2015-01-21 07:30
Przecież to już kolejny właściciel i każdy kolejny zamyka tą budkę po dawnym MZK nie mogąc trafić w gusta klientów, a przechodząc obok zawsze jest pusto jak na zdjęciach... Kawałek sernika 13 zł? Szału nie ma.
2015-01-21 07:42
Mamusia najlepiej gotuje? I skarpety wypierze...
2015-01-21 08:28
i jaką głupią docinkę teraz wrzucisz? a chłop ma rację, za 13zł to się kupuje kilogram sernika! Ceny z kosmosu, gryczanki z łososiem za 17 zł i cała reszta... śmiechu warte, a nie tych cen.
2015-01-21 09:20
a w niedziele schabowego
2015-01-21 09:39
Nora na Kowalach? Sernik mamusi z Lidla? Schabowy w niedzielę? WTF??! Żal mi Ciebie zakompleksieńcu.
2015-01-21 09:56
Nie masz pojęcia co znaczą normalne ceny, a zabierasz głos.
2015-01-23 12:49
jeśli dobrze rozumiem Kowale się rozrastają,
może być nisza na rynku gastronomicznym,
np. coś otwartego rano z szybkim śniadaniem i potem wieczorem.
Nie wiem jak tam u was w zwyczaju jest
ale ktoś może coś dopasować do lokalnych zwyczajów.
2015-01-21 11:46
Nie znam tego bistro, ale daj mi cynk gdzie jest normalny sernik za 13 zł/kg?
2015-01-21 19:11
2015-01-22 11:15
sernik za 13zł, chleb za 1,5zł, polędwica po15zł,konserwa 1,99 taaaaaa to prawdziwe przysmaki, tanie a jednocześnie pełnowartościowe to taki biedronkowy cud telewizyjny, ludzie zacznijcie myśleć a nie patrzyć tylko na ceny bo 13zl to kosztuje 1kg prawdziwego twarogu a gdzie reszta składników robocizna energia itp???
2015-01-22 12:40
to o czym ty do mnie mówisz .........................następna knajpa prowadzona przez ludzi którzy chce w rok dorobić się domu na kamiennej górze
2015-01-22 12:36
2015-01-21 09:45
sałatka świeżo z ogródka ?!
2015-01-21 10:03
puszka mniemam oscyluje jako naczynie, tzw. design, btw, swietny pomysl.
2015-01-21 12:01
Jako pracownik moge zapewnić, ze nie jest pusto. Widocznie rzadko pan przechodzi obok ;)
2015-01-21 15:44
ze to ja napisałem wszystkie pozytywne opinie o lokalu ;)
2015-01-22 08:17
2015-01-22 14:44
Won do szkoły języka polskiego się pouczyć nieco.
2015-01-28 09:35
Drogi "Kiss", wybierając się na jedzenie do lokalu - w centrum miasta - chyba nie może dziwić fakt, że ceny za danie zaczynają się od 10zł w górę. 13zł za sernik w restauracji/bistro/ kawiarni to nie jest wygórowana
Drogi "Kiss", wybierając się na jedzenie do lokalu - w centrum miasta - chyba nie może dziwić fakt, że ceny za danie zaczynają się od 10zł w górę. 13zł za sernik w restauracji/bistro/ kawiarni to nie jest wygórowana cena, szczególnie jeśli porcja tego deseru jest solidna. Biorąc pod uwagę fakt, że cena wynajmu lokalu w tym miejscu oscyluje pewnie gdzieś w granicach 8000zł, opłaty za media ok 2000zł, pracownicy ok 10000zł, produkty ok 12000zł i ewentualnie kredyt czy leasingi (pokrycie remontu, sprzętów kuchennych) to ceny w lokalu są wręcz dość niskie. Jeśli kogoś nie stać, żeby stołować się w takich miejscach, niech je w domu, albo w barze mlecznym, czy Mcdonaldzie. Schabowego rzeczywiście można zjeść w domu, z ziemniakami, surówką za jakieś 4zł. Ale jeśli ktoś musi z tego wyżyć, zapłacić rachunki i opłacić pracowników to za 120g kawałek schaba z dodatkami musi wziąć co najmniej 13,00zł.
