2016-12-30 10:11
Sowietskoje Igristoje to chyba sztandarowy trunek na każdego Sylwestra w naszym kraju, zwane jest ruski szampan.
2016-12-30 12:03
Łeb po tym na drugi dzień nap..... niemiłosiernie, także ostrzegam.
2016-12-30 12:24
2016-12-30 12:38
Dzisiaj w sklepie usłyszałem taki oto tekst "No to jeszcze trzeba kupić Komunizmo Igristoje i wszystko mamy" :D
2016-12-30 12:49
2016-12-30 13:21
poczytaj skład tego wynalazku.szkoda zdrowia.
2016-12-31 13:08
2016-12-30 10:51
"Do etykiet, których wysoka cena dyktowana jest wyłącznie jakością bez wątpienia należy Clos d'Ambonnay..."
i dalej
"...uprawianych w malutkiej, bo zajmującej powierzchnię niecałego hektara, otoczonej murem, winnicy Clos d'Ambonnay pod Remis"
no rzeczywiście cena wynika wyłącznie z jakości.
Stek bzdur
2016-12-30 20:58
A dlaczego niby jedno wyklucza drugie?
2016-12-31 21:26
z dobrego marketingu opartego na ograniczonej dostepnosci. z hektara robia pewnie 100 butelek rocznie i wmawiają kupcom ze to rzadki rarytas.
ale widac tak głęboko pani redaktor w temat nie weszla. a szkoda.
kolejny artykul napisany jak dla bogatych kur domowych ktore beda powtarzac farmazony, byle by cos mowic.
2016-12-30 11:02
Nie bardzo nawet rozumiem skad zachwyt tym trunkiem . Tak jak nie smakuje mi 'sushi ' podobnie nie wiem skad zachwyty szampanem.. Moze zachwyt szampanem jest wynikiem sztucznie promowanego tzw. luksusu tego wina. Wiem ze
Nie bardzo nawet rozumiem skad zachwyt tym trunkiem . Tak jak nie smakuje mi 'sushi ' podobnie nie wiem skad zachwyty szampanem.. Moze zachwyt szampanem jest wynikiem sztucznie promowanego tzw. luksusu tego wina. Wiem ze kazdy ma indywidualne smaki lecz szampan to raczej gdyby nie promocja itd. jest wrecz marnym trunkiem na ktory bez reklamy nikt nigdy by nie zwrocil uwagi...Zapewne gdyby przez 100 lat sztucznie promowac fermentowane napoje z jablek i nadac im otoczke napoju bogow oraz dorobic historie ze kiedys krol pijac to itd. odmlodnial to tez bysmy dzis mieli napoj warty miliardy.. Szampan faktycznie jest dla koneserow bo pic sie tego nie da . Ludzie musza zawsze miec to '' cos '' na co wydawac moga wielka kase myslac ze z racji ceny delektuja sie czyms nadzwyczajnym nawet jak im gebe wykrzywia.
2016-12-30 14:58
No cóż, w języku polskim jest fajne powiedzenie o sypaniu pereł przed wieprze, a ściśle o jego bezcelowości. Taka bardziej prawdziwa twarz wymijającego stwierdzenia, że o gustach się nie dyskutuje :)
Inna sprawa
No cóż, w języku polskim jest fajne powiedzenie o sypaniu pereł przed wieprze, a ściśle o jego bezcelowości. Taka bardziej prawdziwa twarz wymijającego stwierdzenia, że o gustach się nie dyskutuje :)
Inna sprawa czy faktycznie jadłeś prawdziwe sushi i piłeś dobrego szampana, a nie byle szajs za 60 zł (szampana za tyle nie kupisz, ale za te pieniądze można kupić już bardzo dobrą Cavę, Prosecco czy Cremanta, albo Sekta).
2016-12-30 17:57
2016-12-31 10:58
daj spokój z takim porywajacym, rzeczowym, konstruktywnym komentarzem.
sushi z grupona jadłeś a szampan to pewnie Sowietskoje Igristoje :-)
2016-12-31 17:32
Spoko milion zł za butelkę wody, Pytanie czy nie ma lepszych potrzeb na świecie, tylko wydanie bańki na gazowaną wodę z bąbelkami?
