2021-08-23 16:33
W końcu nas obsługują, dbają o schludny wygląd i zatowarowywanie półek...
2021-08-23 17:03
To w końcu moja ocena czy mnie zlali czy ugościli
2021-08-23 18:45
Biedaki do knajpy nie chodzą , zresztą ty do takich się nie zaliczasz i dlatego nie musisz się tym martwić.
2021-08-23 19:34
2021-08-23 17:37
2021-08-23 18:41
2021-08-23 16:42
Lubię jasne sytuacje
2021-08-23 16:47
Pewnie małym druczkiem na końcu menu...
2021-08-24 17:12
Powinna być informacja na drzwiach.
2021-08-23 16:42
Dacie się następnym razem wrobić w pomoc "uciskanej" gastronomii, haha;) ? ;) To jest dbałość o pracowników? Raczej zwykłe robienie klienta w rolo, żeby zgadzała się rata za suva;) Niby jaki to serwis? Rotujący studenci na śmieciówce, oczywiście w okolicy minimalnej;)?
2021-08-23 16:42
Nie zawsze mam banknoty na napiwki
2021-08-23 16:59
To daj bilon albo wcale jeśli jesteś niezadowolony z obsługi
2021-08-23 20:35
Jak płacisz kartą to mówisz, żeby doliczyć X kwoty do rachunku w ramach napiwku.
2021-08-23 21:09
że ciebie golą to cie jara?
2021-08-24 11:22
Dla wlasciciela tak. Wg mnie to skok na kase nalezna kelnerom.
2021-08-23 16:43
2021-08-23 16:46
Bywasz tylko w maku więc o co ci chodzi
2021-08-23 16:53
2021-08-23 17:23
2021-08-23 19:35
2021-08-23 17:20
Panie Januszu. Proszę również pamiętać aby samemu ugotować i pozmywać. Oczywiście o wyszczotkowaniu kibelka nie muszę przypominać, po tym jak zdejmie Pan z niego swą cebulową du...
2021-08-23 17:30
2021-08-23 21:15
To może jeszcze lepiej. W menu cena za same składniki a do tego doliczamy:
- media
- pensje kucharze
- serwis kelnera
- pensje sprzątaczki
- opłata za śmieci
- podatek od nieruchomości
...
2021-08-24 12:06
a w taxi każesz kierowcy się przesiąść i sama jedziesz? :D
2021-08-24 17:10
Status studenta zazwyczaj wystarcza.
2021-08-25 10:04
Musiałam zdać egzaminy aby zostać kelnerem. Już nie mówię o szkoleniach, kursach i ukończeniu Irish Academy Whiskey.
2021-08-25 12:58
Ot, fachowcy.
2021-08-25 10:02
Rozumiem, że nie dajesz napiwkow w restauracji i jesteś jedna z tych osób gdzie się nabiegam. Ganiacie mnie z każdym drinkiem osobno ja wam doradzam a wy tylko dziękujecie mi za obsługę uściskiem dłoni?
2021-08-25 11:42
a ciebie zatrudnia własciciel knajpy czy kazdorazowo osoba która przyszła zjesc?
2021-08-25 12:06
jak ci właściciel nie płaci i wkręca, że masz się utrzymać z napiwków to jęcz do właściciela :)
2021-08-25 12:57
Wczoraj doradzał mi facet w sklepie z glazurą, żonę nieopatrznie wziąłem, więc oczywiście zaczęła marudzić, zmarnowaliśmy facetowi ponad kwadrans życia, a na koniec wyszliśmy bogatsi o zakup nowych kafelek. I wiesz co? Podziękowałem mu za obsługę uściskiem dłoni. Pensję dostaje od pracodawcy.
2021-08-23 16:45
Nie jesteśmy miłe obsłużeni, co gorsza jedzenie nam nie smakowało
Hmm nie mam płacić w ogóle albo odjąć 10%.
