2019-06-01 11:17
masówka. Przy większej ilości klientów nie ogarniają się z pracą co przekłada się na jakość potraw. Szału tam nie ma. Jedzenie takie sobie.
2019-06-01 13:37
Zeberka maja 1 klasa
2019-06-01 19:43
I steki! Nie zapominajmy o stekach.
2019-06-01 13:49
Przy większej ilości niezapowiedzianych klientów to nikt się nie ogarnie w 100 %, szczególnie gdy w lokalu jest ponad 100 miejsc.
2019-06-01 14:51
I obsługę aby dał radę . Zobacz jakie są restauracje w Europie ( np Berlin czy Wiedeń ). Tam zawsze jak byłem było grubo ponad 100 osób i jakoś było sprawnie.Pisze o niespodziewanym wejściu np 3 grup turystów z Azji.
2019-06-01 19:13
Rozumiem, ze mogą mieć świetne żeberka, ale standardy są na prawdę nawet nie na poziomie zwykłego bistro. Niestety. Nie pisze tego ze złośliwości.
2019-06-01 23:37
Czy aby na pewno ?
2019-06-01 11:20
A gdzie sopockie Whiskey on the Rocks?!
2019-06-01 11:29
Ja bym ich restauracja nie nazwała - raczej dobrym barem na wzór amerykański.
2019-06-01 11:53
2019-06-13 18:17
Słabizna
2019-06-01 11:22
W rankingach to i sól jest słodka.
2019-06-01 11:25
Opinie się kupuje i jest to proceder całkiem jawny. Nie ma sposobu, by rzetelnie zweryfikować czy każdy wpis jest autentyczny - nie bez dużego nakładu finansowego.
2019-06-01 11:38
Brakuje pizzerii stella del nord oliva, pyszna pizza, i mandu pierogi bardzo smaczne.
2019-06-01 11:46
2019-06-01 11:58
akurat mandu to taka sama masówka jak manekin w tej chwili, chociaz w manekinie nadal można dobrego naleśnika zjeść :)
2019-06-02 09:55
2019-06-03 10:52
stella del nord to jedna ze słabszych pizz w trojmiescie, sprawdz alchemie wina lub zajezdnie, lub czerwony piec w slonym spichlerzu - szybko o stelli zapomnisz
2019-06-03 11:42
A Stella del nord je ok, ale dosć droga.
2019-06-03 12:26
trafiają się nieświeże wyroby. Kupiłam raz na wynos, a kiedy w domu otworzyłam farsz był spleśniały.
2019-06-01 12:02
ale po paru odzywkach , przestałem
2019-06-01 13:00
hehe , mam takie samo zdanie, aroganccy kelnerzy
2019-06-01 17:37
Pamiętam aroganckiego kelnera, starego górala, z wysokogórskiej miejscowości Ząb. Aż miło się jadło. Tak mi doprawił dania tym dowcipem że wyszliśmy z knajpy najedzeni, zadowoleni i uchachani. Ludziska, więcej dystansu, na każdą odzywkę można odpowiedzieć ciętym dowcipem. (Grunt żeby nie być po prostu chamskim). Wilk syty, owca cała :D
2019-06-01 13:36
do gdańskiego czy gdyńskiego? ja byłem tylko raz w gdyńskim i niestety ale dostaliśmy potrawy mniej meksykańskie niż moje kuchenne wytwory, słabizna taka, że szkoda gadać
2019-06-01 14:04
prawie 20 lat temu po otwarciu byla to byla jedna z lepszych knajp w Gdyni, a nawet Trojmiescie, ostatnio jednak zarcie slabe, a kelnerzy to przypadkowa mlodziez, bardzo sie zawiodlem
2019-06-01 15:00
Gdy pueblo powstało to przez wiele lat była to moja jedyna ulubiona restauracja w całym trójmieście. Teraz jedzenie słabe a obsługa jeszcze gorsza. Spotkałam się z ogromnym chamstwem i w Gdyni w Gdańsku. Najgorsza jest stara kadra. Pozjadali wszystkie rozumy i się wywyższają jakby byli jakimiś prezesami. Najgorszy to chyba manager z Gdańska.
2019-06-01 17:33
...Po paru odzywkach klientów, którzy wydadzą 150 zł na 2 os i myślą że są królami świata bo stać ich raz na miesiąc na knajpę. hahaha
Albo niemieckie studenciaki z 7 gr napiwku. Jedyne co mi przyszło do
...Po paru odzywkach klientów, którzy wydadzą 150 zł na 2 os i myślą że są królami świata bo stać ich raz na miesiąc na knajpę. hahaha
Albo niemieckie studenciaki z 7 gr napiwku. Jedyne co mi przyszło do głowy to "oh, keep the rest, please ;)"
Napiwki przewyższają pensję nawet trzykrotnie, ale za te nerwy, brak snu i wieczny stres to już nie praca dla mnie. Za stara jestem. I zbyt wygodna.
2019-06-01 19:18
Co do napiwków- są dobrowolne. Siedem groszy od studenciakow to w sumie jakby policzek, a może próba zakomunikowania, ze obsługa jest kiepska?
Czy klient płaci co tydzień 600zl czy raz w miesiącu 150 zł to
Co do napiwków- są dobrowolne. Siedem groszy od studenciakow to w sumie jakby policzek, a może próba zakomunikowania, ze obsługa jest kiepska?
