Opinie (30) 8 zablokowanych

  • mmmmm pysznosci pysznosci (3)

    ciekawe co jest w wegańskiej wersji poledwicy wellington zamiast miesa....chleb? baklazan? gruby kawal tofu?

    • 14 9

    • Zaraz tofu,

      makulatura z toaletowym.

      • 9 1

    • Krwistej polędwicy wołowej nie zastąpi

      soja, soczewica, ciecierzyca czy jakiś fakefarsz. Może być tylko dodatkiem.

      • 4 0

    • Pellet drzewny albo jakiś kawałek kłody. Albo farsz z liści zamiast wołowiny. O chlebie proszę zapomnieć, to przecież gluten!!!

      • 3 1

  • Kto się ostatnio śmiał z zupy po 32 zł za 0,9l? (2)

    Tutaj mamy 75 zł za litr ;-) Zjadłbym sobie do tego bigos deluxe i steki z kalafiora premium.

    • 59 2

    • Ja

      Się nie śmiałem. Pytałem tylko. Każdy może sprzedawać w takiej cenie jaką uważa za stosowną, a klient może w tej cenie kupować. Uważam, że te ceny są ciut za wysokie (dotyczy przede wszystkim pomidorowej).

      • 8 0

    • Śmiech przez lokalne łzy od pana Franciszka z dębogórza

      Do teraz przecieram oczy ze zdumienia bo przykro patrzeć ze jednak nie każdy może sobie pozwolić w tym smutnym roku na wazę zupki i pare symbolicznych potraw 50 gramowych No ale cóż tam bidoki hohoho opowiem wam jak mi smakowało wszystkiego kraftowego misiaczki XD

      • 0 7

  • takie premium można zrobić w domu (3)

    z super dobrych, naturalnych składników. Trzeba tylko chcieć. I to wszystko za 1/2 ceny. No ale de luxe to jest w Lidlu...

    • 25 10

    • (1)

      jezus maria, no to chciej i sobie zrób, ktoś ci zabrania?

      • 11 11

      • Przestań strzepić ryj!

        Zejdź z ceną albo zamknij biznes. Idź do uczciwej pracy na umowie zleceniu albo na czarno.

        • 1 5

    • Masz rację.

      • 5 0

  • Polędwica wołowa Wellington na sposób rybny i wegański ????? (4)

    "W tym roku Sztuczka Bistro, oprócz znanych i lubianych świątecznych dań, postawiła na coś ekstra: polędwicę wołową Wellington. To tradycyjna potrawa kuchni brytyjskiej. Mięso, otoczone warstwą pasztetu lub farszu

    "W tym roku Sztuczka Bistro, oprócz znanych i lubianych świątecznych dań, postawiła na coś ekstra: polędwicę wołową Wellington. To tradycyjna potrawa kuchni brytyjskiej. Mięso, otoczone warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekane jest w cieście francuskim. W sopockiej restauracji postanowiono przyrządzić ją aż na trzy sposoby: mięsny, rybny i wegański." Hm..., polędwica wołowa na sposób wegański, hmmmm..., wegański dla mnie oznacza bez mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego, a tam polędwica wołowa. No ktoś zwariował.

    • 42 1

    • Nie przeżywaj tak bo wrzodów dostaniesz.

      • 1 9

    • Lepiej ? (1)

      Wegański
      Pieczone marynowane buraki w wegańskim cieście z grzybami i szpinakiem, wegański sos demi glace -

      • 1 0

      • Chyba Cię znam.

        • 0 0

    • Czytaj ze zrozumieniem albo lepiej wyjdź poza ramy schematycznego myślenia.

      • 0 0

  • (1)

    Kiedyś w Kubickim robili petarda rybę w galarecie. Ojciec zamawiał dla nas i jeszcze dla wujka, któremu wysyłał to do Hamburga! Ktoś jechał i zabierał. 8h i było na miejscu. Oryginalny Niemcy to nie dowierzali jakie to pyszności. Było to z 10 lat temu albo i więcej chyba. Do tego węgorze od znajomego. Ach te węgorze to był rarytas.

    • 35 2

    • Znajomy musiał mieć sobre dojście do końskich łbów, stąd te pyszne węgorzyki.

      • 1 5

  • Z tym Mahometem

    to przesadzili.

    • 16 1

  • Odgrzewane mięso (2)

    Rozumiem garmaż, wędliny na zimno, czy zupy i desery. To można zamówić i będzie bardzo dobre - nie straci walorów. Znacznie uprości przygotowania świąteczne. Ale danie główne odgrzewane mi się nie widzi - bo jak smakuje

    Rozumiem garmaż, wędliny na zimno, czy zupy i desery. To można zamówić i będzie bardzo dobre - nie straci walorów. Znacznie uprości przygotowania świąteczne. Ale danie główne odgrzewane mi się nie widzi - bo jak smakuje taka pieczona kaczka ponownie podgrzana? Odpowiem: Nie tak jak po pieczeniu. Pewnie, lepiej tak niż w ogóle, jak ktoś nie ma czasu albo chęci, rozumiem.

    • 16 2

    • Tak samo smakuje!

      Bardzo proszę nie wybrzydzać!

      • 1 3

    • kaczka

      kaczka hmmm...to Ci akurat nie wyszło.

      • 1 0

  • Dlaczego reklamujecie wybrane restauracje (3)

    Znam wiele innych w trójmieście które robią bardzo dobre i orginalne potrawy. W obecnej sytuacji jest to nie fer

    • 12 11

    • bo nie wszystkie dostarczają darmowy catering do redakcji

      • 14 11

    • trojmiasto.pl

      Portal ogólnie żyje bardzo mocno ze sponsoringu, fair było by dodać że artykuł sponsorowany, albo że ma na celu promocje ulubionych lokali ekipy trojmiasto.pl.
      Moi drodzy jest dużo tańszych i lepszych lokali polecam poszukać.
      Wesołych!

      • 9 9

    • Bo mieli ochotę na restauracje De lux? Co nie zmienia faktu, że może za kilka dni pojawi się artykuł o daniach świątecznych oferowanych przez bary ?

      • 9 1

  • Gdy myślałeś ze catering jest drogi

    Hohoho wyglada na to ze muszę złożyć kolejne zamówienia poprzedni artykuł wydawał się być o drogich zupkach nic bardziej mylnego XD jeszcze większa okazja by do kraftować rzemieślnicze święta mój wynajęty jako szofer w tym roku sw Mikołaj ze Skierniewic dostanie dodatkowy kursik XD hohoho

    • 3 0

  • 28 zł za 10 pierogów, szczególnie pochodzących z kuchni jednego z najlepszych kucharzy w Polsce, nie jest wygórowaną ceną.

    • 10 15

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.