Opinie (254) ponad 10 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Drogi panie Mateuszu (4)

    Niby chleb na drzewach nie rośnie, a za to daleko nie pada deszcz od jabłoni. Bo jakby miała wytrysnąć jabłkowym sokiem, gdy deszcz padłby dalej niż niedaleko?! Niemożliwe. Tylko poważni doktorzy jak ja wiedzą, że bez pracy nie ma chyba, a bez chleba nie ma drzewa. Więc jabłoni też nie ma.

    • 3 42

    • (1)

      wypad

      • 9 2

      • Zapraszam na wypad za Gdańsk

        Pojedź ze mną na wycieczkę, weźmiemy misia w teczkę

        • 1 17

    • Lepiej milczec niz odezwac sie i potwierdzic ze jest sie i**ota

      • 6 1

    • dr do doktora

      • 0 1

  • (4)

    Jedna kromka jedyne 2.5 zł

    • 30 4

    • Piecze, nie? (2)

      Pieczenie chleba we właściwej pieczy nie na pęczki ludziom się widzi bo od zwidów pęcznieje chleb i pięknie się je go gdy wyrośnie na ludzi.

      • 0 14

      • (1)

        Jezu! Svencjusz! Co ty jadłeś?

        • 5 0

        • nawija 50 lat za późno

          • 0 0

    • W biedronce za tyle to cały, naturalny i jeszcze reszta

      • 1 0

  • Piekarnia Mamy i Taty (1)

    Małe Trójmiasto Kaszubskie. Polecam

    • 5 20

    • Dzięki

      Jutro jadę i zakupię tam chleb dla całegj mojej rodziny

      • 2 13

  • Prawdziwe, tradycyjne piekarnie nie potrzebują i**otycznej nazwy i PRowskiej psudoreklamy. (2)

    • 59 8

    • Zgadzam się! (1)

      Nie potrzebują! Są bardzo dobre i inni powinni im wina nalać do gardełka aby rozwinąć skrzydła anioła.

      • 1 14

      • Cha cha cha, ty grzybków nie jadłeś. Klej wąchałeś???

        • 2 0

  • chleb nie ma pogłądów politycznych. Od 80 roku chodzę do Pellowskiego. I nikt mi nie może tego zakazać, Lubię i już. (13)

    Jak mam po drodze to lecę na Dolną Bramę.

    • 25 60

    • (1)

      A ja u Pellowskiego już nic nie kupuję.

      • 35 13

      • Ja też nie

        Pieluszki proszki, pierożki i Pellowski. Samo szambo i tym tyrymtytym

        • 16 10

    • Uwagi zasługuje tylko taki ktoś jak ja

      Wielki doktor Sven

      • 1 7

    • Pellowski? Ceny wygórowane, jakość mniej niż średnia...

      • 33 5

    • (5)

      Pellowski, Szydłowski.. najgorsze piekarnie i najpopularniejsze. Wiadomo, najpopularniejsze przedmioty to zazwyczaj największe dziadostwo np pierś z kurczaka czy tyskie

      • 21 8

      • Od tyskiego to sie odpie...

        • 2 11

      • Skład bułki maślanej z kruszonką - Pellowski:

        częściowo utwardzony tłuszcz palmowy i cukier wanilinowy (nie waniliowy!!!)

        • 14 0

      • to jak z piłką nożną

        hahahah sport dla mas

        • 1 0

      • Z pellowskim sie zgadzam (1)

        Ale Szydłowski ma bardzo dobry chlep

        • 1 0

        • chleb i reszta mi smakuje, kupuje od ponad 40 lat, poglądów nie podzielam, Poglądów nie jem na śniadanie. Bułeczki bardzo

          chętnie

          • 1 2

    • Świeżutki oliwski! (1)

      Wcale się nie dziwię, że smakuje Ci chleb od Pellowskiego. Grzesia znam od wielu lat i zawsze przykładał dużą wagę, do tego, żeby jego jak mawiał "chlebuś" był naturalny i smaczny. Miałem okazję zobaczyć, jak jego mistrz

      Wcale się nie dziwię, że smakuje Ci chleb od Pellowskiego. Grzesia znam od wielu lat i zawsze przykładał dużą wagę, do tego, żeby jego jak mawiał "chlebuś" był naturalny i smaczny. Miałem okazję zobaczyć, jak jego mistrz "wypędzał kwas". Tam piekarze nadal werkują ciasto. A porównaniu z piekarniami - molohami mają bardzo ciężką pracę. Wyroby cukiernicze, to inna kategoria... No cóż... Chlebuś nadal bardzo mi smakuje.