2015-01-21 07:49
Cytat: "jeżeli podczas konsumpcji będziecie musieli popracować przy komputerze..." No to już wiocha. Jeżeli ktoś już tak bardzo nie może rozstać się ze swoim kompem, to niech jada w domu. A może mu rzucić
Cytat: "jeżeli podczas konsumpcji będziecie musieli popracować przy komputerze..." No to już wiocha. Jeżeli ktoś już tak bardzo nie może rozstać się ze swoim kompem, to niech jada w domu. A może mu rzucić schabowego na klawiaturę ? Chociaż podczas posiłków chciałbym oderwać się od coraz większego grona ludzi uzależnionych od swoich laptopów, tabletów, komórek... Zostawmy miejsca, gdzie nie będziemy uzależnieni od kontroli Wielkiego Internetowego Brata.
2015-01-21 08:09
Wystarczy pierwsze zdjęcie z MENU DNIA by nabyć sporo wiedzy o kulinarnej sztuce tego lokalu. O ile ta wątróbka z jabłkiem (heh, za moich czasów takie danie zwano wątróbką po myśliwsku) sprawia wrażenie dania takiego
Wystarczy pierwsze zdjęcie z MENU DNIA by nabyć sporo wiedzy o kulinarnej sztuce tego lokalu. O ile ta wątróbka z jabłkiem (heh, za moich czasów takie danie zwano wątróbką po myśliwsku) sprawia wrażenie dania takiego normalnego, polskiego, smacznego ale nie wykwintnego o tyle podawanie w lokalach zup w formie kremów, uważam za nieporozumienie. Niczego tak bardzo nie znoszę jak możliwości ukrycia wszelakich błędów kulinarnych, z niedogotowanymi składnikami, które potem spokojnie można zmiksować i w ten sposób zasłonić braki. Co ciekawe zupa PRAWDZIWA tego mankamentu jak widać nie posiada czyli lenistwo czy zwykłą granda. A propos, ta zupa prawdziwa najlepsza byłaby późnym latem i jesienią czyli wtedy gdy byłaby robiona z świeżych grzybów a nie mrożonych ja teraz. To jest kolejny odpał wciskającej się hipsterskiej kuchni w Polsce, że zamiast stawiać na sezonowość, to daje się dania wg polubień, nie uwzględniając tego że są z produktów mrożonych czy częściowo już przerobionych.
Czyli jednak ucieczka od dobrego jedzenia.
Świeże jest zawsze dobre.
2015-01-21 10:57
A gdzie tan widzisz watrobke durniu bez szkoly?:)
2015-01-21 12:20
używasz klawiatury dla ociemniałych? A może oglądanie zdjęć ze zrozumieniem sprawia ci kłopoty?
2015-01-21 08:23
Ceny raczej restauracyjne a nie barowo-bistrowe a menu zalatuje hipsterką. Przekombinowane. Bar, bistro ma żywić tanio, smacznie i prosto.
2015-01-23 12:58
miażdży, po prostu miażdży
2015-01-21 08:24
Ja zapłaciłem 9 PLN. Ale nie w/w restauracji.
2015-01-21 08:44
Robi mi ją kobita w domu, też na maśle, ale z 5 jaj, z szynką, cebulą i po nałożeniu posypana szczypiorkiem - tak sumuję to na szybko, jest to koszt już z wliczonym zużytym gazem ok.3,50-4zł. Co do Twojej jajecznicy to za te 9zł kupiłeś im 30 jaj, bo zapewne kupują najtańsze na rynku, jak to standardowo jest w knajpach.
2015-01-21 09:23
ta a doliczyć inne koszta, pracy - czasu, który poświęca twoja "kobita" na zrobienie jajecznicy itp. to już nie łaska?
