2020-12-04 15:04
ciekawe co jest w wegańskiej wersji poledwicy wellington zamiast miesa....chleb? baklazan? gruby kawal tofu?
2020-12-04 17:53
makulatura z toaletowym.
2020-12-05 11:00
soja, soczewica, ciecierzyca czy jakiś fakefarsz. Może być tylko dodatkiem.
2020-12-05 11:25
Pellet drzewny albo jakiś kawałek kłody. Albo farsz z liści zamiast wołowiny. O chlebie proszę zapomnieć, to przecież gluten!!!
2020-12-04 16:07
Tutaj mamy 75 zł za litr ;-) Zjadłbym sobie do tego bigos deluxe i steki z kalafiora premium.
2020-12-05 10:35
Się nie śmiałem. Pytałem tylko. Każdy może sprzedawać w takiej cenie jaką uważa za stosowną, a klient może w tej cenie kupować. Uważam, że te ceny są ciut za wysokie (dotyczy przede wszystkim pomidorowej).
2020-12-05 12:35
Do teraz przecieram oczy ze zdumienia bo przykro patrzeć ze jednak nie każdy może sobie pozwolić w tym smutnym roku na wazę zupki i pare symbolicznych potraw 50 gramowych No ale cóż tam bidoki hohoho opowiem wam jak mi smakowało wszystkiego kraftowego misiaczki XD
2020-12-04 16:14
z super dobrych, naturalnych składników. Trzeba tylko chcieć. I to wszystko za 1/2 ceny. No ale de luxe to jest w Lidlu...
2020-12-04 17:47
jezus maria, no to chciej i sobie zrób, ktoś ci zabrania?
2020-12-05 12:47
Zejdź z ceną albo zamknij biznes. Idź do uczciwej pracy na umowie zleceniu albo na czarno.
2020-12-05 10:35
Masz rację.
2020-12-04 16:45
"W tym roku Sztuczka Bistro, oprócz znanych i lubianych świątecznych dań, postawiła na coś ekstra: polędwicę wołową Wellington. To tradycyjna potrawa kuchni brytyjskiej. Mięso, otoczone warstwą pasztetu lub farszu
"W tym roku Sztuczka Bistro, oprócz znanych i lubianych świątecznych dań, postawiła na coś ekstra: polędwicę wołową Wellington. To tradycyjna potrawa kuchni brytyjskiej. Mięso, otoczone warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekane jest w cieście francuskim. W sopockiej restauracji postanowiono przyrządzić ją aż na trzy sposoby: mięsny, rybny i wegański." Hm..., polędwica wołowa na sposób wegański, hmmmm..., wegański dla mnie oznacza bez mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego, a tam polędwica wołowa. No ktoś zwariował.
2020-12-05 11:22
Nie przeżywaj tak bo wrzodów dostaniesz.
2020-12-07 00:51
Wegański
Pieczone marynowane buraki w wegańskim cieście z grzybami i szpinakiem, wegański sos demi glace -
2020-12-07 17:56
Chyba Cię znam.
2020-12-07 17:56
Czytaj ze zrozumieniem albo lepiej wyjdź poza ramy schematycznego myślenia.
2020-12-04 16:54
Kiedyś w Kubickim robili petarda rybę w galarecie. Ojciec zamawiał dla nas i jeszcze dla wujka, któremu wysyłał to do Hamburga! Ktoś jechał i zabierał. 8h i było na miejscu. Oryginalny Niemcy to nie dowierzali jakie to pyszności. Było to z 10 lat temu albo i więcej chyba. Do tego węgorze od znajomego. Ach te węgorze to był rarytas.
2020-12-05 10:48
Znajomy musiał mieć sobre dojście do końskich łbów, stąd te pyszne węgorzyki.
2020-12-04 19:28
to przesadzili.
2020-12-05 10:52
Rozumiem garmaż, wędliny na zimno, czy zupy i desery. To można zamówić i będzie bardzo dobre - nie straci walorów. Znacznie uprości przygotowania świąteczne. Ale danie główne odgrzewane mi się nie widzi - bo jak smakuje
Rozumiem garmaż, wędliny na zimno, czy zupy i desery. To można zamówić i będzie bardzo dobre - nie straci walorów. Znacznie uprości przygotowania świąteczne. Ale danie główne odgrzewane mi się nie widzi - bo jak smakuje taka pieczona kaczka ponownie podgrzana? Odpowiem: Nie tak jak po pieczeniu. Pewnie, lepiej tak niż w ogóle, jak ktoś nie ma czasu albo chęci, rozumiem.
2020-12-05 11:06
Bardzo proszę nie wybrzydzać!
2020-12-05 11:33
kaczka hmmm...to Ci akurat nie wyszło.
2020-12-05 10:59
Znam wiele innych w trójmieście które robią bardzo dobre i orginalne potrawy. W obecnej sytuacji jest to nie fer
2020-12-05 11:18
2020-12-05 11:36
Portal ogólnie żyje bardzo mocno ze sponsoringu, fair było by dodać że artykuł sponsorowany, albo że ma na celu promocje ulubionych lokali ekipy trojmiasto.pl.
Moi drodzy jest dużo tańszych i lepszych lokali polecam poszukać.
Wesołych!
2020-12-05 12:25
Bo mieli ochotę na restauracje De lux? Co nie zmienia faktu, że może za kilka dni pojawi się artykuł o daniach świątecznych oferowanych przez bary ?
2020-12-05 11:00
Hohoho wyglada na to ze muszę złożyć kolejne zamówienia poprzedni artykuł wydawał się być o drogich zupkach nic bardziej mylnego XD jeszcze większa okazja by do kraftować rzemieślnicze święta mój wynajęty jako szofer w tym roku sw Mikołaj ze Skierniewic dostanie dodatkowy kursik XD hohoho
2020-12-05 12:26
28 zł za 10 pierogów, szczególnie pochodzących z kuchni jednego z najlepszych kucharzy w Polsce, nie jest wygórowaną ceną.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.