2020-06-03 07:13
Ostatnio podczas grillowania zniszczyła mi się szczypce do przewracania karkóweczki aby nie spalić szybko poszedłem do domu i wziąłem metalową łyżkę do butów i udało się zapobiec spaleniu. Karkóweczka była smaczna.
2020-06-03 07:31
Jak można dotykać karkówkę łyżką do butow? To nie lepiej wziąć linijkę?
2020-06-03 07:41
Dobry pomysł z tym awaryjnym wykorzystaniem łyżki do butów.
2020-06-03 08:56
Ty mu udostępniasz grilla i stół, a on niech się parzy :D
2020-06-03 13:23
2020-06-03 14:10
To nie mogłeś wziąć widelca ?
2020-06-03 07:29
Grill karkówką stoki i basta
2020-06-03 19:10
Mamy początek czerwca, grillowanie czas zacząć
2020-06-03 19:40
i do tego zimne piwo
2020-06-03 19:45
i do tego zimne piwko koniecznie
2020-06-03 09:00
po co grillować na macie teflonowej? Przecież równie dobrze mogę usmażyć na patelni. Cały urok grilla to brak takich dodatków. Przecież nikt nie rozpala tradycyjnego grilla codziennie, bez przesady.
2020-06-03 09:23
Też tak uważam jak wpis powyżej. Artykuł bardzo przydatny i mówi dużo prawdy, lecz jeśli ktoś robi grilla 3-5 razy w roku to myślę że spokojnie może sobie pozwolić na tradycyjne smażenie. Co innego gdy będziemy grilować co weekend.
2020-06-03 10:58
2020-06-03 19:17
zgadza się, chodzi o dymny, pyszny smak
2020-06-03 09:22
Zdecydowanie się zgadzam. Ale najzdrowsze jest całkowite wyeliminowanie mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego z naszej diety.
2020-06-03 09:26
w raporcie Światowej Organizacji Zdrowia przetworzone mięso zostało umieszczone w I grupie rakotwórczego ryzyka, tuż obok papierosów. Smacznego.
2020-06-03 09:59
Smażenie, gotowanie, wędzenie, grilowanie - to wszystko jest przetwarzanie. Najlepsze jest to, że w tej grupie jest od wielu lat, ale nikt o tym głośno nie mówi...
2020-06-03 15:17
buahahahahahahahahahaha
2020-06-03 09:50
ja zjadam sam rozżarzony węgiel z grilla, żeby oszczędzać rośliny.
2020-06-03 13:48
Czyli jest carboterianinem. To się chwali. Nie dość że oszczędzasz rośliny to jeszcze wspierasz polski przemysł kopalniany. Właśnie to takę Polskę walczymy.
2020-06-04 12:27
2020-06-03 10:58
2020-06-03 09:47
Ale nie jakiś syf z dyskontu napompowany solanką, zamarynowany w pseudo-paprykowej mazi z konserwantów popity eurolagerem z dodatkiem żółci bydlęcej.
Tak czy siak, nawet jeśli zjemy taki śmieciowy zestaw kilka razy w roku to też nic nam nie będzie. Najwyżej zgaga.
2020-06-03 10:00
O Maj Gaaaaaadd
2020-06-03 15:15
2020-06-03 11:02
A kropki na spodach puszek też w tej bajce były?
2020-06-03 19:33
Wszystko z umiarem jest zdrowe (oprócz chemii).
2020-06-03 09:57
Czyli ziemniaczki pieczone niezbyt zdrowe, kiełbasa ma też sporo soli i niedobrych tłuszczów, ryby bywają z zanieczyszczonych mórz. Najlepiej chude mięso, choć tłuste smaczniejsze, a grill węglowy i tak jest bardziej
Czyli ziemniaczki pieczone niezbyt zdrowe, kiełbasa ma też sporo soli i niedobrych tłuszczów, ryby bywają z zanieczyszczonych mórz. Najlepiej chude mięso, choć tłuste smaczniejsze, a grill węglowy i tak jest bardziej aromatyczny od sztucznych grillów, ważne by był mocno rozgrzany.
I grilować bez tacek! Teflon źle używany jest rakotwórczy.
Grill na żywym ogniu na ruszcie. Mięso musi się ściąć na zewnątrz by było soczyste w środku. Piwo jak najbardziej wskazane, bo zabija mikroby i poprawia trawienie.
2020-06-03 10:59
A zabija jedynie szare komórki
2020-06-03 10:00
Zdrowe grilowanie.
2020-06-03 10:18
nigdy nie była na grillu. Ktoś w Polsce widział grilla bez piwa?!
2020-06-03 10:40
2020-06-03 10:55
kiełbasa,karkóweczka i ewentualnie boczuś.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.