Opinie (24) 2 zablokowane

  • Najlepsza Polska Kuchnia (5)

    Schabowy z kapustą, bigosik mniam.

    • 24 25

    • Bób, Homar, Włoszczyzna!!!

      • 10 6

    • taa... schabowy, to sznycel z Austrii, bigos i
      barszcz ze wschodu, sr*tatata....

      • 10 7

    • schabowy z kapustą, ciepła wódka i spocone kobiety

      • 8 3

    • bigos i owszem (1)

      ale schabowy i kapusta wbrew pozorom wcale nie sa typowo polskie. one są typowe dla .. większości krajów w Europie :)

      • 3 6

      • i Azji aż po Japonię

        Katsu chicken i kimchi

        • 1 1

  • już o nich pisaliście

    • 5 8

  • srodowisko pozierow i lanserow (1)

    • 17 21

    • lepsze to niż to forum

      • 2 2

  • Wszędzie tylko kucharze ,restauracje,jedzenie w TV,radio,necie wszędzie wymiotowac sie chce

    • 13 9

  • Nie mają kuchenek u siebie? No a tak na serio to w dzisiejszych czasach otoczka ważniejsza od sedna. Czegokolwiek.

    • 9 9

  • (2)

    Najlepszy polski krupnik , schabowy wg mojego wykonania , surówka z kapusty kiszonej, ziemniaczki , pycha , robię też doskonale mielone , zrazy miam miam , zapraszam tych pseudo kucharzy na szkolenie

    • 13 17

    • To zryj i tyj
      Nikogo to nie obchodzi

      • 0 9

    • No i super.
      Bo tak to właśnie jest, że rzeczy dobre przez wielu uważane są za prostackie, gdy takimi nie są.
      Tu podoba mi się akurat wypowiedź Philippe Abrahama, który dostrzega problem, więcej praktyki mnie

      No i super.
      Bo tak to właśnie jest, że rzeczy dobre przez wielu uważane są za prostackie, gdy takimi nie są.
      Tu podoba mi się akurat wypowiedź Philippe Abrahama, który dostrzega problem, więcej praktyki mnie teorii.
      Te kotlety mielone to jest właśnie papierek lakmusowy umiejętności, bo to ma być mielony a nie dzieło sztuki i wtedy jest najsmaczniejszy a o to w kulinariach chodzi.
      W jednym z programów Top Chef była rywalizacja właśnie na zrobieniu kotleta mielonego i koleś jeden właśnie z tego programu na tym wyleciał, bo miał wielką pretensję że dostał taki temat i że to uwłaczało jego rzekomo super umiejętnościom.
      Oczywiście jurorzy to docenili i wywalili go z programu uważając, i słusznie, że skoro sobie z mielonym nie radzi to i z innymi potrawami nie poradzi sobie także.
      Proste jak drut

      • 4 0

  • znakomita wiadomość (3)

    Nie zasnę tak mnie podnieciło , że przyjechali gotować...
    Żeby choć bezdomnym efekty swojej pracy wydali, no nawet w Caritasie.

    • 6 9

    • Bezdomnemu budyniowi mogliby

      gotować

      • 0 1

    • Właśnie oddamy w te święta

      • 0 0

    • Mini wigilia dla bezdomnych w restauracji dodo roti

      Może zanim zaczniesz oceniać dowiesz sie jakie są fakty?
      Ludzie, którzy przyjechali i chcą nam pokazywać inna kuchnie niż tylko Polska to coś złego?
      Nie chcesz nie jedz, proste

      • 0 0

  • Fajny artykul, z przyjemnoscia przeczytalam. (2)

    Moze troche dziwi, ze zdrcydowali sie osiasc w Polsce ale skoro im tu dobrze- to wspaniale! Z checia zajrze do tych restauracji w przeciwienstwie do nachalnie promowanych hotelowych i innych w tym serwisie.

    • 12 4

    • (1)

      A co cie dziwi że osiedli tu?
      Kompleksy i brak honoru?
      Jedz tam i zobacz ten syf na własne oczy... Chyba, że należysz do elity to ok.
      A Francja to już nie jest Francja
      Ale ty dalej przepraszaj że żyjesz

      • 4 2

      • jak sądzę, przedmówcy chodzilo o to, że

        dobry kucharz ma znacznie łatwiejsza drogę do uznania i pieniędzy w zamożnych krajach zachodu. my jesteśmy wciąż na dorobku. i to nie kwestia komplecie a ,rozumienia obiektywnych faktow

        • 1 1

  • sztuka krojenia kucharzy...

    warto czasami przeczytać co się napisało

    • 5 0

  • ...ze świata

    ...ciągle ten kompleks. Tam świat, tu wy- wiocha i prowincja. Typowe podejście zakompleksionych, "nibynowoczesnych" ale jednak niedojrzałych amatorów.

    • 7 5

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.