Opinie (43) 5 zablokowanych

  • kolejna porcja snobizmu! (3)

    ludzie z trojmiasta i wawy to snoby w najczystszej postaci. Chata w kredyt wielka na pokaz, fura na pokaz wielka i piękna - tez w kreskę. zes*aj się a pokaż się - motto snobów.

    A bank zaciera ręce...

    • 19 21

    • Żenada człowieku ,

      Ta wypowiedz to czyste polskie cebulactwo i kompleksy

      • 0 0

    • Nie bardzo rozumiem, co chciałeś wyrazić tym wpisem...

      ...ale powiem ci, że znam takich ludzi, co więcej, mam takich w rodzinie, którzy nigdy nie jechali taksówką (bo mają nogi, a kasy szkoda), nigdy nie byli w restauracji (bo mają działkę i bazarek, a kasy szkoda) i nigdy

      ...ale powiem ci, że znam takich ludzi, co więcej, mam takich w rodzinie, którzy nigdy nie jechali taksówką (bo mają nogi, a kasy szkoda), nigdy nie byli w restauracji (bo mają działkę i bazarek, a kasy szkoda) i nigdy nie wyjechali na wakacje (bo kasy szkoda). Czy stali się przez to jakimiś super interesującymi, wyrafinowanymi arystokratami ducha? No nie. Pogadać z nimi można głównie o działce i o aktualnych promocjach w Lidlu.

      • 8 0

    • Kinkurencja ? o fuj

      • 0 0

  • Na jedzenie i cene

    • 0 0

  • Autorskie dania (1)

    Jak czytam Autorskie dania - to wiadomo że drogo

    • 3 0

    • Bieda

      Całe życie będziesz liczył i biedny umrzesz

      • 1 0

  • nahjgorsze jest to ze wygladaja te lokale wszystkie tak samo jakbys siedzial w ikei i w szarych betonach z czarnymi (2)

    moze cos nowego ???

    • 18 4

    • najborsze to są te grube przebitki na jedzeniu w tych nieszczęsnych lokalach. (1)

      • 13 0

      • Ktoś musi zapłacić za krzesła 2000/szt. i lampy na zamówienie :/

        • 1 0

  • (7)

    Ja super wspominam restaurację Złota Podkowa. Jako dzieciak 30 lat temu jeździłem tam regularnie z rodzicami. Atmosfere i smak "moich" schaboszczaków pamiętać już będę zawsze... Jeszcze dalej bo na wysokości Sztumu był Jonatan. Renomę miał na całym pomorzu. To były restauracje. Przez duże R.

    • 31 4

    • Albo Burczybas

      • 0 0

    • Wyglądem

      Wygrywa 737....

      • 0 0

    • Złota Podkowa miała rację bytu za komuny

      bo, najwyraźniej, właściciel miał dostęp do świeżych produktów prosto od gospodarza. I wraz z komuną to się skończyło. Byłem tam w schyłkowym okresie, w okolicach 2006 roku, też na fali wspomnień. Wtedy można się tam

      bo, najwyraźniej, właściciel miał dostęp do świeżych produktów prosto od gospodarza. I wraz z komuną to się skończyło. Byłem tam w schyłkowym okresie, w okolicach 2006 roku, też na fali wspomnień. Wtedy można się tam było już tylko struć.

      Ale, co trzeba zostawić temu miejscu, to fajny wystrój i klimat myśliwsko-wiejski. Mimo, że PRL, to wykonany na tyle porządnie, że mógłby się obronić w każdych czasach.

      • 1 0

    • Tez pamietam zlota podkowe

      I barszcz z uszkami. I zarąbiscie ze tez wspominasz to miejsce.

      • 13 2

    • dziekujemy ze podzieliles sie z nami tą historia (2)

      cale trojmiasto czekalo zeby dowiedziec sie, gdzie jadles kotleta jak miales 8 lat. dziekujemy, nasze zycia są teraz pełne.

      • 14 21

      • Cale trojmiasto nie,ale ty widac czekales. Co wiecej zaciekawilo cie to do tego stopnia,ze skomentowale/as. To chyba odzew za lipne dziecinstwo.

        • 11 3

      • Dobre!

        JHahahaha najlepszy komentarz na całym portalu :)

        • 2 9

  • Canis (3)

    Byłem, d*py nie urywa.

    • 18 8

    • Czyli wszystko w porządku, po wizycie w restauracji nie powinno urywać :)

      • 2 1

    • Nie urywa?

      Cierpliwości ;)

      • 4 0

    • A ja uwielbiam!!

      Zawsze jest super!!
      I naprawde piękne wnętrze

      • 3 2

  • Ceny norweskie, meny pa norsk i nadskakiwanie norweskim klientom

    Oto gastrononia w Trójmieście w sezonie

    • 9 1

  • Majolika? Żelazko w dłoń! (1)

    Obrusy na stołach niewyprasowane! O tym, że do pięknych, stylowych wnętrz Villi Patschke wstawiono "modne, bo szare" mebelki aż nie chce mi się mówić...

    • 21 2

    • Istotnie, najsłabsze ze wszystkich orezentowanych wnętrz

      Mebelki wstawione, średnio współgrające z resztą wystroju. I nie mam tu na myśli łączenia starego z nowym, bo lubię takie wnętrza, ale wyraźnie w tym przypadku się nie udało. Kompozycyjnie nie do końca dograne, kształty

      Mebelki wstawione, średnio współgrające z resztą wystroju. I nie mam tu na myśli łączenia starego z nowym, bo lubię takie wnętrza, ale wyraźnie w tym przypadku się nie udało. Kompozycyjnie nie do końca dograne, kształty zbyt oklepane, materiały poziom niższe niż oryginalny wystrój i skala też jakoś zagubiona. Kolor w miarę, ale i tu można by się wyszaleć...

      • 3 0

  • a gdzie crystal (2)

    • 7 1

    • u blejka na kolanach ;)

      • 3 0

    • we wspomnieniach z epoki minionej

      • 2 0

  • mnie się to bardzo podoba (1)

    koncepty, przestrzenie, autorskie dania. elegancko ale nie krępująco.

    • 10 8

    • Koncepty sre...pty... wyprane mózgi zaciekle broniące swojego bosa. A bosss techniki manioulacji ma w malym paluszku i jeszcze swoje certyfikaty w koszt firmy zapodaje ...

      • 1 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.