Opinie (39) 10 zablokowanych

  • (3)

    To małe dzieło sztuki wygląda jak....:)

    • 30 3

    • I mieści się w dłoni.

      • 10 0

    • Deser

      Na trzecim zdjęciu wygrywa :-)

      • 3 0

    • głodnemu chleb na myśli

      • 2 0

  • ja lubię deserki w Mount Blanc, są na pysznych lodach firmy Nestle. uwielbiam! (1)

    • 6 25

    • Tłuszcz palmowy, w sam raz dla plebu

      • 12 4

  • Idealny deser to taki,

    który podała ci ukochana osoba, nad którym musiała spędzić choć chwilę i nie ważne co to jest.

    • 41 8

  • (2)

    Deser ze zdjęcia wygląda bardzo podejrzanie!

    • 16 4

    • tez mam dziwne skojarzenia ;) (1)

      • 1 3

      • Głodna zobaczy co chce :)

        • 2 2

  • (1)

    idealny deser ma smak piwa ...

    • 14 6

    • albo podwawelskiej.

      • 9 1

  • Idealny deser to deser Babci (3)

    Idealny deser to robiła moja babcia. Nie używała proszków do pieczenia, sztucznych barwników, olejków zapachowych czy sztucznych cukrów wanilinowych. Bitą śmietanę ubijała sama, lody robiła w tradycyjny sposób z owocami

    Idealny deser to robiła moja babcia. Nie używała proszków do pieczenia, sztucznych barwników, olejków zapachowych czy sztucznych cukrów wanilinowych. Bitą śmietanę ubijała sama, lody robiła w tradycyjny sposób z owocami z sadu a ciasto piekła na drożdżach. Cały dom pachniał. Desery były nie za słodkie bo słodzone często miodem. Nie za kwaśne bo nasze polskie dojrzałe owoce kwaśne nigdy nie były. Szkoda że babci już nie ma... już nie zjem takiego deseru jak z dzieciństwa. Teraz w cukierniach bardziej liczy się wygląd deseru niż jago prostota i charakter. A porcje takie małe jakby miały uszczęśliwiać tylko na minutę.

    • 47 4

    • (2)

      Poproszę kontakt do babci

      • 3 5

      • (1)

        Przecież pisze d**ilu że już nie żyje.

        • 3 0

        • napisal, ze jej nie ma czyli wyszla do sklepu !

          • 2 3

  • idealny deser (1)

    ma być słodki i nieprzekombinowany, czyli bez dziwnego nazewnictwa, struktury i wyglądu. oczywiście zawsze można do klasyka dodać szczyptę nowości, co urozmaici jego smak. jestem strasznym łasuchem i kocham ciasta,

    ma być słodki i nieprzekombinowany, czyli bez dziwnego nazewnictwa, struktury i wyglądu. oczywiście zawsze można do klasyka dodać szczyptę nowości, co urozmaici jego smak. jestem strasznym łasuchem i kocham ciasta, szczególnie te czekoladowe, torty, bezy itd. byłabym bardzo rozczarowana dostając mało słodki deser warzywny lub owocowy. z tego artykułu najmniej odpowiadają mi propozycje z restauracji Biały Królik, gdzie stawia się na ą ę, im bardziej dziwnie, tym bardziej wykwitnie. nie zawsze o to chodzi, czasem warto postawić na klasykę, która przy dobrym przygotowaniu i jakościowych składnikach, zawsze będzie pyszna.

    • 21 3

    • Zgadzam się

      Jestem absolutną fanką ciast, zwłaszcza tych domowych, przygotowanych z prawdziwych składników. Żadne batony, ciasteczka, cukierki nie są w stanie zastąpić kawałka pysznej szarlotki, sernika, czy kruchego z owocami...

      Jestem absolutną fanką ciast, zwłaszcza tych domowych, przygotowanych z prawdziwych składników. Żadne batony, ciasteczka, cukierki nie są w stanie zastąpić kawałka pysznej szarlotki, sernika, czy kruchego z owocami... Doceniam kreatywność cukierników i kucharzy, ale klasyka sprawdza się zawsze i wszędzie. Pewnie niektórzy pomyślą, że to poniekąd asekuracyjna postawa, ale chyba coś w tym jest, że smaki jakich nauczyły nas nasze babcie i mamy zostają z nami i często lubią się przypominać ;)

      Życzę wszystkim smacznego deseru. Zróbmy sobie dzisiaj Dzień Dziecka :)

      • 11 1

  • (3)

    Najlepszy deser świata to - Pastéis de Nata z Pastéis de Belém w Lizbonie. Nigdy w życiu nie jadłem nic lepszego jeżeli chodzi o deser.

    • 10 8

    • (1)

      w biedronce swego czasu za 99gr byly

      • 10 4

      • Z paczki

        Rozumiem, ze nie rozumiesz?

        • 0 0

    • Jadlem. Pretensjonalne

      • 4 4

  • na deser to tylko piwerko (1)

    najlepiej zimne. moze byc z gałką loda lub słonymi paluszkami. oczywiscie najlepiej wyrob lokalny, czyli zimny spec!!

    • 15 4

    • lolo

      Wreszcie prawdziwy koneser. Szacun!!.

      • 9 1

  • Budyń (2)

    to najlepszy deser

    • 15 4

    • Teczowy budyn

      • 5 1

    • Budyn z kudlatego szczura

      • 0 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.