Dodaj opinię

Opinie (31) 5 zablokowanych

  • Kuchnia Maghrebu Maliki (2)
    Chyba najbardziej pasowała do morskiego środowiska Gdyni, dodatkowo dobrała świetną inscenizacje kulinarną - po prostu samograj.

    O innych wystawionych tu restauracjach, także nic złego nie mogę powiedzieć. Oby szlak kulinarny się rozrastał od Zakopanego, Karpacza, aż do Gdyni i wędrowali tu do dobrego smaku ludzie doceniający sztukę gotowania i spożywania ciekawego jadła, niczym kiedyś pielgrzymi do świętości :))
    Marych
    5 lat
  • A gdzie obrońcy przyrody? Jak można pod klifem w ogóle nawet być skoro na górze jest cenny rezerwat w środku miasta. Zamknąć całe trójmiasto i wyludnić, bo trzeba chronić cztery najbardziej dorodne sarny. Leśniczy lubi przecie napełnić bęben dobrą strawą - zwłaszcza po udanej sprzedaży drewna na lewo.
    Baron Imbecyl
    5 lat
  • Spoko w PRL bis sprawa jedzenia nad morzem szybko zostanie rozwiązana: (1)
    - sanepid nałoży mandat i zabroni,
    - urzędnicy z odpowiedniego urzędu zgłoszą się po haracz za "wyjątek" w sprawie rozpalania ognisk nad morzem,
    - zaraz powstanie stowarzyszenie ekologów, którzy wykorzystają istniejący w pobliżu rezerwat przyrody (tej podwodnej) i ściągną odpowiednią dotację za "ekspertyzę",
    - straż miejska by podnieść statystyki nałoży mandaty za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym,
    - ZDiZ zaraz podstawi ultranowoczesne urny wyborcze zwane potocznie śmietnikami (dla nie wiedzących proszę wpisać hasło w wyszukiwarce śmietnik jako urna wyborcza),
    - ...

    Dalej to żal wymieniać :)
    Smacznego !!
    5 lat
  • Pod sypiącym się klifem? (1)
    A nie lepiej było zrobić na dachu tego sypiącego się sanatorium obok klifu, przynajmniej widok ładniejszy!! I zapowiadali, że będzie remont, a tutaj nadal nic się nie dzieje.
    lespze miejsce z widokiem
    5 lat
  • U mnie na grillu podaję lepsze rzeczy. (2)
    Zapraszam :D
    j.
    5 lat
  • Piękne miejsce. (1)
    5 lat
  • Mógłbym być takim dziennikarzem kulinarnym! (1)
    5 lat
  • Dlaczego w trójmieście jest tak ciężko znaleźć restauracje z polskim jedzeniem? (8)
    Pełno jest z jedzeniem z Francji, Egiptu itd., turyści ze Szwecji, Norwegii, Francji narzekają, że nie mają gdzie zjeść polskiego jedzenia. Jadą do Polski po to aby posmakować polskiej kuchni, i nie ma.
    Adam
    5 lat
    • Jest i to sporo (5)
      Tłusta kaczka
      Mariaszek
      Karczma polska Zagroda
      Browar sopot.
      Wszedzie dobrze mozna zjesc:)
      5 lat
      • Karczma polska Zagroda (2)
        Karczma polska Zagroda - zgadzam się. Smaczne polskie jedzenie, podane po polsku. Natomiast Mariaszek to lokal jak każdy inny - jak mówią chłopy .... nie urywa. Zaletą tej restauracji jest opiekunka zajmująca się dziećmi. Ja jednak zamiast Mariaszka wybrałbym Tawernę w Orłowie. Jest tylko jeden problem w tym lokalu poziom obsługi jest coraz niższy. Mam wrażenie, że spora część obsługi to ludzie z łapanki. Kiedyś było inaczej.
        pol
        5 lat
        • Apropo tawerny
          Miejsce fajne jak sie chce zjesc surowke z wiaderka i wszystko gotowe na patelnie i do wydania. W tej kuchni nie ma zadnego polotu. No ale miejsce maja najlepsze ;)
          5 lat
        • W tawernie to kucharz zakończył edukacje w głębokim PRLu
          Wygląd potraw i przeciętność wykonania jak za komuny - a normalnie odlot komuny to surówki na białym obleśnym talerzyku
          Hehe
          5 lat
      • a co z tego co wymieniasz jest w centrum Gdyni?
        nie kazdy chce jechac 1 godzine wyboista droga do Gdanska z Gdyni na obiad,czy na obrzeza Gdyni.
        Adam
        5 lat
      • Jadłeś frytki w browarze Sopot???
        Tak tluste, ze aż sie swiecily
        5 lat
    • Bo trójmiasto to nie Polska tylko zsgranica.Oczywiście dla słoików.
      5 lat
    • Może dlatego że nikt nie chce już tego żreć
      Jakby był popyt to była by podaż.
      Typowo polska kuchnia jest niezadrowa, tłusta i bardzo kaloryczna a to mało komu służy.
      Prawdziwy Polak
      5 lat
  • Mule (1)
    Co się dzieje jeżeli to były świeże mule, to od maja Norwedzy nie zbierają i nie jedzą ich, bo coś maja w sobie (toksyny), że ich się nie je .
    Pozdrawiam z Norwegii
    amator kucharz
    5 lat
  • Jak chodzili tam mieszkańcy trójmiasta to wy sami pisaliście krzykliwe artykuły, a to o niebezpieczeństwie, a to o dewastacji przyrody, ale jak ten cały wasz "de luxe" to od razu inne zasady.
    5 lat
1

Twoja opinia

zamknij

Regulamin dodawania opinii

Walczymy z przemocą słownąKasujemy opinie obraźliwe i nie na temat