Czy klient płaci co tydzień 600zl czy raz w miesiącu 150 zł to niestety, śle nie twój biznes. Do twoich obowiązków należy obsłużyć każdego klienta z uśmiechem, bo to klient. Kultura i etyka zawodu oraz jego charakter tego wymagają.
2019-06-01 19:42
Nie "keep the rest" tylko "keep the change".
Może dlatego tylko 7 groszy?
2019-06-02 00:13
I mean "the rest of my tip, you german grinch" A taki policzek w cale nie boli, tylko śmieszy. Uwierzcie mi, dobry kelner wie przy kim ma się gimnastykować i gdzie roztaczać swój urok osobisty. Dobre jedzenie, wspaniale
I mean "the rest of my tip, you german grinch" A taki policzek w cale nie boli, tylko śmieszy. Uwierzcie mi, dobry kelner wie przy kim ma się gimnastykować i gdzie roztaczać swój urok osobisty. Dobre jedzenie, wspaniale udekorowane napoje i uczciwy pracodawca tylko ułatwiają pracę. Utrudniają ją roszczeniowi naburmuszeni klienci, ich niegrzeczne dzieci i ... brak dystansu do samego siebie.
2019-06-03 10:21
to byś się zdziwiła malutka bo jestem gburem i chodzę do knajp w dżinsach, czapce z daszkiem i bluzie z kapturem, ale napiwki daję hojne, wracam do knajp z miłą obsługą, dobrą, kompetentną i dobrym jedzeniem a takie
to byś się zdziwiła malutka bo jestem gburem i chodzę do knajp w dżinsach, czapce z daszkiem i bluzie z kapturem, ale napiwki daję hojne, wracam do knajp z miłą obsługą, dobrą, kompetentną i dobrym jedzeniem a takie larwy studiujące zaocznie w Ateneum a potem dorabiające w knajpach oceniają mnie zazwyczaj przeciętnie, potem jest im głupio, że za poświęcone mi 10 min dostają kilka stawek godzinowych napiwku
2019-06-01 19:46
Mam nadzieję, że już nie pracujesz jako kelnerka. Nadajesz się jedynie do szatkowania cebuli na Kababa.
2019-06-02 00:14
2019-06-02 18:01
Taa..ale z angielskim to zalatwila glupka
2019-06-03 06:15
Czy to znaczy "kipuj w restauracji" ? :D
2019-06-01 12:17
Nie wiem jak można jeść placki z pieca elektrycznego :/
2019-06-01 13:25
mozna,bo to nie dla du.......
2019-06-01 18:00
Jaką robią np La Cucina, Bresno itd. Piec opalany drewnem jest potrzebny tylko wtedy gdy robisz typową napoletane czyli duże ranty i cienkie ciasto z dużą ilościa sosu pomidorowego po środku, ale tak to jest jak znawcy się odzywają.
2019-06-01 19:50
Haha, znafca się znalazł. Neapolitane robi się też w piecu elektrycznym. Tylko temperatura ma znaczenie. Piece opalanie drewnem nadają jedynie odpowiedni aromat.
2019-06-02 10:29
Z elektryka tez zrobisz. Potrzeba temp min 450 i pizza 90 sec się piecze
2019-06-02 13:23
2019-06-03 11:25
2019-06-02 09:16
Normalnie smakoszu
2019-06-02 10:29
Głupi jesteś, pizzy w smaku nie rozróżniasz czy z pieca drewno czy elektryk
2019-06-03 06:05
To teraz wiem czemu żrecie najgorszy szajs z maka czy z biedry, skoro nie czujecie różnicy pomiedzy pizzą z pieca elektrycznego i opalanego drewnem. Z zamkniętymi oczami odróżnię w 5 sekund która jest która
2019-06-03 11:26
2019-06-01 13:05
Jak pizzerie można nazwać restauracjąZ?
Z samej nazwy to tylko pizzeria.
Jak czytam te opinie to strach sobie wyobrazić co ludzie jeszcze przeinaczą.
2019-06-02 00:17
ale zawsze się skręcam jak słyszę "Restauracja Mc'D..."
2019-06-02 13:26
To ci, co z worków wysypują kurczaki do panierki, którą tez wysypują z worków, następnie mieszają w bębnie i wkładają do ciśnieniowego pieca. Albo inni, którzy wyciągają z worków "hamburgery" z bliżej nieokreślonego
To ci, co z worków wysypują kurczaki do panierki, którą tez wysypują z worków, następnie mieszają w bębnie i wkładają do ciśnieniowego pieca. Albo inni, którzy wyciągają z worków "hamburgery" z bliżej nieokreślonego mięsa, wrzucają je na gorącą blachę, a następnie wkładają do czegoś co również wyjęli z worka, a na opakowaniu było napisane "bułki".
Odraza mnie bierze jak widzę te "restauracje"
2019-06-02 15:37
O, widzę że kolega zaliczył kilka miesięcy w KFC..
Niech zgadnę : w tym na Jana Pawła II ?
2019-06-03 06:07
Pracować nie pracowałem, bo jak byłem studentem, to tych barów jeszcze w Polsce nie było.
2019-06-01 13:11
A od kiedy Pinata jest restauracją. To jakaś nowość
2019-06-01 23:34
Prosty bar
2019-06-03 10:54
i w dodatku nie najlepszy :(
2019-06-01 13:23
Ten Wasz ranking to farsa. Zupełnie nie odzwierciedla upodobań klientów. Rozumiem że ktoś zapłacił za takie zestawienie?
2019-06-02 18:38
Zgadzam się z powyższym....
2019-06-03 11:23
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.