłacisz muszelkami i kocami z koziej wełny. Wynajmujesz - płacisz. Proste. A tu zabrakło kozy...
2017-07-07 07:10
szkdoa mi ślusarza, ale oby sobie szybko poradzil.
i ta cala ritz.. jak ja jej nie trawie, nie wiem czemu ale zrobila na mnie negatywne wrazenie
2017-07-07 10:20
raczej Barbara, wszak to już nie mała dziewczynka.
2017-07-07 07:21
Restauracja Ritz dość często niezapełniona jest,że tak powiem. Mogła ta Pani otworzyć w Warszawie tę jadłodajnie boo Gdańsk i modne miejsce nad Motławą to jednak nie to.
2017-07-07 08:33
No niestety ceny z d...
2017-07-07 08:58
Szymon by tego nie poparł!
2017-07-07 07:29
Gdzie Woźniak?
2017-07-07 07:40
Kulinarny to Okrasa łamie przepisy
2017-07-07 10:28
Pan Kolendra wymiata. Nie jest taki sztywny i wyniosły jak co niektórzy.
2017-07-07 19:53
Chciałbym go zobaczyć duecie z Kwasiorem - to moi ulubieni kucharze tv. :D
2017-07-07 14:09
Okrasa i jego program to reklama Lidla.
2017-07-10 18:31
2017-07-07 07:55
dla wolskich mongołów sadząc po wykazie "celebrytów"
2017-07-07 07:58
nie rozumiem skąd nagle taka celebracja tej profesji, podobnie zresztą jest z fryzjerami.
2017-07-07 08:17
nie rozumiem skąd nagle taka celebracja tych profesji, podobnie zresztą jest z całą masą innych. Co ciekawe im mniej intelektualnie tym bardziej celebrycko.
2017-07-07 11:39
Nie docenia pan ludzi, którzy wnoszą radość w nasze, często szare, życie. Ja uważam, że takich ludzi jednak powinno darzyć się pewną estymą, a i wybaczać więcej niż przeciętnemu Kowalskiemu.
Pozdrawiam i życzę więcej uśmiechu na co dzień!
2017-07-07 09:48
Kuk to wazna funkcja i powinien miec udział w lupach tez, nawet jesli nie walczył, bo załoga nazarta lepiej funkcjonuje.
Ale zeby odrazu z niego robic gwiazde to przesada. Najwazniejszy jest Kapitan!
2017-07-07 08:07
U Ritz np lody w mini kieliszku , mięso tylko mocno krwiste bo jak usłyszałam tak się w Europie podaje -bez szału i pustki w lokalu.
Polacy lubią zjeść a tu się nie da.
2017-07-07 10:36
2017-07-07 10:56
skoro tak to gdzie tak się je?
2017-07-07 15:36
Aha , ogólnie więc zajadaj się surową kaczką i do tego restauracja nie będzie potrzebna a jedynie dobry rzeźnik .
W porządnych restauracjach zawsze pytają o poziom wysmażenia i żadna to ujma.
Cena nie
Aha , ogólnie więc zajadaj się surową kaczką i do tego restauracja nie będzie potrzebna a jedynie dobry rzeźnik .
W porządnych restauracjach zawsze pytają o poziom wysmażenia i żadna to ujma.
Cena nie świadczy o jakości .W Maroko za 6zl zjesz cudowne ryby w ilości dla dorosłego mężczyzny i jeszcze grillowana paprykę dorzuca .W Albani najlepszy gar muli w sosie z białego wina ,limonki i kolendry za 8-10zl.Uczta dla całej rodziny .Trzeba wiedzieć gdzie, u kogo i z kim jeść .Celebrytow nie brakuje w każdej dziedzinie ,natomiast prawdziwi profesjonaliści reklamy i często blasku fleszy nie potrzebują .
2017-07-08 11:25
Na naszych terenach tez można naprawdę smacznie zjeść, w przyzwoitej cenie .Smakosze wiedzą gdzie wracać ,modą się nie kierują .
2017-07-07 20:14
ja mieszkam w Polsce i ziemniak z wysp może mi naskoczyć
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.