2020-03-23 15:18
Opinia wyróżniona
Na mojej liście króluje makaron, dużo warzyw, bez mięsa, za to z dobrym serem i oliwą. Robię też pizzę na mące orkiszowej, dodaję sporo zieleniny, oliwki, suszone pomidory, pycha. Frytki też ekstra, posypię pietruszką i
Na mojej liście króluje makaron, dużo warzyw, bez mięsa, za to z dobrym serem i oliwą. Robię też pizzę na mące orkiszowej, dodaję sporo zieleniny, oliwki, suszone pomidory, pycha. Frytki też ekstra, posypię pietruszką i czosnkiem, sztos :) Risotto też fajne, byle było na bulionie, a przecież można go zrobić na samej włoszczyźnie, smakuje wyśmienicie. Można się najeść, przy okazji przemycić dużo warzyw, a i kasa w portfelu się zgadza :) dobrego dnia wszystkim!
2020-03-25 16:38
Gdzie mozna spotkac taka kobiete? Myslisz tak jak ja przynajmniej w tym okresie zycia na temat jedzenia oraz jego przygotowania. Pozdrawiam.
2020-03-25 08:51
180cm wzrostu 70-72kg wagi
Jak nie dostarczę organizmowi mięsnego posiłku to nawet jak zjem kilogram makaronu z warzywami to za godzinę robię następny posiłek. W dni pracujące przyjmuje nawet 10k kalorii
180cm wzrostu 70-72kg wagi
Jak nie dostarczę organizmowi mięsnego posiłku to nawet jak zjem kilogram makaronu z warzywami to za godzinę robię następny posiłek. W dni pracujące przyjmuje nawet 10k kalorii
Bez energii w naszym klimacie nie nafikasz...
Ludzie to nie zwierzęta na pastwiskach a bardziej drapieznicy...
Ktoś próbował karmić rekiny wyłącznie planktonem a lwy na sawannie wyłącznie trawą?
Kwestia sprowadza się do stopnia przetworzenia i użytych składników...
Czysta ideologia a człowiek musi za przeproszeniem zrec mięso i kropka...
Nawet ewolucja i to gdzie jesteśmy teraz wynika wprost z tego, że człowiek zaczął jeść więcej mięsa, przyrządzać je na ogniu i przechowywać...
Tak więc ten tego.... Różnorodność w posiłkach musi być, ale mięso to kwestia primo
2020-03-26 18:29
179/86kg nie jem miesa, jem 4-5 posilkow co ok 3-3.5 h i mam energie. Co prawda musze troszke zrzucic lub pocwiczyc bo mam tkanke tluszczowa na poziomie 21-22%. Tak do 18%.
2020-03-24 23:44
A wszędzie wytłuszczone nazwy knajp .. reklama ?
2020-03-24 07:46
..
2020-03-23 16:03
Ola, podaj ze dwa sprawdzone przepisy na makaron. Moje już mi się nudzą. Brakuje mi weny.
2020-03-23 16:24
Makaron, pieczarki, puszka tuńczyka cebula, śmietana 500ml. Makaron gotujesz, na patelni smażysz pieczarki z cebulą, kiedy są gotowe dodajesz puszkę tuńczyka Jeszcze chwilę smażysz. Zalewasz śmietaną, przegotowujesz i
Makaron, pieczarki, puszka tuńczyka cebula, śmietana 500ml. Makaron gotujesz, na patelni smażysz pieczarki z cebulą, kiedy są gotowe dodajesz puszkę tuńczyka Jeszcze chwilę smażysz. Zalewasz śmietaną, przegotowujesz i czekasz aż śmietana trochę zgęstnieje. Sól, pieprz do smaku. Łączysz gorący makaron z zawartością patelni, mieszu mieszu. Nakładasz i jesz.
Mieloneze.
Sosy Bolońskie albo pomidorowe koncentraty płynne, 500g mięsa mielonego, cebula, czosnek, ser żółty.
Mięso smażysz z cebulą, sos gotujesz, około 500ml. Łączysz mięso z sosem wciskasz czosnek, doprawiasz oregano, bazylia, sól pieprz.
Jeżeli masz gotowy sos połączony z mięsem, gorący makaron, starty ser. Łączysz wszystko, mieszu mieszu aż ser się rozpuści. Nakładasz i jesz.
2020-03-23 17:16
Dzięki, liczył na coś mniej oczywistego
2020-03-23 17:52
Malutki problem z burgerami. Skąd wziąć świeżą bułkę bez wychodzenia z domu? Jedna szafa ryżu, druga makaronu, garderoba papieru toaletowego. Nawet 2 kg masła i sześć palet jaj w lodówce. Ale burger z pumpernikla czy chrupkiego pieczywa? Pieczywo tostowe, ser i dżem odparowały już na samym początku.
2020-03-23 23:05
ostatnio jak byłem u kumpla w bloku to na holu waliło właśnie jakby ludzie zaczeli ten papier już gotować. Więc coś jest na rzeczy. Tak mi się przypomniało więc wymyśliłem ten przepis. Smacznego
2020-03-23 14:15
Opinia wyróżniona
arborio to jedyny ryż jaki zostawał na półkach jak był szał zakupowy, szkoda, że ludzie nie wiedzą do czego to jest, risotto to bardzo dobra potrawa.
