Opinie (133) ponad 20 zablokowanych

  • Za takie obchodzenie speluny powinny byc zamkniete

    • 0 0

  • I tak oto wszyscy zostali słoikami.

    • 1 0

  • (7)

    Hot dogi z budy vis a vis Lotu w latach 80/90 to bylo mmmmm

    • 34 4

    • Dokładnie (4)

      Buły nadziewane pieczarkami z cebulką. Pychota. Smaki dzieciństwa

      • 5 2

      • (1)

        Te bułki z pieczarkami podobno jeszcze gdzieś są. Ktoś mi niedawno mówił, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie, Zaspa, Oliwa?

        • 0 0

        • do niedawna były na Żabiance w okolicach lokalu Żabusia (a może i w nim?)

          • 0 0

      • Pieczarki i cebula to jarska buła.

        • 1 0

      • Tak, ale hot dogi też. Przyczepa obok kiosku. Biała chyba.

        • 0 1

    • Zapiekanki nie Hot-Dogi

      Nie hot Dogi tylko Zapiekanki tam były sprzedawane z przyczepy campingowej serek cebulka i pieczarki

      • 3 1

    • Nooo :D

      • 2 0

  • Jak trzeba mieć zryty beret by wchodzić w biznes hotdogowy

    • 0 0

  • Gastro na miare nasych czasow

    "Problem" w tym, ze sami gotujemy na tyle dobrze, ze jedzenie z restauracji nie jest niczym nadzwyczajnym. Dodatkowo przy sporej dostepnosci swiezych produktow oferta odgrzewanych dan staje sie malo atrakcyjna. Pozostaje

    "Problem" w tym, ze sami gotujemy na tyle dobrze, ze jedzenie z restauracji nie jest niczym nadzwyczajnym. Dodatkowo przy sporej dostepnosci swiezych produktow oferta odgrzewanych dan staje sie malo atrakcyjna. Pozostaje kwestia spotkan z ludzmi i tylko to przekonuje mnie do korzystania z oferty gastro. Jak wiekszosc ludzi czekam na znaczne wygasniecie pandemii, ale to co stanie sie z cenami tuz po to bedzie jazda bez trzymanki. Juz widze psychologow biznesu w akcji.

    • 1 0

  • Niestety mieszkając w Trójmieście od lat przeplacamy w restauracjach bo są one nastawione na Skandynawów i Niemców. (4)

    Ciekawostka że w Zakopanem jest sporo taniej. I większe porcje.
    Jeszcze 15-20 lat temu praktycznie nie było różnicy.

    • 8 4

    • (1)

      W sumie jak się jedzie na południe Polski, akurat ja wolę dolnośląskie, to mam wrażenie, że cenowo jestem w innym kraju.
      W sensie, że taniej
      W Gdańsku przestałem chodzić, ich sprawa jak prowadzą biznes pod zapitych norwegow czy tam Niemców. Już lepiej pojechać kawałek za trójmiasto

      • 6 1

      • Taa jasne

        W tym roku byłem w Szklarskiej Porębie i ceny tak wysokie, że kosmos. Mało tego, jedzenie wątpliwej jakości. Tanie knajpy są w miarę jeszcze na ścianie wschodniej: podkarpackie, lubelskie i podlaskie, ale też trzeba ich poszukać.

        • 0 0

    • Typowy pazdzioch ! Wiadro zarcia to malo musi byc betoniara (1)

      • 2 5

      • Nie, panie kulturalny. Wystarczy mi taka porcja po zjedzeniu której będę czuł się najedzony.

        I nie zapłacę za nią połowy swojej dniówki.

        • 2 0

  • Białe Wino i Owoce

    Nie przesadzajcie z cenami....8 zł. drożdżówka ??? Jak nie przemyślicie cen to zostaniecie z tym wszystkim sami. Staram się pomagać restauracjom zamawiając jedzenie z" róznych stron",z lenistwa i smakowania i nie chcę za minimum ceny ale bez przegięć.

