2021-10-17 18:44
Opinia wyróżniona
Co w nas Polakach takiego siedzi, że my nigdy nie umiemy nic pozytywnego powiedzieć tylko ciągle krytykujemy, hejtujemy, marudzimy. Tylko żółć i zazdrość i zaborczość. Zobaczcie na te komentarze. Nawet przy takich
Co w nas Polakach takiego siedzi, że my nigdy nie umiemy nic pozytywnego powiedzieć tylko ciągle krytykujemy, hejtujemy, marudzimy. Tylko żółć i zazdrość i zaborczość. Zobaczcie na te komentarze. Nawet przy takich neutralnych (bez polityki, rasizmu, rosnącej inflacji itd.) artykułach. Jesteśmy w dziale "kulinaria", jest opis wykwintnej kolacji w kultowym, historycznym Grand Hotelu i jedyne co czytam w komentarzach to krytyka. Czy Wam aż tak ból d..pę ściska, że Was tam nie było? Zawsze można zrezygnować z dwóch wyskoków na kebaba u Turka i smażonego kurczaka w KFC i pójść do dobrej restauracji.
2021-10-23 13:47
i po co ten klasizm na koniec komentarza?
2021-10-17 18:58
Opinia wyróżniona
Nagle wszyscy w komentarzach martwią się o gęsi, ślad węglowy, ilość zużycia wody do umycia naczyć itd. Rozumiem, tu nikt nie bierze w sklepie siatki plasikowej, nie lata samolotami, nie nosi skórzanych rzeczy, nie kąpie
Nagle wszyscy w komentarzach martwią się o gęsi, ślad węglowy, ilość zużycia wody do umycia naczyć itd. Rozumiem, tu nikt nie bierze w sklepie siatki plasikowej, nie lata samolotami, nie nosi skórzanych rzeczy, nie kąpie się w wannie tylko bierze szybki prysznic itd. Nie ma nic gorszego niż hipokryzja. Pseudo ekolodzy, dobrzy tylko w gębie, którzy rozliczają innych a na swoje nawyki nie reagują. Człowiek za chwilę nie będzie mógł pójść do kina, żeby nie przyczepił się jakiś ekolog, że wyświetlanie filmu wpływa na globalne ocieplenie klimatu a popkorn to kukurydza, która też miała prawo do życia.
2021-10-17 07:11
Tak ze tam bym nie pojadl .. no chyba że Oczami.. Chciałbym odzyskać smak i wech , to już tak długo :"(
2021-10-19 22:27
Też tak miałem po covidzie. Wąchaj np czosnek, skórkę pomarańczy.
2021-10-17 07:43
Byli, zjedli, wypili, zapłacili i ok ale żeby o tym takie elaboraty pisać? Po co? Reklamę można krótszą zrobić.
2021-10-17 09:13
Co tam zjedli jak prawie nic tam na talerzach nie było..
2021-10-17 19:19
A ja wolałbym mniej zjeść ale naprawdę dobrze a nie nafutrować się wielkim burgerem z frytkami, popitym shake-em truskawkowym.
2021-10-17 10:10
Tak to wyglada
2021-10-17 07:53
Jak Dzieci wstaną, zrobie naleśniki, herbatę, jajecznicę i zaproszę cała rodzine na śniadanie komentowane
2021-10-17 07:58
Śniadanie komentowane: tata, co za glut w tych jajkach? Fuuu... Nie chcę tego. Tata, herbata za gorąca! A czemu ona ma większego naleśnika? Z nutellą, ja chcę z nutellą. A ja z dżemorem. Ale nie tym, z tamtym chcę.
2021-10-17 09:57
skomentowane gromkim "Won do siebie!" :D
2021-10-17 08:04
Przy następnej takiej kolacji poproszę o zaproszenie imienne .
2021-10-17 08:11
Foie gras to chora wątroba gęsi lub kaczki, która była karmiona na siłę kilka razy dziennie przy pomocy metalowej rury o długości 20-30 cm, wprowadzonej poprzez gardło aż do żołądka. Aby zmusić organizm ptaka do
Foie gras to chora wątroba gęsi lub kaczki, która była karmiona na siłę kilka razy dziennie przy pomocy metalowej rury o długości 20-30 cm, wprowadzonej poprzez gardło aż do żołądka. Aby zmusić organizm ptaka do wyprodukowania foie gras, musi on otrzymać dużą porcję kukurydzy w czasie kilku sekund. Na skutek tego wątroba staje się prawie dziesięć razy większa niż normalna, a u ptaka rozwija się choroba - marskość wątroby - informowała w specjalnym oświadczeniu Viva!.