Porównywać ceny przyrządzenia jedzenia w domu do restauracji to jakaś pomyłka. To jest całkowicie co innego.
Ale cóż, toż to Polska i Janusze.
2015-01-21 09:44
najbliższej osobie jest wg Ciebie "poświęceniem", to szczerze współczuję życia osobistego!
2015-01-21 11:47
Jeśli robieni żarcia twojemu leniwemu panu jest ok... no to ok.
Tym bardziej, że to jajecznica więc każdy głąb to opanuje.
2015-01-21 12:29
moje życie osobiste jest w jak najlepszym stanie, a że nie rozumiesz, że tu chodzi o koszt, a czas to pieniądz, który w restauracji musi być wliczony, a w domu niekoniecznie,(ale jak porównywać to trzeba jednak brać wszystko pod uwagę) to mam tylko nadzieję, że nie zajmiesz się prowadzeniem biznesu jakiegokolwiek, bo szybko zbankrutujesz.
2015-01-21 12:08
nie zapominaj o górnikach.
2015-01-22 12:44
HORECA
2015-01-22 18:59
to się nie wypowiadaj!!
2015-01-21 09:05
9-10 zł to uczciwa cena. w domu na jajkach z biedry ze znaczkiem 3 ok 2 zł
2015-01-21 09:25
Haha... u mnie w okolicy jest najlepsza pizzeria i do godz.13 codziennie każda DUŻA pizza 10zł! Pizza jest taka, że wystarczy na cały dzień dla jednej osoby w ramach śniadania, obiadu i kolacji. Do tego nie ma tych brzegów, które prawie w każdej pizzerri się odcina i zostawia, tylko ma zapieczone serem pycha!
2015-01-21 09:33
najtańsza kiełbasa, ser który nie jest serem, ulepszacze w cieście. wszysto coś udaje, jest do czegoś podobne i smakuje PRAWIE jak we Włoszech. samo zdrowie. twój organizm jest szczęśliwy, że funkcjonuje na tym cały dzień, podziękuje ci kiedyś za to
2015-01-21 09:46
jak ta jajecznica w knajpie... jajka w proszku, sztuczna margaryna vel masło...
2015-01-21 10:48
Świetna dieta - cały dzień na niby pizzy za 10zł.
Ok
Wiem, że masz 15-20 lat, ale wierz mi wyjdzie takie jedzenie za10-15 lat.
Jeśli tylko nadwagą to pół biedy.
2015-01-21 11:04
Nie ma co minusować gimbusie tylko lepiej otwórz oczy.
2015-01-21 11:17
bo kiepsko u Ciebie z myśleniem! Czy ja napisałem, że jem tylko pizzę przez cały dzień?! Napisałem, że to taka pizza - wytłumaczę Ci - w sensie: duża, spora, dorodna - że jedna osoba możesz ją jeść cały dzień, bo na
bo kiepsko u Ciebie z myśleniem! Czy ja napisałem, że jem tylko pizzę przez cały dzień?! Napisałem, że to taka pizza - wytłumaczę Ci - w sensie: duża, spora, dorodna - że jedna osoba możesz ją jeść cały dzień, bo na jeden posiłek to zbyt wiele! Zacznij żreć może coś bardziej konkretnego i odżywczego dla mózgu niż dotychczas, to będziesz może choć trochę błyskotliwy impotencie umysłowy!
2015-01-21 11:27
A do tego śmieciowego żarcia za 10zł mózg ci wyżarło.
Do tego pewnie nierób lub studenciak mieszkający u matki, że ma czas do 13:00 zamawiać pizze...
