Opinie (121) ponad 20 zablokowanych

  • Napisałbym gdzie jest najlepsza, ale potem byłyby tam tłumy i podnieśliby ceny (12)

    Dlatego nic nie napiszę ;)

    • 67 3

    • Popieram, też mam ulubiony lokal i nie zdradzę nazwy (6)

      Z tego samego powodu.....

      • 19 2

      • Ja też uwielbiam Krokodyla....ups (4)

        i poszło, ale wtopa, pozdrawiam serdecznie Pania Kasię!

        • 0 42

        • Nie polecam Krokodyla (1)

          W pizzy znalazłam ostatnio kawałek folii , ciasto mają gotowce niestety

          • 23 0

          • A w czasie m trzyma się poporcjowane ciasto w twoim lokalu?

            Bo u mnie w folii. Dowiedz się zanim głupio skomentujesz.

            • 0 0

        • (1)

          Dał mnie tylko telepizza.
          Ups

          • 0 12

          • 1.5 godziny oczekiwania na pizze i skladniki obciete o 50%?nie dziekiuje telepizzy

            • 0 0

      • Następny przebiegły

        • 0 0

    • Nie bądź prosiak podaj adres (3)

      Jestem głodny

      • 7 0

      • (2)

        Telepizza
        Prawdziwa, włoska.

        • 0 12

        • Tylko trzeba nazwę wymawiać z włoskim akcentem (1)

          inaczej przywiozą zwykłą

          • 7 0

          • Albo włosem :p

            • 0 0

    • zapłacę milion tylko powiedz, proszę!

      • 0 1

  • Pizza po gdyńsku to zupełnie jak lotnisko po gdyńsku (5)

    z oryginałem nie ma nic wspólnego, ale marketingową otoczkę ma identyczną

    • 52 41

    • ktoś tu chyba nie zrozumiał żartu autora.

      • 26 7

    • (3)

      Gdynianka ma swoich wiernych fanów od 1987 roku. Zawsze jest w niej kolejka do kasy. Smaki sosu sa genialne. Oby inne te tzw ;;prawdziwe;; pizzernie miały takie obłożenie przez tyle lat. Życzę im tego z całego serca.

      • 35 8

      • Szkoda tylko, ze w ostatnim czasie Gdynianka się zepsuła (1)

        Chodzę tam od lat, ale w ostatnim kwartale byłem dwa razy i dwa razy ciasto było wyraźnie gorsze od tego, które było wcześniej.

        • 8 7

        • Zgadza się. Ciasto kiedyś było inne i lepsze. Obsługa też była sympatyczniejsza

          • 5 4

      • Ale to nie pizza.
        Tylko placek dla studenciakow i mieszkańców Gdyni.

        • 7 10

  • (3)

    Chętnie bym zjadł znowu pizzę w stylu chicagowskim. Ale pewnie najwcześniej mi to wyjdzie jak tam pojadę.

    • 16 3

    • (1)

      Nie warto! To nie jest prawdziwa pizza tylko profanacja pizzy!

      • 4 3

      • Deep dish pizza

        Mniaaaam

        • 2 2

    • Chyba tylko Big adriano w Warszawie.

      • 1 0

  • Jest tylko jedna prawdziwa pizza. Mrożona Riga z szynką i pieczarkami! (2)

    • 110 16

    • (1)

      Prawdziwa pizza nigdy nie jest mrożona tylko robiona przed konsumpcja .

      • 5 34

      • Wcale nie!

        Dziuzeppe!

        • 22 3

  • (3)

    Miałem okazję spróbować wzorcowej pizzy w Neapolu i jakby ktoś chciał poznać jej smak bez latania do Włoch to najbliżej są Pizza Napoli na Chełmie, Pizzeria da Raffaele na Niedźwiedniku i Serio w Gdyni.

    • 16 18

    • Napoli na Chełmie to lipa (1)

      • 4 1

      • Pewnie wlasciciel

        Pisał dodał 2 porządne i myśli że przejdzie

        • 11 1

    • Orunia

      Napoli jest na Oruni

      • 1 0

  • Sprawa terminologii (4)

    Włosi mówią: pizza to nie śmietnik, i nie wrzuca się na nią wszystkiego co zalega w lodówce. Prawdziwa pizza jest cienka i ma najwyżej kilka składników, to co serwowane jest w Trójmieście to są placki drożdżowe a nie pizza.

    • 27 23

    • chyba dawni nie byles na pizzy w Trojmiescie

      lokali z dobra prawdziwa pizza jest coraz wiecej

      • 5 1

    • (2)

      A kiedy, "lekarzu", jadłeś w Gdańsku pizzę? W 2003?

      • 4 2

      • ewidentnie dawno, zwłaszcza,

        że w okolicach gumedu są dwie niezłe pizzerie:)

        • 0 1

      • 15.09.19 na Przymorzu

        • 0 0

  • Francesco to pizza neapolitańska (1)

    • 25 0

    • To prawda. I zestawianie obok Francesco i Ogniem i Piecem jest mocno mylące bo tamtejsze pizze różnią się i to bardzo

      • 10 0

  • (1)

    Ile można tej pizzy? To żadne wyśmienite danie, a jest tyle dobrych rzeczy na świecie.

    • 17 11

    • Bo w Polsce pizza to jest danie zasadnicze dla całej rodziny, we Włoszech to przekąska przed głównym daniem.

      • 2 4

  • Zjadlabym (10)

    Pizze trojkat z wrzeszczanskiego BISa.

    • 76 0

    • a ja cheesburgera z BIS a xD
      za 5zł

      a nie kuźwa burgera z nachosami za 25zł

      • 24 1

    • A ja z Hvaru (2)

      Nigdzie w Polsce nie ma takiej jak na południu Europy, szkoda.

      • 0 11

      • Cristal (1)

        Pizza z cristala za 6 zl po 20... to były czasy i smaki

        • 13 0

        • tylko wystrój lata 90:), ale w końcu takie wtedy były

          • 1 0

    • (2)

      albo japa burgera z Japy na Zaspie:)

      • 24 2

      • (1)

        To był szajs dla napitych.

        • 4 3

        • Albo zjaranych

          • 2 0

    • Z bisU

      • 0 0

    • Hamburgera u Szwagra

      • 0 0

    • Och, a ja bym się napiła tego chłodnego napoju! Prawdziwy nektar. A jak pasował do pizzy!

      • 0 0

  • Pizza w Gdyniance (2)

    Klasyk. Cebulowa albo z porem. Sos, sol, majeranek. Najlepsza. A nizej Swietojanskiej bardzo dobra w Viva la Pizza

    • 35 16

    • (1)

      Do prawdziwej pizzy nie dodaje sie zadnego sosu ! to polski wymysl

      • 1 5

      • Nie przetłumaczysz, to jest tak jak z Kebabem normalnie jest z baraniny ale w Trójmieście nie uświadczysz takiego

        • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.