Opinie (94) 8 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • (3)

    Sorry,ale ja zamiast wegeburgera wolę schaboszczaka z pyrkami i mizerią albo golonko na piwku)Względnie wątróbkę z cebulką bądź gołąbki.Czuway!

    • 37 16

    • a na pierwsze - flaczki z majerankiem

      i pajdą chleba - pyszne...

      • 8 3

    • ale żeś mi smaku narobił

      • 3 1

    • Bo jesteś ograniczony intelektualnie

      Inny nie znaczy gorszy jak śpiewa Maria P.

      • 1 1

  • Qrde. Jestem taki nowoczesny i słucham się portali internetowych... (8)

    W osiemnastu marketach dziś byłem żeby kupić ser Grana Padano, ryż arborio i szafran...

    • 46 6

    • Golonka, panierowany dorsz i żurek to twój horyzont (2)

      może i tak lepiej...

      • 3 14

      • Mój też.

        Golonka jest pyszna i zdrowa. To skarbnica naturalnego kolagenu. Panierowany dorsz? Pyszne białe mięsko odchodzące płatami. Żurek? Kwint esencja sztuki kulinarnej. Najlepsza, sycaca zupa na świecie.

        • 11 3

      • następny co dorabia ideologię, już samo stwierdzenie że to horyzont

        świadczy o tym że tak mierzysz swoje horyzonty

        • 2 0

    • w każdej Biedrze to dostaniesz

      • 9 2

    • chyba budowlanych

      • 1 2

    • (2)

      grana padano i arborio zazwyczaj masz w lidli i biedrze, szafranu i tak nie warto, można go zastąpić kurkumą, świeżym rozmarynem i koniecznie białe wino do risotto, nie trzeba daleko szukać uwierz

      • 4 0

      • (1)

        kompletnie nie zrozumiałeś o co chodzi

        • 0 4

        • żart trzeba umiejętnie stosować, inaczej wychodzi głupota, witam w Polsce XXI wieku a nie w 90's

          • 0 0

  • (2)

    Ugotowany powinien być al dente w środku, a miękki na zewnątrz.

    rozumiem, ze jabłko ale jak sprawdzić ziarenko ryżu

    • 10 0

    • czyli niedogotowany

      • 7 0

    • jakto jak sprawdzić - każde po kolei ... :)

      • 3 0

  • Naprawde... ?

    Autor mógłby zaproponować coś równie prostego ale nieco mniej niezdrowego...

    • 21 7

  • Takie Aglio e Olio to spróbuję dziś nam zrobić :)

    • 5 2

  • Frytki (tak jak chipsy) sa rakotworcze, bo ziemniaki pieczone pow 120 st wytracaja rakotworcze substancje (7)

    • 8 23

    • (2)

      Ja kompletnie zrezygnowałem z jedzenia mięsa i roślin. Wszystko ok, ogarniam dietę, tylko trochę schudłem.

      • 11 2

      • a co jesz? (1)

        • 5 0

        • Pije Amarenę z Biedronki

          • 7 0

    • No to jak wytrącają substancje rakotwórczą to dobrze.

      Czyli wszystkie rakotwórcze ziemniaki trzeba piec powyżej 120 st.

      • 11 0

    • Jedz surowe ziemniaki, będziesz zdrowszy.

      • 8 0

    • Bzdura.

      Jeżeli używa się oleju przeznaczonego do długotrwałego smażenia czyli np rzepakowego to nic się nie wytrąca.. A ziemniak jako jedno z niewielu warzyw nie traci wartości podczas obróbki termicznej.
      Poczytaj najpierw zanim się wypowiesz.

      • 1 1

    • Jak wytracaja to chyba dobrze co?

      :D

      • 0 0

  • Juz nie moge się doczekac az w koncu otworza restauracje... (1)

    Pale bym zjadl taka pizze albo makaron!!

    • 9 5

    • Mogę Ci ugotować makaron, z dowolnym sosem. Mam jeszcze 30 paczek makaronu.

      • 14 3

  • carbonara to sos śmietanowy? Od kiedy? (9)

    Ani grama śmietany ... pancetta, jajka, ser np. pecorino i tyle.

    • 26 6

    • (3)

      Ani grama śmietany to we Włoszech.
      W Polsce nie kupisz takiego fajnego sera a jeżeli jest to kosztuje miliardy pieniędzy.

      • 3 3

      • Co ty pitolisz pecorino jest dostępny kawałek 200 g kosztuje 20 zł wiec nie miliardy (2)

        • 5 1

        • Bardzo drogo (1)

          Dlatego ja kupowałam we Włoszech, tam oryginalny parmigiano reggiano albo grana padano można było dostać w promocji za 10-12 EUR za kilo. To ser twardy więc może być w lodówce długi czas, ja cały czas mam kupiony 1.5 roku temu.

          • 2 5

          • pecorino do parmezanu porównujesz?

            • 3 2

    • Jakie jajka???

      Człowieku... Same żółtka !!! Oj zgrozo....

      • 7 1

    • Chciałeś napisać coś mądrego ale jak zawsze nie wyszło :) (2)

      Dodajemy tylko żółtka a nie całe jajka... jak to mawiają dogadał kocioł garnkowi :)

      • 7 0

      • Czy napisałem całe jajka? Ostatnio jak sprawdzałem to zółtko jest częśćią JAJKA (1)

        Czepianie się i**otyczne, równie dobrze można się przyczepić, że o makaronie nic nie napisałem, albo wodzie, żeby go ugotować ...
        Co nie zmienia faktu, że można z całym jajkiem robić i świat się nie zawali, w przeciwieństwie do dodania śmietany, co czyni to zupełnie innym daniem.

        • 2 3

        • Dodanie całego jajka we Włoskiej kuchni to kardynalny błąd

          Także, pogrąża się Pan coraz bardziej :)

          • 2 1

    • Guanciale

      jesli już tak na 100% włosko :)

      • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.