2017-01-18 10:08
Brak wiedzy. Niestety pewne procesy kosztują na Moët & Chandon Brut składa się 100 win bazowych, następnie 27 miesięcy leżakowania w piwnicach a bąble są tworzone naturalnie zamiast pompowania co2 do wina. Skoro coś musi
Brak wiedzy. Niestety pewne procesy kosztują na Moët & Chandon Brut składa się 100 win bazowych, następnie 27 miesięcy leżakowania w piwnicach a bąble są tworzone naturalnie zamiast pompowania co2 do wina. Skoro coś musi czekać a magazynowanie kosztuje, jest to droższe. Ponadto nie każdy wie, ze wszystkie winogrona do szampana zbierane są ręcznie przez kilka tysięcy ludzi.
2016-12-30 12:02
Nie ma to jak Moet otwierany przez piękną panią w klubie
2016-12-30 12:50
2016-12-30 13:20
w dwójce się zmieścisz i do tego loża cała dla was , kotara zasłonieta i możesz patrzeć ile chcesz - półki piosenka się nie skończy :)
2016-12-30 13:41
2016-12-30 12:24
ciemne butelki po piwie korkuję staropolskim lakiem i korkiem z drogich szampanów, nalewam eliksir z górnej półki z zastrzeżonego kanionu najlepszego surowca do produkcji uznanego bimbru - z warmii i mazur, zwłaszcza z
ciemne butelki po piwie korkuję staropolskim lakiem i korkiem z drogich szampanów, nalewam eliksir z górnej półki z zastrzeżonego kanionu najlepszego surowca do produkcji uznanego bimbru - z warmii i mazur, zwłaszcza z doliny wałszy, gdzie znawcy wiedza są najlepsze i najzdrowsze pyry do warzenia szlachetnych trunków. takze stosuje podwojna fermentacje, jak ziomki z szampanii.
ubolewam, ze moje butelki nie mają etykiet z 16-karatowego złota, bo nie stac mnie na takie wodotryski, ale gwarantuje wam, ze gdyby było mnie stac na takie etykiety to moj bimber tez kosztowałby odpowiedni sporo, moze nawet w milionach
a tak, to dostajesz u mnie dobry trunek a nie fajna butelke z jakims tam trunkiem zaslonietym etykieta z supermanem
po moim produkcie jest się supermenem bez naklejki :D
2016-12-30 12:57
A d*pa boli od bimbru panie sprzedawco?
2016-12-31 10:59
Nie skumałeś jego wypowiedzi. Wczytaj się dokładnie to może zrozumiesz o czym pisał i z czego się nabijał.
2016-12-31 21:29
szkoda liter.
2016-12-31 21:40
2016-12-30 12:47
...smak to właściwie schłodzony i podany szampan , pity nad ranem lub po przebudzeniu TYLKO z damskiego pantofelka , no i oczywiście bliny z kawiorem astrachańskim, tak mawiał mój św. pamięci dziadek.
2017-01-01 11:06
Te, koneser, a chcesz w ryj?
2017-01-01 20:45
Aromat grzybicy stóp dodaje charakteru trunkowi.
2016-12-30 13:20
Zawsze kupuje na sylfka i smakuje gościom.
2016-12-30 13:22
lepszy sam MISZEL z biedry
5zl i pełen luksus
2017-01-04 08:17
2016-12-30 15:12
2016-12-30 17:48
Tym powinniśmy świętować sylwestra w Polsce.
2016-12-31 13:36
2016-12-31 14:10
Polecam cydr dobroński ! Jak uda się wam znaleźć to również cydr jabłoński jest rewelacyjny .
2017-01-02 21:08
Kompot słodki
2016-12-30 20:37
Dom Perignon - oj robi roznice i faktycznie z czarnym astrachanskim wchodzi najlepiej
2017-01-01 20:46
Z kiszonym ogórkiem jeszcze lepiej
2017-01-04 08:18
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.