Z wszystkiego zaczynaja robić nadmuchane bańki finansowe
2021-08-23 16:48
Znaleźli sie turysci do dojenia, więc cwaniacy znaleźli kolejny sposób jak to prymitywnie wydoić ile się da z jednorazowego klienta;)
2021-08-23 23:53
Nikt mi za to napiwków nie płaci. To taki szczegół. Bez problemu zostawiam napiwki taki jest zwyczaj i uważam że powinno się zostawiać lecz powinno być to dobrowolne a nie narzucone. Ja doceniam za trafną poradę.
Nikt mi za to napiwków nie płaci. To taki szczegół. Bez problemu zostawiam napiwki taki jest zwyczaj i uważam że powinno się zostawiać lecz powinno być to dobrowolne a nie narzucone. Ja doceniam za trafną poradę. Znajomość oferty i sposób jej przedstawienia. Kulturę osobistą. Szybkość działania 20 a 30 min jest ok powyżej to już lipa. Gdy jest odpowiednia kolejność. Najpierw napoje i zupy oraz gdy wszyscy otrzymujemy posiłki w jednym czasie a nie że jedna osoba je reszta patrzy przez 10 min. I fajnie jest gdy kelner chociaż raz podejdzie i zapyta czy może jeszcze coś podać
2021-08-24 10:49
Ja też pracuję w usługach i napiwków nie mam, mimo że często wykonuję na prośbę klientów usługi, za które pracodawca mi nie płaci, bo nie należą do moich obowiązków ale pomagam z dobrej woli. Uważam, że napiwki powinny
Ja też pracuję w usługach i napiwków nie mam, mimo że często wykonuję na prośbę klientów usługi, za które pracodawca mi nie płaci, bo nie należą do moich obowiązków ale pomagam z dobrej woli. Uważam, że napiwki powinny być dobrowolne i powinny być podziękowaniem za dobrą obsługę (nie zawsze taka jest i wtedy bezczelnym byłoby pobierać obowiązkową opłatę za serwis). Obowiązkiem każdego pracodawcy jest uczciwie wynagradzać pracownika i nie obarczać dodatkowymi kosztami klienta.
2021-08-24 12:02
Jeżeli cena czterokrotnie przekracza wartość zamówionych produktów, to właściciel powinien mieć już z czego kelnerowi zapłacić
2021-08-24 06:17
Buraku gdybys chodził do restauracji to byś wiedział ze jeśli z daniem jest coś nie tak to nie zapłaciłbyś
2021-08-23 16:46
W d*pach się poprzewracało już kompletnie tym ludziom. Kasują duże pieniądze, czasami za kiepskie jedzenie, a teraz jeszcze chcą doliczać dodatkowe pieniądze do swoich obowiązków i zakresu pracy... no bez jaj
2021-08-23 16:48
2021-08-23 19:32
2021-08-23 19:39
Zgadzam się w 100%. Nie wiedzą jak i z której strony podawać, nie mówiąc już o zaprezentowaniu i otwarciu wina przy stoliku.
2021-08-23 19:45
2021-08-23 19:51
2021-08-24 05:45
ale ty łajzo malinowa to co najwyżej pod nocnym bywasz i faktycznie pewnie tam potrafią ,,wino,, otworzyć i należycie takiego gościa obsłużyć a w serwisie pewnie masz jeszcze wspólną degustacje co ? xd
2021-08-24 07:54
To widać gdzie bywasz ;-)
2021-08-24 10:12
2021-08-23 16:48
2021-08-23 16:49
2021-08-24 07:46
dokładnie, po to idę do knajpy a nie do fastfood baru
2021-08-23 16:50
Jeżeli klient jest zadowolony to płaci 10% za serwis. Proste. Jak nie jest zadowolony to płaci jedynie za danie.
2022-10-16 21:46
Jak by Madzia G. Nie była zadowolona to by nie tylko nie zapłaciła ale jeszcze by rzuciła talerzem
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.