2015-01-21 15:30
jestem piosenkarzem :-$
2015-01-21 12:50
wielkością porcji?? szok, powinno się jeść tyle ile organizm potrzebuje i te składniki które są mu potrzebne do właściwego funkcjonowania
2015-01-22 22:56
Ta twoja pizza po 10 złotych to z BIEDRONKI posypana sztucznym serem.Na takie coś to możesz nawet nie narzekać Skuś się na prawdziwą pizze w tym Bistro ,a poczujesz jak ten Twój Pizzerman wali ciebie w rogi
2015-01-21 09:03
najgorszych i najtańszych produktów i półproduktów z biedronki. Nie jesteśmy Hiszpanią czy Niemcami, tam ludzie regularnie stołują się w takich ciekawych miejscach. Nie ten poziom, nie ta kultura.
2015-01-21 09:15
nie te warunki pracy i płacy.
2015-01-21 09:41
2015-01-21 10:16
2015-01-21 10:52
No właśnie trochę inaczej.
Stać mnie na restauracje (nie te luksusowe, ale te zwykłe), chodziłem tam kiedyś z rodziną, ale prawie za każdym razem czułem się wydamany po tym co podali.
Dlatego mam inny schemat
No właśnie trochę inaczej.
Stać mnie na restauracje (nie te luksusowe, ale te zwykłe), chodziłem tam kiedyś z rodziną, ale prawie za każdym razem czułem się wydamany po tym co podali.
Dlatego mam inny schemat obecnie:
staram się gotować jak najwięcej w domy, zazwyczaj proste potrawy, ale za to z najlepszych składników na jakie mnie stać - ryby, wędliny za kilkadziesiąt zł za kg itp.
Wychodzi ciągle taniej niż w tych pseudo restauracjach i lepiej się czuję.
W tym roku planuje budowę wędzarni przy domu.
Ps. A jak myślisz?skąd te restauracje biorą składniki? wożą busem z Hiszpanii, Włoch? tak się składa, że mam karte do Selgrossa...
2015-01-21 11:09
domowa polędwica surowa, po swojemu przyprawiona, to po prostu szał, a kurczak wędzony albo same nóżki wędzone, kawałek chlebka i piwko do meczu... żyć, nie umierać!
2015-01-21 11:29
No właśnie mam taki plan.
Musze tylko wejść w temat bo będę sam budował pewnie...
Bo ceny takich wędlin są wysokie, ale nie tyle o oszczędność chodzi co o przyjemność wałsnej roboty + pewność czego użyłem
2015-01-21 13:05
i ten zapach w domu jak przynosisz gotowe wyroby :) Zajrzyj na forum "wedlinydomowe", znajdziesz w googlach. Tam od wędzarni po wędliny, chleby i sery, same sprawdzone i proste przepisy. Pozdro!!
2015-01-21 12:51
kupujesz ich w lidlu? smieszny jesteś
2015-01-21 13:18
Ty jesteś śmieszny.
Nie chce mi się wnikać w szczegóły.bo i tak nie zrozumiesz, więc jak dla dziecka:
Chodzi o wybór mniejszego zła.
2015-01-22 10:49
Sama piekę miesa na kanapki. Kupuję np. szynkę ze skórą, pekluję, następnie piekę i za ok. 20 zł mam super wędlinę z której nie leci woda po dwóch dniach. Korzystam również z wędzarni mego teścia wiec smak np. wędzonego
Sama piekę miesa na kanapki. Kupuję np. szynkę ze skórą, pekluję, następnie piekę i za ok. 20 zł mam super wędlinę z której nie leci woda po dwóch dniach. Korzystam również z wędzarni mego teścia wiec smak np. wędzonego łososia ze sklepu jest dla mnie nie do zaakceptowania. Czasem odwiedzam różne restauracje, niestety to co tam dostaję nijak ma się do zapłaconych pieniędzy. Dlatego robię to coraz rzadziej.
2015-01-21 09:11
Jeśli cena dania oscyluje około 20 zł to nie jest to bistro.
2015-01-21 09:18
pół godziny pracy baby na kasie w niemczech
2015-01-21 09:26
i tu baba na kasie ma 5zł na godzinę i to w okresie hossy!