Zdaniem obrońców praw zwierząt ogromna ilość podawanego ptakom pokarmu powoduje niewyobrażalny ból związany nie tylko z formą karmienia, ale również z chorobą, na którą przez to cierpią.
Wiedz co jesz.
2021-10-17 08:25
Tylko zwyrole jedzą foie gras.
2021-10-17 09:00
To niewiarygodne, że takie barbarzyństwo jest w ogóle legalne.
Hańba wszystkim, którzy do tego rękę przykładają.
2021-10-17 09:24
2021-10-17 09:02
Myślałem że to jakaś legenda typu bydlęca żółć do piwa a robi się je w zupełnie inny sposób. Wchodzę na Wikipedię a tam opis jeszcze bardziej drastyczny niż w poście powyżej i informacja że m.in. w Polsce produkcja tych
Myślałem że to jakaś legenda typu bydlęca żółć do piwa a robi się je w zupełnie inny sposób. Wchodzę na Wikipedię a tam opis jeszcze bardziej drastyczny niż w poście powyżej i informacja że m.in. w Polsce produkcja tych wątróbek jest zakazana bo to niehumanitarne. Tak jestem ciekaw, że UE, która troszczy się o każde martwe drzewo pozwala na takie okrucieństwa we Francji, na katowanie byków w Hiszpanii, czy rytualne strzelanie do bocianów na Malcie. Nie wspomnę o jedzeniu psów i kotów w Szwajcarii, no ale to już nie UE i pewnie raczej nie codzienność.
2021-10-17 08:46
Misja czy oszustwo to gotowanie
2021-10-17 09:12
i głodnych ;)
2021-10-17 09:40
Po takich "szampańskich" kolacjach zapitych jakimś kwasem komentowanie zaczyna się dopiero gdy większość uczestników zaraz po niej jedzie gdzieś dopiero się najeść i napić, jedyne co im pozostaje po uczestnictwie w takiej "szampańskiej" kolacji to to że ich ego wybujało pod niebiosa,no i ich portfele zelżały o jakiś kilogram.
2021-10-17 10:13
Ich ego aż krzyczy o wybujanie
2021-10-17 10:41
Sorry ale jak? Jako sceptyczna osoba, wg mnie ci ludzie wyglądają normalnie. Brak drogi toreb, ubrań, biżuterii, nawet nie widać rolexa złotego więć skąd te ego, na twarzy też normalne miny
2021-10-17 14:08
Tu chodzi o ego komentujących zazdrośników
2021-10-17 10:40
Ale wiesz, że nie trzeba zjadać 1kg jedzenia na posiłek i mieć bebzon jak ty? Pewnie zapychasz się w tempie królika i nawet nie dajesz organizmu poczuć, że twój bebech jest pełen. W rzeczywistości 300-400g na posiłek to
Ale wiesz, że nie trzeba zjadać 1kg jedzenia na posiłek i mieć bebzon jak ty? Pewnie zapychasz się w tempie królika i nawet nie dajesz organizmu poczuć, że twój bebech jest pełen. W rzeczywistości 300-400g na posiłek to wystarczająco, np 100g steka ma ~400kcal(zależy jaki kawałek oczywiście), x3 = 1200kcal. Dwa takie posiłki + śniadanie z 4 jaj i boczku/kiełbasek to ponad 3-3,5 tys kcal, czyli na górnej granicy.
2021-10-17 17:40
Po pierwsze 100g steka nie ma 400kcal. Po drugie naucz się ortografii, jak już chcesz komuś dowalić, "organizmu"?? Wtf
2021-10-17 10:30
Tak dlatego rozwój intelektualny zaczynaj sie wlasnie wtedy gdy człowiek wynalazł ogien by upiec mieso.A jakosc miesa jest bardzo wazna.
2021-10-17 10:32
A do 4 z nich wybrany ten sam szampan Mumm cordon rouge.
Nie przepracowali się..
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.