    • 1 1

  • wlasnie otwieram restauracje . drogo bedzie i male porcje ale portal dla ____ mnie zareklamuje

    • 0 0

  • Rozwala mnie to że foodtruck to w zamyśle tanie żarcie serwowane za grosze, bo nie masz lokalu, kelnera i zastawy, tylko kupujesz za drobne i jesz na chodniku, a w naszym kraju jest to tak celebrowane i trendy, że

    Rozwala mnie to że foodtruck to w zamyśle tanie żarcie serwowane za grosze, bo nie masz lokalu, kelnera i zastawy, tylko kupujesz za drobne i jesz na chodniku, a w naszym kraju jest to tak celebrowane i trendy, że hamburger w papierku w takiej ciężarówce kosztuje wiecej niż w knajpie. :D To idealny przykład jak w Polsce robią Amerykę dla nowobogackich. McDonalds w USA najgorszy sort fast fooda, w pl restauracja. pizza Hut to samo, w USA drive thru w PL kelnerzy.
    Food truck w USA, bułka z parówka za 1 dolara, sprzedawana przez najbiedniejsza cześć społeczeństwa, w Polsce profesjonalny kucharz i ceny z kosmosu. Ktoś gdzieś popełnił błąd.

    • 6 0

  • Wegańskie hotdogi (7)

    Dziękuję nie skorzystam. W sumie widział ktoś mięsnego hotdoga? Bo parówka to nie mięso

    • 29 26

    • Polecam czytanie etykiet (5)

      Bo jednak są na rynku parówki z "mięsnym" składem, ale kosztują tyle co wędlina 100% mięsa bez dodatków. Logiczne.

      Dobre parówki są od John'ego Holmes'a.

      • 5 2

      • Nie, nie ma (3)

        Wszystkie parówki to bezkształtna masa o bliżej nieokreślonym składzie, z MOM i innymi dziwnymi wkładami pozamięsnymi. Polecam popatrzeć jak się robi parówki i jak im się nadaje smak. Jak słyszę o Berlinkach "wędzone

        Wszystkie parówki to bezkształtna masa o bliżej nieokreślonym składzie, z MOM i innymi dziwnymi wkładami pozamięsnymi. Polecam popatrzeć jak się robi parówki i jak im się nadaje smak. Jak słyszę o Berlinkach "wędzone drewnem bukowym" to mi się słabo robi. "Wędzenie" parówek i innych wędlin dziś odbywa się poprzez oblewanie chemikaliami w komorach, która to chemia reaguje z wędlina i nadaje jej kolor, zapach i smak.
        Reasumując - jedyne parówki z prawdziwego mięsa to te, które samemu zrobisz w domu.

        • 3 2

        • (1)

          No i co?
          Amerykę odkryłeś?
          W sumie jakbyś wiedział jak robią żarcie to prawie niczego bys nie jadł.
          A parówki sam też pewnie jesz

          • 2 1

          • Pewnie to jesteś matoł

            • 0 0

        • Są, są

          Odnośnie wędzenia, to prawda, ale to, że nadaje się parówkom taką a nie inną formę i mieli na bardzo drobno....to tylko forma produktu i nie musi oznaczać, że ktoś tam chce coś ukryć.

          Oczywiście zawsze

          Odnośnie wędzenia, to prawda, ale to, że nadaje się parówkom taką a nie inną formę i mieli na bardzo drobno....to tylko forma produktu i nie musi oznaczać, że ktoś tam chce coś ukryć.

          Oczywiście zawsze teorie spiskowe są smaczne i zdrowe (jak śpiewał poeta), ale polecam sprawdzić skład parówek za około 35 zł .

          Uogólnianie, że wszytskie parówki są "o bliżej nieokreślonym składzie, z MOM i innymi dziwnymi wkładami pozamięsnymi.", to mnożenie kolejnych stereotypów.

          Zawsze mozna podważać podwany przez producentów skład, ale tym tokiem rozumowania, to mozna zacząć podważać wszystko i zostać płaskoziemcem.

          • 3 1

      • Od John'ego Holmes'a.

        To na pewno. Współwłaścicielem tej korporacji parówkowej jest Ronald Jeremy, więc to najlepiej świadczy o jakości tych produktów

        • 3 0

    • Wege Hotdogie

      Polecam posmakować, sam byłem sceptyczny do tego połączenia ale jest naprawde wart polecenia, a do tego przemiła obsługa doradzi i opowie co i jak .

      • 3 3

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.