      • 6 16

      • mnie zaimponował tym, że dla gości bierze bułki czy ciastka z tego co jest "na sklepie"

        • 2 1

    • Kiepskie składniki, masówka, a do tego poglądy właściciela...

      Dlatego od dawna omijam szerokim łukiem

      • 7 7

  • Dziwne (5)

    Manufaktura i dobry chleb?! Żart!

    • 79 4

    • Zapomnieli napisać o odpiekanych bułeczkach w manufakturze, raczej mało tradycji.

      • 19 0

    • Haha

      Ten pan dalej ciągnie na tej historii???
      Szkoda że te zdjęcia w piekarni to fikcja tak jak przepisy mamusi.

      • 21 3

    • Przepisy mamy?!

      Wielki szacunek dla mamy tego pana od której pochodzą wszystkie te naturalne składy. Kobieta robiła kilkanaście rodzajów chleba,piekła drożdżówki, serniki, ciasta kremowe i suche.. niesamowite.. ktoś w to w ogóle wierzy ze to faktycznie bez chemi i polepszaczy? Facet na fałszywym wizerunku się rozwija wyzyskując ludzi. Przykre

      • 25 2

    • Aev

      Dokładnie, jałowe pieczywo

      • 10 2

    • Niestety nie maja chlebow z maki 1850 czy wyzszej. Cukier w skladzie tez zapewne jest.

      • 2 0

  • (4)

    Od dwóch lat sam wypiekam chleb na zakwasie.Przepis jest prosty. Polecam każdemu :)

    • 52 1

    • (3)

      U nas to samo. Jedyny plus pandemii, że zaczęliśmy piec swój chleb. I tak już 1.5 roku. Wbrew pozorom wcale nie ma dużo roboty z tym. A smakowo rewelacja. Polecam wszystkim.

      • 7 0

      • Dokładnie (2)

        1 kg chleba domowej roboty kosztuje 2zl

        • 3 1

        • Jakim cudem, skoro dobra mąka z młyna kosztuje min. 3-4 zł/kg.

          Np. z młynów oliwskich już 5 zł/kg

          • 3 0

        • z marketowej mąki

          po 1,49zł/kg oczywiście

          • 2 0

  • Uff mojej piekarni nie ma na liście, pewnie dlatego, że nie ma wymuskanej nazwy ani kont w kilkunastu portalach. (2)

    Za to ma pyszny chleb na zakwasie, który zazwyczaj znika 2 godziny po otwarciu, więc dobrze, że o niej nie napisaliście, znikałby jeszcze szybciej ;)

    • 51 4

    • Dasz namiar? Już mam dosyć tych gniotow (1)

      Eko za 2 zł za kromkę który następnego dnia nadaje się tylko na tosty w jajku

      • 12 0

      • Wega

        Nie jestem autorem tego komentarza ale tez mam taka swoja piekarnie od lat i ich wypieki sa rewelacyjne. Nazywa się Wega!

        • 1 4

  • Podobno najlepszy chleb jest w Lidlu:) Co z tego ze z ciasta głeboko mrozonego i z chemią :) (5)

    Sprzedają nawet taki reklamowany na zakwasie :) Maszynowo robią ciasto w rumuni a potem do nas wysyłają .A elmingi łykaja go jak ciepłe bułeczki wazne ze tanie niecałe 2 zł:)

    • 35 11

    • Do tego jeszcze enzymowa mieszanka piekarska z Wlk. Brytanii. (1)

      Wcześniej zawierała bor, ale musieli zrezygnować, bo w UE zabroniono jego stosowania w żywności, więc teraz idzie do USA. Ale i tak masa chemii została. A potem tarczyca siada i wrzody się robią. Mniam.

      • 11 1

      • Jak zrobić wrzoda?

        • 4 2

    • pisz od razu że jest zły

      Za dużo poświęcasz czasu lidlowi. Jak sam wyraz poświęcać wskazuje, czas jest święty.

      • 0 1

    • A następnego dnia nie da się jeść....

      Sam robię chleb. Może leżeć tydzień i dalej jest smaczny.

      • 2 0

    • Masz rację

      Lidl ma najgorsze pieczywo, nie nadaje się do jedzenia po kilku godzinach od zakupu. Za to mają sposoby na dobre przechowywanie warzyw.

      • 1 1

  • Ten ze slaskej to mocno sredni (3)

    Ogólnie cena 10/15/20 za bochenek to lekka przesada

    • 56 9

    • ?

      Przecież tam nie ma chleba za 15 i 20 zł.

      • 5 0

    • Szwecja

      W Szwecji taki chleb jest horrendalnie drogi

      • 0 0

    • Nie zgadzam się. Jest bardzo poprawny. Choć drogi.

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.