2015-01-21 09:21
Klasyfikujesz bistro po cenie? Proponuję zapoznać się z definicją.
2015-01-21 09:38
Jw. Śmieszne jest to co tutaj piszecie - typowa polska cebula z klapkami na oczach. Ceny w bliżej są o tyle niskie ze aby się tam stołować nie trzeba zarabiać kroci, ba, wystarczą 2 dychy, żeby naprawdę konkretnie się
Jw. Śmieszne jest to co tutaj piszecie - typowa polska cebula z klapkami na oczach. Ceny w bliżej są o tyle niskie ze aby się tam stołować nie trzeba zarabiać kroci, ba, wystarczą 2 dychy, żeby naprawdę konkretnie się najeść. Dania są duże i przepyszne, sam jestem stałym gościem, więc wiem o czy mówię. Atmosfera lokalu jaką tworzy obsługa i wystrój = rewelacja. W końcu powstało miejsce gdzie można być sobą, porozmawiać z ludźmi i wyzbyć się oficjalnego zachowania, które obowiązuje w większości restauracji.
2015-01-21 11:36
to wcale nie mało... biorąc pod uwagę , że zwykle jada się 3 x dziennie. Co nam daje już 60zł. Przy dwóch osobach to 120,00zł Co daje nam 3600zł miesięcznie.
To rzeczywiście bardzo tanio...tylko dla
to wcale nie mało... biorąc pod uwagę , że zwykle jada się 3 x dziennie. Co nam daje już 60zł. Przy dwóch osobach to 120,00zł Co daje nam 3600zł miesięcznie.
To rzeczywiście bardzo tanio...tylko dla kogo...może hipsterskiego barana na garnuszku mamusi.
Oczywiście rozumiem, że nie jada się codziennie w restauracjach ale jak na bistro/bar to wcale nie jest tanio.
Dla mnie koszt np śniadania powinien oscylować w okolicach 10zł w bistro na osobę.
Powyżej tej kwoty za jajka czy kanapkę to już paranoja biorąc pod uwagę koszt składników, nawet wliczając wynajem, pracowników itp.
2015-01-22 11:02
Bycie sobą nie jest zależne od miejsca.
2015-01-21 10:50
Bo inaczej stracą dotacje rządowe!! Czyli jesteś biedny albo po prostu nie chcesz przepłacać bo w barach "mlecznych" jest smacznie, zdrowo i tanio masz jeść dania bez smaku!!
2015-01-21 10:57
to może zabraniać ale wyłącznie u siebie w domu, swojemu mężowi!
2015-01-21 11:11
2015-01-21 11:53
To co czytam przeraża mnie, zawstydza i żenuje. Na szczęście znam ten lokal jak własna kieszeń i dzieki cenom, które sa następuje selekcja gości. Na szczęście dwa, nie przychodzą tutaj ludzie krzyczący, ze drogo z
To co czytam przeraża mnie, zawstydza i żenuje. Na szczęście znam ten lokal jak własna kieszeń i dzieki cenom, które sa następuje selekcja gości. Na szczęście dwa, nie przychodzą tutaj ludzie krzyczący, ze drogo z siatkami z biedronki. Nie tego oczekuje lokal i reszta, potencjalnych gości, których wcale nie brakuje. Jeżeli wypowiadające sie osoby nigdy nie były w bliżej (bo pewnie tak jest, skoro porównuje sie to miejsce z pizzeria pewnie na Grabowku), to raczej nie polecam. Chyba, ze ze zmienionym nastawieniem i otwartym umysłem. Gdynia ma sie rozwijać. I tym jest bliżej.
2015-01-21 12:09
Gdynia to Dubaj Północy!
A z drugiej strony trochę żałosne sa juz te miejsca dla hipsterów nierobów z menu wypisanym kredą i z tymi "fikuśnymi" nazwami.
