Opinie (31) 5 zablokowanych

  • Kuchnia Maghrebu Maliki (2)

    Chyba najbardziej pasowała do morskiego środowiska Gdyni, dodatkowo dobrała świetną inscenizacje kulinarną - po prostu samograj.

    O innych wystawionych tu restauracjach, także nic złego nie mogę powiedzieć.

    Chyba najbardziej pasowała do morskiego środowiska Gdyni, dodatkowo dobrała świetną inscenizacje kulinarną - po prostu samograj.

    O innych wystawionych tu restauracjach, także nic złego nie mogę powiedzieć. Oby szlak kulinarny się rozrastał od Zakopanego, Karpacza, aż do Gdyni i wędrowali tu do dobrego smaku ludzie doceniający sztukę gotowania i spożywania ciekawego jadła, niczym kiedyś pielgrzymi do świętości :))

    • 17 12

    • Śmieszna nowomowa

      • 13 6

    • Walnij się w czólko

      • 5 0

  • A gdzie obrońcy przyrody? Jak można pod klifem w ogóle nawet być skoro na górze jest cenny rezerwat w środku miasta. Zamknąć całe trójmiasto i wyludnić, bo trzeba chronić cztery najbardziej dorodne sarny. Leśniczy lubi przecie napełnić bęben dobrą strawą - zwłaszcza po udanej sprzedaży drewna na lewo.

    • 7 19

  • Spoko w PRL bis sprawa jedzenia nad morzem szybko zostanie rozwiązana: (1)

    - sanepid nałoży mandat i zabroni,
    - urzędnicy z odpowiedniego urzędu zgłoszą się po haracz za "wyjątek" w sprawie rozpalania ognisk nad morzem,
    - zaraz powstanie stowarzyszenie ekologów, którzy

    - sanepid nałoży mandat i zabroni,
    - urzędnicy z odpowiedniego urzędu zgłoszą się po haracz za "wyjątek" w sprawie rozpalania ognisk nad morzem,
    - zaraz powstanie stowarzyszenie ekologów, którzy wykorzystają istniejący w pobliżu rezerwat przyrody (tej podwodnej) i ściągną odpowiednią dotację za "ekspertyzę",
    - straż miejska by podnieść statystyki nałoży mandaty za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym,
    - ZDiZ zaraz podstawi ultranowoczesne urny wyborcze zwane potocznie śmietnikami (dla nie wiedzących proszę wpisać hasło w wyszukiwarce śmietnik jako urna wyborcza),
    - ...

    Dalej to żal wymieniać :)

    • 22 7

    • Nie to, zebym sie czepial...

      • 3 0

  • Pod sypiącym się klifem? (1)

    A nie lepiej było zrobić na dachu tego sypiącego się sanatorium obok klifu, przynajmniej widok ładniejszy!! I zapowiadali, że będzie remont, a tutaj nadal nic się nie dzieje.

    • 19 4

    • A może na większe profity do kieszeni ???

      • 0 0

  • U mnie na grillu podaję lepsze rzeczy. (2)

    Zapraszam :D

    • 19 7

    • Zapraszasz? Adres i termin? (1)

      • 4 0

      • A proszę bardzo.Na działke do Malego Kacka.Wprawdzie warunki sanitarne nie te ale Kacza jest do pupy dyspozycji

        • 1 3

  • Piękne miejsce. (1)

    • 7 1

    • Tylko,ze od Kaczej cuchnie

      • 3 3

  • Mógłbym być takim dziennikarzem kulinarnym! (1)

    • 7 1

    • Znaczy sięco?Kochasz żarcie?

      • 5 0

  • Dlaczego w trójmieście jest tak ciężko znaleźć restauracje z polskim jedzeniem? (8)

    Pełno jest z jedzeniem z Francji, Egiptu itd., turyści ze Szwecji, Norwegii, Francji narzekają, że nie mają gdzie zjeść polskiego jedzenia. Jadą do Polski po to aby posmakować polskiej kuchni, i nie ma.

    • 29 2

    • Jest i to sporo (5)

      Tłusta kaczka
      Mariaszek
      Karczma polska Zagroda
      Browar sopot.
      Wszedzie dobrze mozna zjesc:)

      • 1 3

      • Karczma polska Zagroda (2)

        Karczma polska Zagroda - zgadzam się. Smaczne polskie jedzenie, podane po polsku. Natomiast Mariaszek to lokal jak każdy inny - jak mówią chłopy .... nie urywa. Zaletą tej restauracji jest opiekunka zajmująca się

        Karczma polska Zagroda - zgadzam się. Smaczne polskie jedzenie, podane po polsku. Natomiast Mariaszek to lokal jak każdy inny - jak mówią chłopy .... nie urywa. Zaletą tej restauracji jest opiekunka zajmująca się dziećmi. Ja jednak zamiast Mariaszka wybrałbym Tawernę w Orłowie. Jest tylko jeden problem w tym lokalu poziom obsługi jest coraz niższy. Mam wrażenie, że spora część obsługi to ludzie z łapanki. Kiedyś było inaczej.

        • 8 0

        • Apropo tawerny

          Miejsce fajne jak sie chce zjesc surowke z wiaderka i wszystko gotowe na patelnie i do wydania. W tej kuchni nie ma zadnego polotu. No ale miejsce maja najlepsze ;)

          • 5 0

        • W tawernie to kucharz zakończył edukacje w głębokim PRLu

          Wygląd potraw i przeciętność wykonania jak za komuny - a normalnie odlot komuny to surówki na białym obleśnym talerzyku

          • 2 0

      • a co z tego co wymieniasz jest w centrum Gdyni?

        nie kazdy chce jechac 1 godzine wyboista droga do Gdanska z Gdyni na obiad,czy na obrzeza Gdyni.

        • 2 0

      • Jadłeś frytki w browarze Sopot???

        Tak tluste, ze aż sie swiecily

        • 1 0

    • Bo trójmiasto to nie Polska tylko zsgranica.Oczywiście dla słoików.

      • 3 1

    • Może dlatego że nikt nie chce już tego żreć

      Jakby był popyt to była by podaż.
      Typowo polska kuchnia jest niezadrowa, tłusta i bardzo kaloryczna a to mało komu służy.

      • 0 0

  • Mule (1)

    Co się dzieje jeżeli to były świeże mule, to od maja Norwedzy nie zbierają i nie jedzą ich, bo coś maja w sobie (toksyny), że ich się nie je .
    Pozdrawiam z Norwegii

    • 22 1

    • mają okres rozrodczy

      I po prostu są syfiaste. I teraz ich się nie je

      • 5 0

  • Jak chodzili tam mieszkańcy trójmiasta to wy sami pisaliście krzykliwe artykuły, a to o niebezpieczeństwie, a to o dewastacji przyrody, ale jak ten cały wasz "de luxe" to od razu inne zasady.

    • 26 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.