2020-12-21 19:13
2020-10-26 18:30
I tak oto wszyscy zostali słoikami.
2020-10-22 07:50
Hot dogi z budy vis a vis Lotu w latach 80/90 to bylo mmmmm
2020-10-22 13:06
Buły nadziewane pieczarkami z cebulką. Pychota. Smaki dzieciństwa
2020-10-23 08:20
Te bułki z pieczarkami podobno jeszcze gdzieś są. Ktoś mi niedawno mówił, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie, Zaspa, Oliwa?
2020-10-26 17:43
do niedawna były na Żabiance w okolicach lokalu Żabusia (a może i w nim?)
2020-10-22 17:28
Pieczarki i cebula to jarska buła.
2020-10-22 17:07
Tak, ale hot dogi też. Przyczepa obok kiosku. Biała chyba.
2020-10-22 12:07
Nie hot Dogi tylko Zapiekanki tam były sprzedawane z przyczepy campingowej serek cebulka i pieczarki
2020-10-22 09:17
Nooo :D
2020-10-26 04:21
2020-10-24 14:45
"Problem" w tym, ze sami gotujemy na tyle dobrze, ze jedzenie z restauracji nie jest niczym nadzwyczajnym. Dodatkowo przy sporej dostepnosci swiezych produktow oferta odgrzewanych dan staje sie malo atrakcyjna. Pozostaje
"Problem" w tym, ze sami gotujemy na tyle dobrze, ze jedzenie z restauracji nie jest niczym nadzwyczajnym. Dodatkowo przy sporej dostepnosci swiezych produktow oferta odgrzewanych dan staje sie malo atrakcyjna. Pozostaje kwestia spotkan z ludzmi i tylko to przekonuje mnie do korzystania z oferty gastro. Jak wiekszosc ludzi czekam na znaczne wygasniecie pandemii, ale to co stanie sie z cenami tuz po to bedzie jazda bez trzymanki. Juz widze psychologow biznesu w akcji.
2020-10-22 16:01
Ciekawostka że w Zakopanem jest sporo taniej. I większe porcje.
Jeszcze 15-20 lat temu praktycznie nie było różnicy.
2020-10-22 16:07
W sumie jak się jedzie na południe Polski, akurat ja wolę dolnośląskie, to mam wrażenie, że cenowo jestem w innym kraju.
W sensie, że taniej
W Gdańsku przestałem chodzić, ich sprawa jak prowadzą biznes pod zapitych norwegow czy tam Niemców. Już lepiej pojechać kawałek za trójmiasto
2020-10-24 13:10
W tym roku byłem w Szklarskiej Porębie i ceny tak wysokie, że kosmos. Mało tego, jedzenie wątpliwej jakości. Tanie knajpy są w miarę jeszcze na ścianie wschodniej: podkarpackie, lubelskie i podlaskie, ale też trzeba ich poszukać.
2020-10-22 22:10
2020-10-23 08:43
I nie zapłacę za nią połowy swojej dniówki.
2020-10-23 22:11
Nie przesadzajcie z cenami....8 zł. drożdżówka ??? Jak nie przemyślicie cen to zostaniecie z tym wszystkim sami. Staram się pomagać restauracjom zamawiając jedzenie z" róznych stron",z lenistwa i smakowania i nie chcę za minimum ceny ale bez przegięć.
2020-10-23 21:15
2020-10-23 16:09
Rozwala mnie to że foodtruck to w zamyśle tanie żarcie serwowane za grosze, bo nie masz lokalu, kelnera i zastawy, tylko kupujesz za drobne i jesz na chodniku, a w naszym kraju jest to tak celebrowane i trendy, że
Rozwala mnie to że foodtruck to w zamyśle tanie żarcie serwowane za grosze, bo nie masz lokalu, kelnera i zastawy, tylko kupujesz za drobne i jesz na chodniku, a w naszym kraju jest to tak celebrowane i trendy, że hamburger w papierku w takiej ciężarówce kosztuje wiecej niż w knajpie. :D To idealny przykład jak w Polsce robią Amerykę dla nowobogackich. McDonalds w USA najgorszy sort fast fooda, w pl restauracja. pizza Hut to samo, w USA drive thru w PL kelnerzy.
Food truck w USA, bułka z parówka za 1 dolara, sprzedawana przez najbiedniejsza cześć społeczeństwa, w Polsce profesjonalny kucharz i ceny z kosmosu. Ktoś gdzieś popełnił błąd.
2020-10-22 08:03
Dziękuję nie skorzystam. W sumie widział ktoś mięsnego hotdoga? Bo parówka to nie mięso
2020-10-22 09:07
Bo jednak są na rynku parówki z "mięsnym" składem, ale kosztują tyle co wędlina 100% mięsa bez dodatków. Logiczne.
Dobre parówki są od John'ego Holmes'a.
2020-10-22 10:07
Wszystkie parówki to bezkształtna masa o bliżej nieokreślonym składzie, z MOM i innymi dziwnymi wkładami pozamięsnymi. Polecam popatrzeć jak się robi parówki i jak im się nadaje smak. Jak słyszę o Berlinkach "wędzone
Wszystkie parówki to bezkształtna masa o bliżej nieokreślonym składzie, z MOM i innymi dziwnymi wkładami pozamięsnymi. Polecam popatrzeć jak się robi parówki i jak im się nadaje smak. Jak słyszę o Berlinkach "wędzone drewnem bukowym" to mi się słabo robi. "Wędzenie" parówek i innych wędlin dziś odbywa się poprzez oblewanie chemikaliami w komorach, która to chemia reaguje z wędlina i nadaje jej kolor, zapach i smak.
Reasumując - jedyne parówki z prawdziwego mięsa to te, które samemu zrobisz w domu.
2020-10-22 13:01
No i co?
Amerykę odkryłeś?
W sumie jakbyś wiedział jak robią żarcie to prawie niczego bys nie jadł.
A parówki sam też pewnie jesz
2020-10-23 14:50
Pewnie to jesteś matoł
2020-10-22 13:15
Odnośnie wędzenia, to prawda, ale to, że nadaje się parówkom taką a nie inną formę i mieli na bardzo drobno....to tylko forma produktu i nie musi oznaczać, że ktoś tam chce coś ukryć.
Oczywiście zawsze
Odnośnie wędzenia, to prawda, ale to, że nadaje się parówkom taką a nie inną formę i mieli na bardzo drobno....to tylko forma produktu i nie musi oznaczać, że ktoś tam chce coś ukryć.
Oczywiście zawsze teorie spiskowe są smaczne i zdrowe (jak śpiewał poeta), ale polecam sprawdzić skład parówek za około 35 zł .
Uogólnianie, że wszytskie parówki są "o bliżej nieokreślonym składzie, z MOM i innymi dziwnymi wkładami pozamięsnymi.", to mnożenie kolejnych stereotypów.
Zawsze mozna podważać podwany przez producentów skład, ale tym tokiem rozumowania, to mozna zacząć podważać wszystko i zostać płaskoziemcem.
2020-10-22 14:55
To na pewno. Współwłaścicielem tej korporacji parówkowej jest Ronald Jeremy, więc to najlepiej świadczy o jakości tych produktów
2020-10-22 10:49
Polecam posmakować, sam byłem sceptyczny do tego połączenia ale jest naprawde wart polecenia, a do tego przemiła obsługa doradzi i opowie co i jak .
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.