Opinie (74) ponad 10 zablokowanych

  • (8)

    Bardzo mi smakowalo jak bylam w restauracji w sopocie przy operze lesnej - delmonico cut steakhouse. Steki super tak samo dodatki . Jedynie wystroj mocno jak typowa restauracja hotelowa ale smak super moge polecic

    • 12 10

    • a rachunek nie zwalil z nog? (4)

      • 8 7

      • cena? (3)

        Jak szkoda ci na dobre mięso to idź na "cielęcine" w kebabie:D swoja drogą restauracji już tam nie ma...

        • 12 5

        • szkoda kota

          • 6 0

        • dobre mięso możesz zjęść za 60 i 150 (1)

          jedyna różnica będzie taka, że więcej zapłacisz ze względu na wystrój lokalu, więc nie pisz takich głupich komentarzy

          • 1 5

          • możesz jeść z podłogi skoro chcesz zaoszczędzić

            mi to nie przeszkadza

            • 4 2

    • Potwierdzam bylem i jadlem. Najlepszy stek w calym trojmiescie.

      Wystarczy poczytac skad pochodzi mieso. Petarda!!! Choc tanio nie bylo. chyba ok 300 zl od osoby z piwem.

      • 0 2

    • Stek i owszem pierwszorzędny

      Ale za obiad dla 5 osobowej rodziny (4 steki były z grupona :))) ) zapłaciłem ponad 800 (łącznie). Pysznie, ale na jeden raz w życiu :(. Chociaż pysznie :)

      • 0 0

    • Biedne zwierzeta

      • 0 0

  • Hotel Krolewski nad Motlawa za rufa Soldka (1)

    Steak bdb. Wystroj elegancki obsluga wzorowa otoczenie piekne nad Motlawa.
    Porownalem z Galveston Texas i Rosario Argentina.....jakosc bdb. Tylko wino dobre jako dodatek trzeba jednak zamowic...

    • 5 10

    • Koks itp

      Pozdrowienia dla własciciela

      • 4 0

  • Stek podawany w restauracji L'Entre Villes w Sopocie (3)

    Hmmm... Rzekłbym raczej steczek.

    • 20 3

    • La Pampa (1)

      tak samo , to bardziej mikrostek :) a cena zwala z nóg

      • 8 0

      • Smak też..

        • 4 2

    • Konkurencja nie śpi

      • 0 0

  • Stopien wysmazenia (4)

    Niestety stopien wysmazenia 3/4 stekow serwowanych w restauracjach ma sie nijak do skladanego zamowienia (zamawiasz blue rare, dostajesz medium rare; zamawiasz medium rare, dostajesz szare well done). Nie wiem, czy kucharze biorą ludzi za debili ktorzy nie wiedza co zamawiaja? Czy moze poprawne przygotowanie stekow ich przerasta?

    • 43 5

    • Ja tam zamawiam zawsze bez panierki

      i dostaje co zamówiłem. Za mocno kombinujesz. ;-P

      • 21 6

    • Jak dostajesz co innego niż zamówiłeś, to rozumiem, że oddajesz od razu, czy się męczysz i jesz? (1)

      • 15 0

      • męczy się aby móc potem anonimowo wylewać swoje żale w internecie

        • 1 5

    • Ty tak powaznie?

      Czy tylko przeczytales nazwy stopni wysmazenia w pierwszym linku, jaki podal Google

      • 4 7

  • Ceny (2)

    Pewnie, że chciałbym jeść więcej mięsa ale np cena wołowiny w stosunku do zarobków w PL powoduje, że przede wszystkim jemy ziemniakia, makarony i kasze z sosami, zagryzane chlebem....

    • 39 8

    • Tak samo jest prawie wszędzie

      Gotowe żarcie w 99% oparte na roślinnych zamiennikach. Parówki 2% mięsa. Spożycie wołowiny najmniejsze w historii a chorób cywilizacyjnych (otyłość, cukrzyca) więcej niż kiedykolwiek.
      Jeden ze znanych zawodników je

      Gotowe żarcie w 99% oparte na roślinnych zamiennikach. Parówki 2% mięsa. Spożycie wołowiny najmniejsze w historii a chorób cywilizacyjnych (otyłość, cukrzyca) więcej niż kiedykolwiek.
      Jeden ze znanych zawodników je 1,5 kg mięsa dziennie, są plemiona odżywiające tylko mięsem a TY dostaniesz kotlet może z 50g mięsa i to jest najczęściej jedyny mięsny posiłek w ciągu dnia.
      Uwielbiam steki, ale te ceny :/ Kupuję więc co gorsze części mojej ukochanej krówki i robię z tego gulasz albo zupę.

      • 9 2

    • przy odpowiednim zarządzaniu można jeść co jakiś czas steka z polędwicy. Tani i dobry obiad to czasem koszt 6 pln. Więc można sobie odłożyć na steka za 35 pln

      • 2 0

  • Polecam steka (2)

    w Słowackim Bistro.
    Petarda! Rozpływa się w ustach.

    • 5 14

    • (1)

      Ale jechac az na Słowację?

      • 15 0

      • na Słowackiego :D

        tylko nie wiem czy w górę czy w dół

        • 3 0

  • (5)

    Co z tego że amerykańskie bydło ma wolny wypas jak ładowane jest hormonami - tenbolonem który powoduje 5 - krotny przyrost masy mięsa w tym samym czasie !!!

    • 22 6

    • (4)

      Miejmy nadzieję, że spożywającemu też mięsień urośnie od tych stejków.

      • 7 1

      • Piwny...

        • 3 0

      • jeszcze roket fjułel i qrna nie wiem co się dzieje (2)

        • 4 0

        • I dabyl blasta! (1)

          • 1 0

          • I jest pompa

            • 0 0

  • Polecam sopockie Crudo.

    Naprawde smaczne mieso, do tego obsluga, ktora wie o nim duzo I naprawde umie doradzic, podpowiedziec. Bylem kilka razy I nigdy sie nie zawiodlem.

    • 1 15

  • stejki

    kocham zwierzęta dlatego je zjadam

    • 19 4

  • Jedzenie mięsa z trupa (7)

    z krwią

    • 14 41

    • no z trupa (1)

      Taką żywą krówkę troszkę trudno się je.

      • 27 4

      • Prawda, trochę wierzga a i odgryźć się umie.

        • 14 3

    • trzeba byc chorym albo z japonii zeby jesc zywe zwierzeta (2)

      • 10 4

      • Rośliny zjada się żywe,a zwierzęta nieżywe. (1)

        • 9 2

        • a marchewki też odczuwają ból

          • 5 3

    • Ty jestes trupem ale umysłowym sekciarzu! W kocu to zwierze hodowane miało plany zyciowe! (1)

      Chciało załozyc rodzine ale juz z najnowsza modą nie hetero tylko homo:)
      Ale gratulacje ,ze sie nie kamuflujesz jak inni wege i pokazujesz prawdziwe oblicze wegetarian waginistów.

      • 1 3

      • sekciarzu?

        zrób łbem barana o scianę, znasz mnie ,że brednie piszesz , widac agresję i zgniliznę we łbie. Wiesz co mi g*wniarzu możesz?

        • 0 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.