Opinie (28) 2 zablokowane

  • Ankieta jak zawsze bez sensu (2)

    Pytanie czy ZNASZ potrawy a w odpowiedziach tylko "tak" albo "nie lubie", co przecież też oznacza "tak" (bo chyba trzeba coś znać aby to polubic lub nie).

    A co jeśli nie znam, a chciałbym poznać?

    • 26 4

    • Ankieta poziomem podobna do portalu

      • 6 0

    • słoiki

      głosują na NIE

      • 0 4

  • jedzonko (1)

    jestem otwarty na wszystkie smaki

    • 6 2

    • No dobra, przystawki wydają się ok, a teraz poproszę danie główne

      • 1 0

  • (1)

    potrawy inspirowane znanymi gdańszczanami, m.in. Danielem Chodowieckim, Janem Bernardem Bonifacio, Johannem Speymannem czy Abrahamem van den Blockiem.

    ja bym zrobił egzamin dla kucharzy kto jest kto - ja słyszałem i coś wiem o 2 - ciekawe jak oni?

    • 16 0

    • ciekaw jestem tych dań

      • 0 0

  • Kuchnia Gdańszczan czyli... m.in. pierogi ruskie.

    Wszystkim znane pierogi ruskie nie są potrawą rosyjską jak wielu Polaków jeszcze uważa. Pierogi ruskie to tradycyjna potrawa polska z kresów wschodnich.

    Po wojnie, w Gdańsku w dniu 30 czerwca 1945 roku

    Wszystkim znane pierogi ruskie nie są potrawą rosyjską jak wielu Polaków jeszcze uważa. Pierogi ruskie to tradycyjna potrawa polska z kresów wschodnich.

    Po wojnie, w Gdańsku w dniu 30 czerwca 1945 roku przebywało 123,9 tys. Niemców, 8,5 tys. Polaków i 1,6 tys. osób innej narodowości. Praktycznie wszystkich Niemców wysiedlono. Na ich miejsce przyjechali ludzie z terenów obecnej Litwy, Ukrainy czy Białorusi. Kuchnia Gdańszczan to kuchnia kresowa.

    • 9 2

  • Jak widzę zdjęcia to nie wiem ile trzeba zjeść, żeby się najeść? (5)

    Rozumiem, nie musi być nawalone jak w barze mlecznym, ale dlaczego płacąc więcej dostaje się mniej? Przynajmniej patrząc na zdjęcia w ogóle nie nastraja mnie, żeby iść do takiej restauracji, bo wydałbym ponad 100 zł i

    Rozumiem, nie musi być nawalone jak w barze mlecznym, ale dlaczego płacąc więcej dostaje się mniej? Przynajmniej patrząc na zdjęcia w ogóle nie nastraja mnie, żeby iść do takiej restauracji, bo wydałbym ponad 100 zł i wyszedł głodny.
    A nie musi być to regułą, bo są restauracje z wyższej półki cenowej, np. Lobster, gdzie zarówno przystawka jak i danie jest podane tak, że można się najeść i smacznie, i sycąco.

    • 17 4

    • Przecież Lobster to zwykła kantyna (1)

      Ludzie ode mnie z firmy nie raz narzekali na problemy żołądkowe po obiedzie w tym miejscu.

      • 3 0

      • Nie wiem jakim portfelem dysponują ludzie z firmy

        Ale dla mnie - jeśli na obiad trzeba wydać prawie stówkę to już wyżej niż średnia. Ale ja nie narzekałem - zupa z owocami morza faktycznie miała owoce morza (i to nie pożałowane), krewetki w przystawce są naprawdę 16/20 (chyba takie były w menu) i można nimi zaspokoić pierwszy głód, a do tego wszystko było smaczne.

        • 1 0

    • jak chcesz się najeść to idziesz do maxa na zaspie (1)

      a jak degustować to do drogiej restauracji.

      • 0 1

      • W tym Max_ie to tłok jak w barze mlecznym

        wstyd tam chodzić, same Janusze z Grażynami żrą po korek a to co zostało to w styropianach do domu targają.
        Wygląda to jak żarłodajnia dla bezdomnych u Alberta.

        • 0 2

    • Kajtek i Kokosz

      to bardzo proste, pożycz sobie od Hegemona czarodziejski obrus, wtedy się najesz:)

      • 0 0

  • Jakie jeszcze są smaki gdańszczan? Pieczywo domowego wypieku,

    żarty jakieś?

    • 8 0

  • (2)

    Troć wędrowna, smażona i marynowana w occie ryżowym marchew i skorzonera, majonez koperkowy, olej z jagody rokitnika w Żabusi

    p[rzerost formy nad treścią

    • 20 2

    • Hehe

      Uwielbiam nazwy potraw wyglądające jak fragment indeksu książki kucharskiej.

      • 4 0

    • Spróbuj.

      Zachącam. Przekonasz się, że zarówno forma jak i treść są na tym samym poziomie.
      Miłego dnia.

      • 0 0

  • Budyń

    a na popitkę szklanka wody z Motławy.

    • 33 1

  • 69 do 149 PLN to chyba przesada. Niewiele osób stać na takie "hity "! Jak to się ma do naszych zarobków?

    • 26 0

  • Przerost formy nad treścią

    Ludzie idąc do restauracji oczekuję smacznego ładnie podanego, sycącego posiłku a nie rysunku abstrakcyjnego na ogromnym talerzu. No bez przesady !

    • 30 2

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.