2017-06-30 14:34
Mam wstręt! Gdzie te prawdziwe chłopy?
2017-06-30 14:53
Sączą coś pod klatką.
2017-07-01 09:41
Oby nie w rurkach i gołych kostkach...do tego bez grzywki
2017-07-02 16:38
tak to się nazywa
ale masz też klasyczne wyparcie i zaprzeczenie faktom
stąd odwrotne wrażenia,
polecam sesję u psychologa
2017-06-30 14:35
ja nigdy się nie mogę zdecydować - owoce lasu czy miodowo-lipowe
2017-06-30 14:36
Wole kupic flaszke i wytrabic w domciu:) na luziku
2017-06-30 18:25
Debilny komentarz, jak autor. Co tam, dodany.
2017-06-30 19:24
Fajny artykuł, niestety nie dla debili.
2017-06-30 14:39
Bo nie bardzo jest fajnie napić się wina , które jest zapleśniałe lub przekształciło się w ocet
2017-06-30 15:01
Dodatkowo po korku mozemy zobaczyć czy wino leżakowało czy stało na pólce. Leżakowanie mam na myśli kiedy butelka jest odpowiednio pochylona w dół, aby korek był w pełni wypełniony a szpunt wypełniała przestrzeń
2017-06-30 15:39
Sprężystość odpowie nam na pytanie leżakowania. Suchy korek nie bedzie sprezysty, czylizle lezakowane.
2017-06-30 15:57
korki obecnie przeważnie sztuczne
2017-07-01 03:39
Te z kartonu w ogóle go nie mają...
2017-06-30 15:12
bo, o czym nie wspomniano, tylko w dwóch sytuacjach można odmówić przyjęcia zamówionego już wina: gdy jest zepsute (co praktycznie się nie zdarza) lub gdy dostaniemy coś zupełnie innego, niż zamawialiśmy. degustacja
bo, o czym nie wspomniano, tylko w dwóch sytuacjach można odmówić przyjęcia zamówionego już wina: gdy jest zepsute (co praktycznie się nie zdarza) lub gdy dostaniemy coś zupełnie innego, niż zamawialiśmy. degustacja przez zamawiającego po otwarciu nie służy natomiast praktykowanemu kiwnięciu głową i ocenie czy wino nam pasuje i zamówieniu ewentualnie innego- tylko sprawdzeniu, czy jest tym, co zamówiliśmy. także cały ten proces jest w dzisiejszych czasach jedynie nadętą szopką:D
2017-07-18 13:40
Pracuje w winiarni
zdarzały nam sie wina z wysokiej półki przy których jak się potem okazało, producent miał problemy z korkiem i 20% butelek było zepsutych.
W dużych domach mniej więcej 10-15% win jest zepsutych przez korek
2017-06-30 14:59
Nie będę się już wstydzić aby coś zamówić. Właśnie doczytałem, że to koniec cyklu artykułów. A liczyłem na to, że to dopiero ich początek.
2017-06-30 15:55
w niektórych krajach kelner ma być ogolony i bez tatuaży
2017-06-30 17:13
2017-06-30 20:29
super seria, wiele się nauczyłem
2017-06-30 20:30
2017-06-30 16:00
Każdy z artykułów czegoś mnie nauczył w bardzo przystępny sposób. Były one w sam raz dla osób takich jak ja-czyli takich, które mają niewielką wiedzę o winie a chciałyby się dowiedzieć chociaźby podstaw.
2017-06-30 17:11
też żałuję, że to już koniec cyklu. Pan Dawid wytłumaczył mi kiedyś świetnie jak wybrać wina w zależności od smaku, w jakim się gustuje i teraz wybieram je bezbłędnie :)
2017-06-30 20:28
świetne i rzeczowe artykuły pisane przez przystojnego znawcę i fachowca. Szkoda że to koniec.
2017-06-30 16:05
Wino pijam tylko z dziewczyną na plaży ... lub chłopakiem ...
2017-07-01 06:21
To co wtedy?? Pomocy panie somelierze
2017-07-01 06:26
Jeśli się uda to znaczy że musisz kupić droższe niż po 5,90
2017-07-01 07:50
Wina biale np z nowej zelandii ktore im swieższe tym lepsze nie muszą i w większości nie posiadają korka, bo w takim przypadku po co. Ale widze, ze osiba wyzej faktycznie w zyciu pila wino za 5,50
2017-07-02 20:23
Prawda, Panie Somelierze?
2017-07-01 11:56
2017-07-01 11:59
"Przysmak miodowo-lipowy XXL".
Gorąco polecam ten zacny napitek wszystkim smakoszom.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.