Opinie (44) ponad 10 zablokowanych

  • Kątem oka nawet przyda się łyżka do butów. (5)

    Ostatnio podczas grillowania zniszczyła mi się szczypce do przewracania karkóweczki aby nie spalić szybko poszedłem do domu i wziąłem metalową łyżkę do butów i udało się zapobiec spaleniu. Karkóweczka była smaczna.

    • 17 4

    • O ludzie! (2)

      Jak można dotykać karkówkę łyżką do butow? To nie lepiej wziąć linijkę?

      • 3 5

      • Człowieku linijka Ci się stopi (1)

        Dobry pomysł z tym awaryjnym wykorzystaniem łyżki do butów.

        • 9 0

        • Najlepiej zaprosić sąsiada

          Ty mu udostępniasz grilla i stół, a on niech się parzy :D

          • 1 0

    • ważne żeby nie smakowała jak podeszwa :P

      • 7 0

    • A to jak już byłeś w domu

      To nie mogłeś wziąć widelca ?

      • 3 0

  • (3)

    Grill karkówką stoki i basta

    • 17 6

    • Mamy początek czerwca, grillowanie czas zacząć

      • 1 0

    • i do tego zimne piwo

      • 1 0

    • najlepszy z grilla jest boczuś reszta to przystawki

      i do tego zimne piwko koniecznie

      • 1 0

  • (3)

    po co grillować na macie teflonowej? Przecież równie dobrze mogę usmażyć na patelni. Cały urok grilla to brak takich dodatków. Przecież nikt nie rozpala tradycyjnego grilla codziennie, bez przesady.

    • 46 4

    • Też tak uważam jak wpis powyżej. Artykuł bardzo przydatny i mówi dużo prawdy, lecz jeśli ktoś robi grilla 3-5 razy w roku to myślę że spokojnie może sobie pozwolić na tradycyjne smażenie. Co innego gdy będziemy grilować co weekend.

      • 13 1

    • Ciii psujesz nakręcanie spirali strachu

      • 14 0

    • zgadza się, chodzi o dymny, pyszny smak

      • 4 0

  • Im większa różnorodność roślinnych dodatków do mięsa, tym lepiej dla naszego zdrowia. (7)

    Zdecydowanie się zgadzam. Ale najzdrowsze jest całkowite wyeliminowanie mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego z naszej diety.

    • 16 30

    • Co do kiełbasy to (2)

      w raporcie Światowej Organizacji Zdrowia przetworzone mięso zostało umieszczone w I grupie rakotwórczego ryzyka, tuż obok papierosów. Smacznego.

      • 6 5

      • W pierwszej grupie jest całe przetworzone mięso

        Smażenie, gotowanie, wędzenie, grilowanie - to wszystko jest przetwarzanie. Najlepsze jest to, że w tej grupie jest od wielu lat, ale nikt o tym głośno nie mówi...

        • 3 3

      • ale autorytet - WHO

        buahahahahahahahahahaha

        • 3 3

    • Też tak uważam, a nawet poszedłem dalej (2)

      ja zjadam sam rozżarzony węgiel z grilla, żeby oszczędzać rośliny.

      • 8 3

      • (1)

        Czyli jest carboterianinem. To się chwali. Nie dość że oszczędzasz rośliny to jeszcze wspierasz polski przemysł kopalniany. Właśnie to takę Polskę walczymy.

        • 9 1

        • Do usług :)

          • 1 0

    • Mów za siebie

      • 1 1

  • Mięso jest zdrowe. (4)

    Ale nie jakiś syf z dyskontu napompowany solanką, zamarynowany w pseudo-paprykowej mazi z konserwantów popity eurolagerem z dodatkiem żółci bydlęcej.

    Tak czy siak, nawet jeśli zjemy taki śmieciowy zestaw kilka razy w roku to też nic nam nie będzie. Najwyżej zgaga.

    • 18 9

    • Mięso jest zdrowe? (1)

      O Maj Gaaaaaadd

      • 3 9

      • a co może zielenina jest zdrowa?

        • 2 1

    • Żółć bydlęca?

      A kropki na spodach puszek też w tej bajce były?

      • 4 1

    • Wszystko z umiarem jest zdrowe (oprócz chemii).

      • 1 0

  • Akryloamid jest z pieczenia skrobi (1)

    Czyli ziemniaczki pieczone niezbyt zdrowe, kiełbasa ma też sporo soli i niedobrych tłuszczów, ryby bywają z zanieczyszczonych mórz. Najlepiej chude mięso, choć tłuste smaczniejsze, a grill węglowy i tak jest bardziej

    Czyli ziemniaczki pieczone niezbyt zdrowe, kiełbasa ma też sporo soli i niedobrych tłuszczów, ryby bywają z zanieczyszczonych mórz. Najlepiej chude mięso, choć tłuste smaczniejsze, a grill węglowy i tak jest bardziej aromatyczny od sztucznych grillów, ważne by był mocno rozgrzany.
    I grilować bez tacek! Teflon źle używany jest rakotwórczy.
    Grill na żywym ogniu na ruszcie. Mięso musi się ściąć na zewnątrz by było soczyste w środku. Piwo jak najbardziej wskazane, bo zabija mikroby i poprawia trawienie.

    • 6 6

    • Piwo nie poprawia trawienia

      A zabija jedynie szare komórki

      • 1 5

  • Oksymoron

    Zdrowe grilowanie.

    • 2 6

  • Autorka chyba

    nigdy nie była na grillu. Ktoś w Polsce widział grilla bez piwa?!

    • 21 7

  • Nie mogę się doczekać TOFU z grila I wody niegazowanej hahahaha!

    • 26 5

  • Z grilla to tylko.

    kiełbasa,karkóweczka i ewentualnie boczuś.

    • 12 4

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.