2015-01-21 13:19
"Ludzie z siatkami z biedrobki" czyli rozumiem ze jak przyjde na przerwe sniadaniowo-obiadowa w pracy w drelichu roboczym (taka praca) mimo ze jestem otwarty na rozne kuchnie i ekspetymenty, to bede klientem drugiej kat. nie milo widzianym przez obsluge ,wlascicieli jak i innych klientow? Eh...
2015-01-21 13:37
z tymi siatami to wg mnie użyła przenośni. nastawienie człowieka można rozpoznać po facjacie, uśmiechu, usposobieniu a nie po ciuchach.
2015-01-21 15:24
Po wypowiedzi widać, że to nadęta prostaczka, panna nikt, która segreguje ludzi na lepszych i gorszych.
2015-01-21 16:11
Haha. Niech bedzie ze jestem prostaczka. Była to przenosnia, nie wypowiadam sie ani jako obsługa, ani jako właściciel, bo ani jedna ani druga strona nie jestem. Odpowiedz moja bazowała na wcześniejszych komentarzach, w
Haha. Niech bedzie ze jestem prostaczka. Była to przenosnia, nie wypowiadam sie ani jako obsługa, ani jako właściciel, bo ani jedna ani druga strona nie jestem. Odpowiedz moja bazowała na wcześniejszych komentarzach, w których sernik w bistro jest porównywany z kilogramem sernika robionego w domu. Jeżeli ktos ma zamiar tutaj sie uwywnetrzniac i pokazywać swój ból d*py i kompleksy podczas dyskusji na temat knajpy to prosze bardzo. A z takim nastawieniem to naprawdę polecam zostac w domu i razem ze swoją frustracją upiec sernik. ;)
2015-01-21 16:26
Z tego co doświadczyłem obsługa jest przemiła dla kazdego, nie taki był cel mojej wypowiedzi :)
2015-01-21 16:41
Tylko winny się tłumaczy to po pierwsze, po drugie nikt tu nie pisał, że w domu robi sernik za 13zł, tylko, że za 13zł kupuje się kilogram sernika. Po trzecie i na koniec... zanim zaczniesz się znów wypowiadać na forum i
Tylko winny się tłumaczy to po pierwsze, po drugie nikt tu nie pisał, że w domu robi sernik za 13zł, tylko, że za 13zł kupuje się kilogram sernika. Po trzecie i na koniec... zanim zaczniesz się znów wypowiadać na forum i oceniać ludzi po torbach z Biedronki, to najpierw rozwiąż sobie swoje problemy natury dżenderowskiej... bo raz "jestem zażenowanA", a następnym razem "z tego co doświadczyłEm".
2015-01-21 17:22
Ludzie, serio? Literówka w formie czasownika, ale jest cos do czego mozna sie przypieprzyć wiec ok! Co do "polskich przysłów"- winny sie tłumaczy, a i uderz w stół a nożyce sie odezwa. Nie rozumiem celu tej dyskusji i
Ludzie, serio? Literówka w formie czasownika, ale jest cos do czego mozna sie przypieprzyć wiec ok! Co do "polskich przysłów"- winny sie tłumaczy, a i uderz w stół a nożyce sie odezwa. Nie rozumiem celu tej dyskusji i wjazdów na inne osoby, które najwidoczniej były w tym miejscu i wiedza o czym mówią. Co do bliżej- jeżeli miejsce sie rozwija, działa i sa tam goście, tylko gratulować, dotarliscie do grupy docelowej i oby tak dalej! Negatywnymi opiniami, zapewne od zakompleksionej konkurencji zupełnie nie należy sie przejmować!
2015-01-22 12:49
2015-01-22 10:15
dość drogim apartamentowcu, na parterze budynku jest biedronka.
Większość mieszkańców tegóż ww.budynku zasuwa z siatami do Biedry na codzienne zakupy.
Blisko, tanio, szybko.
Nie przesadzaj panna.
I tak, zrozumiałam ironię ale to co napisałaś może być krzywdzące i kilka osób mogłoby poczuć się po prostu smutno.
2015-01-22 10:32
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.