2018-07-03 15:06
Pytanie czy ZNASZ potrawy a w odpowiedziach tylko "tak" albo "nie lubie", co przecież też oznacza "tak" (bo chyba trzeba coś znać aby to polubic lub nie).
A co jeśli nie znam, a chciałbym poznać?
2018-07-03 19:30
Ankieta poziomem podobna do portalu
2018-07-03 19:55
głosują na NIE
2018-07-03 15:17
jestem otwarty na wszystkie smaki
2018-07-04 07:58
2018-07-03 15:53
potrawy inspirowane znanymi gdańszczanami, m.in. Danielem Chodowieckim, Janem Bernardem Bonifacio, Johannem Speymannem czy Abrahamem van den Blockiem.
ja bym zrobił egzamin dla kucharzy kto jest kto - ja słyszałem i coś wiem o 2 - ciekawe jak oni?
2018-07-03 21:48
ciekaw jestem tych dań
2018-07-03 16:06
Wszystkim znane pierogi ruskie nie są potrawą rosyjską jak wielu Polaków jeszcze uważa. Pierogi ruskie to tradycyjna potrawa polska z kresów wschodnich.
Po wojnie, w Gdańsku w dniu 30 czerwca 1945 roku
Wszystkim znane pierogi ruskie nie są potrawą rosyjską jak wielu Polaków jeszcze uważa. Pierogi ruskie to tradycyjna potrawa polska z kresów wschodnich.
Po wojnie, w Gdańsku w dniu 30 czerwca 1945 roku przebywało 123,9 tys. Niemców, 8,5 tys. Polaków i 1,6 tys. osób innej narodowości. Praktycznie wszystkich Niemców wysiedlono. Na ich miejsce przyjechali ludzie z terenów obecnej Litwy, Ukrainy czy Białorusi. Kuchnia Gdańszczan to kuchnia kresowa.
2018-07-03 16:40
Rozumiem, nie musi być nawalone jak w barze mlecznym, ale dlaczego płacąc więcej dostaje się mniej? Przynajmniej patrząc na zdjęcia w ogóle nie nastraja mnie, żeby iść do takiej restauracji, bo wydałbym ponad 100 zł i
Rozumiem, nie musi być nawalone jak w barze mlecznym, ale dlaczego płacąc więcej dostaje się mniej? Przynajmniej patrząc na zdjęcia w ogóle nie nastraja mnie, żeby iść do takiej restauracji, bo wydałbym ponad 100 zł i wyszedł głodny.
A nie musi być to regułą, bo są restauracje z wyższej półki cenowej, np. Lobster, gdzie zarówno przystawka jak i danie jest podane tak, że można się najeść i smacznie, i sycąco.
2018-07-03 17:20
Ludzie ode mnie z firmy nie raz narzekali na problemy żołądkowe po obiedzie w tym miejscu.
2018-07-04 07:29
Ale dla mnie - jeśli na obiad trzeba wydać prawie stówkę to już wyżej niż średnia. Ale ja nie narzekałem - zupa z owocami morza faktycznie miała owoce morza (i to nie pożałowane), krewetki w przystawce są naprawdę 16/20 (chyba takie były w menu) i można nimi zaspokoić pierwszy głód, a do tego wszystko było smaczne.
2018-07-03 19:58
a jak degustować to do drogiej restauracji.
2018-07-03 22:10
wstyd tam chodzić, same Janusze z Grażynami żrą po korek a to co zostało to w styropianach do domu targają.
Wygląda to jak żarłodajnia dla bezdomnych u Alberta.
2018-07-04 08:01
to bardzo proste, pożycz sobie od Hegemona czarodziejski obrus, wtedy się najesz:)
2018-07-03 16:51
Jakie jeszcze są smaki gdańszczan? Pieczywo domowego wypieku,
żarty jakieś?
2018-07-03 16:52
Troć wędrowna, smażona i marynowana w occie ryżowym marchew i skorzonera, majonez koperkowy, olej z jagody rokitnika w Żabusi
p[rzerost formy nad treścią
2018-07-03 19:42
Uwielbiam nazwy potraw wyglądające jak fragment indeksu książki kucharskiej.
2018-07-04 08:30
Zachącam. Przekonasz się, że zarówno forma jak i treść są na tym samym poziomie.
Miłego dnia.
2018-07-03 18:03
a na popitkę szklanka wody z Motławy.
2018-07-03 18:45
69 do 149 PLN to chyba przesada. Niewiele osób stać na takie "hity "! Jak to się ma do naszych zarobków?
2018-07-03 18:49
Ludzie idąc do restauracji oczekuję smacznego ładnie podanego, sycącego posiłku a nie rysunku abstrakcyjnego na ogromnym talerzu. No bez przesady !
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.