2020-03-23 17:21
drogi był, dlatego
2020-03-23 22:50
tani nie jest, ale wiem, że były inne w podobnej kategorii cenowej (jaśminowy, uncle bensy itd)
2020-03-26 13:39
bo Arborio jest włoski :)
2020-03-23 13:56
Opinia wyróżniona
2020-03-23 17:57
2020-03-23 23:07
bo i tak nie sprzeda
2020-03-23 13:36
Sorry,ale ja zamiast wegeburgera wolę schaboszczaka z pyrkami i mizerią albo golonko na piwku)Względnie wątróbkę z cebulką bądź gołąbki.Czuway!
2020-03-23 14:08
i pajdą chleba - pyszne...
2020-03-23 17:24
ale żeś mi smaku narobił
2020-03-24 14:38
Inny nie znaczy gorszy jak śpiewa Maria P.
2020-03-23 13:38
W osiemnastu marketach dziś byłem żeby kupić ser Grana Padano, ryż arborio i szafran...
2020-03-23 14:38
może i tak lepiej...
2020-03-23 16:50
Golonka jest pyszna i zdrowa. To skarbnica naturalnego kolagenu. Panierowany dorsz? Pyszne białe mięsko odchodzące płatami. Żurek? Kwint esencja sztuki kulinarnej. Najlepsza, sycaca zupa na świecie.
2020-03-23 23:10
świadczy o tym że tak mierzysz swoje horyzonty
2020-03-23 15:07
2020-03-23 15:41
2020-03-23 19:28
grana padano i arborio zazwyczaj masz w lidli i biedrze, szafranu i tak nie warto, można go zastąpić kurkumą, świeżym rozmarynem i koniecznie białe wino do risotto, nie trzeba daleko szukać uwierz
2020-03-23 22:00
kompletnie nie zrozumiałeś o co chodzi
2020-03-24 22:24
żart trzeba umiejętnie stosować, inaczej wychodzi głupota, witam w Polsce XXI wieku a nie w 90's
2020-03-23 13:43
Ugotowany powinien być al dente w środku, a miękki na zewnątrz.
rozumiem, ze jabłko ale jak sprawdzić ziarenko ryżu
2020-03-23 14:40
czyli niedogotowany
2020-03-23 17:58
2020-03-23 13:55
Autor mógłby zaproponować coś równie prostego ale nieco mniej niezdrowego...
2020-03-23 13:56
Opinia wyróżniona
2020-03-23 17:57
2020-03-23 23:07
bo i tak nie sprzeda
2020-03-23 13:59
2020-03-23 14:04
2020-03-23 14:07
Ja kompletnie zrezygnowałem z jedzenia mięsa i roślin. Wszystko ok, ogarniam dietę, tylko trochę schudłem.
2020-03-23 15:50
2020-03-23 16:44
2020-03-23 17:04
Czyli wszystkie rakotwórcze ziemniaki trzeba piec powyżej 120 st.
2020-03-23 17:47
2020-03-23 20:40
Jeżeli używa się oleju przeznaczonego do długotrwałego smażenia czyli np rzepakowego to nic się nie wytrąca.. A ziemniak jako jedno z niewielu warzyw nie traci wartości podczas obróbki termicznej.
Poczytaj najpierw zanim się wypowiesz.
2020-03-23 23:08
:D
2020-03-23 14:05
Pale bym zjadl taka pizze albo makaron!!
2020-03-23 14:09
Mogę Ci ugotować makaron, z dowolnym sosem. Mam jeszcze 30 paczek makaronu.
2020-03-23 14:15
Opinia wyróżniona
arborio to jedyny ryż jaki zostawał na półkach jak był szał zakupowy, szkoda, że ludzie nie wiedzą do czego to jest, risotto to bardzo dobra potrawa.
2020-03-23 17:21
drogi był, dlatego
2020-03-23 22:50
tani nie jest, ale wiem, że były inne w podobnej kategorii cenowej (jaśminowy, uncle bensy itd)
2020-03-26 13:39
bo Arborio jest włoski :)
2020-03-23 15:11
Ani grama śmietany ... pancetta, jajka, ser np. pecorino i tyle.
2020-03-23 16:26
Ani grama śmietany to we Włoszech.
W Polsce nie kupisz takiego fajnego sera a jeżeli jest to kosztuje miliardy pieniędzy.
2020-03-23 17:00
2020-03-23 17:47
Dlatego ja kupowałam we Włoszech, tam oryginalny parmigiano reggiano albo grana padano można było dostać w promocji za 10-12 EUR za kilo. To ser twardy więc może być w lodówce długi czas, ja cały czas mam kupiony 1.5 roku temu.
2020-03-23 19:29
pecorino do parmezanu porównujesz?
2020-03-23 19:26
Człowieku... Same żółtka !!! Oj zgrozo....
2020-03-23 19:40
Dodajemy tylko żółtka a nie całe jajka... jak to mawiają dogadał kocioł garnkowi :)
2020-03-24 00:41
Czepianie się i**otyczne, równie dobrze można się przyczepić, że o makaronie nic nie napisałem, albo wodzie, żeby go ugotować ...
Co nie zmienia faktu, że można z całym jajkiem robić i świat się nie zawali, w przeciwieństwie do dodania śmietany, co czyni to zupełnie innym daniem.
2020-03-24 09:26
Także, pogrąża się Pan coraz bardziej :)
2020-03-24 07:19
jesli już tak na 100% włosko :)
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.